Отнеха 3-те деца на майка, живеели в мизерия

Майка от Сливен остана без трите си деца, които ѝ бяха отнети заради мизерните условия, в които живее.

Обратно в новината

Коментари - Отнеха 3-те деца на майка, живеели в мизерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ги дадат за осиновяване на чужденци. Ние не заслужаваме да живеем на тази българска земя. Разни небългари пишат - как изглеждала на 25 години и имала О,Боже три деца - цели три. Най-нормално е физиологически, а не като теб на 40 и само с едно малко дете, ама да не ти се развали рахатлъка и финансиите. Не разбрах някои да ѝ е помогнал освен някои роднини. Жената трябва да е самостоятелна. Абе най-добре е да подпалим тази България от четирите края - не сме народ, а мърша!

няма ли кой да уволни тези социални, които освен да ѝ вземат децата друго не са помогнали. Да се стреснат малко, ама гарван гарвану око не вади. Две стаички при леля ѝ в общинско жилище и те не бели достатъчни. Що не дойдат у нас - ние имаме само една стая и кухня и живеем четирима. Да дойдат -. да ги пребия. Да проверят колко от социалните живеят в държавни жилища - мародери.

на мигранти даваме и жилища, и храна - ама била лоша - като искат хубава да си стоят в къщи. Имат готвачки, чистачки. Мивките все запушени. И мойта се запушва, но я отпушвам сама, чистя си сама, готвя си сама. Абе тези заслужават по-голям бой. Никой не ги е канил у нас. Защо да не помогнем на тази майка с три хубави българчета, да ѝ намерим работа и после да търсим приемни семейства.

Алооо, да не би в циганските коптори да има по-добри условия? Как пък не се намери някой да помогне на тази жена, а вместо това я лишват от дечицата й, защото е бедна????? Нема така държава! Давайте да й помогнем с каквото можем!

един по-долу пише - и да има жилище няма да може да си плаща наема и тока. Абе ти ѝ дай жилище и ако не може тогава ѝ вземете децата.

как така можем да помагаме на циганята - изглежда че при тях всички деца живеят в охолство, те не се предлагат на приемни семейства, а само белите българчета, които са и обути и облечени. Защо е подписала майката за приемно семейство, ако е подписала - ами нямала е къде да живее - защо не са ѝ осигурили жилище с предимство - ама това са чисти българчета бе!!!

защо като им е толкова ниска заплатата все пак има социални работници и няма текучество. Ами - далаваера и то голяма - отвсякъде крадат - и от приемни семейства и от помощти, нямат работно време - като ги потърсиш - ами те някъде при някакво семейство. Така могат да работят на няколко места.

господи, отнемат децата ако е другс или нещо друго но не по бедност!!! позор за бг помогнете на жената коледа е!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да продадат от джиповете за 200 000лева и да помогнат на тази майкал.Боже, каква наглост от управляващи.

Алоо Красимир Кънев..БХК ..нещо няма ли да направите бе защитници на правата човешки

Колко плащат на приемното семейство ? Винаги ми е било интересно .

700 лв и ти водят стаж.

Това сериозно ли? И защо не ги дадат тези пари на майката? Що за безумие?

Тази сутрин слушах кукндрелата от агенцията. Отвратен съм! Нея изобщо не я вълнува с какво може да се помогне, а единствено гледа да си добута програмата до край и да отчете дейност. Какво ли не я питаха, как ли не й намекваха...онова глухо. Деца разделя, семейства разбива - важното е дейност да има! И бонуси! Така и не отговори на въпроса: - А вие НА ПРАКТИКА, РЕАЛНО с какво помогнахте? Въртя-сука и все вади от ръкава разни клишета по програми, по документация как било. Нищо конкретно - поведение на побесняло куче: Аз съм от агенцията! Дошла съм да ти отмъкна децата, не да разрешавам проблеми!!!!

МИГРАНТИТЕ тръгнали към европейската хранилка, но заклещени в България на наша издръжка.

Даниела издържа само два месеца в звено Майка и бебе и го напусна, но през това време тя получи подкрепа от своята майка. Живееха заедно известно време, докато влязоха в конфликт помежду си. После пак се сдобриха, но Даниела вече не живееше при майка си и на един по-следващ етап пристъпихме към мярката настаняване в семейство на роднини. Майката на Даниела реши да й помага като гледа децата с идеята през това време тя да си намери работа. На следващ етап те отново се скараха и майката отказа да се грижи за децата. Тогава Даниела сама дойде в отдела и каза, че на този етап не може да се грижи за децата и подписа декларациите децата да бъдат настанени в приемни семейства, обясни Кръстева.

Къде си Бате Бойко да ни кажеш какви неща си направил за всички нас!?! И как и защо не те разбираме! Със сигурност на всяко друго място в Европа ще й помогнат и само тук ще я закопаят!

