Арестуваха сметки на руски олигарси в кипърска банка

Финансовото разузнаване на САЩ е открило връзки на руския олигарх-милиардер Михаил Прохоров със смятаната за най-голяма "перачница на пари" в Европа банка.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха сметки на руски олигарси в кипърска банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, някой да ми обясни какво значи да арестуваш сметка.

Да я блокираш, задържиш, това се има предвид. Използвали за чуждица. Define arrest: seize, capture; specifically : to take or keep in custody by authority of law; to bring to a stop; check, slow arrest in a sentence.

ахахаха милиардерът Прохоров ли бе, опозицията на лошия Путин? хахахахахах

Прохоров беше човекът на запада срещу Путин на президентските избори в РФ през 2012г. Тогава беше "добър" за запада, а сега е "лош".... А истината е там, че в света стартира организиран грабеж, от който никой няма да избяга... Причината е, че действащия икономически модел в света повече не носи растеж, разбирай печалба. Досега основният проблем беше как да се разпределя печалбата, т.е. кой колко ще получи. Сега просто няма какво да се разпределя, затова ще стартира и грабежа(самоизяждането), в момента се изработва схемата и инструментите, по които да бъде осъществен той. Но това не е решение на проблема, а по-скоро отсрочка за силните на деня преди всичко да рухне...

трольо ти си описал вашата североазиятска федерация бе!

Наближава времето, когато "сметка в банка", ще звучи, като "сметка за мобифон" :):):), а $ ще е с разплащателната сила на ЕКЮ-то. Интересно ми е младите протестърчета, дали знаят за какво става дума изобщо.

Не си прав. Все пак ЕКЮ-то умря преди те да са се родили, камо ли да са били умни и красиви.

Започна се!

Къв го дирят хамерите по Европа или щом има нещо за крадене няма граници.

Е, и?

Как путята прави милиарди от посредничество с компанията Гунвор на целия петрол на държавните руски компании и укрива пари в Швейцария и не плаща данъци ще видите във видеото Петька Колбин кошелёк Путина

Много е смешно когато тъй наречените факти за широките маси се базират на клипчета, видео и т.н. Просто е смешно. Дето казват старите хора- и аз на снимка съм млад-а и красива.

Изгледай го и се замисли

Браво на руските олигарси - а за обикновения руснак - зрелища, паради и си гризе колана от глад.

Преди три години Путин покани олигарсите да приберат парите си в Русия. Преди две години отново ги покани. Миналата година им обеща данъчна амнистия за всички върнати в Русия капитали. Вече е късно. А руският народ масово се радва на финансовите неволи на Прохоров и си пожелава това да сполети и другите олигарси.

явно е знаел за далаверите срещу народа и е искал да не бъдат разкрити, а да си ги поделят по братски - 90 за каПутин, 10 за тях. Щял да амнистира всички измамници които обрали парите на народа. Браво - много добър човек. Душица.

Ами нали вкара един олигарх в затвора и му одържави петролната компания? Сега ревете за Ходорковси, все едно е новият месия. Нямате угодия, ей!

късно е либе за китка.Сега от сметките на руски олигарси в банките на запад пък било то и в Кипър може да се блокират само мъдите на коча и нищо друго.Още 2013г. -2014г. с банковата криза в Кипър руските пари изнедадващо изчезнаха в друга посока въпреки забраната за теглени и преводи.Още веднъж след Крим 2014г. остатъците от пари в западни банки на руснаци се изпариха безвъзвратно.Една част се върна в Русия /157 млрд.паунда/по дани на Аг.Блумбърг през лондонското сити през 2016г./ и друга част отиде някъде в банките на ОАЕ.

От днес нататък, който не играе по свирката на краваристан, ще духа супата.

Шило

"Арестуваха сметки"- добре, ами пари имало ли е в тях?

Руснаците така и не разбраха, че в Кипър ги коват. Колко много загубиха спестяванията си там и продължават да го правят.

Искат да си държат парите и да инвестират на запад, обаче има санкции и за сега не искат в западна Европа. В рашата абсурд , там нямат доверие. Най-добре е Кипър.

Нека всички като един да станем и да изокаме: "Долу ръцете от невинните наши другаре, олигарси! Това е заговор на Сорос и Костов. Те искат да ни очернят, а ние сме си чисти и от допинг и от теророризъм!"

Аааахахахахаха.

Голямото грабене и упадък беша при Елцин. Путин стабилизира държавата.

Путиновите разбойници въобще не грабят.

много боли като то вземат паричките. Путин е огромен крадец и артист.

Надяват се чрез олигарсите да свалят Путин.Иначе им през оная работа откъде са взели парите.

Путиновите олигарси обрали рашата крият милиони и милиарди в офшорки и се чудят как да ги инвестират във вражеския запад.

Този не е Путинов. Той е от опозицията.

Сред имената е и това на Александър Шишкин, член на "Единна Русия" и бивш член на руския Комитет по безопасност и отбрана.

Интересното в случая е не толкова кой ги е внасял, а накъде са пътували после, щом се говори за пране и простиране - хахаххаха

Нали ужким Миша беше голям опозиционер-революционер или вече не е?! Докато им играеха по свирката, никой нищо не виждаше, а когато вече не са им необходими, всички опозиционери и революционери, за американците по нищо не се различават от използваните презервативи ...

И как се арестуват сметки, любопитно е да се види:))

само и единствено в тази статия те впечатли?

внеси някой лев в подобна сметка и ще видиш - хаха