Михаил Екимджиев пред Dir.bg: КС действа като мешере, тълкува перверзно Конституцията

"След решенията за Истанбулската конвенция и пола мислех, че това е дъното, но с гражданството КС не просто дълбае дъното, а вече е в едно подземие от гледна точка на европейските ценности", заяви юристът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добри или Лоши Конституционните Разпоредби са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и НЕ Подлежат на каквито и да е Интерпретации а на СТРИКТНО Спазване и ИЗПЪЛНЕНИЕ, а те в случая с Пектов ЯСНО и ТОЧНО РЕГЛАМЕНТИРАТ:: КОНСТИТУЦИЯ на РБ Чл. 110. Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители. Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода. След като Петков при издаване на Заповетта за назначаването му за Министър по Законите на Канада е бил техен Гражданин е ИМАЛ и ЧУЖДО гражданство то има ли НОРМАЛЕН Българин които да Нему е ЯСНО че това назначение е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО и за Какво е този ЖАЛЪК Плач и ВИЕНЕ на Екимджиев, Петков и СИЕ??? То бива бива ГЛЪМОТИ но нека да НЕ правят Обществото на Малоумно и Сляпо! Пази БОЖЕ България от Ментори и Ибрикчии!

Вярно е, че решенията на съд, включително и на КС, не се коментират, но решението за гражданството на К. Петков е толкова несъвместимо с принципите на правото и конституцията, че не може да се подмине. За да се произнесе, КС се основава на свое решение от 2020 г. където бил приел, че „при контрола за конституционност на ненормативни правни актове (каквито са указите) върховенството на Конституцията може да се гарантира, ако обявената противоконституционност има действие от момента на тяхното приемане или издаване“. Това решение е в абсолютно противоречие с чл.152, ал. 2 от Конституцията, където е казано съвсем еднозначно, че „Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизане на решението в сила“. Т.е., въпросното решение на КС от 2020 г., като приема, че това не важи за ненормативните актове на НС и президента, е явно противоконституционно. КС практически е изменил конституционна норма, което може да бъде направено само от Парламента. Мотивите на съда са, че в противен случай се обезсмислял контрола върху ненормативните актове – примерно указа. Този довод сам по себе си е непонятен, защото целта и смисъла на контрола е, да бъде отменен противоконституционния акт, а не породилите се в резултат на него обществени отношения. Казано иначе, няма никаква разлика дали се отнася за закон или указ, конституцията не прокарва такава разлика, но КС я създава. И сега на базата на това свое противоконституцинно решение, КС съд взема друго недопустимо решение за гражданството на К.Петков. Защо е недопустимо – ами по простата причина, че когато КС се произнася по указа на президента, този указ вече не действа, той е в миналото. А по Конституция КС няма правомощия да се произнася по актове, които не са в сила, както и по отменени актове. Значи след като няма действащ указ, делото следва да се прекрати, понеже е останало без предмет. Но КС решава друго и защо го решава, никой не може да каже. По тази причина у хората се появяват съмнения, че съдът обслужва нечии политически интереси. Тези съмнения се подхранват от обстоятелството, че две трети от съдиите в КС са назначени от парламента при управлението на Борисов (Борисов разпореждаше по телефона какво да се прави) и от президента Плевнелиев, на когото Борисов също даваше задължителни указания – това са политически назначения, нямащи нищо общо с понятието демокрация. Не е ясно само едно – защо КС зорлем се набута в тази ситуация. Няма почти никакво съмнение, че ако решението му бъде обжалвано в ЕСПЧ, България ( т.е. ние, гражданите) ще бъде осъдена отново. Много хора сега дават предложения какво да направи най-напред новият парламент след изборите. В интерес на правовата държава едно от първите неща е да измени Закона за конституционния съд по такъв начин, че да не може тази институция да превишава правомощията си.

