Европа щяла да ни накаже за регионалните минимални заплати

Идеята за различно заплащане в отделните региони на страната може да задейства наказателна процедура срещу България от страна на Европа.

Обратно в новината

Коментари - Европа щяла да ни накаже за регионалните минимални заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои са герб- знаете ли-ето четете : -1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова. 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ, 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП... чакаите от тях разбиране и подкрепа за народа... има доста да чакате ...

Не знам защо тези бабички - "експертки" не си направят простата сметка, че при 250 лева заплати едно видинско цехче може и да оцелее и да продължи да дава хляб на стотина семейства, докато при 310 лева - цехчето ще фалира и всички тези 100 семейства ще се наредят на опашка за мизерните помощи.

А има ли смисъл от цехче, дето като вдигне заплатата 60 лева на Н броя служители и фалира? Отговорът е не, другарю работодател.

КАТОЧЕ ЛИ В ГЕРБ ИМА СЪЗДАДЕНА ФАБРИКА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА - ОТ ГЛУПАВИ ДО ПО-ГЛУПАВИ ВСЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ...ТАМ НИКОЙ НЕ ОБМИСЛЯ НЕщАТА ,А СЕ ИЗХВЪРЛЯ В ПРОСТРАНСТВОТО И ЧАКА ДА ВИДИ КОЙ щЕ СЕ ХВАНЕ НА ВЪДИЦАТА, НО БАЛАМИТЕ МАЙ МАЙ ДОСТА СА НАМАЛЕЛИ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ БЕ УПРАВЛЯВАщИ..

Осигурителният праг по браншове и професии като минимална такава. А не както сега да е само за осигуровките. А минималната РЗ да има за някои видове социални плащания. По този начин ще има постъпления в бюджета и няма да има под масата......също потреблението ще живне малко. Трябва също да се промени това закрепостяване с този 8-часов работен ден. Трябва да е по гъвкаво.......... Трябва минималното почасово да не е толкова малко както досега......... Ама нямаме синдикати ясно да го кажат.

Браво, Дянков, Браво, Симеоне. Абсолютно съм съгласен с теб, само ако промениш и осигуровките и данъчните ставки по региони.. голям цирк ще бъде.

Обикновено революцията изяжда своите деца. Имай го предвид докато подкрепяш тези малоумници. Те изпълняват надполитическа поръчка по ликвидиране на българските държава и нация. Не си мисли, че ще успееш да се измъкнеш безнаказано, когато сградата на държавността започне да се срива. Тя ще затрупа първо точно глупаците като теб, само че ще е станало прекалено късно, когато разбереш това.

Да изравниме минималната заплата с Германия - за да няма разлика в минималните заплати, нали местоположението няма значение?

E сега се сетихте то туй е от години обаче профсъюзите се правят на ощипани. Съда също разкатава дела от 3 години. Направете си справка за трите големи летища ще видите, че Бургас с най-големия трафик е заврян в кучи задник по отношение на заплати, ама не в София се докарваме на велики Освен това персонала в Софето е 3 пъти по голям , Оббаче голям зор ще видите да промените нещо по простата причина, че администрацията бъка от деца на депутати и цял ден щъкат в коридорите с надеждата някой да им даде да преместят някоя и друга папка, обаче папки няма щото всичко е електронно! Освен това предприятието е поело ангажименти да постигне заплати на средно европейски нива с една уловка няма срок за това считай безкраен някъде на хоризонта като комунизма.

ще спечели парички днес,но това няма да го направи по-умен и по-малко купен.

Писна ми от простотии през последните 25 години. НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ 1944 ГОДИНА В ТАЗИ НАША ,,РОДИНА '' . Студентите никой не ги пита вашите каква заплата получават, примерно в куртотово конаре. Таксата за университета е една и съща ,за учебници,за общежития ама за всичко. В тая държавица има доста куковци и те изобилстват в НС и разни министерства. Къде е икономиката ни,къде са заводите ???????

Те са на богатите, а не на държавата (заводите)

Всички са маскари. Докато не стане въпроса да ходя да гласувам за президент на президентска република, не ме чакайте да гласувам за когото и да било....

Що така, бе Миме..

