Стойнев обеща заплати и по-високи цени на въглищата

В „Мини Марица-изток” няма да има съкращения, миньорите ще си получават редовно заплатите и ще има увеличаване цената на въглищата. Вече има рязко увеличение на износа на ток.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев обеща заплати и по-високи цени на въглищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новата по-висока цена на въглищата вече беше отразена в цената на електрическата енергия на кондензационните централи от източно-маришкия басейн! Но това чак вчера беше съобщено от министъра! Новата цена на въглищата беше и една от причините да се променят първоначално обявените тарифи на тока за бита и индустрията! Но няма как! Миньорите си искат тяхното! Трябва да влагат инвестиции и да подобряват условията за работа в мините, за да не стават подобни инциденти, като този в Ораново! Цената на тока беше намалена изкуствено под натиск на министъра! Единственото хубаво е отпушването на износа на ел. енергия!

Не вярваме на лъжи! ОСТАВКА!!!

От къде дойде рязкото повишение на износа на ток и как едновременно сваляте цената на тока и вдигата цената на въглищата (основна суровина за ел.производството)?! Нещо май сами почвате да не си вярвате в лъжите, а червенушковци?! Знам, че в договорите ви е записано да сте нагли и безочливи некадърници ама чак толкова...

Разбирам, че достатъчно сте запознати със същността на нещата. Доколкото познавам г-н Стойнев, същият не би се поколебал да извади наяве всички негативи в енергетиката от началотго напрехода до сега, стига за това да има подкрепата на обществото. Време е всички млади интелегентни, образовани и можещи хора да преодолеят идеологическите си различия и да обединят усилията в работата си в името на развитието на страната.

Ами тока .... увеличават го с 70 %. Какво е това безобразие?!?!?!

Te обещаваха и 250 000 работни места, ама нещо не виждам да ги създават?!?? Това е последният комунистически мандат в България!

Тоя защо лъже, че ще вдига заплатите? Само заблуждава хората!!!!

Пълно безобразие е това популистко пилеене на пари чрез субсидиране на напълно излишни, морално остарели и замърсяващи производства като въгледобива. Това правителство си подсигурява електорат с вдигане на заплати на миньори, железничари, тютюнопроизводители и всякаква подобна бачкаторска пасмина.

ТЕЦ-овете работят с въглища. Цената на тока пада, цената на въглищата се увеличава, заплатите се увеличават, работници в мините не се съкращават, печалбата на собственка на ТЕЦа не се намалява (в БГ няма такъв вариант). Добре, Стойнев, признай си какво взимаш или къде ги четеш тези глупости.

цената на тока е висока заради зелената енергя,ваглищата нямат нищо общо

ДА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ЩЕ УВЕЛИЧИМ ЦЕНАТА НА ВЪГЛИЩАТА АМА НЯКОИ ДРУГ ПЪТ.

Много е интерсно какво ще се случи след като преминат жегите. Ако нашите "умни" управници не се сещат мже да им го каже всеки - ще има спад на производството и износа на тока, а и увеличението на цените на въглищата значава и увеличена цена на тока.

Eх че я няма Тачър да видите протести миньорите,заради 3000 човека да ви носим на гръб 7 милиона,за чия сметка ще напълните джоба на Христо Ковачки и вашите,за наша сметка ли??Преквалифицирайте ги тези хора, докога ще дишаме мръсен въздух и ще плащаме скъпа енергия??!!Както се вижда имаме в повече енергия,не поддържайте изкуствено да не докарате държавата пак като през 1997 ма!!

Ужасно си прав, нали за това се бори целият свят - да отпаднат мръсните производства, които замърсяват планетата.

глупак ,цената на тока е висока заради зелената енергя

глупак ,цената на тока е висока заради зелената енергя

глупак ,цената на тока е висока заради зелената енергя

Ти си глупак ,зелената енергия е само 3% от микса но и тя трябва да се спре защото имаме в повече,трябва засега само АЕЦ ВЕЦ овете да работят,хем с некомпетентен хем лаеш простако!!Оди у лево!!

ами ето затова е актуализацията на буджета, от една страна да казва станишев ние ви намалихме тока с 5%, а от друга да спонсорира фирмите за техните загуби и то със заем и в краина сметка това намаление на тока маи ще се окаже увеличение и то двоино само че представено със знак минус, това е то комунист винаги лъжи и граби и диктатура, нямат си понятие от пазарна икономика и затова винаги има национални катастрофи след тяхното управление.

Стойнев ми се вижда много добро момче, ама и здраво глуповатичко! Само да го питам, като вдигне цената на въглищата, какво ще стане с тока или него ще го понижат с още 5%???

