Министър Петков: Държавата не може да си позволи безлимитна лична помощ

Още над 100 млн. лв. трябват за хората с увреждания, за да получават месечна помощ, обвързана с прага на бедност, обяви той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали се постара сикаджията със сила да изгони всичко здраво, право и младо извън България....сега пък се чудят защо били толкова много болните и инвалидите...това се казва мутренски идиотия

...да има милиони за НПО-тата, които организират фестивали по крикет на маса и други дивотии. Странно, какви са критериите за национална представителност на едно НПО?! Такива НПО-та са заслужили да бъдат национално представителни според властимащите. Всичката Мара втасала с нашата мила родна картинка, че да се развива на крикет за хора със специални нужди и тяхната интеграция чрез спорт.

Докато няма лични досиета на всички граждани, където ясно да се вижда кой колко е работил, какви данъци и осигуровки е внесъл, колко помощи е получил, то дрязгите за пари ще се ожесточават! Сега всеки иска, но ако ги питаш колко са внесли в хазната млъкват като посрани! Тази обща каца не е бездънна - щото работещите са все по-малко!

Да не вземе да окаже , че нашите родители, построили държавата - болниците, училищата, далекопроводите, градовете с трудов стаж от по 42 години получават пенсии от по 150 евро, а шибани крадци изредили се за 5-10 г през властта са с банкови сметки от по милиард

Така си мислите господине, дълбоко се заблуждавате. На всеки ТЕЛК те питат дали работиш, ако работиш дори трябва да им носиш "длъжностна характеристика" за да видят какъв работник си. След това минаваш през НОЙ където ти разглеждат телка, колко си работил, какво си работил, дали освидетелстван правилно и след месеци евентуално и хиляди главоболия и бюрокрация ти отпускат едни трохи дето не са достачни да си купиш и лекарставата.

Нека министъра да РАЗПОРЕДИ проверка САМО на ТЕЛК "решенията на циганите и ще ИЗКОЧАТ едни 120-130 милиона, които ДАРЯВАМЕ на мързеливото и крадливо "малцинство"!! НЕКА прояви смелост и ВЗЕМЕ такова решение!!!Другвъпроса дали му стиска!?!??????

А пък, ако провери ТЕЛК-овете на "наши другар(к)и", които кютят на топли службички по министерства, държавни инстутуции и комитети, бордове, НЗОК, колко ли още милиона ще се съберат?

Нали ги провериха и орязаха, ама освен нови 300 милионера регистрирани в България през миналата година , друг резултат не беше обявен в страната

Инвалидите не знам много ли са им 2-та милиарда дето сега взимат, ама ако спешно не се налеят много повече в образованието скоро ще станете всички полудебили и и тези 2 милиарда нема да ги има. Но иначе аз не съм видял протест че образованиета ни умира и ставаме все по- прости.

Дир, и вие ли триете мненията на хората? Оставете компетентните мнения, за да разберат хората за какво точно става дума и защо не трябва да се удовлетворяват исканията на майките на деца с увреждания, защото и на останалите инвалиди,у психично болни, слепи, глухи не им по-лесно от на тези майки. И, ако те взимат 930 лв. за болните си деца, то останалите инвалиди взимат от130 до 230-250 лв.??? Така, че преди да изтриете нещо написано качествено и вярно, направете си труда да вникнете в него. Не изпълнявайте поръчки на хора некомпетентни. Много е грозно и жалко за вас. Имахме ви за независим сайт, но явно, че нещата и при вас не стоят точно така.

2 милиарда за хората с увреждания?!? Баси, то всеки втори инвалид ще излезе в тая държава..... Всичко живо краде, начело с гражданите и след това мрънка, че нямало пари...или си оправяйте държавата и престанете да крадите или мрете дебили нещастни.

За инвалидните деца нямате...малко ли гледаме как от глад измират възрастните хора в България бе, сега и инвалиди ли около нас ще умират в агония, с глад, студ и в мизерия...какви ни направихте , бе шибаняци, как ни се отразява това на психиката, бе мръсници... Господи, убии ги тия, акъл няма да им дойде....

