17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Образоваността спада трайно през последните 20 години. Раждаемостта обаче нараства между 2000 и 2009 и много сериозно спада между 2009 и 2017. Последният период съвпада с управлението на ГЕРБ.

Така е, но само да приказваш, без нищо да правиш, си е демагогия! Щото Герб само приказват, а на практика не правят нищо. Триста хиляди университети за силиконки да имат ВиШУ по право и по икономика, такова щудо по света няма. Затова вече всички умни деца учат на запад и не се връщат в Бг. Като толкова искаш нещата да се оправят, закрий всичките университети или поне положи основите за тотална промяна в образованието и то висшето, така че кат се завърши висше наистина да има работа за завършилите СПЕЦИАЛИСТИ и то качеството само ще се върне в университетите

Надбавките за деца се дават като данъчни облекчения. Заплатата на родителите се разпределя и върху децата преди да се облага. Така преференциите отиват САМО В ОФИЦИАЛНО РАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ.

Всички сте много добри и ти в това число,затова България е първа по бедност, неграмотност , смъртност и демографски срив. Това са ви КРИТЕРИИТЕ.Скрий се и не говори глупости,колкото човек е по образован,толкова повече получава и затова има повече деца. Некъ..ник смо.ан.

Прост,прост,прост...

Вярно е, и аз колко време вече искам деца, ама уви...Ако бях една миризлива циганка, дето още докато си бърка в носа ражда, нямаше да имам проблем - все щеше да се намери кой да ми плаща издръжка - я едната институция, я другата...

Тоя от снимката, въпреки непрестанните опити, все още не е успял да забременее. Затова се оправдава с образованието.

Подобна мисъл може да изрече единствено...

От това което си казал ,излиза ,че тук трябва да се покачва. защото за 30г.образованието в България отиде на "кино"Даже и ти като министър си неграмотен,добре ще е да те сменят.На такева, унищожителката на образованието ли си отроче? По т.по изказване никой не е направил.

И там е същото. В Русия хора с високо образование имат по 3 и повече деца, защото там се стимулира раждаемостта. В Индия, за де не раждат повече деца намаляват детските с всяко следващо раждане. И тук може да стане същото. Може да се ограничи раждаемостта сред ромите като им намаляват детските и да стимулират раждаемостта сред образованите.

На този охлюв недоразвит, трябва да му се каже, че Българите не правят деца, не защото са образовани, а защото преценяват възможностите, а те често не позволяват отглеждане на 2-3 деца. Говорим за достоен живот, а не като циганчета голи и боси в мизерия и умрели в битовизъм и животински инстинкти. Тия от управлението са мега прости, нямам думи!

ниското качество на образованието е разковниче към разрешаване на демографската катастрофа

Баш даскале я направи една проверка в Холандия, да видиш какво е съотношението образованост/ брой деца и пак се произнеси.

Едно само не мога да повярвам, че точно министъра на образованието е прозрял тая простичка истина. Обикновено уЧените тия неща не ги усещат, вадят там разни глупави обяснения, а по-простите виждат нещата такива каквито са. Как е станал министър на образованието тоя?

А когато напускат държавата,какво казва умния???????

Прочетох "мислите" на министъра и сега се чувствам по-тъп. Бойко,чедо, махай го този защото с каквито се събереш,такъв ставаш. Сталин казваше-Дуракам нельзя помагать,а то сам дурак станешь. Изгони го тнози импотентен интелектуалец,иначе обираш негативите Му. Той просто е тъп.

като повишат цените на ток, парно, храни ,облекло и т.н. - раждаемостта веднага ши скочи, ужас

