От Инфекциозна: Мишката е варена, не носи зараза

Началникът на Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив проф. Марияна Стойчева, където бе намерена мишка в закуската на дете, успокои, че тя е била термично обработена и евентуалните вируси в нея са убити. Никой не знае как гризачът се е озовал в храната, подозират саботаж.

Обратно в новината

Коментари - От Инфекциозна: Мишката е варена, не носи зараза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре е че детето не е яло жалко за другите деца

добре е че детето не е яло жалко за другите деца

И ако това е изказване на лекар-професор, Боже пази ме от болести! Попарата не се вари, г-жо професор, само се залива със завряла преди това вода или чай!!!!

споко хора, мишката е само варена и микробите в попарата също са сварени. ако беше печена или пържена, вече работата е друга. това намирисва на миша конспирация. мишките са се наговорили да рипат в баки и казани, за да опетнят репутацията на здравната каса. да им е честито на болните и на тези, които все още могат да си позволят да плащат здравни осигуровки. вече си имат ново ястие в менюто

Лапайте мишката, мишоци.

Тази помия в чинията изглежда толкова отвратително, колкото и самата мишка... попара ли.. каквото е там.

САНДВИЧ С МИШИ ПАСТЕТ Вземете 5-6 отровени плъха или десетина мишки и ги залейте със студена вода Оставете ги едно денонощие в хладилника, после Дайте водата ва тъщата и ги залейте със сухо бяло вино Остаевете ги още едно денонощие в хладилника Пасле изпийти виното и ги залейте със узо "Пломари" Пак ти оставете на хладно едно денонощия, после изпийте узото с лед, а плъшоците залейте със спирт След пет минути изпийте спирта с вода,. от чешамата а на плъшоците драснете клечка кибрит Като обгорят и се опърлят добре, нарежете ги на четвъртинки и ги смелете на месомелачката Към така получената кайма добавете едно яице, магданоз, птича мас от трътка, сол и черен пипер на вкус Поставете овкусената кайма в купата на пасатора и хоможгенизирайте до гладка консистенция Оставете пастета в хладилника, да се стегне Преди намазване леко го подтопляйте. Това е! Боне пети!

как да е детето, бе, ми то на 2 години, ако не му каже мама: о мишка, мишка, мислиш ли, че ще разбере нещо???

...Това значи, че всички са опитали от мишката,а щом е безопасна-нека и проф. Стойчева да си хапне една вкусна супичкаа...!?!?

Уважаеми сънародници, съвсем скоро в Б-я ще останат само от тези животинки, цигани, луди,болни за власт-ненакрали се комунисти, пенсионери и такива склерозирали професори като тази другарка и тогава пак ще си говорим, ама само през INTERNET! Не свалим ли това ПАГУБНО Правителство, смятайте живота в Б-я - НЕВЪЗМОЖЕН!!!

Ако бях баща на детето, Лично щях да хвана професорката и докато не изяде мишката, нямаше да я пусна! Е.. ти и наглостта! Предлагам да се отиде до жилището й и да се занесе по 1 умряла мишка/плъх пред вратата й!

Явно си мислите, че в Макдоналдс ядете нещо различно.

Аман от ненормални професори!! Това е вече така да се каже "черешката на тортата". Това е голямо успокоение! Ами яж тогава плъхове и всякакви гнусотии!!

Реплика на седмицата! "От Инфекциозна: Мишката е варена, не носи зараза"

Предлагам в Министерство на здравеопазването да се въведе меню :мишка с ориз,плъх на скара,пълнени хлебарки.хлебарки фламбе,червей по градинарски.Добър апетит на МЗ и хилядите контролни органи работещи за да служат/работят само за прослужено време и старост/.

тия гадове срам нямат,какво искат да кажат че като е варена да почнем да ядем мишки ли.на тази която се е изказала така глупаво дано до края на живота и да и се наложи само мишки да яде,малоумна жена.то бива бива ама вече прекалиха.

Чудех се с какво да заменя 20-годишното месо което пробутвате по магазините!"Варена мишка"специалитет на ПРЕХОДА и тайното оръжие за оцеляване!

много глупаво изказване на професорката. ако има мишка в храната значи че в помещенията кадето се складират и обработват продуктите и се приготвя храната има мишки.

Изяжте я вие бе ,малоумници!!!!!

Както вървят преобразуванията в страната от "НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ" скоро мишките и плъжовете ще станат деликатес и ще почнем да ги внасяме. Как да не може да се открие началото на "МИШАТА ИСТОРИЯ"?

Лайната са варение! Може да ги папате!! Е..си обяснението!!

НОРМАЛНА ЛИ Е ТАЗИ ПРОФЕСОРКА, НЕ ИСКА ДАЖЕ ДА И КАЗВАМ ИМЕТО, ДА ДАДЕ ПОРЦИЯТА НА НЕЙНОТО ДЕТЕ ИЛИ ВНУЧЕ

изяжте я тогава, мамицата ви!

Предлагам проферката с това си изказване, да ИЗКОНСУМИРА ТАЗИ ПОРЦИЯ с МИШКА, за да се убедим в думите на този супер МИШКИН ЕКСПЕРТ!!! Дова доказва за пореден път, че и професорите ни са толкова "качествени", колкото и политиците ни! Лелеее, ама наистина сме го закършили и то до гуша в лайна, нали!!!

това дете с мишка в чинията е всъщност най-щастливо защото я е видяло и не е яло. Докато всички други деца са си изяли супата в която е вряла мишката.