Струва ми се че Дянков търси начин да се подмаже на работещите в големите градове, защото знае , че от провинцията няма да изкярят много гласове на изборите догодина. По същия начин постъпиха за местните избори, когато направиха на софиянци, метрото, южната дъга, околовръстното подлеза, надлеза, булевардите, залата малата дрън дрън сетете се....

Господа, правилото "за еднакъв труд - едно и също" може да изглежда справедливо, но е откъснато от действителността и прилагането му в нея ще се окаже и непълно, и вредно. Обсъжданото тук правило "за различни райони - различно" е лесно за изпълнение, но е частно на правилото "всекиму своето, а не всекиму едно и също". Това общо правило и да изглежда справедливо, то е социалистическо. В първата половина на 20-ти век то доведе следващите го държави до пълен провал. Нужни са други правила - на договаряне и предоговаряне с наемния работник. И трудни да са, те не бива да са върнатите от гибелното минало...

Явно сме големи грешници, господ ни наказва с тия малоумници, дето ни управляват, а сега и Европа ни наказва....

Не знам дали сме грешници, ама със сигурност сме големи овце... Всеки казва - тия били ограничени и необразовани (испанците примерно), ония били мързеливи и прости и нагли (гърците примерно), но изглежда най-важното е ЧЕ НЕ СА ОВЦЕ, като нас. Вдигат се хората, а от нас по летаргично и примирено стадо няма.

Свързвам твърдението Ви с мисъл на Павел Амнуел "Първата крачка към свободата е да си признаеш, че си роб." Нали не искате да оскърбите народа ни, а да го насърчите с обобщението си за "овцете". Ето защо, предполагам, че би било по - вярно не обобщението Ви "гърците" или "испанците", а "по - решителната част от тях".

Всичко върви по план бе гои. Кво ревете? Спокойно след 20 години, когато сте обезлюдили държавата, и сме ви изкупили земите, най-сетне ще се махнем от оня пожар при онез и ще се наместим в новото си прекрасно жилище, за кво мислите ви изпратихме слугите си да ви управляват. Айде тихичко сега, и си налягайте парцалите и се радвайте на трохите.

Интересно с този кьорфишек за различни минимални заплати по региони какво цели Симо Джанков ... Очевидно е кьорфишек, защото издиша отвсякъде. От обсъждането на кой или кои важни за хората проблеми иска да отклони вниманието и енергията на народа - и на опозицията, чрез тази дивотия? Защото изобщо не вярвам, че пипето му е толкова късо ... Просто играта му е подла.

Предлагам на другарите "бизнесмени" и другаря дянков, да приемат: 1. Минималната заплата в софето, Варна и Бургас(може и Пловдив и Стара Загора) да стане 5000лв 2. Максималната заплата в останалата част на страната да стане 150лв 3. Всички българи да се юрнат да се местят в гореспоменатите градове По този начин: 1. Ще се улесни управлението - всички ще бъдат близо един до друг 2. Ще се сшестява енергия за отопление 3. И разни подобни глупости!

Това е цитат от Всеобща декларация за правата на човека, ратифицирана от Е. България, Член 23: Bсеки човек има право на труд, на свободен избор на работа, на справедливи и благоприятни условия на труда, както и на закрила срещу безработица. Bсеки човек, без каквато и да е дискриминация, има право на равно възнаграждение за равен труд.

Конституцията какво казва е ясно, но защо за един и същ труд в София реалните (и средни) възнаграждения са в пъти по-големи от същите заплати за същата работа в провинцията? Ако има разлика в средната заплата, защо да е странно пропорционалната разлика да я има и в минималната? Не знам доколко би било в нарушение на конституцията, понеже ти си имаш правото на това възнаграждение (ако ти го даде работодателя) независимо от минималната заплата, а държавата може да те защити донякъде като постави смислен минимален праг. Друг въпрос е, че реално да се наложи такава дискриминация би бил административен ад.

Далеко съм от мисълта че да се управлява държава е лесно, особено когато е разграбена ... НО ми е чудно защо всяка идея била тя хубава или не първо се хвърля в медийното пространство и то не като идея, а едва ли не като свършен факт и народа излудява като чете какво го чака.. Мине се малко време и всичко се утаи, окаже се че идеята не била много добра .. така де .. ама нервите на народа що не се щадят.. не всички живеем в изобилие и спокойствие .. и всичко това се трупа, трупа .. пък вземе че избие отнякъде ...

