Рекорден брой нови болни от рак

Рекорден брой - 33 000 новодиагностицирани болни от рак, са регистрирани през 2009 г. По последни данни общият брой на онкоболните у нас е 262 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден брой нови болни от рак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имах баба, която не разбираше как така се пести ток като се сменя времето. Казваше, "Е, аз пак си светвам когато ми е тъмно?!?" Нищо не можеше да я убеди, че има смисъл. И да, пести се ток, и то доста, но не за отделния потребител а за цялата икономика. И за зомбирането не се притеснявай. Те не повтарят. Там къде е минало вече пропускат. ;)

Д-р Тотко да си бодне някъде дипломата. Както и за алкохола, така и при цигарите проблемът не е в пушенето, а в злоупотребата. До 4-5 цигари на ден не вредят. Стресът с лятното часово време е също измишльотина, да не говорим за задължителните сутрешни гимнастики в училище. Накаратко, написал е една купчина клишета, които служат за дежурно оправдание за всичко.

От Маша............ Не пазарувам от Билла защото там просто не ми е по джоба. Една и съща стока е с разлика от лев и нагора от нея и от др.магазини. А в Пени отидох защото за четвъртъс поне има заредени пресни стоки заради промоциите. Това първо и второ едното ми дете ходи на бригада извън страната и казва ,че там работиш и знаеш че ще можеш да си посрещнеш разходите без да се чудиш ,дали ако си купиш един хляб днес ще можеш поне да го намажеш с нещо или да го глождиш направо/образно казано/. Там работодателя ако е доволен от теб и се стреми да се чувстваш добре за да може да работиш още по- добре за него. И той да е доволен и ти също. А аз и още една жена сме отстранени затова ,че сме си направили операции /с който си спасяваме живота занапред/ и сме ползвали болнични. На тях такива не им трябвали. Дано схващаш разликата в отношенията/ако можеш де,нали казваш че си мислещт/. А за стоките в Билла е друг въпрос

Това е резултат от дейността на бялата мафия. Не си мислете, че положението в другите развити държави е по-розово. Това ,манипулиране на данни и тенденциозно представяне се прави масово. Важното е кой му се връзва. Срещу бяла мафия борбата трябва да се води единно и да не се обезверяваме. Иначе рака ни е гарантиран от Фармацефтичните гиганти. С Бога напред. Ще ги победим.

Звучи като клише, но е така! Тотална мизерия, пълно безхаберие, слабо здравеопазване, алкохол, цигари и мнооооого нерви - какво друго да се очаква. Лафовете за оправяне, излизане от някакви кризи и т. н. са за медиите. Останалото е за хората.

да видим дали ще има пари за лечението им или само за ай-пад.....

ТОЗИ ЧЕРНОБИЛ СИ ОКОЗВА ВЛИЯНИЕТО ;ОЩЕ ТОГАВА УЧЕНИТЕ КАЗАХА ЧЕ ТЕЖКИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ СЛЕД 20 И ЛИ 30 ГОДИНИ. МИСЛЕТЕ ЗА БЕЛЕНЕ КАТО ВТОРИ ЧЕРНОБИЛ.

Tотко е "забравил" да приложи и въздуха+водата! Hашата малка страна се изтрови с тия химии.... Bсеки го знае; "пласирани" така д о б р е те стратегически, тровят въздух,вода, телата а и душите на хората... Bижда се!!! BOG да е на помощ на болните и невинно страдащите!!!

СЛЕД ОБЕДНЕНИЯ УРАН С КОИТО НИ ПОЧЕРПИХА БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ НЕПОСИЛНИЯ ЖИВОТ,ГМО,И ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПОЗВОЛЯВАЩИ НИ ДА КУПУВАМЕ САМО БОКЛУК

Дааа, това е защото храните са ни супер качество. Защото въздуха дето дишане няма прах и мизерия ... и не на последно място за това че във всеки квартал има място за спортуване ...... Хората на това му викат след дъжд качулка и от сега да ви каже, не с еучудвайте ако следващата година този рекорд бъде подобрен .... айде живи и здрави (не че ще помогне, ама от куртоазия ) !