"Да не съм чула приказка да казваш, лайнарка мръсна!", "Ще ти оскубя косата да знаеш", "Говедо мръсно с говедо", "Свинчуга мръсна"

Единствената екстра била печка на дърва! Е па таквиз екстри са у всяка втора къща, ко се чудят?

Авторът използва неприемливо име з0.11.201ш 22:15 ( нерегистриран ) Социалният работник по случая Стоянка Добрева трябва да бъде пребита с камъни

Стоянка е дребна рибка. Камъните са за началник отдела и директора на дирекцията в Сливен, понеже те взимат решенията. Никой социален няма на своя глава да тръгне да извежда деца от семейството. И я кажете как тъй децата били настанени при бабата, пък после изведнъж прекратили настаняването и ги върнали на майката. За да й ги върнат майката трябва да докаже, че има условия в които да отглежда децата, стабилни доходи и родителски капацитет. Питанка има аз. Отговорът е, че в системата работят малоумници.

Защо приемате всичко за чиста монета?Вижте я как изглежда на 25 години!Поогледаѝте я,послушаѝте я!Може би правилно са и взели децата!

Абе Вие забравихте ли що е човещина?

Как ли ще изглеждате вие ако ви вземат децата? Много е адекватна щом все още има сили да говори.

Така изглеждат бедните хора - ядат скапана храна от която се дебелее и нямат пари за фризура, ноктопластика и грим.

На 25 с 3 деца? С какво е по-различна от лилавите? Заплатата ми е над 1000 лв. и не мога и да си помисля за второ.

"Не мога и да помисля за второ дете" - а кой тук е малоумния и кой после ще плаче - о, защо толкова много арабска кръв по родните места, аз искам с айнщайнчета да си играе моето дете, моето единствено? А питала ли си се как ще му трепериш като е само едно след време??

Е, много са и помогнали - типично по еврогейски! Вместо да я подпомогнат социално и със жилище и взимат децата защото тя е виновна за беднотията си а не бандитите политици които ни управляват!!

Дано Господ им помогне чрез добри хора и отново да се съберат заедно.

Социалните служби в България трябва да се обновят напълно. Там е пълен батак.

Такъв е живота - за едни - заключени палати и злата на кюлчета, за други - огризки и никаква гаранци, че ще хапнат нещо тази вечер. И каква е тая държава, тия социални, които взимат децата на една майка?? Кой ли е този, който си е сложил този грях? Какво ли му се случва по-нататък и има да му се случва. Бъркане в човешките души? Бъркане в човешките отношения? Това е страшното. Не това, че децата са гладни, майката изнемогваща. Докато диша - ще се грижи за тях и ще ги мисли. Но какво ли ще се случи на дръзналите да се намесят в живота й и на нейните дечица. Не искам и да знам.

Ами може да се интерпретират и така нещата - принудили са да подпише, а с деца става добър бизнес. Не казвам, че е така, но че има и такъв вариант съм сигурна!

И аз не знам какъв е случаят, но ето още варианти: 1. Подписала е декларацията, защото така ще получи пари за реинтеграция в семейството. И се явява пред журналята, в опит да изнуди държавата чрез социалните и общината, а ще се намерят и самаряни, които ще й дадат некой лев. 2. Шизофреничка е и е опасна за децата. 3. Алкохоличка е и е опасна за децата. 4. Бие ги. А има и още много варианти.

И още един вариант- несоциална и мизерна държава-а защо ли е така?

Възмутително е как веднага скочихте на социалните работници, ама очаквате нещо в тая държава да се промени. Знаете ли в какви случаи РЕАЛНО се взимат деца от родителите им? Не, не е заради това, че се тъпчат в две стаи. А знаете ли, че тези неща минават през съд, а не са еднолично решение на социалния работник? А, че социалните не могат да раздават жилища, щото няма такава опция? Нейните БЛИЗКИ не ѝ помагат, но на вас ви е виновен социалният работник. Айде спрете се най-накрая с тоя навик да се правите на разбирачи от всичко и най-вече да съдите другите на едро, щото вие сте съвършени, нали...

бе тъпоглавецо, скапан. Що скачаш така бе, едногънков мозък ? Как нещо да се промени след като има тъпунгери като теб ! Що не вземеш да обясниш кой и как е взел това "велико" решение, щом знаеш точно как е станало! Къде по света не се зачита най-напред правото на майката ? Нима има нещо по-добро от това на нея да и се помогне и да си ги отгледа ? Защо и у нас дори се строят детски селища от СЕМЕЕН тип, за да могат дори кръглите сираци да отрастнат с МАЙКА, ако и приемна ? Дори в скапаните, но дълбоко социални "западняшки" филми се питат ДОРИ И ДЕЦАТА, ако и след това те да не рашават ?! Болна душа си ти !!

