Агенцията по храните започва с хлебните стандарти

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и еврокомисарят по здравеопазването Джон Дали откриха новата Агенция по безопасност на храните.

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по храните започва с хлебните стандарти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Развързват ръцете на хлебари и търговци на жито да съдерат кожата на хората с обяснение ,че се въвежда стандарт. БГ е латиноамерикански тип д-ва: Много малко свръхбогати,почти липсва средна класа и 90% бедни и много бедни.

Всичко е ала бала. Винаги е имало стандарти за хляба. Нищо няма да се промени, а само ще се узакони по-висока цена.

Няма лошо да бързаме да създаваме агенция по безопасност на храните, но за пореден път поговорката "бързата кучка слепи ги ражда", важи за РБ. Не бива повече да се лъжем. А именно, от както БДС не съществуват, контрола на храните не е насочен към качеството им. Лошото е, че политиците сринаха контрола още от времето на "другаря" Костов. За да бъдеш контролен орган се изисква специално образование, което ветиринарите нямат. И защо те сега се сетиха за качеството на храните, след като от както поеха контрола на храните от животински произход, ние ядем некачествени меса, колбаси и млека. Точно те позволиха това да се случи и не ми е ясно как ще го променят след като доказаха, че им липсват и специалисти и възможности. Вярно е, че хранително заболяване се причинява основно от храна от животински произход, НО Е ВЯРНО СЪЩО ТАКА, ЧЕ ЕДИН ВЕТИРИНАРЕН ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ПОСТАВИ ДИАГНОЗА НА ХОРАТА!!!!! И е редно всеки да си знае мястото - ветиринарите са добри в добива на храните от животински произход, от там нататъка те винаги ще се дънят. Едно епидемиологично проучване не могат да направят без хуманен лекар......

Ма как щее прост,този мазен Миро? Ди излъже Бате Бойко и Дянков ,че с тази питка ще нахрани новоизлюпените буби в БАБХ. Родителите ще плащат двойно и тройно, за безопасно хранене в детските градини ?? !Тази Агенция намирисва на нещо мутиращо , генно-модифицирано и не безопасно.

Не е толкова прост, колкото ви изглежда дебелият и мазен Миро. С действията си се опитва да ликвидира малките производители и търговци на храни, за което му се плаща.

Не е толкова прост, колкото ви изглежда дебелият и мазен Миро. С действията си се опитва да ликвидира малките производители и търговци на храни, за което му се плаща.

Както казваше баба ми Сивушка , ще ни се отели вола, докато новите Агенти на доктор Войнов се разберат със старите Органи на ДВСК. Война се задава, касапница.Кокала е мнооого голям.

Аз новия стандарт за себе си и за семейството си отдавна съм го въвел - хлебопекарна Philips и брашно от село... Министерот шъ мъ извиня'а...

Вчера той заяви, че първата работа на агенцията ще е да бъдат изработени три НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ стандарта за хляба...

Извинявай, но това си е вдигане на пушилка. Спомни си как Найденов обясни, че пратил проверка в магазините за заразено с диоксин (! а не диоксин) месо!!! Такава ууникааааааааална некомпетентност ня бях слушал тогава! Не ми се цитира - виж бръщолевениците му. Та - пратил Мирката хора, бяха погледнали - не видели и един диоксин да се шматка по месото. На следващия ден народът беше успокоен в нарочна пресконференция. Само може да провериш в какви лаборатории, как се изследва и колко време отнема откриването на диоксинА.

извинявам се - ДИОКСИНИ

Ако стандартите са НЕзадължителни, то хич и не ни трябва такава агенция.

тее деца в градините броилеръ ли ши ги правим с тее генномодифицирани храни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на екипа на Бойко!Така се прави нова държава ,а не гейове да въртят ку....и номера и да се грижат за търбусите си!Да сте живи и здрави момчета-всички ви желаем успехи и по-нататък в създаването на НОВА БЪЛГАРИЯ!

... и вдигнете заплатките на платените хора по форумите, че цените по магазините летят рязко на горе.