по 930 лв.Въпросът е за след навършването на 18 години...когато са вече възрастни. Защото хора напълно неподвижни на легло са хиляди възрастни хора,пострадали от катастрофи,в кома и т.н. Мога да викажа че моята майка беше с мозъчен инцидент 4 години на легло и никаква помощ не съм получавала,никакви привилегии. Единственото което взехме беше един декубативен дюшек и една възглавничка,отказахме се от пари за количка и стол. Нищо друго .

Първо, парите да се отпускат според индивидуалните нужди, а не на всички едно и също и дори да нямат нужда от едно нещо, а от друго, да не могат да го получат ( нарича се борба срещу административно- чиновническото слабоумие) И второ, помощи да се отпускат и на инвалиди след 18 - годишна възраст ( което ще включва и случай на болни , обездвижени пострадали при катастрофа хора или възрастни родители на легло)

По време на соца надбавка за първагрупа запчва от ?? - 12лв /месечно и стига до 20 и 30лв /или 1/2 от мини заплата 40 лв и 60лв/ инвалиди и майки получават с благодарност и притеснение парите … Сега сумата която получават е 930лв и за асистент майката 560лв + Помощни средства и НАГЛО, НАХАЛНО, НЕБЛАГОДАРНО, НЕУВАЖИТЕЛНО, БРУТАЛНО , ЕЗСЪВЕСТНО разиграват Министъра, който ги моли и кани да дебатират и участват в изготвяне на закона, а Тези деца инвалиди имат и БАЩИ, които работят и …, а има учители , служители пенсионери , работещи с доходи от 208 лв до з14лв /жизнен минимум/ , а под 314лв са над 1 000 000 българи. Срам, Срам!? Без да даваш нищо на държавата да вземаш седем пъти по-вече от пенсионер с 40год стаж !?

Както го описваш, ама не е

Защо цитирате стари неща, моя брат се хвалеше по онова време, че хубаво ядене в компания в ресторант като си разпределят сметката му е излизала левче. Просто нещата са несравними тогава и сега и да ви кажа имаше медицинска помощ тогава, сега наскоро щяяха да сми сложат система с въздух и да убият или доинвалидизират. В момента на пост и молитва съм повече лекуван от Бог отколкото от нашето задрвеопазване.

Тоя как не го изгониха до сега незнам. Опита се да пробута един от най-дискриминационите закони за инвалидите от двайсет години, не веднъж направи да се взима от едни инвалиди за да се дава на други или на пенсионери. Сега отново пробутва половинчати неща, социалната интеграция да е обвързана с нивото на бедност, до колкото разбрах, тоест работещите инвалиди да не могат да я взимат. Няма ли кой да го изгони с шутове и камъни този от министерският му пост.

Ема извинете, не може да има 800 000 инвалиди. Другите, дето уж не сме, не можем да им изкараме парите за всички нужди. Ще измрем на работните си места! И ние имаме деца!

Може, може, всеки с накаква по сложна операция, въпреки че се е възстановил без усложнения го ТЕЛКИРАТ и си взема пари за винетка, за телефон, плаща по малко данъци и някйакви интеграционни колкото и малко да са:(((( Докато не се оправи работата на телк и не се въдвори ред за доживотен телк да има наистина при необходимост ще се източват бая пари..

Иди да пробваш дали ще ти дадат ТЕЛК и без едно око да си, шибан лъжец и провокатор на раздори по една ясна тема

Защо да неможе господине, вижте дмографскта структура на населението, близо два милиона здрави и работливи наши хора са зад граница, тук остават главно пенсионерите и инвалидите. Почти всички млади заминават, населнието застарява и се нуждае от повече медицински грижи и освидетелствания.

Ако сложим тези два милиона към около шест които са тук това прави 8мил, 800хил е 10% от населението, като сметнем че 50% от тях са голяма група, аз не виждам нищо не наред. Това са груби сметки, все пак.