Ейй пак тъпо правителство са оказа. Избийте всички тежко и неизлечимо болни и няма да имаме тоя проблем. Ще сме на първо място по здравеопазване. И по малко пари за лечение ше се дават. Трудно ли е да избиеш 500000 души на веднъж. Аз мисля че е по лесно да ги убиваш бавно и тихо за 20г. е по лесно. А и не се забелязва ;) Пасете си трвичка овчици, те вълците си знаят работата.

На болшинството от хората не им се вярва, че ще умрат. Кой каквото и да прави, както и да живее, дедо поп го чака. И не ругайте лекарите, политиците, болестите, радиацията или каквото още се сетите. Ако много ви се ругае, ругайте родителите си, че са ви създали - те са единствените виновници за вашата смърт. Само който не се е родил, само той не е умрял, а точно къде, кога и как няма никакво значение. Няма смърт погрешка, доста хора живеят погрешка, ама при умирачката грешка няма. Смърта е най-справедливото нещо в тоя живот, тези които са взели най-много от живота, най-силно се плашат от смъртта. Така везните се изравняват.

До Диагноза карцином: Биохимик съм и се занимавам с ракови заболявания в последните 12 години. Ракът не е стресирана клетка, а грешка при презаписването на ДНКто ти. Човешкият организъм не е съвършен и непрекъснато такива "ДНК грешки" се случват, въпросът е как тялото се справя с тях и как ги поправя. Със сигурност здравословният начин на живот помага на тялото, но би ли ти помогнал срещу рака не се знае със сигурност, затова има хора които цял живот ядат и пият и нищо им няма, и хора живеещи здравословно и болни. Всяко тяло е индивидуално и затова е толкова трудно да се намери едно лекарство което да помага срещу рака. А що се отнася до лекарството на Продан Христов, добре че не са го легализирали, всъщност то никаде по света не е прието. Жалкото е обаче че болните хора са готови да дадат последната стотинка от джоба си за частица надежда и си дават парите за това "лекарство".

В Русия 47 деца ежедневно стават сираци заради смъртта на майките им от рак. В България излиза, че всеки ден умират почти толкова болни (15 000 : 363 дни). И това е в една малка прекрасна страна с чудни природни условия, със стотици минерални извори, с билки и мед, със селски градини и овощни дръвчета, със световно известното кисело мляко, с безценно полезното кисело зеле. Истинска трагедия!!!

Айде без превземки, а! За облъчените на тема природосъобразен начин на живот ще припомня онзи стар лаф "...Иван дето ядеше зеле умря!...". Извод: и да се киснете по цял ден в минералната баня, само мед да ядете, и по цял ден само по чукарите да висите пак ще мрете! Затова яжте, пийте каквото и колкото ви се иска и си живейте както можете докато можете. Така или иначе единственото сигурно нещо след като сте се пръкнали е, че пукнете. Както пеят SLAYER - God send DEATH! Are you ready?

Айде без превземки, а! За облъчените на тема природосъобразен начин на живот ще припомня онзи стар лаф "...Иван дето ядеше зеле умря!...". Извод: и да се киснете по цял ден в минералната баня, само мед да ядете, и по цял ден само по чукарите да висите пак ще мрете! Затова яжте, пийте каквото и колкото ви се иска и си живейте както можете докато можете. Така или иначе единственото сигурно нещо след като сте се пръкнали е, че пукнете. Както пеят SLAYER - God send DEATH! Are you ready?

според мен просто няма хора, който да водят здравословен начин на живот все има нещо което да им пречи - кажете какво трябва да работи човек, за да няма стрес, да спортува, да се храни здравословно и да не пие и пуши

депутат например:)

Основните причинители на рака са плесените и мухалите,които се консумират с храната-фъстъци ,хляб и т.н.,противозачатъчните хапчета,които са причина и за психични заболявания при жените и съсипване на зъбите,консумирането на горски гъби,които са заразени с радиация.

Скъпа, бебетата водят до още повече психични заболявания при жените.