...решение. Детските надбавки не увеличават раждаемостта сред образованите и по-добре платените., сред хората с амбиции и цели в живота. Да кажем, че решим да даваме по 1000 лева на дете. Това няма да доведе до това семейство от доктори да реши мъжът да работи, а жената да роди 12 деца. Също няма да доведе до това докторът да се ожени за жена с начално образование за да може да имат 12 деца. Ще доведе до това да толерираме младите да спрат да учат, защото ако вземат да се плодят ще имат примерно на 18 годишна възраст 1000 лева доход, на 20 - 2000лв., на 30 7000лв. доход като единственото , което работят е секс и домакинска работа. И тъй като образованите родители в по-голямата си част ще са против такова развитие на децата то от това ще се възползват предимно най-ниско образованите. Почти 100% от една група, която се характеризира с липса на образование, умение и собственост. Частично от групите, които имат собственост и някакви умения, но имат ниско образование. В резултата на тази политика ще имаме бърз демографски ръст, но без да можем да реализираме икономически ефект от цялата работа. Ще се превърнем бързо в Общество, състоящо се от работещи хора и гета, в които те не стъпват. Аз не съм против социалните политики, напротив те са нужен инструмент за да може обществото да е по-спокойно. НО специално политиката да се дават високи детски надбавки за да се решава демографския проблем не е добра идея. Нека всички се обединим поне по въпроса, че приоритетно трябва да се подпомагат работещите родители - да им помогнем на това качеството на живот да не им страда от това, че имат повече деца. И не толкова в материално отношение, колкото да ИМАТ ВРЕМЕ не само за задължение като работа и семейство, а и ЛИЧНО ВРЕМЕ. Ако се грижим да помагаме с цел да осигурим повече време на родителите ще подпомагаме предимно тези, които НЯМАТ ВРЕМЕ. Не гледайте нещата от високата камбанария - преценете за себе си дали бихте доброволно живели живот, който се състои от това да не правиш нищо друго освен да работиш и да се занимаваш с дома и децата. С нула минути за хоби, за социални контакти? За да може на смъртния си одър да кажеш аз си свърших работата и помогнах на нацията да се размножава....

И как, по-точно, насърчавате раждаемостта? Говоря за образованите жени, не за онези, които правят чавета, за да получават детски и да има с какво да се изхранват. Напротив, когато в образованите семейства и двамата родители работят и имат доходи, тогава на децата не се полагат безплатни учебници, защото могат да си ги купят. Това ли са мерки за увеличаване на раждаемостта? Или може би считате за мерки съществуването на определени "розови" канали и предавания по телевизията?

Аман от глупаци !!!! Раждаемоста пада ЗАЩОТО биват орязвани детските надбавки на работещи родители,за да бъдат давани за циганска популация и мигранти . Б

Не съм съгласен. Ако просто увеличат детските добавки, ще се стимулира и без това голямата циганска раждаемост. Според мен - добавките трябва да са спрямо озбразователния ценз. И за хора с образование под средното - да са нищожни или направо никакви. Но ако няма контрол от държавата - освен да се вдигнат цените на фалшивите дипломи.... друго няма да се случи. Затова - не детски добавки/надбавки.... а ДАНЪЧНО облекчение! Т.е. първо работиш, после се плодиш. А не - от 14 годишна възраст да работиш "майка" .

този е за уволнение, веднагически

Урааааа интегрирах ме най-сетне циганите..........., извинете ромите

Значи във Франция и Дания живеят само необразовани и неграмотни като Вас г-н Министре!Вие колко деца имате ?Може би 7?

Прост човек,по-прост,най-прост, министър Вълчев-последна степен. Този страда от интелектуален запек.

По голяма глупост не бях чувал. Този е много глупав човек. Той си мисли че има високо и умно чело,но просто е плешив и тъп човек. Боже,какви хора ни управляват. Ама като се има предвид кой е най- отгоре.... какво да очакваме. Значи повече проси хора и демографската криза е решена. И това го говори министъра на образованието. Нямам думи. Оставка и нищо друго. Време е такива да бъдат гонени с камъние и пръчки. Много са разочараван и гневен. Човек може толокова колкото знае.

Раждаемостта за 2017г./при 9-тата година от управлението на ГЕРБ/ е 56 436.Раждаемостта в България при първата година от управлението на ГЕРБ-2009г е.............79 951.И това ако не е геноцид?!??....Но след като такива министри и премиери ни управляват,какво да очакваме?

Насърчавайте отговорното родителство от образовани родители! До кога ще въдите тъмносини примати?!

Този надрусан ли е? Или просто така си говори глупости? В България образованието е в пълен колапс. Новите поколения са неграмотни. Тогава защо няма деца, а? Защото хората са несигурни за бъдещето. Защото нямат достатъчно доходи. В Европа няма деца, щото не останаха мъже да ги правят. Бавсякъде е пълно с гейове и други содомии. Кой да прави деца? Нали затова баба щеркел вкара мигрантите, ама си вкара най-големия автоГол. Аман от глупави изказвания.

Не съдете пианиста, той толкова си може. А този явно е послушко, затова е там, където е.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Както виждаш, и при затъпяло поколение пак си спада! Не дипломата помага под чаршафите, а портмонето! Ошушкан и обеднял народ не иска да ви прави повече електорални единици и е-ге-не-та, а човеци и после да ги праща където ги уважават и могат да се реализират, за да оцелеят. Учи, моето момче, имаш още за наваксване.

