Ексминистър Цонев поръчал посуда за 30 000 лева

Сладки поръчки в последните дни от управлението си са пуснали бивши министри.

Обратно в новината

Коментари - Ексминистър Цонев поръчал посуда за 30 000 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да сте живи толкова, колкото похарчените пари са ваши!

Никакви социални неща Да мрът от глат

Забавлително! Да пуснат обществена поръчка за охрана на армията

я да ровнат малко по дълбоко, тя тая с чиниите ясна, другите другите неща!!!!!!!!!!!!!!!

Тези от ГЕРБ с техните разкрития стават смешни.

Хайде сега всички дружно да си отговорим на простия въпрос : - Какво точно има в този район ?! ....отговор, който всички знаем ....ама така да го изкажем, че повече никога и на никого и през ум да не му минава да създава изкуствено разкол

Щом са поръчани 3 дни преди края значи има далавера.Иначе,щеше да остави другия министър да поръчва, ако му трябват.Да се провери и колко милиона струват детските градини,които направи за децата- тройно повече от реалната цена.

Тя работата с чиниите на Цонев ще излезе като работата на Вальо Топлото с джакузито, шампанското и др. екстри. Комплексарска история на забогатяло бедно селянче. Кучето обаче е заровено на друго място - в сделките за бъдещи договори и комисионните от тях за милиони лева, както и за извършените продажби и покупки на едро през последната година.

Полк. Н.Цонев - шеф на материално техническото снабдяване на БА преди да стоне Изпълнителен Директор на Агенция отдих и възстановяване. Това са все доста доходоносни служби за г-н Цонев, който преди години се ползваше от услугите на адвокат Н.Свинаров във връзка със злоупотреби в армията. Знам за много от далаверите му, но няма да ги обсъждам, защото ..... За всичко се знае във ВП и ВКР ама никой не се наема да се сбори с Ники Цонев. Повярвайте ми, че всичко ще се окаже нормалното и абсолютно законно. Само ако знаете тоз човек какви щети на държавата е нанесъл и то не от незнание а чисто преднамерено с цел лична облага. Тез, които ще го проверяват или са от него назначени и уредени на работа или отдавна са им запушени устите с каквото трябва. Познавам Николай Цонев и методите му на работа, ако това нещо Ви говори.

СПЕЦИАЛНО ЗА МАСЛАРОВА- КАТОРГА В НЯКОЯ КАРИЕРА ЗА ДОБИВ НА КАМЪНИ. АКО ОБАЧЕ Б.Б. САМО РАЗЛАЙВА КУЧЕТАТА , А НЯМА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА-ТО ТОГАВА И ТОЙ ЩЕ СИ Е ПОЛУЧИЛ ДЕЛА.

кака, а досега много ли беше горда да се наричаш българка - последните 2 правителства просто поставиха рекорди по некъдърност и крадене, пък за второто направо нямам думи. нека казват кой какво крал - тук милионче там няколко хиляди и те се събират, а с откраднатите пари могат да си купят и адвокати и каквото си решат сега. преди като не се знаеше кой какво е крал и като щраусите - главите на хората закопани, не виждат кражби значи ги няма - така ли ?

Предлагам цялата да му я строшат в главата, а после да я плати, а после да отиде в пандиза!

СЕЛЯНИН КОГАТО ДОЙДЕ В ГРАДА МИСЛИ ЧЕ Е ПОУМНЯЛ. ТОЙ СИ ОСТАВА ТАКЪВ КАКЪВТО МАЙКА МУ ГО Е НАУЧИЛА ДО 7-МАТА ГОДИНА. ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА НАДСКОЧИ СЯНКАТА СИ.

eiii ne minava den da pliujt po starite ministri, aman ste doide vreme i po Boikovite da se pliue, i togava ste e ujasno........

И този човек е бил министър на одбраната?!?!?!? Преставете си каква ни е армията?!?!? СРАМ.

Бившите са били истински престъпници, хора без морал, скотове с единствената мисъл да крадат. И това на фона на просяците по улиците, на занемарените социални домове и разрухата по градове и села.