Попе, не си слушал внимателно! Понеже цената на тока се формира от няколко компонента, то ще се вдигне на въглищата, а ще се намали от др. енергийни източници! Впрочем те са били изкуствено преди завишени, а тази на въглищата занижена! Сега ситуацията ще е по-близо до реалното!

Вчера Михаил Миков говореше небивалици, лъжи и глупости в "сутрешен блок", днес това свърши Драгомир Стойнев. Истината е забранена в националните телевизии, а точно сега Енергийната мафия жъне смайващо добра реколта от кражби. Забелязвате ли, че говорят само за "отпушен износ на ток"? Само това им е в устата. Всъщност за какво става дума: В България има огромен излишък от евтина електрическа енергия в резултат на гарантираните дългосрочни договори в т.н американски Марица Изток 1 и 3, "зелената енергия" и делата на Ковачки. Скъпата ел. енергия задължително е част от сметките на българите. Станишев & Со ползват тази гнусна история за официален, привидно законен подкуп за да "затварят устата" на американското посолство, чрез двете американски фирми с 1 милиард и 400 милиона лева годишно взети от джоба на всеки българин. Около 2 милиарда пък си поделят по някаква схема със "зелените" и Ковачки. Разбира се, "затварят устата" за всичко, от Белене до преврата на Путин от февруари. Тази смайваща гнусотия, както казах създава огромен излишък от евтина енергия, което е нова възможност за престъпна корпоративна схема.

Цената на ел. енергия от държавния ТЕЦ 2 , е два пъти по ниска от тая на частните централи ТЕЦ 1 и 3, при положение че ползват едно и също горшво от мини Марица Изток.

Е за това е нужен милярда. Интересно обаче като свърши кво става? Нов заем?

Ало "милярда" , ти учил ли си българска граматика ?

Договорите с двата частни ТЕЦ-а са сключени от Иван Костов , чиито последователи сега са Реформ. блок.

Не забравяй Орешарски , Бисеров и още цяла плеада политически хамелеони

Обещаваме фсичко, само ни оставете да крадем на спокойствие! :)

Приятеля На Станишко от детинство какво е обещал?

Комфорт на медито и помощниците му. Другото са приказки за пред приматите от електората.

комсомолчето, я се разберете с авера си на МТСП (не се сещам името му, че не е съвсем българско). Ще подпомагате бедните или ще им дерете кожите. Или ще ги подпомагате да плащат по-високите цени на въглищата (т.е. ще подпомагате концесионерите). Абе въобще тая вашата работа и на курсова работа на студент не прилича.

Да защо не увеличете въглищата !

А ние тази зима ще стоим пак на студено !

Прав си !

То цената да въглищата и да вдигнат заплатите на миньорите няма да мрънат. Просто ще има по-голяма печалба за собственика. Само дето тези които се топлят на въглища, а това са предимно електората на БСП -пенсионери по селата, ще им дойде нанагорно. Никаква мисъл просто в това !

Мини Марица Изток е най- големият производител на въглища, захранва три ТЕЦ-а с мощност около 3000 мвт. и брикетна фабрика. Мините са с 100% държавна собсвеност. Заплатите са от 1500 до 2000 и над 2000 лв. бруто. Редовно се внасят всички данъци и осиго уровки.

Става въпрос за цената на въглищатата, които ТЕЦ-вете плащат на мини М.изток"за тон условно гориво. При увеличена цена ,мините ще имат повече средства за инвестиции. Никой не увеличава цената на ъглищата за бита. Чети, слушай и тогава пиши!!

Стоинев е симпатично момче с комсомолско излъчване и нищо повече , бърборко които много добре знае че това са демагогски трикове внушени му свише от кръга-Сергей. - 5% цената на тока надолу не кореспондира с цената на въглищата ама никак,ерго заетоста на миньорите за в бъдеще - намаляване такса пренос е капан за АЕЦ-а(Козлодуй) няма пари за нац.хранилище за радиоактивни отпадъци,ако някои го е еня въобще и разбира за какво става дума - интересен е въпроса за топлофикациите и новия ценови микс(мишмаш) за тока Между другото е интересно мълчанието на Р.Овч. по темата,защото ако не друго тои е един мн.добър специалист в енергетиката за разлика от политиката. Един ден някои ще трябва да отговаря за тия детинщини на сегашните "специалисти"-демагози просто защото има евро-правила в тази посока и гоолееми неустоики.Ама на кои му пука за после важното е сега да се правиме на социални.После ако някои си спомни въобще ще пуснат друга пропагандна плоча с обяснението това не бяхме ние а видите ли някакви саботьори от ГЕРБ,СДС,ДСБ,Безуханова&Co,НЛО,някои посланници и дори марсианци

Явно много неща не са ти ясни, но вероято обичаш да пишеш и да се правиш на компетентен.