Както виждаш, и при затъпяло поколение пак си спада! Не дипломата помага под чаршафите, а портмонето! Ошушкан и обеднял народ не иска да ви прави повече електорални единици и е-ге-не-та, а човеци и после да ги праща където ги уважават и могат да се реализират, за да оцелеят. Учи, моето момче, имаш още за наваксване.

В интерес на истината това е най умния минист р на герб направи ми много добро впечатлетие словото му по случай деня на учителя или нещо подобно пледи около месец и нещо.много е точен адекватен и казва истината

че нищо не ти се разбира...

Не му се разбира нищо защото Цветанов само такива олигофрени избира за ,,научната си пропаганда"...

Този глупак защо не си подаде оставката и да се маха ?

При управлението на ГЕРБ образованието в България е сведено до санитарният минимум.С многото реформи,целящи да обезличат българската история и литература и да ги заместят с чалга пълнеж,който да подготвя учениците за обслужващ персонал.Сега меятата на ученичките е да са плеймаейтки и да участват в Биг брадър или Черешката на тортата,а на учениците е да са ММА бойци,нарко разпространители или да спечелят 1,000,000 от търкане на талончета.С такова младо поколение просперираща държава не се прави.Началниците на ГЕРБ ги използват умело за разрушаване на бъдещето на България.Ролята ,която е отредена на страната ни е да е послучен консуматор с наведена глава и робска психика.Управляващите не искат умни и мислещи хора защото те няма да ги търпят и един ден.

Ами по логиката на министъра, да вземем да изпростеем и оглупеем за да се вдигне раждаемостта.

Това е изказване на пълен кретен.

Доживяхме го това чудо - министър на ГЕРБ да говори за образование /остава само да обяснят на Бойко Борисов какво означава то и че няма общо с инфраструктурата /поне не пряко де, макар че образованието в края на краищата се отразява на всичко//. :) Половината страни в ЕС /като бройка/ са по-малки от България - като население и/или като територия. И всички имат по-висок абсолютен брутен продукт /за продукт на глава от населението по-добре да не говорим/. Люксембург е град с население горе-долу колкото Пловдив и БВП по-голям от този на България. Сингапур е с население около 5 милиона но с БВП почти 10 пъти по-голям от този на БГ /споменавам го само да не би някой да каже, че Европа била богата заради колониите - ми другари, Сингапур не е имал колонии, има обаче търговия и умни хора/. За това и е ЕС - за да може сравнително малките европейски страни /и най-големите европейски страни са малки в сравнение със Китай, Индия, САЩ и дори Русия /макар че имат по-голям БВП от някой от тези// да са по-силни заедно - и икономически, и политически, а ако /не дай Боже/ се наложи - и военно.

Тогаз кому са нужни толкова вузове?! Да ги закрием и раждаемостта ще се оправи.

Вузовете в България отдавна съществуват, за да са печеливши предприятия а не места ,където се получават знания.

Господине, раждаемостта спада, защото доходите на народа са мизерни. Те са най-ниските на Балканския полуостров! Пенсионерите в Б-ия са подложени на ГЕНОЦИД. Родината ни е на първо място по смъртност и на последно по раждаемост в света. Управниците-бандити унищожават България!

Три милиона българи си тръгнаха обидени, защото, в България, назначават хора с IQ на маймуни. Най-вече, защото са роднини на някой, на отговорни постове. Много образовани и интелигентни българи изтеглиха целите си семейства в чужбина. Като видяха какви Калинки и Гинки се редят за власт и собственост, им прилоша ... Интелигентните българи избягаха от България, защото видяха, че няма светлина в тунела. Такова крадене и безотговорност, не е имало никога преди. Никой не е длъжен, да ви произвежда РОБИ на вас! Като не можахте да опазите собствения си народ, сега ще поглеждате към чуждите паници и ще се чудите, кой ви удари с мокър парцал през мутрите, властни и крадливи. Имам още новини за вас, власт-имащи: Българите,. които си тръгнаха, все още се връщат и милеят за България, вкарват някакви пари там, но се задават 2-ро и 3-то поколение българи, раждани зад граница, ня тях, България почти нищо не им говори... Те няма да инвестират и няма да пращат пари там. Изсъхва един голям клон, от дървото на живота, на българите. Който копае гроб другиму, сам пада в него. Та, така стана, изкопахте си сами ямата, сега как ще я запълните, ... Аз, откога пиша, че накраяа ще остане само зоологическата градина с тъмнозелените и самопровъзгласилите се властимащи. Ето, иде вашето време : )

Напълно съмсъгласен с исказаното мнение. България загива!