Сега в тия чинии ще си папат това ,дето са го дробили!!!

нещо много везха да пюят новите министри по предишните.прилича ми на евтин pr

Тези чинии да не си мислиш,че стигат до офицерите?Само за министър и компания са

Сам си чети ЗОП и МОП! Всичките тия чинии няма да бъдат на едно място и най-тъпото нещо на белия свят е да се поръчват еднакви за всеки стол, ресторант и хотел /бивша почивна станция/, в която стъпва офицерски крак! Като се разбият на отделните обекти, нещата могат съвсем спокойно да се снабдяват от съществуващите борси и големи магазини или представители на производителите, без да се правят специални търгове и измислени поръчки, в които после се оказва, че цените не са по-ниски /по-изгодни/ от обикновените цени на пазара, а са в пъти по-високи - защото именно от тези поръчки се печели най-много, тъй като това са малотрайни активи! Чинии и други чупливи съдове се бракуват с един протокол, подписан от трима души, които най-често си поделят остатъците от сервизи - десетки чинии, срещани впоследствие в частните им заведения, за да се закупят нови скъпоценни чинии с поръчки като тази, която обсъждаме тук! Не се прави на единствения, виждал чиния или поръчка в тая държава - не си единствен! И аз съм виждала как се бута поличка във ведомствен апартамент, чупят се две кристални чаши за шампанско от 24, и след това се бракуват останалите 22, а за следващата година се закупуват нови 24, които ..... последват съдбата на предишните! По една случайност те се оказват от същия модел, и така материално отговорните лица в това високо ведомство се зареждат с многобройна луксозна посуда за години напред, и вкъщи не чупят и не трошат, напротив - треперят над всяко филджанче, защото вече си е тяхно, не е държавно! Тези предмети могат да се сменят ежегодно, представяш ли си далаверата и защо в някои кръчмици на разни такива пенсионирани полковници по дъната на чиниите има надписи и инвентарни номера от МНО от преди 30 години ?!.... Не ми разправяй на мен каква бездънна яма е снабдяването в армията, не ми се прави на отворко, а законите си ги чЕти сам - закон е као врата у полье, - рекъл шопът, - паметан човек иде около, а глупав човек - удре главом!

Не мисля, че поръчката на нови прибори за хранене може да се класира сато далавера, освен ако не докажат, че нещата струват съм 10 000 лв. а останалото екс-министърът си е скътал за из път. Масларката обаче е друга работа, там е ясно че дебело крадене е падало. Женицата се изживяваше като българската Маги Тачър (приказката за бола и за жабата я знаем всички) и трябваше да поддържа съответния лайфстайл. Прати сто пенсионера на море, ходи лично да ги прегръща и да им оправя леглата, а в останалото време е май на социалната сфера у нас. Страшно е когато некомпетентност и алчност вървят ръка за ръка.

онази дума от най-много букви след време ще се отнася за Герб

И това в държава, която няма армия! Нямам думи...

Щом на повечето им се струва нормално да се харчат НАШИТЕ пари за табели и скъпи чинии - тогава си гласувайте за комунистите, и НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ от живота си. Това е мазохизъм - да оправдавате кражбите на някого, и да искате той да има власт да ни лъже и мами, да живее охолно, да се гаври с НАС и нашите пари.... не е нормално

Почваме от тебе гербовско недоразумение!

Смешна сума за едно министерство, което работи с милиони евро. Но злобния журналист, подхвърля на некомпетентния читател стръв, за да му помогне да изхвърли храчката си.Такава злоба не съм срещал във форума, даже след смяната правителството на Костов.

lele,ami ako ministyra e pory4val i toaletna hartiq za ministerstvoto????Uj syd!!! na syd!!! Sme6nitsi!!!

Ministero v kazarmata vednaga da stane muz!!!!