Обзалагам се,че нито един конст. съдия няма да направи опит за опровержение на казаното от адв. Екимджиев! Има причини за това! Между другото именно този КС все още не се е произнесъл относно възможностите да МАЩАНЕ на Гешев по придложение направено от министъра на правосъдието. Има причини и за това!Но, има и нещо положително в поведението на видните юристи от КС- като резултат.Аз напр. бях отписал Кирчо и Кокорчо.... но при тази демонстративна атака на герб,дпс и вмро просто съм принуден морално, духовно, политически, биологически и т.н. да подкрепя онези,които оповестиха голямото лапане от банки, магистрали, енергетика...... сега иде ред и на други новости!

Не желая да ме управляват чужди граждани не съм съгласен да имат право на глас тези които живеят в чужбина и нямат намерение да се връщат в България. Какво стана с ,,Юпитата,, какво промениха- те се замогва, царя получи имоти че дори за това осъди и българия

Всички адвокати трябва да бъдат закарани в Белене. Там се знае какво става с тях. Едно време тази професия при социализма въобще я нямаше и всички бяха набутани в кучи гъз. След1989 много им се отвори парашута. Време е да се затвори и да паднат от високо

Ако погледнем по-дълбоко, ще видим и че „казусът Кирил Петков“ изобщо не е работа на КС. Законодателят, какъвто КС не е, е решил за двойното гражданство. Прав или не, не е важно. Законодател е и само законодателят, тоест парламентът, може да реши. Проблемът не е там, а че законодателят не е определил условията, които човек трябва да изпълни, за да се откаже от чуждо гражданство. Лично аз и Огнян Герджиков смятаме, че волеизявлението му следва да е достатъчно. Редно е и от морална, и от практическа гледна точка. Иначе оставяме решението на 200 чужди държави. Така или иначе, нито аз, нито професор Огнян Герджиков, нито КС сме законодатели и можем да изземваме функциите на парламента и да решаваме вместо Народното събрание. Нито пък Кирил Петков следва да бъде обвиняван заради пропуски в закона.

Киро, пак ти ли се изпусна така миризливо бе, кака??

Само прочетох заглавието и ми стана ясно какъв гъс лиже тоя...

Екимджиев е дъно! Юридическо, морално, нравствено дъно! Не от днес или от вчера. От доста отдавна.

Ако погледнем по-дълбоко, ще трябва да поставим и въпроса „КС ли трябва да бъде най-висшата власт в БЪлгария?“ В правилно уредените страни КС е истински съд - арбитър между двете палати на НС. Решава споровете между двете висши изборни власти, Горната и Долна камари. Решава ги в състезателен процес, както е редно да действа всеки съд.

вИЖДАМ НАШЕТО МЕШАРЕ И ПОДЛОГИТЕ ,КОИТО ПЛЮЯТ ПО ВСИЧКИ .

Интересно кой плаща на дира за да публикува антибългарски статии. И това и за зеленясалата сделка. То вече я виждаме сделката - изнасяне на евтиния ток за Германия а скъпия остава тук, като пак печелят само чужди фирми. Дира защо не пишете кой е спонсорирал всяка статия?

Един голям лайк от мен за цялото това интервю и позициятас на един доблестен юрист.

пишман адвокат, просто нагаждач

Не е като теб !

Да бе съгласен съм, че обществото се променя. Съдиите не гледат това, а какво пише в закона, а не нагласите на обществото. В този смисъл ние просто трябва да инициираме демократични промени от време на време

Ами предлагам референдум за зелената сделка. Като първа стъпка за връщане на предишната формула за цента на тока, преди харвардите на Мунчо, т.е. всеки производител получава цената, която сложи на борсата а не цената на най-скъпия ток във всеки момент. И цената на тока за износ се смята на общо основание а не в отделна борса, изваждайки евро данъка СО2, който винаги си остава за наша сметка. Или май това не подлежи на референдум, както и зеления робски сертификат. Вървете по дяволите зелени иззедници и германски мекерета.

Екимджиев, колко ти плащат, за да сервилничиш на некомпетентен президент и лъжлив комбинатор и да не зачиташ конституцията?

Юридически отпадък.

Този тъпак открито лобира да не се спазва конституцията. Кой ли стои зад него.

