Откриха живот на спътник на Сатурн

Учени от НАСА са открили в атмосферата на Титан, спътник на Сатурн вещество, доказващо наличието на микроорганизми.

Обратно в новината

Коментари - Откриха живот на спътник на Сатурн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голям кораб приближаваш слънцето подава че при нас има живи първобитни форми..засекли са огромни сметища на пластмасови бутилки в тихия океан след Индонезия .Кораба има връзка с наша цивилизация отатък Сириус А

Цялото БСП да отиде на Бузлуджа и от там да излети за Сатурн

Сичките микроорганизъмчета там, дължат по 50 рублей на товариш Писин.

Сигурно Р.Овч. и някои от забегналите с народни парета.

Лошото е че Перуката днес обяви че спира финансиранет на НАСА

Нали за война се готви, кви космоси, кви пет леа :)))

навсякъде има живот, само в раша - не.

тия амеби знаят ли че има Господ?

Добре , че животът НЕ винаги еволюира да тролска простота..А иначе ЖИВОТЪТ Е САМОВЪЗНИКВАЩА И САМООРГАНИЗИРАЩА СЕ МАТЕРИЯ....На какви закони се подчинява ТОВА, НИЕ НЕ ЗНАЕМ..

Даже какво е живот не е много ясно. Хората могат да измислят всякакви определения за всичко и после да ги променят. Вирусите и прионите форми на живот ли са? Няма единен консенсус по въпроса.

НЯМА общоприето определение на понятието живот!!!!НЯМА.Това/моето/ е цитат от Майкъл Крайтън.Животът може да се определи от позицията на биология,химия,физика,теология,теософия,философия,еволюция,информатика,инженеринг...

Пълна глупост. Това органично съединение е признак за жиивот, но само ако има вода. А при -178 С няма никаква вода. Да се екстраполира по този начин е просто липса на здрав разум.

така е. ако познанията ти се простират до последната точка на статията. А ако се информираш пона малко преди да изказваш мнение на базата на "незнаене" може да разбереш че: "Съставен е от приблизително 50% лед и 50% скален материал." "Титан е единственият спътник, имащ значителна атмосфера. " "Ядрото му може би е с висока температура." - Никой не е дълбал за сега. Но се замисли какво става при допира на лед с лава. "Атмосферата на спътника се състои от 94% азот с около 6% метан и примеси от други въглеводороди и органични съединения " и т.н. и т.н. дори от тъпата википедия. Останалото е да си помислиш - щом у Википедия е написано това, колко ли знаят тези които наистина се занимават с проекта. Та всезнайко... по кротко със заключенията.

"Потенциално би могло, евентуално, може би..." Абе те учените от НАСА че искат да се изфукат е ясно. Ама тия нашите дето измислят заглавията направо избиха рибата в Световния Океан! Това не е живот бе! Това са органични молекули. Те не могат да се размножават.

Такова молекули има и в тялото на маймуните... Ами ДИР-а, да бяхте написали, че са открити живи маймуни, бе! Господи, колко за наивни ни смятате! Е, наглите тъпаци сте вие...

Аз от Банкя знам едно съединение, бая е иедро..наклало се е кат такоз..

телата на българските чалкгарки-съдийки да бъдат пребивани до непознаване!!!

Остава да открият и дали има полов живот на титана!

щом има живот, всички евреи на сатурн!!!!

В статията има грешка. Руски са учените, а не от НАСА.

Откриха живот органично съединение, което потенциално би могло да е краварско лайно на учени от НАСА!!!

Личи си какво миризливо, злобно руско говно си!

Могат само да злобеят. Светът върви напред въпреки тях и това не им дава покой.

По глупава статия не бях чел отдавна. Няколко пъти "може би", също така и "потенциално", "океани" при положение че става въпрос за езера, не става ясно какво е съединението, и накрая за капак нелепи сравнения със земята. И в края на на краищата, разликата между жив организъм и химично съединение е същата като между наколко тухли и къща.

"Органично съединение, което потенциално би могло да участва във формирането на клетъчните мембрани на микроорганизми" - това само пълна невежа може да нарече живот! Но така е и с много други "научни" новини. Крайно време е журналистите да се научат поне да проверяват някои неща в интернет!

Заглавието на статията превъзхожда категорично съдържанието и по смелост на изказа. Всъщност на спътника Титан няма океани от кондензирал метан, а скромни метанови езерца разхвърляни тук таме по повърхността му. Това е проблем за еволюционистите натуралисти, защото под действие на ултравиолетовата светлина молекулите на метана взаимодействат помежду си при което се образуват етан и се отделя водород. Проблем е защото етана на Титан е твърде малко като количество, за да може да подкрепи идеятата за милиардите години възраст на слъневата система. Филма "Our Created Solar System - What You Aren't Being Told" който можем да намери в youtube е доста показателен за наклоннoстта на еволюционистите натуралисти да ни спестяват истината.

Искаш да кажеш ,че слънчевата с-ма е по-млада,сигурно на годините на динозаврите!?

Соросоиди,Путиновия,каквито и да сме,над нас като слънца греят КРЕТЕНОИДТЕ тукашни ред

Аз вече живея на Титаник

вече няма живот тук, ще хвана към Титан, пък дано поне там титаните ме оценят и дадат шанс! Ще бъде направо титанично.

Такива заглавия в други жълтеещи сайтове се предхождат от "мълния", "шок", "сензация", "трескавица", "само в ...", "както първи писахме..." ...Трябваше да турят и нещо такова, та майтапът да бъде пълен. И както обикновено, пълно несъответствие между това, което обявява заглавието, и съдържанието на статията...

На Титан може и да има живот, но в БГ няма.

открили

НЕ??? -А истината за Корни!!! Че ТЯ никога не казва истината.

А кой, Боко ли казва истината?

открили са ми кура ...

- Откриха живот на спътник на Сатурн - Става дума за органично съединение, което потенциално би могло да участва във формирането на клетъчните мембрани на микроорганизми, които може да населяват метановите океани на Титан. Изберете си едното

Там са,и аз ги скивах онзи ден,и хем са едноклетъчни,хем пък и са по-умни от цъфналите гербери!!! ХО ХО ХО

Ако тази статия я бях прочел в уважаващо себе си издание бих припаднал. Та живот на друга планета е мечтата на цялото човечество и най-големия философски въпрос за всички времена. Но прочетена в ДИР-а просто скролнах екрана на телефона на следващата за някакви силиконови цици....

Ще се учудиш на колко много хора не им е дори в листа с второстепенните мечти. Особено живот под формата на, да речем, бактерии. Просто масата не се вълнува от такива неща. Ако няма пряк келепир или опасност ... fuck it. И въобще не говоря за българите.

Най-вероятно навсякъде има някакви живи организми.

Дано да е разумен , а не като тук ! !

Значи не са марсианци, а вещество.

Титанци са.

Как така са отрили живот, бе?! Вие чувате ли се какво приказвате, бе, хора?!

Лъжите на НАСА нямат край! Нито Сатурн е планета, нито Земята и Космоса са това за което ни лъжат НАСА и глобалистите!

не планета, а пумпал.... затова се върти Сатурн... кажи им Дирчо

Дирчо

НАСА още дори не може да реши какво е планета! Ако планетите са твърди тела, както Земята, например, то Сатурн не е планета защото е газов гигант. Плуто така и не разбрахме планета ли или какво?

До журналята-преписвач, тупнал лъжливо заглавие отгоре: Ако не са открили никакъв живот, искам да отпечаташ тая статия в 1000 екземпляра и да ги изядеш всичките.