Като триете истините за стотиците милиони завлечени от оеевски от КТБ, покрити с държавен заем, който също потъна като вода в пясък, да не мислите, че тия факти и истина спират да съществуват бе. кои сте вие бе, че да триете и криете престъпленията на мутрите в парламента. Ако не правосъдието, то Бог с масивен инфаркт на свинете винаги им връща

Сред непрестанния рев на маса народ, който постоянно ИСКА нещо от държавата, без да казва какво е ДАЛ, мнението на тези, които бачкат и пълнят хазната хич не се чува! А на тях им е дошло до гуша и масово решават да напуснат държавата, където Андрешковците станаха застрашително мнозинство!

Бачкал и крал май ги бъркаш сериозно, баселонска вили гнусна

Е, мерси за "комплимента"! След 15 години стаж, нито лев помощи взети от държавата, платени социални и здравни осигуровки доста над средното, вече съм намерил друга държава за която не съм боклук! Успех в цоцането и реването пред Парламента!

Я се гръмни бе отрепко такава - човекът работи, плаща данъци и ти казва нещо умно а ти лайно циганско си свикнал само некой да ти дава наготово. Мозъчни инвалиди сте повечето и ще трябва да се научите да работите.

описани по долу ...не е ясно.... Ако това е предложено от протестиращите...то лица със над 90%увреждане да получават лична помощ от 20 часа месечно при три пъти нужда на ден....?????? Как преценихте че лице с над 90% увреждане има нужда от помощ три пъти на ден? Това предложение контрастира за лица със 100% уврещдане да има право на 168 часа лична помощ месечно. Т.Е. 21 работни дни по 8 часае равно на 168 часа.Или казано с други думи дневната помощ за лица със 100% увреждане да е за сметка изцяло на държавата. Това не е справедливо. Друго тия часове лична помощ от каква заплата ще се изчисляват?

80 часа.

Нещо се преиграва в случая. Стига с тези измислени протести. Майките са си избрали орисията да си носят кръста. Какво повече да им се плаща?

Дано чума да те тръшне до 9то коляно, само така ви идва човещината на вад

Така де, ама за миналата година от 50 млн. лв някъде около 35 % са отишли за хората с увреждания, а 65 % за търговците на бастуни и други помагала. Кво става?

Това е и проблемът! Както и във всеки сектор, така и в този, не се спират схемите, по които се "източват" парите на данъкоплатците. Парите вървели след ученика, след пациента, след човека с увреждане и т.н. Да, ама не! Много удобно на далавераджиите да ползват благородни каузи като "По пътя на добрите намерения..." и после защо здравите хора, на които се крепи бюджета, се разболяват и без време си отиват зад граница... или от света и не се раждат деца тук. И стигнахме до демографски срив. Защото корумпиращите са купени евтино от корумпираните. Да ги избират и преизбират на полит. избори, от които нищо не зависи. Всичко оставихме да зависи от този/тези, които си присвоиха правото да разпределят и преразпределят порциите...

Държавата я избират гражданите. И тя е тяхно олицетворение. А сега изведнъж се сетихте - ау, няма държава, ау, помогнете, ау 2 милиарда са ни малко. Я оди на майна си и стига си ревал - квото си ти, в такава държава и живееш.

Към Агенцията за хората с увреждания се създава фонд "Заетост на хората с увреждания", чиито приходи се набират от отчисления от работодатели, национални, европейски и международни програми и дарения. Въвежда се квотен принцип при назначаване на хора с трайни увреждания, според който работодатели с 20 до 49 работници назначават поне един човек с увреждане, с 50 до 99 - двама, със 100 и над 100 - четири процента от средносписъчния им състав. Ако не се изпълнят тези квоти, работодателят внася всеки месец във фонда към Агенцията за хората с увреждания такса в размер от 80 на сто от минималната заплата за всеки неназначен човек с увреждане