Тези много интелигентни и образовани българи, които отидоха на запад явно не са чак толкова интелигентни, защото това беше целта на цялото упражнение! Да се изтегли квалифицирана работна сила на запад и да пълни хазните там! Сега те паднаха в капана и ще си ядат налъмите там, но пък децата им голям шанс да пълнят новите гета на западните метрополии и да са бъдещите джихадисти и войни със западни паспорти!

Що за малоумна мисъл. Когато има спад в Икономиката и несигурност раздаемостта също спада /неписан закон/. Когато жените нямат желание за секс и желание да гледат деца, ами се грижат само за животни или си гледат кефа също спада раздаемостта.

Batti tapaka

Това може да го каже само някой БЕЗДЕТЕН!

Значи започваме да образоваме тези от Средния Изток-всичко наоколо с бурки,мурки,потури,мотури,каквото ти дойде на ум,та дано се сапикясат да не живеят само ,за да раждат.Което всъщност и правят.

Мрънкащите си заслужават диктатура.

Образованите хора са хора с отговорност, и при тях пада раждаемостта когато министрите са дебили, а държавата несигурна.

Или когато чувстват геноцида на управляващите. Дори в началото на 20-век е имало много български емигранти, но никога не са били толкова отчаяни. Толкова отчайващо не е било никога. Едно време идиотите бяха партийни секретари, сега също. Само, че тогава имаше контрол от държавата.

Евалата, министАре! Не беднотията и безизходицата, и не толерирането на лилавата напаст и олигархичния боклук, а само високото образование и интелигентност на целокупното население е причина да се опазва държавата.

не опазва, а опразва - печатна грешка

Меглена Кунева и Даниел Вълчев превърнаха МОН в партийно-семеен бизнес Кумове и роднини са назначени на ключови позиции в Министерството на образованието. Служители на частното адвокатско дружество на Вълчев и кадри от времето на тройната коалиция разпределят милиардr левове. За шеф на кабинета на Меглена Кунева е назначена Мария Карабельова-Маргаритова, която е съпруга на Димитър Маргаритов - кумове на Красимир Вълчев и съпругата му Лилия Вълчева, която пък е служител в адвокатското дружество на Даниел Вълчев (само фамилиите тук са плод на случайно съвпадение). В настоящия момент Красимир Вълчев е главен секретар на Министерството на образованието. Той и съпругата му реципрочно са кумове на семейство Маргаритови, което говори за изключително близките им отношения. И т.н.

Министърът е прав. Зависимостта между образование и раждаемост ... е обратнопропорционална. Затова и всички цивилизовани нации си отиват и отстъпват път на варварщината, която нахлува при тях. Но при положение, че сме най-бързо топящата се нация в света, излиза че трябва да сме и най-образованата, ако следваме логиката. А дано, ама надали е така. Някой ден Европа ще разбере, че има нужда от хора, за да не изчезне. Дано само дотогава да не е вече твърде късно. А демографската катастрофа в България е тотална и не може да се прикрие с никакви увъртания и празни бръщолевения. Заплатите са ниски, работата - предимно нискоквалифицирана, а хората на места просто липсват. Политика - никаква за нищо. Само разграбване и насърчаване на едрите чорбаджии, мутри и шуробаджанаци. И да не забравяме - продажност и чуждопоклонничество. Нищо добро не чака България, ако този курс се запази.

ВСИЧКО ТЕЧЕ, ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ И ОТМИНАВА. Наблюдаваме предсмъртните конвулсии на "люспестия" робовладелски строй. А България разполага с БРИЛЯНТНИ=ДИАМАНТЕНИ УМОВЕ, доказващи се по световните олимпиади за подрастващи. Това което е отгоре, плаващо по гребените на вълните, е "пяна" с рибки в джобовете. Те, тиквите и пъпешите от "обрания бостан" не разбират драматизма на ситуацията и затова крадат като за последно. Въпрос на избор, "ДА БЪДА ИЛИ ДА НЕ БЪДА?", това е въпросът. Как мислите, Вие лично, от кои сте?