"Явно много неща не са ти ясни, но вероято обичаш да пишеш и да се правиш на компетентен. " - Хеи дс-анонимко тебе яд ли те е сега че такива като мен пишат а? Сигурно очакваш извинение за това или молба за разрешение поне ? Маи не ти се връзва с активното-пропагандно мероприятие по дезинформация и медиино подготвяне на електората ерго масите , еми свикваите вече 2013 е в календара тука а при тебе коя е ?

БДЖ е със задължения от 700 милиона , наближава милиард и всички ние плащаме затова, защото всяка година нещо от бюжета се дава докога....

То комунистите обещаваха да осигурят и 250 000 работни места, стига някои заблудени овце да глсуват за тях. Комунистите много обещават и НИЩО не изпълняват. Защо да им вярвате сега?

Ти имаш ли предстаава как се осигуряват 250 хил.работни места за 2 месеца. Обещанието на БСП е за целия мандат. Пишеш, колкото да не заспиш.И много са такива във форума като тебе!!

Ама като поскъпнат въглищата и кат им вдигнат заплатите до небето на миньорите те ше почнат да правят повече деца бе другарю Стойнев. Направо почвайте да строите детски градини и училища ! И до всяко училище по един мост ей така за красота, ако няма река наблизо ше построите и река ! Може да извикате и някой роднина на вашия скъп съпартиец Вълко Червенков да ви обясни как да изкопаете море край София със 7 звездни хотели да има къде миньорите милионери да си харчат парите ! Ех като си помисля какво "светло бъдеще" ни чака с такъв "експерт".....

Парииии ,пари от къде ? Само с обещаия не става .Загробване на държавата ,тежко и горко на децата ни.

тъп, прост комунист Кой е тоя дето ще купува нашите нискокачествени въглища и ще плаща повече за тях?

Този дето купува нашите нискокалорични въглища са двете американски централи в "М.Изток", и знаеш ли каква печалба труба от тези нискокалорични въглища. Много си далеч от истината братле!!

Обещал ама за чия сметка? Идиот!

Браво!

Супер е Стойнев, някъде прочетох, че мижел да смени Станишев, ЧУДЕСЕН Е ЕЕЕ Това са младите Гордеем се с тях Давай напред Стойнев не им обръщай внимание на другите Защо не се възмущаваха като се появяваха калинки и подобни Всички мои познати те харесват ЧУДЕСЕН СИ

Сойчев, защо пропускаш да кажеш на хората, че Ораново я държи Ковачки?

Не е Ковачки, информирай се повече и тогава коментирай!!

ЗЗаащщоо сеее хванах на на на тттазззи игрра?

Написаното от теб е гнусно.................! Само боклук може да се подиграва на човешки недъг!!!

Те боклуците са в БСП-то Червени боклуци. За 50 и кусур дена трябва да сте го научили. А, забравих, вие в БСП-то стеб тъпи като галоши, им още може би не сте разбрали че червените боклуци сте вие. Министър Стойнев, като не може да говори, най-добре да мълчи. така и по-малко глупости ще каже. А пък ако не иска да пелтечи може да пее: "Шумете дебри и балкани.." "И знамето червеното..." "партизан за бой се стяга..." От Позитано 20 да му дадат песнопойката на червените бабички.

А подигравките към Фидосова!!??

ИНтересно как след всички "леви и социални" обещания, тоест след всички "леви и модерни"(разбирай комунистически правителства - Живков, Ликанов, Виденов, СерГей Станишев, някой ако предпочита социалистически), България винаги е във фалит или най-малкото инфлация(в повечето случаи хиперинфлация)??? Как така става ЕДНО И СЪЩО???

ама ,кой ще плаща по -високата цена бе момче.пари нема, оф забравих за милиярда който ще вземем....ужас

този министър има вид на едно ку-ку, постоянно ръси нелепости, т.е. лъжи....не зная кой му се връзва???

преди дни нали лъготехте, че концесията е отнета. Днес, ако това, ако онова, тепърва ще мисли бсп по въпроса за олигарха от същата партия. Убийци, само лъжи и наглост

Да обещаеш-първо правило на комунистите.Те винаги обещават.Помните ли "светлото бъдеще"?Къде е?При "зрелият социализъм" когато от чешмите щеше да тече мед и масло.А другарите пак обещават,и ей така помежду другото ни завещаха един дълг от милиард лева.....