Стиви ти също си се появил на тази земя като бебе.Добре, че майка ти не е разсъждаваля като тебе.Фармацевтичните компании нямат интерес истината за анти бейби хапчетата да излиза на яве.

всеки народ си заслуява управниците! живота на всеки един от нас е отражение на душевната му сащност. които може нека малко да се замисли !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Моя живот е скучен, банален и монотонен, нищо интересно не става и най-силната ми емоция е лека досада, когато някой отвори вратата без да почука.

на държавна служба е така... :)

Оцелелите от ракови заболявания са болни за цял живот , защото те веднъж са се срещнали със смърта очи в очи . Причинител на рака е фактора стереса . В днешните трудни времена когато не се решават проблемите с безработицата , когато с парите които получаваме било от работа или от пенсия и не можем да си посрещнем и елементарни нужди то раковите заболявания ще се увеличат . Ракът е клетка която се активизира единствено стрес (безпокойство) . Стреса е навсякъде и при бедните и при богатите . Едните го получават от лакомия другите от безисходица . От рака няма спасение и единствено това го знаят хората които са оцелели от тази коварна болест . Казвам оцелели но не и оздравели , защото които е преживял такова нещо знае ,че това нещо винаги може да се върне отново . Няма как мозъка да го накараш да забрави си какво преживял . А срещнеш ли смърта очи в очи това нещо никога не можеш да го забравиш ! Такова лекарство ,ако има то непременно трябва да се изпробва във болниците въпреки ,че операцията е единственият вариант защото при такова заболяване всяка секунда е скъпа !

ДОбре де откъде да купуваме, те на село не правят зеленчуци целогодишно и си гледат по едно праси, колкото за тях - следователно е много трудно да се захранваме от село, а и не може цял живот само от роднини - най-добре е да станем селяни ще се намали и стреса и вредните газове и всичко вредно

Хахахаххахаха Гледам и се дивя. Трудно има мнение, на което на няма реплика, контрареплика и тн....И после се чудим защо стреса в БГ е голям и се увеличават болните от рак

Това е най-покъртителната новина, на която ми се случва да попадна напоследък! Първо - през февруари 2011 ни представят статистика от 2009 (!) - страшно актуално, няма що! Второ, оказва се, че лятното часово време и отсъствието на утрешна гимнастика по училищата са причина за рака в Булгаристан!!! Да не си помислите, че причина за рака са например отровните пушеци, които се стелят над десетки квартали из София и други градове, поради малоумието на булгаристанеца, който гори в печката си пластмаса, найлон, гума, стереопор, дунапрени и изобщо всичко, което му попадне в ръчичките без пари и става за горене... Не и защото държавата няма и хал-хабер от политика (демек правила и наказания) по въпроса. Не-е-е-е-е, това е само заради лятното часово време! Но има и една спасителна, така да се каже ободряваща новина - забранихме Антималигноцита - Ура-а-а-а-! (всъщност това май е единственият български принос към реалната борба с тази коварна и в огромна степен предизвикана от собствената ни глупост болест)... Какво да се прави - като е раздавал Господ акъла, булгаристанците са били накрая, а булгаристанските журналисти изобщо са отсъствали, защото са отразявали някое предизвикващо стрес събитие, като например преминаването към лятно часово време...

Ей, ми то вярно булгаристанецът е прост! Щом порът е стерео, какво да кажем ние, обикновените?

Страдаме, защото сме невежи. Достатъчно е да заменим ракията с вино и рязко ще намалеят не само раковите, но и сърдечните заболявания. Прочетете "Вино за здраве" на социолога Здравко Райков, за да разберете какви възможности има ресвератрола не само за предотвратяване, но и за лечение на недай си боже вече заболяли от рак хора. А най-малкото ще се замислите, какво да слагате в устата си занапред...

проблема, пич, не е във вида алкохол, с който мнозинството от българите пълнят търбусите си, ами в количеството. на българина не само акъл му липсва, но и мярка.