А да питам АЗ :ДОКОГА ВЕ ШОПИ ШЕ СИ ПИШЕТЕ ЗАКОНИ ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТЕ НА ЧУЖД ГРЪБ.ГОЛЯМ ПРАЗ ЧЕ ПО-СКЪП ЖИВОТА В СОФИЯ,АЗ И МНОООГО ДРУГИ НЕ ЖИВЕЕМ В СОФИЯ.СОФИЯ Е ЕДИН БИТАК ,ВСЯКАКВА ГАД ИМА ТАМ С НАЙ-МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА СТЕ.НИТО ЖЪНЕТЕ НИТО ВЪРШЕЕТЕ.ЕЛАТЕ НА СЕЛО ДА ВИ ВИДИМ ДУПКАТА НАН ГЕВРЕКО ,ШЕ ЛИ УСТИСКА ДА ДЪРЖИ ГОЛЯМАТА МОТИКА ОТ НАЙ РАННИ ЗОРИ ДО МРЪКНАЛО,ЗАБРАВИХТЕ КАК СЕ РАБОТИ.ЛИШПЕРИ И ГАД ОСТАНАХТЕ ТАМ.

ЛЕШПЕР е баща ти, а ГАД е майка ти селски!

Ха,ха,ха, е това е софийски лешпер!

Това е поредното малоумие на политическата класа,които вместо да създават работни места се мъчат точно в обратната посока.Да обезлюдим и без това слабите райони и да пратим всички в по-големите градове.Подкрепено от така нареклите се индустриалци.За тях това е добре дошло.Така де,ще си имат узаконено робовладелство.Затова от Европейският съюз са против тези слабоумни практики.Богатият още по-богат,а този дето няма на боклука.Ама трябва цял един Български народ да се изтърси в София,да видят ,,кон боб яде ли?".

Разликата в заплащането съществува и сега. Прави ми впечатление, че всички скочиха на Дянков и всички плюят по негол Хора, Дянков е само една маша. Идеята е на "горките, бедни" български бизнесмени. Нали разбирате, че ако това се приеме, ще се окаже, че 90 % от софийските фирми са се пререгистрилали във Видин или ще отворят филиали във Видин и работниците ще бъдат преназначени. Така българската статистика и банки отново ще отчетат с колко се е увеличило богатството на българите, но без да уточняват на кои. Но за това всичко самите ние сме си виновни. Хората толкова лесно се лъжат. Всички обещават преди изборите, а после ядец. Затова не гласувайте. И още нещо - къде са българските профсъюзи. Защото в частните фирми няма профсъюзи. Няма кой да защити интересите на тези които реално плащат данъци и заплати на всички останали. Не искам да се противопоставям на държавните служители, но бих ги попитал дали е нормално техните заплати да се качат а заплатите на тези които им плащат вече 4 години да остават непроменени. Нима за нас няма инфлация или покачване на цените !?!

Защо в частните фирми няма профсъюзи? В нашата ("Пиринтекс") има, има и колективен трудов договор. Профсъюзите са доброволна организация на работниците. Дали ще ги има или няма зависи от работниците във фирмата, дали имат здрави гащи да се обединят.

тази другарка дето се изказва защо европа не предпрееме наказателна процедура сас този геноцид на заплащане в балгария

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. Дори да имате семейства, тръгвайте с тях!

така мислят националните предатели.....

Към днешно време да си "националист" в България, е равностойно на това да си "мазохист".

... които са във властта.

че за да се изгаврим с някого си трябва да унищожим България. Не е ли прекалено? Камъка си тежи на мястото. Защо един образ като тебе не чух да предложи нещо по-различно като например да се върнат всички емигранти от веднъж с преуспелия си бизнес в чужбина, с извънземната си квалификация и несметните си капитали натрупани по света та за 2-3 тримесечия да оправят страната. Няма такава приказка - тръгваш от тук последен, отиваш в чужбина първи. Няма. Успяват един малък процент и той е долу-горе еднакъв. Хората с необходимия вълшебен микс от идеи, умения, риск и още някоклко такива елемента.