ЛГТБ и зелените фашисти

За себе си ще кажа, колкото и широко да разтварят прозореца на Овертон, каквито и малки /ама те не са малки / стъпки да правят в посока на признаването на перверзиите,ще кажа ,че въпреки напредналата си възраст ще продължа да харесвам,умните ,интелигентни,възпитани и добре образовани жени, ще продължа да обичам съпругата си и дъщеря си с цялото си сърце, и душа,до последният си дъх.Широко се разтваря прозореца на Овертон ,не без помощта и на нашите родни североатлантически и еврогейски предатели.Целта на всичките тези демонстрации не са зрелите хора ,защото 95 % от тях показват отвращение и устойчивост на такива перверзии.Целта са децата от нормални хетеро семейства.Самите извратени не могат да се възпроизвеждат по нормален начин и за да имат размножаване са им необходими деца с неукрепнала психика и устойчивост ,които те да превърнат в свой образ и подобие. Разбира се всички тези попълзновения ще се правят под благовидният ,за грижа към деца=,Fбществото ще трябва да преглътне още други все още не толкова популярни перверзии като:: купрофилията,педофилията ,зоофилията ,геронтофилията ,некрофилията ,както садомазохизма и още каквито перверзното съзнание може да роди.Всички тези перверзии ,оформят основата на еврогейските ценности.Вече няма да е нормално да прегърнеш и да целунеш жена , а да правиш същото с мъж,Ако кажа ,че е отвартително и противоестествено е все едно нищо да не кажа.Излиза ,че ЕС е някаква структура ,която езаконава перверзиите в тяхният кристален вид.

Много, много слаб адвокат. Всичките си "награди" и звания е спечелил конюнктурно поради факта, че се занимава с правозащитни казуси - гейове, убийци, изнасилвачи, педофили и т.н. Като е юрист е кръгла нула.

Да така е ,той се явява трубадур на перверверзниците.Не са важни наградите , а финансовите грантове,на които е активен получател

Адвоката на мафията срещу КС И защо сравнява Кирчо+измамника с проф. Чирков и Цар СимеонII

Логиката на този господин е, че даже тези институции, които имаме не са приемливи, защото Конституцията ни е калпава. Може и такава да е, ама този състав на КС следва и тълкува според върховния закон. Ако трябва да се промени за по-добро да свикат ВНС и да се приеме нова. А, новата може пак да не се хареса на господин беззаконие. Така мисля аз.

Пропуснахте и Г.Пирински , г-н Екимджиев, а опазил ни Бог от кандидат президент като него и партията, която го издигаше. Няма да разсъждавам и по въпроса кой до 1991г. можеше да стане прокурор- проучванията за вярност към БКП бяха до 9 -то коляно за разлика от съдиите, при които подобни проверки не се правеха.Обяснението е просто.На съд отиваха само тези, които прокуратурата допускаше да бъдат обвинени. Вие как бяхте одобрен по това време за прокурор ,г-н Екимджиев?

Много ниска топка този път, господин Екимджиев. Забравил сте старата римска максима "Строг закон, но закон". Може и да не ни харесва действащата българска Конституция, може и да не е най- демократична, според разбирането на този самообявил се за "топ" адвокат, но сме длъжни да я спазваме. Отделен е въпросът, че в много от старите западни демокрации съществуват ограничения за заемане на висши държавни длъжности от лица с двойно гражданство и никой не е оспорил тези разпоредби като недемократични и нуждаещи се от промяна. Останалото е само словесна плява.

Ми прочетох ти аргументите ... юридически нищожни ... конституцията ни била писана от лошои хора затова можело съда да си избира кои закони да зачита и кои не .... ала бала. Смисъла от народно събрание е да променя законите ... Борисов ви предложи ВНС всичко беше готово .... КЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА ТА НЕ ПРЕДЛОЖИХТЕ ПРОМЯНА НА ТОЗИ ЛОШ ЗАКОН?

Второ защо като мешере ... щото там се придържат към писаните закони, а не правят безпринципни изключения ли? Не знам мешерето как работи ама като пише в конституцията с двойно гражданство не става значи, че докато не се промени закона не става.