Напротив, той мярка има, проблема е, че мярката е "До наси*е." ;)

ХОРА,НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ХИПЕРМАРКЕТИТЕ!ТЪРСЕТЕ БЪЛГАРСКОТО!ИМА ГО-ХОРИЦА ОТ СЕЛАТА ПРОИЗВЕЖДАТ!ХУБАВО МЛЯКО,СИРЕНЕ,МЕСО!АЗ СИ КУПУВАМ САМО ОТ ИСТИНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ-МЛЯКО,/КИС.СИ ПРАВЯ/,МЕСО,КАЙМА.ТАКА ИМ ПОМАГАМ ДА ОЦЕЛЕЯТ!ВИЖДАМ ПО МОЛОВЕТЕ МЪРЗЕЛИВИТЕ ДА ТРУПАТ КОЛИЧКИТЕ-НЕ ГО ПРАВЕТЕ!БОЙКОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

тъй ами, там хорицата си хранят прасито с натурална ермъ и прясна помийка

ари стига с тоя план ръц пръц", стана като извънземните - никой не ги е виждал и затова на всички им е интересно да плямпат за това

чакай сега бе, то тука какво да ядем? да не ядем мляко, млечни продукти, хляб, месо, месни продукти, сладко - е то остана да караме само на минерална и бадемчета

ТА ЗНАЧИ В ХЛЯБА ВСИЧКО СИ БИЛО КАКТО ТРЯБВА В КОЛБАСИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДОБИЯ ВСИЧКО БИЛО КАКТО ТРЯБВА В ЦИГАРИТЕ И АЛКОХОЛА ВСИЧКО БИЛО КАКТО ТРЯБВА И 20 В ГОДИШНИЯ СТРЕС КОЙТО ПРЕЖИВЯХА БЪЛГАРИТЕ ВСИЧКО Е НАРЕД

токсини: 1. пшеница и други глутено съдъжащи зърнени храни 2. захар, особено фруктозата, и други подобни подсладители 3. рафинирани растителни мазнини от семена 4. пушене, пиене и постоянен стрес

Пропуснах най-големия грях - първородният. С други думи, който не се родил, той не е умрял.

Първородният грях е СТРАХЪТ ОТ СМЪРТТА. Само когато СМЪРТТА е "на една ръка разтояние", осъзнаваш колко много си пропуснал, поддавайки се на манипулацията чрез "СТРАХЪТ ОТ БОГА", а не търсене с обич на Неговата Любов.

Ако един човек застане пред парламента да протестира, колко ли хора ще спрат всекидневната си борба за живот, за да застанат до него?

а ла 4 февруари 1997 г., когато БСП се отказа от своя мандат, а в единомислието на борещите се за по-добър живот и здраве е решението. Наказанието за "тогавашните" протести е управлението на мафиотите днес и пълна безпътица поради начинът на мислене. ("Спасявай се поединично!" и "Я не сакам да ми е добре, я сакам Вуте да е зле.")

Ела да ти продам от моя елексир, много е добър и не е регистриран

Ами пазарувайте и консумирайте боклуци на промоция и после се чудете откъде ви е дошло...

Като 12 годишен "ветеран", аз мога да заявя: АЕЦ "Чернобил"-1986, "обеднен уран" - U 238, попаднал на българската територия вседствие на Хамериканските войни в Югославия и Ирак, Резолюцията на конгреса в Москва-1988 на "Еврейския конгрес", "Програмата Ран и Ът", МВФ и СБ, медийните манипулации. Защо аз се разболях? На този въпрос отговорът главно е в: АТЕИЗМЪТ МИ. Когато дадено болестно състояние се прояви, пътят за продължаване и увеличаване на дните на присъствие на "белия свят" е "ПЪТЯТ КЪМ БОГА / СЕБЕ СИ". Колкото повече българи (носители на български ген) се насочат по: "АЗ СЪМ ПЪТЯТ! АЗ СЪМ ЖИВОТЪТ!" - Иисус Христос, толкова по-бързо ще започне оздравяването на такива личности и неразболяването на останалите, ИЗЛИЗАНЕ ОТ СЕГАШНАТА ТОТАЛНА КРИЗА / СОЦИАЛНА КАТАСТРОФА на България. Не е далеч денят, в който "палачинката" ще се обърне, защото "управляващите" не могат да продължават вечно да дерибействат, а броят на осъзнатите от манипулациите на социалната система расте главоломно.