маи ти е трудно - хем да хвалиш тиквата и да изкарваш хората идиоти , лоши , непатриоти и предатели...- но пък хем да ги караш да ви вярват на вас тиквундерите на гроб-а - вие сте предателите -и вие сте срещу народа .... затова -избери си- или си гъзолизеца на тиквата и си срещу обикновенните хора- или спри да пишеш безмислици- ние които сме извън българия - не бихме се върнали в тази анархия която е сега там - просто защото ни харесва да живеем в подредена среда ,чисто тихо , спокоино , със добра работа ,със закони ....- не е върпосоа само до парите ..- не че са малко тук... но самата среда в която ги харчиш тук - те прави горд и щастлив - за разлика от анархията , безердицата - смрадта и мизерията която цари в българия...

Това е самата истина. КОЙТО Е ИЗЛЯЗЪЛ ОТ БЪЛГАРИЯ -ЧОВЕК Е СТАНАЛ. Ако не искате да ограбват трудът ви за жълти стотинки, да ви рекетират ежедневно разни лениви бюрократи, алчни търтеи и една камара гладни некадърници и мутри, изходът е терминал 2. Деето ми току що започна да учи и всеки път като се видим го подковавам да мисли за емиграция. Хора, ние имаме само един живот , който трябва да го изживеем по-най-добрия начин. Тук за 24 години доказаха че няма излизане от блатото. Какви национални предатели и какви 5 лева, като другарите ми окрадоха най-хубавите годинки от живота , а взорът от нийде надежда не види....БЯГАЙТЕ! КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ СПАСЯВА В ЧУЖБИНА. Оставете ги да се мутреят на циганите и аутсайдерите и да си градят държавата с тях.

...това е най-сигурния начин да се изгаврите и с бъдещето си.Забележете за какво иде реч,млади учени от България...Демек за децата,които ние сме отгледали с нашите пари.Те бягат и без да им го казваш,продажнико...Ти помисли за себе си,в кои чужди далечни простори ще изгние проядената ти самотна душа.Щото и твоите деца комай няма да са с тебе-крушата не пада по далеч от дръвцето...Ние,които сме дали плодовете на труда си в една разпадаща се система-да не сме умрели!!Гиди обеснико,ти дето производствена линия си виждал само по телевизията,ти ще ми говориш за нанотехнологии...Бъдеще има и тука,всекиму заслуженото.Това,че от -логийте у нас се развива само нумерологията е просто плод на погрешна политика.Но всичко се променя,ти не бъди толкова...ъъ...загрижен.

питам аз социалното разслоение дето е огромно у нас още ли трябва да расте? Там дето има голяма безработица например не трябва ли да се свалят данъците? Отделно има малки градчета дето нарочно не пускат големи вериги магазини за да се облажват 2-3 местни феодала и да държат високи цени на стоки и особено на храни. С две думи у нас няма истинска конкуренция. Въобще проблема е в плоския данък - това е антисоциална мярка. Време е за семейно подоходно облагане и за отказ от валутния борд. Иначе ще си тънем в мизерия и въображаема стабилност. Щом сме толкова стабилни за какво ни е плосък данък и борд?

Мане ти валутния борд, мани. Да видиш ти кон боб яде ли? Забравихте га долара за 1 вечер стана 3000лв сумате хора направо се разболяха, естествено някой забогатяха за една вчер с милиони.

Другари, и без другаря Дянков да прави публично подобни изявления, в момента в провинцията хората се трудят срещу далеч по-малко пари , отколкото в София. Примерно в нашето село шивачките шият за 60 лева на месец / ей на честен кръст/и собственика им заявява , че и без това няма къде да работят другаде, така , че да си налягат парцалите. Мой муж работи в клон на голяма държавна фирма, с вредни условия и взема наполовина по-малко от хората в София, които му изчисляват заплатата. Моля другаря Дянков да коментира тези два казуса! По каква логика се заплащат сегашните трудови възнаграждения на село в изказаните два примера.

Ами толкова ти струва труда на село. Иди където се котира повече...в Англия примерно е едно от най - високите заплащания...иди там и вземи жена си...ако си намери работа в центъра на Лондон в някой шивашка фирма-нема да задаваш такива въпроси...защо, та защоо...наистина нета ва свари още с цървулите

Другарю разбирам че ти плащат да разподскачваш аудиторията , ама когато ушиеш бройки тениски колкото в големия град ги ушиват за един работен ден, пък на тебе ти платят 7 стотинки пък на шивачката в града 30 стотинки, тогава ела да ми казваш кой колко и какво? Ай скрий се докато не съм те нахранила ....

