”Индевър” излетя на последна мисия в космоса

Успешно беше изстреляна американската космическа совалка "Индевър" с шестима астронавти на борда от космодрума "Кейп Канаверал" в САЩ. Това е последният полет на совалката преди да бъде "пенсионирана".

Обратно в новината

Коментари - ”Индевър” излетя на последна мисия в космоса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сексът с кобура,ами тъпи са,и без да го споменаваш. Я прочети учени от колко държави са участвали в построяването на уникалния уред! А досещаш ли се колко от тях са кореняци американци,от западното полукълбо?

не е черна материя, а тъмна материя, бе!

Как така последна мисия? Ами ако утре астероид се насочи към Земята, с какво ще спасяват светът пак...

Какво им пречи докато лети совалката умните глави през това време да мислят нов вариант. Незнаех че трябва да спреш една машина и тогава да мислиш нова. Много тъпо. Ама нали са американци явно си падаш по тях и мед ти капе от устата....ха ха

Страшно много пари струва поддържането на сегашните совалки. Предпочитат да ги спрат и да пренасочат парите другаде (развиват си науката хората), докато са готови новите. Дотогава ще ползват руските капсули, че излиза по-евтино.

абе имам спомен, а и по телевизията съм гледал филми, че совалките са ги мислили с идеята да са по-евтини от еднократните ракети.. как стана така, че сега са по-скъпи???

jizast

Е ти какво се учудваш, ние си ги знем нашите латернаджии колко им е акъла. Само ни виж държавата, сравни с Америка и ще разбереш кой народ умен кой народ прост.

Прощавайте че се намесвам в одата която изпяхте дует, но дали Афганистан и Ирак също таят знанията за вселената, че американци толкова се интересуват от тях? Или може би те смятат афгански хорица за кварки - та затова толкова успешно ги анихилират? Вярно казвате с дреболии не се занимават

Ти за анихилиране на афганистанци по-добре не пиши, че вашата армия седя там 10 години и май анихилираше наред - села, мъже, жени, старци и деца.

И така приключва одисеята на космическите совалки. И отново единствен транспорт на хора в космоса ще е старата корольовска "седмица" - Р7. с първи старт около десет години преди да се родили "старците" в този форум. Интересно, но след толкова години прогрес, няма нищо, което да замени една ракета от края на 50-те. Няма нищо което да замени "Конкорд"-а в авиацията. Какво говорим за "Конкорд"-а - няма какво да замени транспортните "летящи камиони" като С-123 и АН 12. Последният тежък въртолет също е създаден през виетнамската война. За всички тези "изделия" твърдят че били рожби на Студената Война. Тогава явно се е работело не само за печалбата, но и за да не те надмине другият. По-добрият победи и... си остана на лаврите от тогава. Всъщност за какво са ни пилотируемите полети в космоса? Не е нужно и да се лети там където няма бетонни писти. Въобще стъпването извън асфалта е .... старомодно. Риска е излишен.

jizast

Тез приказки иди ги разправяй на бай Иван от село Горно нанадолнище. Тез ракети дето ги разправяш, че ще останат единственият транспорт са допотопна техника, вярно проверена, работеща, но изостанала. Това е все едно да сравняваш стара версия на една програма на която всички бъгове са изчистени с новата версия която е с много повече възможности, много по-напреднала от към интерфейс и гъвкавост, но на която и трябва време за да изчисти бъговете. Руснаците се приземяват все още в един метален буркан, американците искат да усъвършенстват совалките за да може хората да излитат и кацат както го правят самолетите...това е бъдещето на този транспорт, а не да те метнат в космоса и след това да те търсят къде си паднал за да те приберат.

Ясно, че "седмицата" е изостанала, ясно че е технология от зората на космонавтиката, ясно е, че вече нищо по-голямо от човек няма да може да бъде свалено от орбита. Само не ми е ясно защо се стигна до тук. Уж прогрес, уж само напред и нагоре и накрая - ще се лети с Р7 неизвестен брой години докато се появи новото. Много ще се радвам ако това новото се появи близките една две години, но съм песимист.

то и ракета може да се нарече един метален буркан. А при проблемите които имаха и оше имат совелки, май буркан за предпочитане

Пращат совалката да провери от Космоса дали ни тровят успешно. Търсете торентите филма "С какво ни пръскат"!

Пращат совалката да провери от Космоса дали ни тровят успешно. Търсете торентите филма "С какво ни пръскат"!

Абе всеки път ще откриват най-големите загадки на вселената и всеки път нищо. То наистина трябва време за тия неща, ама не е нужно всеки път да съобщават такива гръмки новини - ще откриват най най най.