Така: 1. Сядаш и прочиташ ЗОП и Наредба за МОП. 2. Осъзнаваш че никой не те харесва толкова много за да слуша некомпетентните ти излияния само защото си решила да се си отвориш устата. една кола с двама снабдители, веднага могат да си закупят колкото искат бели чинии, паници, вилици и лъжици - май не мислиш много-много, а?

Може би в армията (имам в предвид висшите офицери)имат някакво особено отношение към белите порцеланови чинии(а и покривки).Още по времето на Вършавския договор си спомням ,че на големи учения на висшите официри им носеха специално по гори и планини ,където се разполагаше и кухнята им ,бели чинии в които им сервираха, а за останалите офицери чинии от стола на поделението от нераждавейка,а наша милост набиваше в алуминиевите канчета.Не бих се учудил ако в днешната армия тази мания е достигнала до още по- ненормални размери.

Е та вие кво очаквахте :))).... само ми е интересно новия военен министър кви ше ги дроби :))..... за ман е абсолютна обида военният министър да не е стъпвал в казарма ......... пфу

Да, бе. А един друг министър дал пет лева за тоалетна хартия. Вместо да използва втора употреба. А бе тея министри ще работят ли, или ще ни занимават с простотии. Ако има престъпление да до дават на прокуратурата, какво занимават медиите с дребнавости.

Колко ли души се хранят в стола на този щаб, за който са поръчани чинии и паници за толкова пари? По доставните цени на тези неща една чиния е под лев, та колко хиляди от тях си е поръчал министърът?! Да не говорим, че ако прати на Илиянци или на коя да е друга борса, или дори в МЕТРО една кола с двама снабдители, веднага могат да си закупят колкото искат бели чинии, паници, вилици и лъжици, на съвсем прилични цени, и то след като ги видят колко са бели, от какво са направени, и върху всички опаковки ясно си пише дали се мият в миялни машини и с каква вода... елементарно е, какви поръчки, какви хиляди?! Най-подозрителното е, че точно преди да напуснат фронта са правили такива кокошкарски истории, а преди това четири години без чинии ли са яли в неговия щаб? В тая армия отдавна вече има много повече офицери, отколкото войници, и най-много са цивилните администратори, заети с най-фантастични дейности - главно злоупотреби, а истински проблем е да намериш човек да свърши сериозна работа и да разбира от нещо армейско и да говори приличен английски, например! А за Масларката не ми се говори вече - нейните табели сигурно ще се изготвят от чисто злато по специален дизайн, или може би ще се гравират в карарски мрамор с вътрешно осветление, за да изглеждат сияйни, като светналите очички на тая свинка, когато обяснява на журналисти как ще повишава пенсиите на хората с 5 % - от 1 до 13 стотинки ефективно .... Бързо разследване и съд, и пълна конфискация на цялото имущество на министрите, фамилиите им и швейцарските им сметки!!!

Министър Цонев си беше добър министър. Нека първо докажат и направят проверки и чак тогава да излизат с такива гръмки новини. Защото казани така, това не са новини а клюки

Бели чинии Бели пари за черни дни

Масларова е една дърта хиена, която обслужваше единствено фирмите на мъжа си и личните си интереси. Удивена съм от лакомията и.

Че това малки далавери ли са ? Всеки управник е харчил хиляди и милиони събрани от бедните,изнемогващи хорица.Как не ги е срам ? Аз ако открадна 100 лева ще ме вкарат в затвора.А това било малко.И до големите играчи ще се стигне,нека да потреперят малко.Как може,как може ?!?!?

зяща ну взумят дя су правурят последните обществени поръчки за охрана на военни обекти. за последните два месеца от управлението на този министър се раздадоха за охрана около 150 военни обекта. който ги провери ще остане безкрайно изненадан, какви фирми са печелившите - не са много около 3-4

Цонев си беше министър на место,познаваше проблемите на армията,а новия министер и войник не ходил,как ще се справи или това не е важно

Мдаааааа, май новите мощно започнаха да си мият ръцете. Какво значи това Една от най-интересните поръчки . 30 000 лв. са само една сума - тя не би могла да бъде нито малка, нито голяма ако не може да се сравни с нещо - тоест да се направи разбивка по артикули и сравнение на цените им. Наистина звучи махленско - изхарчени са 30000лв., но според нас можеше да са и много по-малко. В обществената поръчка било записано изрично, че посудата трябва да може да се почиства в съдомиялна машина. Чиниите пък искал чисто бели, в краен случай с дискретна шарка. - в това какво нередно има?