Това , че е Конституция, не значи че нема много простотии и в нея. Да, вярно е, че навремето преди 30 г. я писаха едни порове с идеи кой конкретно да не може да стане някакъв. Обаче, идиотии има и в други конституции, като например на САЩ. Тя затова и толко е поправяна. Но, според нея например президент може да е само някой който е американец по рождение. И си го спазват , доколкото знам, поне докато мехиките не станат мнозинство там. Което вас не ви грее никак де, дотогава при вас мангите ще са мнозинство.

- всичко праим....

Напротив на вас ви се искаш КС да действа като мешере по целесъобразност. Добра или лоша Конституцията е такава каквато е и се спазва - а този случай е кристално ясен и как пък един от 11-те или тези от които са искали становища не исказа различно мнение но видите ли само Кирчо прав - аре нема нужда от плач и стон.

Хахаха Добре казано Екимджиев.

Матросов (Екимджиев) .... на амблазурата! Нас червеното знаме, роди ни!

Другаря Екимджиев вече се е престарал . Четиво достойно да е написано от Другарката Окасио -Кортес или от от някоя редова лесбо-афро Другарка от екстремисткото Антифа ядро на Блек Лайф Метър.

Тоз е прогресивно джендър обладан и ходи по три пъти на ден на уроци по йога.

Смешен плач, излъга за декларацията, излъга за алпиниста сега надават вой защпъп ги хванаха. ИЗпечени мошеници, комунисти - отричай до последно. Този Кирил Петков трябва да бъде политически труп и в затвора, ако живеем в демократична държава

ти ли си, бе? А ти защо не си в затвора?

Не съм привърженик на ПП ПП, но казусът с К. Петков показва, че трябва да се поизчегърта и Конституцията, основно Глава пета, чл. 110, гласящ, че "За кокошка няма прошка, за милион няма закон".

Соросовски партиен секретар и фейк пастор. Част от антихристите рушащи Европа срещу сребърници.

Този се изправя срещу нашите традиции и иска да бъде джендър обладан. Дира защо го показва, да дразни народа ли?

сороската подлога от кръга капитал брани измекяра но сащ са дали ОК на капутите и те си развяват мощите

Направо размазахте руските прасета, господин Екимджиев.

КС е нещо като съвет на врачки, баячки и гадатели и всеки казус го тълкуват по различен начин в зависимост от ситуацията - така ли?

Господ адвокат, предполагам че сте изпаднали в заблуда, но ще уточня. Тук става въпрос за един друг Киро, а не за цар Кито, които съвсем логично свързвате с мешарето. Дано грешката ви е техническа, а не по същество, защото е правно необуснована

Екимджиев, мислих те за добър юрист, но ти явно вече се занимаваш с политика, а не с право. КС може да тълкува Конституцията, но не може да я променя с тълкуватели решения. Според Конституцията можеш да кандидатстваш за народен представител/министър ако си само български гражданин. Кое тук не е ясно, че се налага тълкуване. Днес КС прие решението си с пълно единодушие /само едно особено мнение и то относно допустимост та на делото/. Хайде малко по-смирен бъди. Ти си по-у мен от 12 конституционнш съдии ли ?

Екимджиев направо бракува извънредно "ценното" потвърждаване на становища дадени от политически зависими лица и е редно дали този КС трябва да съществува,като някакво времеубежище на доста спорни интелекти,като напр. Ф.Димитров или Б.Велчев,който като гл. прокурор разреши ареста на гл. секретар на МВР Илиев / защото подслушвали и хванали наркотрафиканти живуркащи под чадър на властимеющите/, а два месеца след това се наложи да се извинява,щото бил сгрешил. Да не се извинява и сега,когато от Евроантлантическото дружество на имотните ценности попитат дали държавата ни е в Долината на дългите гащи и придобиването на канадско гражданство дали се води за уличаващо обстоятелств.Предполагам,че вдигащите тупурдия- герб, дпс и вмро ще бъдат привикани на килимчето от онази дама,ще им бъдат издърпани ушичките и те както винаги ще навирят ногите.

Стигнах до европейските ценности в началото и да ви кажа, тези като този не ми се четат, техния път не води на никъде, това са болни хора......!!!!!