Предвидена е и лична помощ, каквото е основното искане на протестиращите майки на деца с увреждания. Оценяването на правото на човека с увреждане от лична помощ се базира на тристепенна скала на зависимост/затруднения: Степен I на умерена зависимост/затруднения е човек с увреждане от 71 до 90 на сто увреждане. В тази категория човекът с увреждане получава до 20 часа месечно право на лична помощ. Степен II на тежка зависимост/затруднения е човек с увреждане над 90 на сто, който се нуждае от помощ два или три пъти дневно. В тази категория човекът с увреждане получава до 80 часа месечно право на лична помощ. Третата степен е тази на тотална зависимост/затруднения - човек с увреждане над 90 на сто, който се нуждае от помощ и продължителна подкрепа от друго лице за реализиране на различни дейности от ежедневния живот много пъти дневно поради пълната загуба на физическа, умствена, интелектуална или сетивна автономност. В тази категория човекът с увреждане получава до 168 часа месечно право на лична помощ. Видовете лична помощ са - ползване на професионални асистентски услуги, както и получаване на пари за лична помощ. В случай че човек с увреждане не желае да ползва професионална асистентска услуга по реда, а самонаема асистента си, то той получава финансови средства в размер на определения брой часове, които се заплащат от държавния бюджет съгласно оценката.

Предвижда се и финансова подкрепа под формата на целеви помощи. Целевите помощи ще се предоставят в зависимост от индивидуалните потребности на човека с увреждане. Те са различни видове - помощ за лична мобилност чрез осигуряване на помощни средства, приспособления и съоръжения за хората с увреждания и медицински изделия и адаптиране на лично моторно превозно средство, помощ за адаптиране на жилище; за балнеолечение и/или рехабилитационни услуги, за наем на общинско жилище.

заетост,лична помощ и целева помощ на кого са? На министерството ли са?

...но като наближат избори я искате!!!

Mесечната финансова подкрепа за навършилите пълнолетие хора с увреждания да е в по-висок размер и обвързана с линията на бедност, а не с гарантирания минимален доход. Предлага се тя да е в интервала от 10 на сто до 57 на сто от линията на бедност. Хората с намалена работоспособност от 50 до 70.99 на сто ще получават месечна финансова подкрепа, която ще е 10 на сто от линията на бедност, тези от 71 до 90 на сто - 15% от линията на бедност, а над 90 на сто - 25% от линията на бедност. За хората с увреждания над 90 на сто с чужда помощ, които получават социална пенсия за инвалидност, е предвидено да получават 57% от линията на бедност. Линията на бедност през тази година е 321 лева, но се предвижда през следващата година да е 348 лева. Тя расте всяка година, което означава, че и финансовата подкрепа за хората с увреждания ще расте.

"Държавата не може да си позволи безлимитна лична помощ." Да, защото управляващите на държавата си позволяват безлимитно крадене.

Колко повече искаш от 2 милиарда? А, кажи ми дебил? 5? или 18 милиарда? Колкото и да ти трябват направил си си такава държава дет всички или искате или крадете, а всичко читаво бега в странство за да не се занимава с вас....

Как може този безсърдечен плазмодий да е социален министър ?

Държавата може да си позволи всичко, защото тя оперира с парите на гражданите. Щом може тези пари да се присвояват наред с европейски средства и с тях да се купуват къщи в Барцелона, апартаменти тук и там по света, значи държавата може и да помага на хората си в нужда. Защото ония с къщите нужда от помощ нямат, те са крадци и мястото им е в специализирани институции.

Най-първо да се разберем.Нека тези деца и майки които имат нужда да получават помощ в пълен обем, но само след експертна оценка на лекари и социални служби.Какво имам предвид.Има определени хора, по скоро изверги, които се предполага че умишлено осакатяват децата си с цел просия и получаване на помощи.Нека само този или тези които имат действително нужда получават помощи след сериозно"сито", за да не отиват средства в търтеи и мошеници.Имам 100% телк за определен период и с огромна радост бих се отказал от него ако състоянието ми се подобри.Сега когато ползвам някои облекчения разбирам, че има доста тарикати които изяждат полагащото се на действително имащите нужда.Най-простия пример-инвалидните места за паркиране пред магазини и други учреждения.Не стига, че местата са по широки заради инвалидните колички, но хора които не се нъждаят от такива паркират като "араби в пустиня.Побеснявам.Абе тъпако, не стига, че ти облекчават живота, щом можеш да управляваш МПС, какво ти пречи да си съвестен и да си паркираш нормално.Но, не-видите ли ,аз имам инвалидна карта и ще си "праим кот си искам".Хора с по 150 кила и пулни колички-инвалиди.Баси копеле, изяжда по един хляб на "едине" и не ми се коментира.Пак казвам, такива лумпени изяждат хляба на наистина нуждаещите се.Сега , след като имам такава карта ми е много по-лесно да ги ругая такива лешпери, но с удоволствие ще я върна, мине ли срока и стъпя на крака.