в 21 век - въглища???? мини с условия на работа по-лоши от описаните в "Жерминал". Другари, светът отдавна не живее в 19 век. На коя планета живеете, къде се намирате, какво ви интресува - аааа нищо, планетата най-малко, след вас потоп.

Като те чета ти наистина не живееш на тази планета в този век!!! Най-вероятно пишеш от Марс и от 31 век!!! Много фантастични романи четеш, приятелю! А хората живеят в реалният живот, всеки ден и за много от нас въглищата са живот!!!

Нещете АЕЦ, нещете въглища, да чуем какво предлагате!

имаше отчети за производството на ток. Не знам кой чете и кой не чете. Да си чул нещо за свръхпроизводство, не. Какво да предлагаме, то го има вече, а 31 век след бкп няма да има. На вас кВо ви дреме, дори смъртта не ви спира, тъпизмите на комунистите също. Ще отнеме концесията на бесепарския ожлигарх в ораново, ама друг път. И когато след няколко месеца има още жертви си гледайте работата и лъжите, които драскате днес

Има 13 хил МВт инсталирани мощности. От които, както с еоказа в най-върховите моменти се използват 6 хил МВт. Средно се използва 3-4 хил МВт, а през пролетта потреблението беше паднало около 2 хил. Та се наложи спешно да с еизключват енергоблокове. Включително и 5-ти блик на АЕЦ Козлодуй, който беше спрян предсрочно за ремонт. Само идиот може да иска в такава ситуация да строи нова АЕЦ. Руска, пардон руско-съветска, боклучава, модел от предин 30 години. само идиот може да се съгласи на такива условия, които предлага Русия. Идиот, или долнопробен национален предател. За когото: "любовта към Русия е най-висш израз на патриотизъм", както заяви гордо преди известно време един висш функционер на БСП. Целта на рудко-съветската енергийна мафия е на всяка цена да реализират проекта АЕЦ белене. Каквото и да ни струва на нас. За целта в лицето на БСП имат най-верния си слуга. Ако трябва ще спрат АЕЦ козлодуй. Ако се наложи ще го гръмнат. За тази цел руско-съветскаъта агентура свали правителството през февруари. И сега основната цел на Олигарски е да рестарита Белене. Въпреки липсата на пари, въпреки очевидната безмисленост на един такъв проект за България. Но е важно да се угоди на другарите от Москва.

въглища се копаят в цял свят бе,ти изглежда си човек от бъдещето или извънземен.

И като дигнат цената на въглищата , какво става с цената на тока? Зимата ще видим.

Обещава като комунист на партийно събрание. Но няма да ги дава парите от джоба си, а пак народна пара, изкарана с потта на други. ПО-ГОЛЕМИ ИДИОТИ ОТ КОМУНЕГИТЕ НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Този милиарден заем, който ще се вземе, ще бъде налят в нереформирани сектори и отрасли (главно в енергетиката) за временно закърпване на положението, както и за залъгване на неграмотния пенсионерско-цигански и турски електорат на БСП-ДПС със социални подаяния до предсрочните избори през м. май 2014 г. Това е все едно да наливаш вода в пясък-"файда" никаква. А този измислен "министър" е нито икономист, нито енергетик, нито разбира от туризъм. И това много скоро ще лъсне със страшна сила. Това е горчивата истина, господа.

Добре бе другарю, само едно не разбирам! Когато се назначаваха само калинки и некадърници, които от нищо си нямат понятие, като Делян Добрев например! Когато с безумни решения се убиваше реалната енергетика с нови 1000мегавата идиотски ВЕИ, когато се убиваше енергетиката с идиотски такси, правещи износа на ел. енергия НЕВЪЗМОЖЕН, защо тогава всичко и всички СИ ТРАЙКАХТЕ!???? И само се наслаждавахте на харизмата ТИКВОВА! Това шизофрения ли е или човешка простотия!?

ЩОТО СМЕ УФСИ И НИ Е УБАВО КОГАТО НИ ДОЯТ, ОЛЕКВА НИ КАТО НИ СТРИЖАТ, КЕФ НИ Е КОГАТО НИ ОНОЖДАТ И НИ Е ГОТ ДА НИ ВОДИ ЧОБАНИН КАТО БОЙКО И ОКОЛО НАС ДА ИМА МНОГО КАЛИНКИ! РАЗБРА ЛИ?