Тоя подтиснат хомосексуалист защо не се зарови някъде? Егати провинциалния адвокат дето спечелил 3 незагубими дела в Страсбург и взел да плюе по правните таланти на хора като Даниел Вълчев (чиято позиция съвпада с тази на КС), Борис Велчев, Филип Димитров и ред професори по конституционно право...

Браво на КС - защити ни от ИК, а сега е на път да ни защити от Ел Фигуранте и неговите пророци!

Тълкуват се думи или двусмислени фрази. Няма какво да се тълкуват ясно разписани ограничения. Иначе може да излезе, че убиеца е направил добро, като е спасил жертвата от земният и отруден живот!

е смешно уж топ юрист да твърди подобно нещо за най-важния документ на една страна! Азбучна истина е, че един закон е в сила, докато действа! Това е сегашната ни Конституция и всеки, който я наруши е извършил престъпление!!! Докато тя е в този си вид, нсичко, което й противоречи, е престъпление!

защо е "топ юрист". Срещнахме се във ВАС, 3 зала. Размазан. А не съм "топ юрист". Да си чете решението на вАС да се извини на клиентите си и да подсмърча. Малкопишковец с огромно его.

И аз не съм топ юрист, но съм оставяла топ юристи с подвити опашки. Нали Бог не е в силата, а в правдата и това е една от целите на процеса. Отсъждане в полза на истината.

Конституциятс е основата на която се гради управлението на нашата държава. И никой няма право да я заобикаля, прескача, нарушава или обижда. И когато един юрист се съмнява в нейната състоятелност, по добре този юрист да си хвърли дипломата. Но, да сравнявсш върховния закон с циганско правораздаване е върха на цинизма и наглостта

Перверзника вика на другите, че са перверзни! Та ти тълкува така нещата.

Екиме! Тия ценности знаеш ли къде така да си ги сложиш някъде, ама веднага грантоеден правозащитник!

А вашият пол какъв е г-н адвокат?

Как какъв: адвокат. На хонорар

Едва ли не всички страни от "Третия" свят, които показват ускорено развитие го правят и благодарение на разумно отношение към диаспората си. Какво постигна КС с това решение по отношение на Канадските българи? На българите от Северна Америка с Американско гражданство? И на всички българи с повече от едно гражданство? Доста ТъПо решение на КС.

Тъкмо диаспората ще си знае, как се става политик в бг.

Българския закон позволява български гражданин да има и друго гражданстов и това никой не го оспорва. Тук става въпрос дали човек с двойно гражданство да е министър - е не може! Какво общо имат българите в Канада и САЩ с казуса дали може или не може да са министри? Напълно логично и очаквано решение на КС... Всичко друго е угодничество! Глупостите на Кирето са все едно да подаде молба за развод и от този момент да е разведен. Разведен е от момента на решението на съда, а не от молбата - елементарно...

Защо да е тъпо? Каза им (1) че съгласно конституцията, а и здравия разум, съдбите и парите на българските граждани няма да бъдат решавани от чужденци, подчинени на чужди власти (а̀ко и да имат и втори, български паспорт) и (2) всеки от българската диаспора е добре дошъл да стане министър, стига първо да си доведе докрай процедурата по отказ от второто си гражданство (т.е. да отдели 3 месеца за този въпрос) и така да разсее съмненията относно лоялността си единствено към България и интересите на нейните граждани.

Конституцията може да е архаична, стара, в някаква степен дори неадекватна, но тя си е такава каквато е и всеки български гражданин е длъжен да я спазва. Един ден когато има парламент, да се организират и да я променят както искат, но до тогава, всеки е длъжен да я спазва във вида какъвто е. А всякакви "словоблудства" като на този г-н адвокат, нямат абсолютно никаква стойност освен, че поставя под въпрос неговите мотиви и знания.....

Ето за това ще гласувам за Кирил Петков, но не за Радев. Защото искам да дам наказателен вот на целия овехтял и корумпиран български политически елит. Ще дам своя вот в подкрепа на един достоен българин, който беше омаскарен от един поставен КС. Срам, голям срам!