Благодаря за епитетите. Точно такъв тип поведение исках да илюстрирам по-горе.

Дайте на майката толкова пари за издръжка на децата, колкото се дава за издръжката на мигрантите/600 евро/ на човек и тя спокойно ще си ги гледа. Значи за чуждите има пари, а за българските бедни хора им отнемат децата.

А защо да не дадем пари на квалифицираните данъкоплатци, че те да си позволят 3 и повече деца?

Защото това няма да ги накара да си родят повече деца. Знаеш, ще отидат за круизове, нови коли и по-скъпа храна за кучетата им.

Ало, умниците от СОЦИАЛНОТО,защо не дадете на майката парите които ще дадете на приемните семейства да си гледа децата? Децата по-добре ли ще се чувстват при приемните родители отколкото при майка си?

Обаче на краствавите талибани сме длъжни да подсигурим лукс условия, че да не се чувстват дискриминирани милите.... Жалка държава!

Законите позволяват на майката да се гледа като производител на деца от което се възползват професионални осиновители. И този бизнес вече го има.

Соц. служител да бъде уволнен незабавно, а децата върнати на майката. Да се дава месечна издръжка за всяко дете от 500 лв, както ако е в приемно семейство.

излиза, че няма по-добри условия за децата от тези в циганските гета. И защо ги разрушавате - верно те са незаконни. Ами след като ги разрушите нали няма къде да живеят циганетата или им давате идеални условия, а защо не дадохте такива на майката без жилище? Няма ли кой да каже, че ЦАРЯТ Е ГОЛ, че се вземагт децата български, а тези на циганята се оставят.

само бой, драги само бой, щото еба+ ще увеличи простаците. .

и аз питам - каква беше тази отвратителна храна в баката и защо не беше в столвата. Там в стаята всичко може да е - особено така както изглеждаше и защо обективните журналисти не попитаха какво прави храната в стаята? Абе ако всички "РЕПОРТАРИ" бяха с необходимото образование...

а вие социални дадохте ли жилище поне с половината условия като талибаните - осветление, отопление и отвратителна храна. И ако тогава не си гледаше добре децата - имате право да ги отнемете. А така само по призумция - глупост и мародерство. А пропо - тази храна в баката в стаята на талибани - защо се намира там? нали имат прекрасна столва и кухни както видяхме? Ама журналята - платени чуждоплоклоници снимат на воля.

Позор! Вместо да плащат огромни пари на приемните семейства, могат да ги дадат на закъсалата женица да си гледа децата! А и защо говорите за гарсониера, толкова ли няма един двустаен общински апартамент в Сливен, бе, изроди?!

Това е дискриминация, защо българите да нямат право да правят повече от едно дете?

за пореден път се оказа че институциите не работят. вместо да се помисли какво може да се направи за да могат децата да останат при майката по лесния вариант е да ги разнасят по институции и да ги дадат за осиновяване. така е.....за съжаление нашето общество е толкова лошо че ние заслужаваме само бой, еба*, и сръбска музика. може би трябва да стане война да се избием и да отървем света от своята българска простотия

и ЗНАЕТЕ ЛИ, ТАЗИ ЖЕНА ПРОСТО Е ИЗПАДНАЛА В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ЗАЩОТО СЪПРУГЪТ Й Е ПОЧИНАЛ...

я тая социална да се уволни - видяхме ги колко пари струват. Нали имаше една - дала 14 деца на едно село - това е индустрия бе. Верно хората са бедни, но децата не са за бичене на пари. Да бе, две стаи под наем са мизерни условия за децата. А ние след 44 г. в колко стаи живеехме - на семейство една стая, докато комунягите се шириха в нашите апартаменти. Абе трябваше да ви изтрепем всички комуняги.

да бяхте увеличили заплатата на социалният работник, белким не би дала белите българчета на приемно семейство - колко плащат да хранят едно малко детенце? Да не говорим за осиновяване. Циганчетата в по-добри ли условия живеят - мама ви мръсна мародерска на социалните - докарват си няколко заплати.

Защото не са предполагали, че единият от тях ще умре? После бла-бла, българки раждайте деца...

Браво, гробари! Давате 6000 лева за гроба на фашиста Желев, давате по 1000 евро= 2000 лева месечно за всеки проклет талибан, а КРАДЕТЕ ДЕЦАТА на българската майка! Как не откраднахте чаветата на някой мангал? Не, че те сами не им чупят краката, тазовете и ръцете, за да са по-доходни просещи. Не че те сами не ги изхвърлят. Това ли ви е УСПЕШНАТА ДЪРЖАВА, УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ, копелета?!?!? Нали сте имало 3.8 милиарда излишък, та с 2 посписа раздадохте 2 милиарда за ден!?! Платихте ли неустойките за Белене, който провалихте, от собствените си джобове или пак с нашите народни пари ще платите, а????? Господ да ви убие проклети министри, кметове, общинари, политици, дупетати, бюрократи, чиновници и гробсп-арска туркомунистическа номенклатура!!!