Dalech sum ot tova da zashtitavam bivshoto kradlivo pravitelstvo, no zad istoriqta, che e poruchana posuda za 30000 leva, ne se kazva kolko tochno sa broikite. Ta te mogat i da sa 2000 chinii. Drugoto, koeto obache pravi vpechatlenie v BG, e che voenniqt budjet e po-golqm ot vsichki drugi budjeti na ostanalite ministerstva subrani zaedno. Znaem, che durjava, koqto ne hrani svoyata armiq hrani chujda armiq, no umestno li e da se prahosvat tolkova pari za otbrana, pri polojenie, che obrazovanieto ni e na nikude naprimer.

не виждате ли че всичко е направено в последния момент-преднамерено! Защо точно накрая се сетили за бели чинии и за многооо други неща! Или тук пишат само комуняги!

Тези хора са загубили всякаква връзка с действителността. чиннии за 30 хиляди, когато песионери нямат какво да ядат- не чинии са нужни, увеличете пенсиите и заплатите, вместо да харчете са вашия лукс милиони народни пари. Просто са за разстрел и конфискация на цялото семейно имущество- без значение на кое име са- майка, баща, син, дъщеря - ако не могат да докажат от къде им е доходът.

Това ли са големите далавери на предишните?! За идиоти ли ни мислите?

поръчал бил, дал бил, защо така, а не онака..... Господа НОВИ министри, вие друга работа освен клюкини имате ли? Май нямате след като вкупом се заклехти, че няма да има почивка за депутатите, пък веднага дружно ударихте кепенците на ВЕЛИКИЯ парламент и отидохте да папкате точно в тези чинии и да се печете на тяхните плажове. Заради депутатите обикновените български граждани не могат да отидат нито на море, нито на планина. Ще го видиме и Б.Б. какви ще ги надроби.... като му гледам колко му е акъла и какъв ужас са му министрите, чак ме е срам да кажа, че съм българка.... Не знам защо, но като гледам Б.Борисов и правя лоша асоциация с дедо Тошо.... Дерзайте, министри, яжте, пийте и плювайте силно.....

абе то тия чинии ще са му най малкия кахър на цонев

Хората нямат хляб да ядат, а тези с посуда за 30 000 ще се хранят. Така по-лесно да гълтат големите залци, да пълнят повече гушите...

Защото не проверят и на каква цена са оборудвани фитнес залите в Граф Игнатиево и Горна Баня, мисля че ще има какво да се види и там.

ДО ПРАВИТЕЛСТВОТО (11.08.2009 г. 10:59ч.) Не се излагайте повече! Кокошкарски истории. Ние махленски клюкарки ли избрахме или депутати? Като откриете нещо нередно дайте го на прокуратурата и след това да бъде обявено. Нямате ли по-важни задачи? Избрахме ви за проявите мъжество както се кълняхте. Вие на какво обърнахте държавата, занимавате ни с глупости. Задоволявате чалга нивото с клюки, в България жевеят и хора със сериозни интереси. Ако не направите АЕЦ Белене и газопреносни пътища ще ви замеряме с камъни. Не бъдете нищожества!

Предполагам, че Цветанов е искал да посрещне новите нехора с пълни паници човешка храна, за да станат нормални! Сбъркал си Цветанов-тия са по-нехора от дивите прасета, за които ти имаш познания! Изчакай сега да кажат и за теб като за Масларова, колко тоалетна хартия си купувал за министерството си! Казвам като един вчера-ДА ИЗСЪХНАТ РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ, КОИТО С ВОТА СИ ДОВЕДОХА ГЕРБоваците на власт!