Ти още ли не си разбрал, че далаверите никога няма да спрат, защото пишман инвалидите дават пари в рушвет и получават документа. ако трябва дават и на проверяващия, дават и ще дават. А за другите ще има все по-малко и все няма да стига.

"Майките на деца с увреждания излизат утре на национален протест с искане за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата им." Достоен живот са задължени да осигурят родителите! Държавата само трябва да осигури условия на достъп и преференции за тези родители, за да улесни гржите им! Цинично е тези майки да опитват да превърнат ситуацията в която са попаднали в бизнес или да прехвърлят житейските си отговорности върху Обществото!

За майките среден пруст

Милиони,милиярди изтичат по проекти от който ,,само да може да се краде,,И Господ ще бъде доволен не само дори и цръкви да се строят,а да се помага на хора изпаднали в беда поради болест.А да не говоря,стадиони,спортни зали,то няма хора които да ги посещавам,ама оттам може да се присвояват

Тоя меланхоличен флегматик да се маха, нямаше доблестта да каже коя вторазам. любовница си изпрати за 8000 лв първа класа до ню Йорк...40 милиона е държавната субсидия само на партия гроб от нашите данъци, издръжката един шкенбак от НС-то стига до 9000 лева на месец за данъкоплатците в мизерна българия

Напишете колко искате и колко ви дават? Защо никой не от вас не споменава цифри? Все пак и данъкоплатците имат думата. Дайте да видим кокви са вашите искания! Ако са справедливи и възможни всички ще ви подкрепим,кажете бе! Не се спотайвайте!

Над 3 милиарда ще хвърлят за 4 бракувани и изведени от експлоатация американски боклуци, на които им викат вие ни самолети и още 1,5 милиарда гласуваха за 1 стар военен кораб , пак американски боклук....а за социална политика - " нямаме стотинки""

Ама може да си позволявате вие властващите безлимитно крадене нали??Държава НЯМА защото ако имаше такава нямаше да лъжете, мажете, крадете БЕЗнаказано толкова време...

Какво се полага на дете с тежко увреждане до сега,какво става след 18 години па предложението на социалното министерство,и какво искат майките които протестират. Без недомлъвки повече! Дайте и ние останалите граждани да разберем за какво точно е разправията.

Парите ни трябват да гасим пожарите, нали? Защо не драснат клечката на НС, докато е в заседание направо. Няма нужда от пожарни - кебапчета влезли, кебапчета излезли. Бездомните кучета ще се радват и ще помнят тази дата!

Бум на чавета инвалиди ще настъпи сред един специален маргинален етнос. Преди развъждаха чавета за джебчийство и проституция и просене. Сега ще разширят портфолиото-ще развъждат и инвалиди.

Точно това имах предвид когато писах по-горе.Тази паплач не се спира пред нищо.Осакатява детето и го пуска да проси и да цоцат помощи.На това трябва да се сложи край.Такива да бачкат до края на живота си за държавата, само за хляба.И другото което видях и прочетох-действително не видях реални суми.А видях една накипрена дебелана в общината със модерна прическа, маникюр и педикюр-ивалид,защото страдала от безсъние и се задъхвала.И за това дават инвалидност.Майките трябва да скочат срещу точно такива-лапачи.

Прекомерни искания от тези майки,вместо да стоят на палатки и да търят съчувствие,като измъчват децата си-Следва да се погрижат- да създават материални блага-които са източник на средства ,както за техните деца така и за много дейности на държавата.Мойта майка-лека и пръст- ме отгледа от 5 годишна възраст с поражения от детски паралич.Същата търпя много несгоди и лишения,но въпреки това работеше и не хленчеше.Въпреки че съм инвалид с парализа на единия крак и пареза на другия през целия си съзнателен живот съм работил и не съм ползвал инвалидна пенсия- Помогнете си сами ,за да ви се помогне.