Така е, понеже лекарите ни са много в час. Единственият им проблем е заплащането, иначе са на 6.

Герберитет Ежесекундно Разболяват Българин

правилно би било герб = герб ежедневно развива българя бсп = бързо смуче парите дпс = долни прости селяни ндсв = нежни дърти селски влечуга

Тъй като в статията става дума за здравеопазване и профилактика ,ще се опитав да внеса малка яснота по въпроса!Здравеопазване има тогава ,когато и хората и държавата се борят да предотвратят заболяванията.Това може да стане само с комплекс от действия ,които обхващат начина на живот/повече движение-масов спорт,съчетаване работа и почивка,дневен режим/ ,храната / без отрови и боклуци/,работната среда и режима на работа/оптимално безопасни/,жилищна среда,осигуряване лекарска помощ и лекарствени средства за всички нуждаещи се,по-специални грижи за децата / непрекъснат контрол в/у здравето им и обезпечавене на средства за добро здраве/ с цел да израстнат здрави възрастни.В момента в България няма система на здравеопазване - има продажба на медицински услуги!Хората са оставени да се оправят сами! При това положение не може и дума да става за организиране на профилактика!Страхувам се ,че в България в близкото бъдеще здравеопазване няма да има!

Това за което пишеш беше по времето на бай Тошо.

Е, то тогава беше рай по времето на бай Тошо. Спомням си, че не ме пуснаха във ФРГ при братовчедите ми от страх, да не се объркам и да остана там, и да изпусна родната казарма и други благини на соц. общество. За мое собствено добро разбира се :)

Тъй като в статията става дума за здравеопазване и профилактика ,ще се опитав да внеса малка яснота по въпроса!Здравеопазване има тогава ,когато и хората и държавата се борят да предотвратят заболяванията.Това може да стане само с комплекс от действия ,които обхващат начина на живот/повече движение-масов спорт,съчетаване работа и почивка,дневен режим/ ,храната / без отрови и боклуци/,работната среда и режима на работа/оптимално безопасни/,жилищна среда,осигуряване лекарска помощ и лекарствени средства за всички нуждаещи се,по-специални грижи за децата / непрекъснат контрол в/у здравето им и обезпечавене на средства за добро здраве/ с цел да израстнат здрави възрастни.В момента в България няма система на здравеопазване - има продажба на медицински услуги!Хората са оставени да се оправят сами! При това положение не може и дума да става за организиране на профилактика!Страхувам се ,че в България в близкото бъдеще здравеопазване няма да има!

Наборе, освен че си използвал случая да се похвалиш с хубавата пенсия, какво друго си искал да кажеш, че не става ясно?!

За повишената заболеваемост и в частност раковите заболявания проблемите в Б-я са основно три: 1/ Некачествената храна (особено колбасите и млечните произведения) - не отговарят на никакви стандарти, а държавата се прави на "ни чул ни видял". Тук спадат и цигарите, които са с най-лошото качество сред произвежданите в Е.С. 2/ Преяждането (при това с некачестна храна) като компенсаторна реакция с/у безизходицата на ежедневието. 3/ Несигурният живот и свързаният с това стрес. Чувството за безпереспективност и безнадежност. Унищожена ценностна система и морал. Съвкупността от действието на горните фактори в крайна с/ка намира израз в статистиките за раждаемост и смъртност.

Ти адското зле бе!!! писна ми от такива като теб! Марш в турция!!! Никога няма да се оправим!!! Е заради такива като теб!!! Кви сте вие бе !! Платени ли сте кви сте?!!! Махайте се надалеч!!!!!

Какъв рекорд бе хора, това за рекорд ли е? От много "хубав" живот е,не е от много хубаво!

Продуктът "Антималигноцит" на Продан Христов не е разрешен за употреба в България. Изпълнителната агенция по лекарствата няма да го регистрира като медикамент за лечение на ракови заболявания и занапред.

