Мистерията около убийството на един чеченец от Грузия в Берлин

Предполагаемият убиец също е с чеченски произход, но с руски паспорт. Дали това е поръчково покушение? В медиите се появиха предположения за участието на тайните служби в Москва

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичките му приятели терористи... ама той не бил такъв;)

Преди 20-30 г. имахме Дойче Веле и ББС за най-обективни радиостанции, вярвахме им.... какви глупаци сме били....хаха

Това е разчистване на сметки между бандити. Срамно е за Германия, че ги приютява. После да не реве.

От ГРУ не се шегуват пратят ли ги да ликвидират някого , го правят безупречно ! За сега ислиямските радикални терористи са на мушката , но може и някой от нашите РУСОФОБИ да го отнесе работещи срещу Росия .

щели са да му хванат опинците. Само прочети по-внимателно биографията на жертвата. Колко ли чеченци са мечтали да му видят сметката на "кандидата за политическо убежище".

Преди да разправяте кой е убиецът убил толкова хора в Чечня и защо е бил убит кажете кой е "сепаратистът" Шамил Басаев. Щото по скоро той е един от най опасните терористи в Чечня, отколкото сепаратист. Сепаратизъм не е имало в Чечня никога. Там мирно и спокойно си живееха чеченци и руснаци доакто не се появиха терористите на Осама. Сега Чечня е най силният буфер между тероризма и Русия. Всичко е геополитика.

1. човекът е Зелимхан Хангошвили - чеченски терорист, обявен от Русия за международно издирване още през 2002 г. 2. убит е от друг чеченец - може да е както поръчково убийство, така и кръвно отмъщение. Този Зелимхан е убил доста хора и вероятно сред тях е накой роднина на своя убиец. Сред чеченците кръвната мъст е жива. 3. всеки враг на Русия си получава заслуженото, дори и зад граница. Защо хората си мислят, че като избягат на Запад и вече са се отвървали от кармата си?? Да припомням ли как израелците с десетилетия издирваха нацисти по целия свят и ги ликвидираха?

4. навремето Путин каза, че Аллах ще съди терористите. Неговата задача е да му ги достави на небето. 5. Да си прават изводи бандеровците от Украйна...

Добро начало за криминален роман. Продължавайте...

Ама този изобщо не ще да е бил ислямист ще знаете! Ама никак! Само дето се е бил за Басаев, оня с най-гадните терористични атаки в региона и в цяла Русия - Беслан, болницата, театъра... Тотален джихадист. И после се бил за ал-Валид - този пък е известен джихадист още от войните на Балканите при разпадането на Югославия. И той тотален джихадист. И изобщо не е бил криминален този Селимхан. Просто е херувимче. Ама не щеш ли го гръмнали.... Швабите - либерасти сега мрънкат и вият на умряло. А ония от немското контраразузнаване (Службата за защита на конституцията) сигурно банкет са дали, че са се отървали от него. На това чеченско изчадие - прав му път към Ада.

Много ми се иска да са службите на Москва. Издирват си ги от години и им дават възмездие. Както се казваше едно време: Нищо не е забравено и никой не е забравен.

почнах да чета, и като видях, че иде от ДВ се отказах...

Убиецът май отскоро е бил в Берлин - вместо да хвърля колелото в реката е трябвало да го остави на улицата и след две минути щеше да е откраднато.

Щом е чеченец работата е ясна.Видите ли да пише за чеченец да знаете, че или е ислямски терорист или е мафиот или и двете заедно.Видите ли такъв, бягайте надалече и нямайте с него работа.Тия още от люлката ги възпитават да са главорези и да мразят всички неверници.Страшни душмани са. Така че имало си е причина да хапне оловото селимхан, не се съмнявайте.Те немците пак да са благодарни, че тия джагали не са устроили стрелба с автомати или експлозии а са свършили работата културно.Даже и тия се стремят да действат по-дискретно и цивилизовано в европа :)

и грузинците са същата бира. по-леко с обобщенията.

Поне 90% от грузинците в Западна Европа са свързани по някакъв начин с грузинската мафия. Достатъчно е да прочетеш докладите на Европол и на Службата на криминалната полиция в Германия и ще се убедиш.

просто обобщенията от сорта българските граждани в Германия (нали се сещаш за статията) понякога ми идват повече. Във всяко стадо си има всякакви овце.

Това е кръвно отмъщение. На Кавказ това е широко разпространено.Този е убил някой от семейството на другият(невинен човек).И някой от родата се е заклел да отмъсти,каквото и да му струва. Няма нищо политическо,просто една вендета.

почнахме да четем - авторът Роман Гончаренко е парекселанс украинец.

укропитек некъф, нископлатен.

"Твърди се, че по онова време Селимхан К. се е биел срещу Русия на страната на сепаратистите. "По време на втората Чеченска война той отначало се сражава под командването на Шамил Басаев, а после - на арабския предводител Абу Валид" ми се вижда интересно. Защо Дойче Веле толкова се е загрижило за човек на Басаев? Кратка справка за Басаев: Отговорен е за многобройни терористични атаки и партизански акции във и около Русия, най-известни от които са: превземането на южно-руският град Будьоновск през 1995; вземане на заложници в театъра на улица Дубровка в Москва на 23 октомври 2002; завземането на училището в Беслан, Северна Осетия на 1 септември 2004 през 2005 година бунтовници, подготвени от Басаев, атакуват град Налчик (столица на Кабардино-Балкария). - ами убитият едва ли се е радвал на симпатиите на сънародниците си.

На 1 септември започва учебната година в Русия. Това е много популярен празник във всички училища. Всяко дете-първокласник, придружено от своите родители и членове на семейството, празнува ”Първия учебен ден”. След изслушване на учителските речи по-малките получават цветя от по-големите. Тази традиция умишлено е използвана от терористите (хората на Басаев), за да вземат максимален брой хора като заложници. ако убиецът е роднина на убито в Беслан дете не виждам нищо чудно в случката.

Всички чеченци са с руски паспорти, защото Чечения е в Руската федерация.

Ама, те, журналята откъде да знаят?!?

Освен това, че е страна, която публично псува Путин по телевизията? Това си е нещо съвсем нормално и много честни хора го правят

Не се пише нищо за стотиците убийства, заповядани лично от Путин на неудобни журналисти и политически противници.

изброй поне 50.

И много други

списъкът ти май се изчерпа. апропо убийците на Немцов са намерени и осъдени.

Що не добавиш след "стотиците" думата "хиляди", по добре звучи, а!

планинците спазват този закон когато става дума за кръвна обида. уреждане на лични сметки. чеченците са много серт.