Очевидно става дума за нискоинтелигентни хора, за които е изключително трудно да планират дори елементарни неща. Такива хора имат на първо време нужда от помощ, за тях е изключително трудно да се справят сами в съвременната джунгла...

Какво да планират, тиквенико. Че бащата ще умре и роднините му ще изгонят жена му и децата му? Или да планират,че тя ще остане самотна майка на три деца и да си намери работа, и да се грижи за тях сама ще клони към невъзможното в тази държава? И то в провинцията? После българите били на изчезване, защото българките раждали по едно дете...Никой в този живот не е застрахован. Не бъди наглец.

Ами да - точно това би трябвало да планират: как ще отглеждат три деца с безработна майка ако с бащата се случи нещо. Дори една болест или временна нетрудоспособност на бащата би изкарала живота им от релси. Семейството е нямало собствен дом, спестявания и роднини, на които да разчита. Какво образование и работен стаж има майката? Има ли въобще някакви трудови навици? Щом доброволно е дала съгласието си за извеждането на децата, разполага ли с необходимия умствен и емоционален капацитет да ги отгледа и възпита? Решението на социалните работници е екстремно и вредно, но проблема е по-дълбок отколкото изглежда. Явно някой трябва да работи активно със самата майка вместо просто да ѝ връчат ключове за общинско жилище.

Всички пишат дайте да помогнем,но с какво и докога,защото и къща да и дадат тя няма да плаща нито ток,нито нищо и трябва цял живот само да се ебе и да и плащаме.Тя не е свикнала да работи.Добре,че децата са отишли на по добро място,че при тази нищо хубаво няма да ги чака.

ЗАЩО, някой бедни прослойки получават помощи от държавата, а други не!

Защото за българите няма БХК да им седи зад гърба.

Като пишете такива потресаващи глупости, поне се замислете как се чувстват тези деца - не стига че ги отделят от майка им, ами ги и разделят в различни семейства. Щото е много трудно да намерят на женицата едно двустайно жилище в Сливен, че наемите там са като в Лондон и Париж и няма свободна жилищна площ. Ама не, дайте да й разхвърляме децата по чужди къщи, пък какво ще стане после с тях... абе дреме му на някого.

може ли някакви кординати? искам да помогна.

Защо правят ТРИ деца,като не могат да гледат едно? Не са цигани ,защо тогава.Българите искат да МОГАТ да си отгледат децата,а тази....кой пък и направил дете,че и три???

Докато е имала мъж,явно,са ги гледали и проблемът е дошъл,като е починал той. Но по-важното е,защо на мангалите им се плаща до безкрай да се множат и са се научили,колкото и да са неграмотни, на всички възможни схеми да точене на пари, а на тази жена й взимат веднага децата.

Защото друго не може да прави.

Като станеш жена, родиш три деца и отидеш да си търсиш работа - ела ми се обади на колко места са те взели. Защото аз знам как те гледат. Виждат в теб х3 отсъствия за болни деца, дори да им казваш, че има кой да ти ги гледа.

на мъжа й- що за хора са, като са изгонили 3 деца на улицата, познаваш ли ги, Надя?

Аз не мога да си обясня едно-защо тия тъй наречени социални не взимат никога децата на циганите,а все гледат да вземат българчета.Тич деца живеят много зле,но социалните не посягат на тях,а плащат на циганите да се размножават безогледно

виж ако са пакистанци или афганистанци, непременно ще им отпуснат помощи и ще им осигурят жилища и безплатна топла храна. Чистачки им осигуряват, готвачки, безплатно жилище. Само за българите в България не се полага нищо.

няма общо с бежанците.Обратното, който е съпричастен с човека в нужда, той си е такъв към всички.

да де, ама българин в нужда явно не е човек, не получава човешко отношение от българската държава

Виж, ако беше циганка или афганистанка, общината, еврофондовете и разните герберасти и реформатори щяха да намерят средства и начин да помогнат. Но нали е етническа българка трябва да е подложена на ликвидация! А един хубостник пита дори "защо е родила 3 деца". Значи за мангалите може, а за нас - не! И това ако не е геноцид, здраве му кажи! Била подписала сама? Ами да гледа как децата й умират пред очите й ли?

пардон социални. Веднага си свършете работата като съдействате на майката отпускане на подходящо общинско жилище и парични помощи в размера, който щяхте да отпускате на приемните семейства, ако бяхте откраднали децата. Всяка майчина сълза ще ви виси на гърлото, докато сте живи.

Твърде са заети да си правят делаверки с общинските жилища, че да помогнат на майката.