А Вас животът "ВА" е сварил неподготвен.Защо няма бизнес на село и кой докара нещата до там?Сигурно ОТЛИЧНИЦИТЕ като теб.Скрий се!!!

Дянков е велик, не случайно го доведох тук АЗ! Гласувайте пак за МЕН, за да превърнем заедно България в Сомалия на Балканите!! Благодаря!

Това може да го предложи само човек, който хал хабер си няма от провинция. Другари, първо в провинцията няма толкова кадри и специалисти, които им трябва на бизнеса, защото отдавна са се заселили в София и големите градове и никого няма да върнете на село с малка заплатка. Второ другари, това е дискриминация към населението в България. Вие ощетявате специалиста на село и в същото време го експлоатирате срещу малко пари. С какво специалиста на село е по-долу от специалиста в София? Нямат ли еднаква квалификация? Не полагат ли еднакво труд? Не дават ли еднаква продукция като качество? Това е дискриминация другари. Мили другари само не знам защо толкова държите да настроите хората срещу себе си.

Тотално неправилни разсъждения. Знаеш ли, ако има бизнес в провинцията на който му трябват кадри - кадрите сами ще отидат. От край време е - кадрите преследват бизнаса, а не обратното. Проблема е, че няма бизнес и отам идва и липсата на кадри...двете са скачени съдове

Имаш много здраве! С работници навсякъде можеш да се уредиш , но специалисти, които ще ти трябват за бизнеса ти в провинцията , няма да намериш за по-малко пари, както предлага другаря Дянков. Явно не си излизал от София, да видиш как във местен завод, висшите му кадри спат на хотел на 40 км в окръжния град , за сметка на предприятието. Де Илия на кирия...? За теб сигурно специалисттите включват само програмистити икономисти? Твърде ограничено мислене другарю!

Хайде стига бе някой да го застреля този гей дянков, няма ние да му плащаме простотиите които върши това леке!!!

поредната глупост на недоклепалият министър! навсякъде в човешките европейски държави има минимална часова ставка -заплащане и не може да се заплаща какъвто и да е труд под определеното в нея-независимо от образование,стаж опит и аквото и да е друго!както и е валидно за цялата страна!А при нас-"нерде Ямбол-нерде Стамбул" абе министърчето,ти като се напънеш и все някоя тъпотия ще измислиш!

Много рано прекараха интернета на село. Там е проблема ти...напредъка на село, завари неподготвени селяните

Сега, малко сравнения: Цени на храни - във всеки областен град присъстват с по-няколко магазина от големите търговски вериги, на сходни цени; Ток - еднаква цена: Парно - близка или по-висока от София, поради по-малки брой абонати; Вода - близка или същата като в София; Бензин, Дизел, Газ - еднакви цени; Полица ГО - сходни цени; Цени на "духовни" блага - кино, театър, книги - еднакви (все пак не сме животни, колкото и да се опитват да ни превърнат в такива). Наеми - местните жители и на Видин и на София не плащат наеми, защото са си от там, в София е по-скъп, защото там има работни места, съответно града представлява интерес. Ако приемат тази глупост, разликата между стандартите в градовете ще стане още по осезаема и процеса на обезлюдяване ще се ускори в пъти. Или май това е идеята?

В Разград водата за 1 кубик е почти 3 лева

Нормативната база за повечето парични операции в държавата е изчислена на база минимална работна заплата. Дянко - педеранко иска ни повече, ни по - малко пълен хаос. Да се надяваме че и този път ББ ще му удържи юздите.

Хубава-лоша, минимална заплата трябва да има. В бедните райони, ако я няма минималната заплата, местните велможи (пардон, крупни работодатели), съвсем ще обезценят труда на хората. И точно от такива велможи в момента идва съпротивата да се вдигне МРЗ, макар че ако бяхме нормална държава, отдавна трябваше да поне 3 пъти над сегашното ниво. И един съвсем актуален пример от Ямбол: в момента тече мащабна кампания за изгонване от Ямбол на крупен инвеститор, който осигурява работа, добри заплати и достойни условия на труд на около 60 човека. Местен велможа координира кампанията за изгонване на инвеститора не заради друго, а заради това, че давал прекалено високи заплати и "бъркал пазара на труда" в целия град! А велможата, както можете да се досетите, плаща на работниците си МРЗ или малко над нея.