идиотите сте вие, червени задници. В 21 век се налага съхраняване на планетата Земя, но на вас отрепките живеещи в 19 век въглища ви трябват, да изкорубвате земята да смърт. Вижда се кои са калинките и наглеците, които държат България в 19 век, като феодалне територия. Тъпчо, ти въобще погледнал ли си старите си фактури за ел.енерггия - колко от 30 кинта е за зелена/енергията на бъдещото, БЕЗОПАСНА за планета/ - един-два лева. Лъжи и манипулации и некадърност, ще скапят всичко и след бкп+дпс потоп. 21 век е, червени малоумници

Ти, след като се изказваш за икономика, финанси, енергетика и т.н.,какви познания имаш , освен една каша , от това този казал , оня написал и повтаряш , като папагал. Нещастници , това е двежештата ъила на целият ви папагалски протест!

А дано,ама надали?

Стойнев обеща заплати и по-високи цени на въглищата Това изказване на Стойнев ми прилича на литургия,на която се обяснява на вярващите че ако си праведен на земята ще живееш добре на небето.

На кого ли обърка сметките, че са толкова зли и напористи, ти завършил висшето си образование и защитил в Сорбоната научните си звания доцент и доктор по икономика г-н Драгомир Стойнев? Хей, уважаеми пишешти в коментарите, когато чете човек коментарите Ви остава с впечатлението че или не сте запознати с детайлите, или сте платени или пък само пишете за да гъделичкате егото си. Моля, бъдете по-обективни. Всеки ръководител, независимо на какъв пост е, има своите добри и не до там добри страни в работата си, защото е принуден да взема и прилага и неприятни за другите управленчески решения. От началто на прехода до сега цялата икономика на държавата целенасочено се разграбваше и унищожаваше. Отговорете си колко правителства и министри се смениха от тогава, кои от тях какво направиха и едва тогава плюйте и упреквайте министър Драгомир Стойнев.

пишещи ,а не пишешти Аман от неграмотници...

Нямаш ли си жена, та само за чуждите пишеш?

Познавам г-н Стойнев. Познавам и родителите му. Баща му беше специалист в системата на енергетиката в предприятие Язовири и каскади (не началник, а специалист). Харесва ми как се справя до сега. Желая му успех.

В този ред на мисли, бащата на Сергей Станишев е комунист с руско потекло, висш член на партия избивала народа си. Въпрос: Какъв е Сергей???? (освен гей)

the_name_of_the_game@

Кой народ по-точно е избивала партията? Да нямаш предвид шепата фашизоиди вкарали в страната ни в коалиция с най-мрачните сили, съществували в човешката? Тези, които "клаха народа, както и турчин не го е клал" по думите на Антон Страшимиров? И откъде го измисли това руско потекло на Димитър Станишев?:)

Хей криещ се зад 1111! За кого Антон Страшимиров е написал "Хоро"? Дали и ти не си потомък на описаните от А. Страшимирв убийци на народа си?

Пълно е с тъпанари като теб по форумите. бащата на Сергей Станишев не е с руско потекло!!!! Майката на Сергей Станишев е рускиня!!! Информираност и интелект ала ТИКВА ВИНЕТУ!!!

"До сега", Нели, "заслугите" му като министър на икономиката и енергетиката се свеждат до следното: - даде 27 млн. БЮДЖЕТНИ пари за изплащане на заплатите във ВМЗ Сопот, което е ТЪРГОВСКО дружество; - даде и 11 млн. пак бюджетни пари допълнително на тютютнопроизводителите, плюс тези 73 млн., които им бяха вече отпуснати; - "намали" цената на тока с 4,5 % средно, но намалението е за сметка на енергията от АЕЦ Козлодуй и държавната Марица изток 2 - т.е. ощетени са държавни фирми; Аз на това не м у викам "справяне"!

За два месеца какво да направи господине Хммм. Дайте шанс да се работи, стига сте мрънкали. В едно семейство, ако само се карат нищо не върви- така е и с държавата. И не забравяйте, че идва зима и много хора ще се нуждаят от помощ. Мирнете до пролетта, тогава ако пак си изберете ББ заедно ще му сърбаме попарата

Аз не знам изкуфелят електорат на престъпниците БСП/ДПС до кога ще вярват на всичко което им кажат тези популисти и демагози. Ясно е, че разчитат, че електората им е нискообразован, но чак толкова :(

Вярвай на цифрите, не на думите, цифрите говорят повече от думите!

Да, ама тъпан и вувузел от социална политика и устойчиво развитие разбират ли?

Министърът е увеличил износът - не рабрахте ли? И не смята той да определя цената на въглищата, нищо, че въглищата са българско богатство - да си се определят сами.

Абе, тъпанар, ти да си чул някъде, че съществува пазар?