Ето защо няма пари- В България персоналът в МВР е сред най-добре платените в Европа. Това е записано в доклад за разходите на полицията и пожарната, изготвен от Световната банка, съобщава БНР.

А безлимитно хрантутене и обезпечаване на скъпите ви екскурзии, самолетни билети, закусчици, тоалетни хартии и кебапчета ... всякакви други разходи на народните представители-може?! На всичкото отгоре крадете и обслужваате за рушвети други престъпници!

Този ми се иска да го видя ако започна да взимам от неговата заплата за да давам на пенсионери и инвалиди или да разпределям социално справедливо неговите добавки, здравна помощ и тн. Като не може да помогне, поне да не вреди, а този неспря да ни прави мърсотии на нас инвалидите.

Предполагам ти си мозъчен инвалид? Той щел да разпределя....А да произведеш нещо па следптова да разпределяш не ти ли е минало пре кухата лейка? Много желаещи за разпределители се навъдихте, деба вашта #$#$ разпределителска...

Будите съжаление с менията си, като нямате какво по-смилено да кажете по-добре си мълчете. Вие вероятно не сте стигал до комисията за защита от дискриминация с работодетл който вие одобрил на всички интервюта и като е разбрал, че сте инвалид да е направил невъзможното да не ви назначи. И отделно имам все някакъв трудов стаж, въпреки че от дете съм по болниците. А този Бисер Петков бие Масларова по вредност и тя тогава ни прави много мърсотий, а след това едвам се откачи от затвора. Това че ме псувате си е за ваша сметка, ще ви се върне където не очаквате, сигурен съм.

Питайте го - върнаха ли в бюджета парите за билет двете скочубри, които се хвалиха с челния си опит в Ню Йорк, и ако не - кога ще им бъде повдигнато обвинение за разхищение?

Не може викаш.....А за стиропор 2 милиарда са лесна работа.Или оня паметник Колодрума в Пловдив за 60 милиона дето се ползва 2-3 пъти годишно и вече трябва да се сменя осветлението за 1 милион.Или 50 милиона за часовници на автобусните спирки в пловдив?!!!???!!

ОТВРАТИТЕЛНО!!!!!!! За селски стадиони и неизползваеми спортни зали пари има!За подмяна на колите на ВСС пари има! За инвалидите пари няма!!!!! Зная,че ще кажете ,че двете неща са непоставими,но в държава в която инвалидите са обречени на смърт това е НЕДОПУСТИМО!!!! СРАМ за управляващите и всички политици!!!!

А ако и ние не можем да си позволим да ви плащаме? А, кратуно?

Когато става дума за благинки и привилегии за властимащите, никой не казва "държавата не може да си позволи".

За тях може да е "социално справедливо", за нас неможе. Почти целият народ ги кълне и псува и те не спряха, не се засрамиха и грам.

Защо да не може да си позволи нали според думите на Бойко бюджета едва ли не пращи от излишъци?

Безлимитна лична помощ? Явно някои хора наистина пребивават в царството на илюзиите... Слезте на земята.

Много ясно! Че то тогава депутатите и министрите няма да може да се возят в бронирани лимузини, да ги сменят всяка година, да ги охраняват по няколко орангутана, да имат личен шофьор, да ползват и 'ползват' лични 'асистентки'. Няма да има кюфтета от сьомга и парфюмирана толатна хартия за милиони годишно. Сядайте си на задника, глупаци, и не искайте много, че ставате нахални. Това ви е рекъл министъра.