Ние ако не сме ненормална държава, то ти нормален гражданин ли си. Знаеш ли всички сме нормални, само държавата ни ненормална...странно нали!?

Браво, много дълбокомислено заключение! И точно по темата! Явно си много умен човек!

Минимална часова ставка и минимален годишен доход за съответната длъжност.

И наемите от квартирите да се изравнят...София и Видин да няма разлика...да е жив и здрав комунизма де всички са равни и еднакво бедни

Става въпрос за пазарна икономика. Естествено, че не могат цените да са еднакви на наемите и по същия начин не могат да са еднакви (или както в е момента обратнопропорционални) и при заплащането на труда. Нормално ли е един циганин на пазара без завършен 7 клас да продава зеленчуци и да печели повече от един инженер учил 17 години. Ей това трябва да се промени, не е нормално заплащането на труда.

тогава нямаше бедни благодаление на това че нямаше такива като теб кожудери.

Пич, щом говориш за наемите в София явно и ти си от тези от по-малките населени места, които отидоха да аргатуват за по-добро заплащане и си станал пишман столичанин. Доколкото до цените на стоките в Сливен само за пример цената на водата е над 2 лв. с/у смешните 0.8, 0.9 лв. в София.

И цените на жилищата...Каспичан и София на кантар

Това което иска Дянков си е продиктувано от икономическата ситуация. Синдикатите още искат да живеят по комунистически. Ако вдигнат минималната заплата изкуствено /по пупулистски/, то...ако даден работодател има 3 - ма работника, автоматически ще освободи единия. Просто сметките му няма да излязат. Това ли иска синдиката...да го каже ясно в прав текст

А ти какво искаш да кажеш, че е важно работодателя да си запази печалбата от 1200 % за сметка на работника. Проблема е в отделените пари за заплати в Европа те са 50 - 60 % от печалбата, а в България 10 - 15 %. Или искаш да кажеш, че ние работим по - малко или по - некачествено?

Гаргамел

Незнам по - малко ли работим, но работим по - неефективно. Кой го интересува колко работиш - важна е ефективността накрая. Може да си 12 часа на работа и така да се водиш, но реално да свършиш работа за 6 часа. А немеца, от 8 часа - 8 си е заработил. После българина много работи...много ама по часовник...как беше лафа - да дой понеделник, да отида на работа, че да си почина!...комунистите най - добре го знаят

...и двете !

Не. Това, което иска Дянков е да изръси още данъци от хората, които живеят и работят в София, без да засеге останалите (понеже от другите вече рязането е до кокъл). И без да го е грижа, че в София разходите за живот са много по-големи, отколкото в останалите градове, та ако им остава на хората повече след стригунето с данъците, те си го изхарчват.

На "природно недоразумение", мислещо само с едната гънка на мозъка - и специално да му се каже "ясно, в прав текст", че не е така, както си въобразява - няма да спре да ръси глупости и няма да спи спокойно! " Продиктувано било от икономическа ситуация, аман от Гаргомели...

Ей вместо да гледат как да вдигат заплатите, те с глупости се занимават. Какъв е този "бизнесмен", който не може да си позволи да вдигне с 20 лв. заплатата за месец ? Ами да фалират тогава и да направят път на можещите и оцеляващите, трябва да се правят иновации в производства и услуги, да се орязват ненужните разходи, а не да се инвестира в яхти, силиконки и скъпи пътешествия на знайни и незнайни острови. Преди ден излезе статия в България ниво на печалбата 35-40% в световен мащаб общоприето 18%, е ако стане и тук 18% с тези пари ще се вдигнат заплатите и ще станат по-високи, а с това и потреблението ще нарасне, от там и безработицата ще намалее и т.н. Но мутробандитизма явно иска да смуче, без да мисли за икономиката.