Първо.Мишката носител на зараза или не няма работа в храната.Тези дето доставят храната си имат ДПП и там пише,че се води борба с гризачите.В случая лъжат и нищо не правят.Агенцията по безопасност на храните да си свърши работата. Второ.Никой не знае колко време въпросния гризач е бил подложен на висока температура и коло е била тя на повърхността и в дълбочина.Има бактерии които са доста термоустойчиви.Няма да ги изброявам.Един епидемиолог трябва да ги знае и да не говори простотии па макар и професор. Трето.Подобна немарливост е недопустима в здравно заведение и няма никакво оправдание за това.

ОТВРАТЕНА СЪМ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО ЗА МИШКАТА ЗАЩО НЕ Я ИЗЯДЕ ПРОФЕСОРКАТА НАЛИ Е СВАРЕНА

Тая нелепата професорка да изяде попарата

Кретените и педерастите въвеждат задължително целодневно обучение и хранене в училищата. Представете си с какво ще хранят децата.

НЕ се ПЛАШИ НАРОДЕ, следващия път ЧЕ сложим отров-о за МИШКИ в супата за да сме сигурни че нЕма живи да ги ядете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Беар Глилс: ММмм мишка, добър източник на протеини. А за пиене има ...

професорке, ти би ли яла ядене в което е вряла мишка, та макар и да не е опасна. Още по-зле, че е вряла вътре и е погнусила цялото количество. Жалко, че една професорка толкова успокоително обяснява случилото се.

Абе ,тука нещо не е читава работата,този който е сипвал в чинията сигурно е бил сляп,не може да не ти направи впечатление при положение ,че сипваш юфка, а не манджа с месо.

Там е работата, че не е бил сляп, а просто му е малка заплатата! Както на преобладаващата част от българите в работоспособна възраст, получават мизерно възнаграждение от своите работодатели-робовладелци. Какво му дреме, като няма да го уволнят, пък ако се старае повече - ще си получи същата мизерна заплата, няма да му платят повече я! Има и друго обяснение: Просто е некадърен. Защото на такава заплата не можеш да намериш кадърен. От което следва, че безработица няма. Има недостиг на специалисти, и то много сериозен недостиг. На това му се вика "С трици маймуни да ловиш". И ще става все по-зле.

Хора, това било мишка по провансалски...какво разбирате вие от готвене?

От утре гледайте новото предаване "Гнусно" за най-новите тенденции в готвенето по време на криза!

Защо не отидат това да го кажат на останалите пациенти яли от закуска "Мики Маус"?

тази умница да я изяде,като я изкарва почти полезна,щомбила след термична обработка....

Ех, бедний ми, бедни народе, ако знаете какви чудеса сте изяли когато сте ходили в обществено заведение! Бедна ви е фантазията!!!

Ами да! Направо деликатес!

по-нагло заглавие не бях виждала.........дори не прочетох статията....иначе за случая знам...........може ли такава тъпотия......това ли е "успокояващо", че не е вредно.......вместо да се линчуват виновните..............докога такива пезпардонности........

+2^64

Бе тия като нищо не знаят - ми ако беше бял прашец или друга зараза някаква? Ми то досега да сме умрели бе. Я викайте ДАНС-а / БОПа / ЗОК-а, че да се свършва. Ебаси държавата ...

Дух

Дори не е нужно да пиша коментар, долните коментари са цели шедьоври:)) хахаха Това наистина е една безумна история, която се финтира с много смях! Обичам България!

Абе тук защо никой не се замисля , че тази мишка се вижда от километър и този , който е сервирал би трябвало да е сляп за да не я види ? Поне от снимката правя такъв извод . А иначе , ако коментарите на институциите по въпроса са абсолютно неадекватни , независимо дали термичната обработка би убила вирусите в едно живоно .

Че го видях, видях го - ама месце си е - аз не го искам, ама човек знае ли ...

За вирусите е вярно. При тази температура умират. И салмонелоза е малко вероятно, но ако има трихинела и изядеш мишката не е добре.

Мишките не пренасят трихинела спиралис. Попрочети малко.

Само как прочетох заглавието, затирих се към супермаркето! И купих на примоция,за 2 лева, само днес, Три консерви "Мише варено в собствен сос" Отворих едната! Чудесно месо, ще го ям с ориз, задушен в масло! От некакъв друг супермаркет, съседка си купила "Миши пастет"? Аз Й казвам че е за котки, тя ще си го пази за гости?

На тази Проф. Марияна Стойчева мога само да кажа че е разжалвам и и отнема титлата. Не стига, че се осрали, ами и нагли. Ами г-жо Проф. Марияна Стойчева вземи тая мишка излез в 20ч по БНТ и я изяж пред цяла България ИЗРОДИ такива. В България няма доктори, масата от тях са търговци на смърт, това е. И здравната министърка къде дреме, да съм аз сега да са уволнени отгоре до долу всички. Изроди такива.

ТЪПУНГЕЛ !!!

уникално заглавие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Podoziram ,che dosta chesto ste si hapvali bulion ot mishka, bez da znaete za tova.

Тогава да я изядат инспекторите!!!

Въобще да не се оправдават за"нелепия инцидент" всички знаем каква мръсотия е в болниците. Ако се излекуваш от една болест ще лепнеш някой стомашен вирус. Не ги е срам, тръгнали за Европа, точно тази Инфекциозна клиника е някакъв ад по лошо е и от затвор от гледна точка на чистота.

Да бе варена, колко се вари една попара от юфка 2-3 минути. Затова време заразите няма да загинат. Професорката да не приказва врели-некипели ами да почва да яде попарата си!