Храня едно улично коте. След пускането на кренвиршите по стандарта "Стара планина" , купих един и дадох на котето. Не го яде. Е гати котката неблагодарна, нали?

Козел, делнаха ми постчето. Просто обяснявах, че съм поискал женско мнение относно аватарчето ти - оказа се, че и жените си мислят, че това им е онова. Иначе - обещавам вече да се изразявам мило, нежно и културно към тебе, дори може да си попредставям 1-2 минути как отивам, целувам ръката на Божествения и се вливам в герберските редици рамо до рамо с теб! Хъмм...

Пръч, батка - добре че Мазен Миро забрани оная царевица - ГМО-тои, дето нито сме внасяли, нито Монсанто е искало да внася в България иначе... Много щеше да ми е лошо. Та - намери ли тази агенция EFSA с какво се занимава? И какво е "БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ", както трябва да е, а не някакви чиновнически напъни и бълвочи? Чети, козльо, образовай се, мамка ти да се гордей какъв грамотен герберист се е пръкнал от тебе, нищо, че са те били отписали вече, че ще ти дойде акъл.

Аз също живея в София и пазарувам от големи търговски вериги. В едната от тях, понеже си имат собствено производство, веднага организираха някакви Стари планини. От 2-3 месеца се отказаха от ТЯХНА продукция на такива простотии поради спадналия в мнооооого пъти интерес. Продължиха да произвеждат само колбасите/мръвките по немски рецепти. Цените са приемливи, а аз горканчо се тъпча с неизяснени немски вкусни боклуци. Така също, когато има промоция на бут, плешка и т.н. за 5 лева ми смилат кайма от ЧИСТО МЕСО, но тя, изискани мой приятелю не е нещо, което ти би хапнал, защото въъъобще изобщо НЕ Е Стара планина! В магазина разни производители карат по 2-3 тарелки с неща Стара планина, които обикновено като поседят из между другото изобилие си изчезват към боклука...

Важна крачка за какво? За измисляне на незадължителни "стандарти", за спрягане на празни приказки или за вдигане на цени? Има една агенцийка EFSA се казва. Виж с какво се занимава тя. Сравни нейните цели, задачи, приоритети, дейност и т.н. с тази абсолютно пълна галфониада, която са сътворили шапавите гербери! И - виж някъде ТЗАИ АГЕНИЦЯ ДАЛИ НЯКЪДЕ СПОМЕНАВА МАЛОУМЩИНИ КАТО ТИЯ, КЪДЕТО ГИ БРЪЩОЛВЕИШ ТИ И МОЗЪЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО - а именно: "Ще ядете мноооооого хубави храни, но на подобаваща цена! Мдааам... поне ние сме прости - досега не знаехме какво да ядем или не, какво да купуваме или не...

Ми - няма я вече. ПОЧТИ икъде не се продава. И?

Не е вярно, навсякъде се продават.

Пазарувай, Нелка, вкуси герберизЪма! И като е някаква смрад и мърша - поне може да се хвалиш: "Малко миришеше, ама беше Стара планина!"

Новият герберски хляб ще бъде приготвен от пшеница, израстнала в нива, чиято лента е отрязал Борисов. Брашното ще е с нвиждано и нечувано досега качество, достойно за песен, която ще сътвори Веселин Маринов и ще я пее на Цецо на ушето. В тестото няма да бъде допускано слагането на всякакви оцветители, подобрители, вредители, Е-та, Ме-та и подобни. Ще се меси само в клубовете на ГЕРБ, тъй като там хигиената - лична и морална, е на най-висок уровен. Водата за приготвянето на герберския хляб ще бъде организирано да извира до дома на Борисов в Банкя. Ще бъде забранено и слагането на всякакви видове мая, закваски, кислели млека и др. такива. Рано сутрин, преди морен, потен, работен парламентарен ден Федосова ще обикаля клубовете-месачници на хляб. При вида й тестото ще бухва от самосебе си и българският народ няма да се тъпче с храни-биклуци. Очаквайте в края на месеца промоция само за хора с партиини книжки: Самун топъл хляб и кило пача Стара планина само за 50 лева! Качеството си заслужава парите! За всеки втори - безплатна каса бира до затварянето на завода в Мездра.