Всяка една сътворена глупост, води до нови и нови глупости в геометрична прогресия. Така първата глупост- минимална заплата и осигурителен праг , логично доведоха до изкривяване пазара на труда, до драстично разминавае в платените осигуровки и парите в джоба за определено количество и качество труд. Погледнато статистически: Според осигуровките- доходите на населението са едни, но според реално получени средства са съвсем други, обикновенно много по ниски спрямо осигурителния доход. И това няма нищо общо със "сива" икономика, не лоялни работодатели и пр. Т.е. бизнеса няма вина. Държавата чрез свойте чиновници се опитва да прехвърли и разреши един проблем като заетост, нконкурентноспособност, ниво на доходи и потребление върху бизнеса вместо обратното- да създава условия за изпълнение на това.

Ти си нещо изкривен.Навсякаде в белия свят има минимална ставка.В Британия е 6.50 паунда на час.Ако някой ти плаща под тези пари значи те експлоатира.

Не знам как ще ни накажат, като в Германия например за една и съща работа в различните провинции се получава различна заплата на час. Разликите варират от няколко евро цента до няколко евро.

Кой болен човек счита,че издръжката на човек в София е по висока от провинцията.Та погледнете само разходите за отопление и топла вода.Непрекъснатите скрити субсидии и постоянното бягство от плащане .

Не се излагай селянино...излагаш цялата провинция

Ооо, явно си се върнал вече от прованса с пълен багажник от бурканите на мама и тати, столичанино!

Прав си човече. Не обръщай внимание на платените драскачи.

Е, нали миналата седмица г-н Дянков обясняваше, че България щяла да направи различни минимлани заплати по региони, ЗАЩОТО ТАКА БИЛО В ДРУГИ ДЪРЖАВИ!!! Оппаланка - ама явно тези държави не са от ЕС? Всъщност - какво се чудя... В прословутата световна класация, в кочто сме изхвърчали на 62-ро мяст (и която Дянков СПРЯ неочаквано да цитира!!!) се намираме между: 61 място - Перу 63 място - РУАНДА! Извод: За да настигнем и задминем Перу ни трябват още мъничко такива усилия, ама на Руанда пък сме им скрили шайбата...

..този дани к май той е ненормален.какво значи в провинцията бил по-евтин тока и водата.този или е неграмотник или откачалка.с тока навсякъде ни дерат яко,а за водата да не говорим,,хем не става за пиене и миене ,а плащаме луди пари,така че извинявай ако живееш в софия не трябва и не можеш да вземаш повече пари от нас,а ако не ти харесва столицата заповядай в провинцията-празни апартаменти и къщи колкото щеш

"Идеята за различни минимални заплати в различните райони на страната бе предложена от бизнеса и подкрепена от финансовия министър Симеон Дянков." По тъпо нещо не може и да се очаква от министъра на малоумието Дришнянков! Ами по тази логика да намалят в същите райони, е които ще намаляват минималната заплата и цените на тока, водата, парното, храната и всчико останало! Иначе не му виждам логиката.

Пореден бисер на ГЕРБ. Ами тогава да има различна минимална заплата за всяка община - една за Видин и друга за Брегово! Да има и различни минимални осигурителни прагове!Пълен абсурд!

Тея от ГЕРБ сънуват нещо и сутринта се изкажат. Много са некадърни горките но всичко е за наша сметка.

Съгласен съм с предложението,НО: -във Видин минималната заплата да стане 800лв -в София да си я правят каквато искат

Ми да ни наказват. Защо в различните страни заплатите са различни след като се прокламира РАВЕН ТРУД И РАВНА ЗАПЛАТА.

Нещата се преекспонират. Никой никого няма да наказва. Първо, това което се дискутира е предложение, а не закон. Второ, тези "наказания" са каквото някой е казал, че ЕК щяла да направи ако евентуално предложението стане на закон. Реално кучетата лаят срещу въз-хипотетична ситуация. Помня преди няколко месеца имаше статия "забраняват мисионерската поза", която беше за една чуждестранна депутатка, която беше направила подобно изказване с цел самореклама. Явно тактиката работи - вижте колко дискусия стана за една безпоследствена глупост.

По-голяма глупост не бях виждал! В една държава, различни заплати. По-голям стимул за обезлюдяване здраве му кажи. Дянков, кой ти е дал дипломата?

А министерското кресло???

Защо и това да не стане, те и без това тея заплати са неоползотворяеми, не ни трабват, по-хубаво да ги няма, че да се оправим, по-лесно. Файда голяма да се натискаме да плащаме само сметки пък за хората какво остава, таман няма да плащаме и сметките си.