Значи ще действате ,,ИЗБИРАТЕЛНО,, А МОЯТ РОДНИНА ОТ СЕЛО С БЕЗБРОЙ ИНСУЛТИ,ДЕТО НЯМА ЖЕНА И СИН ИНВАЛИД И ЧАКА ЗАКОНА,А ВИЕ ГО ЧАКАТЕ ДА УМРЕ. Е ГЕНО ЦИД В ЕС,Е КОНКУРИРАТЕ СЕ С ХИТЛЕР.А ЗА СКЪПИ КОЛИ И ЗА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ НЯМА ЛУМИТ.УБИЙЦИИИИИИИИИИИИИИ НА БОЛНИ ХОРА

Това се случва в Дупнишко.Само дадоха сициална отценка и нищо повече.Оставен е на инвалидният син да гледа баща си с инсултите.Социалните казаха,че няма закон за лична помощ,само има право близките да се грижат,а болният няма близки.Сега ще чакаме закона,а болният дотогава какво ще стане,само един Господ знае.Затова ли ви избрахме,за бездушието което проявявате към болните хорица

Защо? позволява си го за 240 прасета, една шайка Мутри и около още 1000 маймуни обслужващ ги персонал.

100 мнл.лева са "много пари". Особено за това управление. По груби данни,към 10 млрд.лева "потъват"годишно.След време,тези числа ги виждаме материализирани в луксозни къщи,имения,яхти,автомобили.Др.не виждаме,защото са изнесени към слънчеви острови,където не питат много-много,от къде са ти парите. Хората с увреждания са лишени от много неща.И не по тяхно желание.Жалко за тях.... 100 мнл.лева.....

"където не питат много-много" Ганьо пак е назад с материала и работи с информация от преди 20г. НЯМА такова място!!! Нека пак повторя...НЯМА ТАКОВА МЯСТО! И най слънчавите острови задават МНОГО ама МНОГО въпроси от къде са ти парите. Криенето на пари е НЕИМОВЕРНО ТРУДНО днешно време. Аз работя в бранша от над 15 години!!! Това не означава че нашите политици нямат пари тук там...минават през хиляда хватки и пак не могът да ги скрият. Това което помага е че в България НЯМА държава..тоест няма заинтересована институция която да търси такива пари. Ако има такава институция МНОГО ЛЕСНО ще бъдат намерени!!! Други държави, като САЩ например, много добре знаят за парите на нашите политици..знаят къде са и знаят колко са..това не е много трудно да се намери. Но използват тази информация за да притискат хората. Опитай се откриеш сметка в един слънчев остров и после ела тука да докладваш колко е "лесно" ....ще ти скъсат д-то от въпроси. Толкова ги е страх Чичо Сам да не стовари юмрук върху малките им държави (че парите може да са за тероризъм) че всеки трансфер от неколко хиляди долара отивайки и идвайки от тези слънчеви острови се преглеждат под микроскоп и документите които искат могът да бъдат повече от страниците на Библията. Приеми го от човек чиято работа от доста време е да се опитва да помага на такива хора да си крият парите.

Сигурно е така. Понеже си профи,дай ми мнение-ПееФски и неземната му НАП хигиена..... А и понеже си праснал минусчето,да те попитам,ако беше само ПееФски..... и не ти ли се струва,че БЕЗЛИМИТНО се краде в днешна БГ!?За да няма за редица сфери,зависими от Фиска!?Може и да не са на островчета кинтите.Може да са в буркани.Да те попитаем,освен за хората с увреждания,да си чувал за деца с тежки болести,чиито родители са превърнати в просяци,събиращи пари за лечение!?Ти гордееш ли се с това,че си вътре в подобно общество?

И последно-понеже описваш криенето и прането на пари за нещо крайно сложно,да те питам,да не би братя Галеви или Брендо,да живеят от просия някъде из слънчевия Свят?

Говорим за различни неща. Ти повдигаш морални и етически въпроси свързани с някаква твоя визия за житейска справедливост. Като изключим че справедливост няма и че това е чиста човешка измислица (ако искаш да видиш как работи природата която е значително по умна и опитна от всички хора взети заедно, прекарай 1 ден да в гледане на Нашионъл Джеографик) болшенството от клиентите ми са бизнесмени а не политици (макар че и такива е имало). Естествено че прането на пари е сложно ако искаш парите ти свободно да пресичат граници. Защо си мислиш че Галеви и Брендо са тръгнали с креднити карти и швейцарска сметка а не с куфари с долъри и сметка в банка в Косово където сега живеят?