Кво лошо? Снимал се е козльо. Няма да си снима задн*ка, нищо че говори с него.

Пръч, ти да не си от ПР агенцията, обслужваща Мазен Миро? Я кажи да видим дали знаеш - имаш ли идея В МОМЕНТА къде се продават вкуснички колбасчета Стара планина и какво се случи с този "стандарт"?

Г-н министър защо чисто и просто не върнете БДС от посттоталитарно време. Така щеикономисате фин. ср/ва и контрола веднага влиза в сила.Работещите в сферата познават този стандарт и от обучението също ще икономисате фин. ресурс.Всичко ново е добро забравено старо.

ЕЕЕХХХХ ..Мирославеее. дали толкова се вълнува,когато разреши вноса на канцерогенното ирландско преди години ааа? И с какво право и морал сега ще ми говориш за безопасни и качествени храни?

Хубава работа ама Българска,Защо уважаеми Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов,сте решили тия стандарти да не бъдат задължителни? Ако е така ,то няма смисъл от всчико това,само кудето ще създадете още по голяма бюрокрация,и администраация.Кто сте се заели ,поне го направете да е задължително със тия стандарти а не само като желание.

А, честито, потребители! От любов към статистиката държа в хладилника си една кофичка "Активия с плодове" на Данон , със срок на годност 13.12.10 г. До ден днешен, два месеца по-късно, въпросния "здравословен продукт" не е дал никакви признаци на разваляне! Алооо, агенциите, комисиите, ТВ-та, които рекламирате в захлас подобни "здравословни храни", к'во пра'им с'я?

относно качеството: купих си цедено кисело мляко за петровден - 29.06.2010 г. Престоя в хладилника до никулден - 06.10.2010 г. Не даде никакви признаци на разваляне. Изхвърлих го естествено. Интересно ми е дали има мляко в това цедено кисело мляко - Бор Чвор.

Верно?Ти ме обнадежди.;о) Ще го държа и моето до Петровден и ако не се развали, ще намеря местния представител на Данон и ще му го връча с комплименти;о) Дали ще искам много от него, ако го помоля и да го опита?

Бор-Чвор произвеждат само за чворове.Никакъв вкус, предполагам, че работят само със сухо мляко.

Лека полека ще почнат да но тровят "легално"... и за какво се създава това след като ще бъде НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО ? Имам чувството, че този откакто дойде единственната му цел е да унищожи малкият бизнес, който произвеждат все още що годе читава продукция и да накара народа да пазарува боклуците на Моловете и на големите българския фирми, които му се отчитат директно!

А аз бих попитал какво прави Данчо тъпото тази агенция?

това, че ти , от висотата на анонимността, твърдиш, че еди кой си е протеже на еди кого си не го прави никакъв факт, а едно голословно твърдение.

Хора, събудете се! Ветеринарни лекари оглавяват агенцията по храните, които ще ядете вие!!! Това меко казано е ненормално! А по-интересно е, че на никой не му прави впечатление!

Какъв трябва да е според теб?

Човек завършил УХТ, със стаж по спецаилността на ръководна позиция в голяма компания минимум 5 години. А тя каква стана - пременил се Илия, пак в тия. Сменяме само името пък структурата и хората същите, но не пропускаме за пореден път да изтъкнем мазно, мазно, че цените са ниски. Общо взето приказката за новия бардак. А ветеринарен доктор да следи за безопасност на храните е равносилно на библиотекар да води счетоводство на фирма регистрирана по ДДС.

Аз пък съм убеден, че министър на здравеопазването не трябва да е лекар.

Навремето имаше 1-во, 2-ро и 3-то качество продукция. Дори за храните. От както стана демокрация тези нива на качества ги премахнаха, защото технката била съвременна и правила само първо качество. Така постепенно почнахме да ядем само 3-то качество храни.