Явно си младо момче та не знаеш онзи виц от социалистическо за тур. султан, неговия везир и данъците. дано някой около теб го е чувал, та да ти го разкаже. С други думи: виждал ли си богати и състоятелни хора да са с подчертано наднормено тегло?! Няма да видиш, тъй като подобен тип хора се срещат най-вече сред онези , за които изкарване на насъщния е проблем, както е проблем и посрещането на с/ките за утрешния ден. Поради това за тях основното удоволствие е храната и пиенето. Това е рефлексът, че не се знае дали утре ще има пак от същото. Същата закономерност е в сила и при ръста на раждаемост сред нисшите слоеве на населението. Колкото по надолу отиваш, толкова по-силен е нагонът да се възпроизвеждаш биологически, като инстинкт за оцеляване. Това са азбучни истини. Та, мисълта ми е , че няма нищо за радване в това, че кръчмите са пълни и се пуши като за последно.

Да ти каже и дядо - на 65 години съм и никога не съм пушил, пия само вино по празници, тежа 65 килограма и да чукна на дърво съм здрав! Работя си градината и живея с 500 лева месечно, но пак сам избирам как да живея! Тия за горките бедни ги разправяй на шапката ми - имах възможност да посетя Индия и видях ужасно бедни дори в сравнение с нас хора, които не висяха по кръчмите и не се жалваха на всяка крачка!

Тази информация за 4-те млн. население я изнесе Георги Ифандиев по тв СКАТ преди няколко години. Сверете си часовниците!

Вярно ли го е казала това Олбрайт?Не ни трябва да сте повече от 4-ри милиона,значи планът е изтребване на българските граждани и планът Рънът в действие!Трябва да ги спрем!

Като гледам какво е нивото на пишещите, мисля че трябва да им помогнем ;)

Мадлин Олбрайт най-откровено заяви тук, на всеослушание - "На нас не ни трябва да сте повече от 4 /четири/ милиона." Е....американците явно работят успешно по въпроса.

Една лъжа повторена 100 пъти става истина... Къде го видя, чу, прочете това нещо, на коя дата, пред кого е било казано...аман от чалгарски манталитети дето само ръсят недоумици и други малоумници го подхващат и разпространяват. Аман от лъжци, песимисти, трепетлики и наведени главици

напално сагласна!!!!!!!! долу америкаааааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я дайте бройките на раково-болните с развитие за последните 50 години и по категории на рака (гърда, черен дроб, жлъчен мехур и др. Да не ни се изправи косата от тенденциите? Да не се окаже, че сеският ни бит преди 40 - 50 години е бил по-здравословен от сегашното ни технологично битие. Дайте информацията, Ние ще си направим изводите.

В началото на XX век руският биолог Иля Мечников (18451916) събрал сведения за 36 страни и установил, че най-много столетници има в България четирима на 1000 души. Той отдал това на редовното консумиране на кисело мляко ....

Рака много работа и разбира се трябва да се вземат превантивни мерки, затова казват: "апелираха отново за редовна профилактика и правилен начин на живот" Добре, ама каква точно профилактика никой не казва. Профилактичните годишни прегледи при Джипи-то, колкото и добре да си върши то работата (а това разбира се не винаги е така), но дори да приемем че я върши, как ще хване начален статий на рак на дебелото черво примерно?? Това са си специфични изследвания което НЕ ВЛИЗАТ в тази профилактика. Та как точно ще помогне "редовната профилатктика"??

Въстановяване на селското стопанство.Произвеждане в страната на собствени зеленчуци и плодове.Вноса на плодове и зеленчуци от Турция например не е удачен.Тези ,които са за износ ги облъчват с много мощни облъчватели ,с цел да не се развалят.Няма етикети на тях ,че са радиоактивни и няма уреди в страната ни,която да отчете радиацията.На практика българинът се храни с некачествена храна.Здравето се обуславя от чиста вода,чист въздух и чиста храна.Стреса също влияе за възникване на много болести.Ограничаване на месото също.