Наградена снимка: Прехвърляне на бебе под телена ограда

Снимка на австралийския фотограф на свободна практика Уорън Ричардсън спечели престижната награда "Уърлд прес фото" за 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Наградена снимка: Прехвърляне на бебе под телена ограда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво да се прави-борба за живот,не бяхме ли и ние същите когато бягахме от българия към западна европа? а и какво ше стане ако и нас ни изолират и затворят границите и въведат отново визов режим със богатите и културни народи! все пак да не забравяме хората и дикататорите заради които и българия се обезлиудява!

що бягат към уредено ? щото нищо не ги гони е отговора !!!! а ти миловидно ги покани да те изгонят от къщата ти и да ..... жената и д.... !!!!

ами ,то и ние българите също бягаме към уреденото,колко от пишещите тук се готвят и искат да напуснат европеиска българия,член на нато и валутен борд?всяка втора дума ,която чувам по улиците и площада да е германия!езиковите гимназии и унивеситетите ни също подговят заминаващи от българия - ествено-германия,велиокобритания,сащ!

Така се придвижват и плъховете при храната,тихомълком... И като я изядат-бегом в друг склад! Тях не ги интересува,че храната НЕ Е за тях! Че някой е работил,за да я има! Техният живот е само настояще-няма минало-няма бъдеще... Спасението е към промяната на мисленето на европееца,засилване на инстинкта му за САМОСЪХРАНЕНИЕ и не на последно място-подходящия лидер!!! След това всичко ще си дойде на мястото...

...беее я си берете всичката лаичина с ващие полит-коректни фотографии и награждаванiя...що не покажете видeо клиповете и снимките да речем от Kiолн...поне.....повраща ми се от постоянството ,инфантилноста и преобарнатите наопаки ценности...това е начина по които "дявола чете евангелието"...

Аз да попитам тоя защо бута детето под телта, а не мине през КПП-то? Застрашен ли е животът им в Сърбия, някой с пушка ли ги гони, или с нож? Това никой защитник на 'бежанците' не може да ми обясни...

Гледайки снимката внимателно, стигам до извода, че този мъж, ако е баща на новороденото дете, го дава на който го поиска с думите: "Взимайте го! Имам още и се чудя какво да ги правя!" Сякаш е готов да го остави през телената ограда, пък ако има късмет някой да го намери, може и да оживее. Направо изглежда страшно. Никога не бих дала награда за снимка с толкова ужасяващо внушение.

хихи

Абе само погледнете печелившите снимки в отделните категории! Тенденциозност не, ами хибридна война в най-лошия й вариант. R.I.P. Европа!

А бе животно необразовано и тъпо,аз ли да мисля за десето ти дете на което и името не знаеш При байТошо,директно разстрел,къде на пу...та си майнини отиваш без документи,мръсни въшкари.И до сега в разкош ли живеехте,че се юрнахте всички в купом,малко ли са нашите цигани,че сега и за вас да мислим

Чудя се какви са тези гадове на които им се привиждат манипулации? Сигурно са руснаци?

хихи

Чудя се на акъла ти! Ами като си толкова състрадателна, върви в някой бежански център доброволка! И без това кандидатите за тая работа в последно време са намалели с 60%.

Жена съм, много обичам децата и изпадам в ярост, когато виждам такива сцени. Уж бягат от война, а обричат на страдания невинни същества, които не носят вина за поведението на онези, които ги създават. Според мен когато някоя роди, детето веднага трябва да и се отнема. Да се научат, че децата не са само резултат от първично удоволствие, а преди всичко хора, за които се носи отговорност!

АМИ ИДИ ГО ВЗЕМИ У ВАС ДЕТЕНЦЕТО!!! БАРАБАР С МАЙКАТА И БАЩАТА!!!

Щеше да е добре ,медиите ни , да пишат за проблемите на нашите деца повече ! Колкото за децата на икономическите мигранти ,ще си го преместя от единия крачол в другия , никой не ги е канил , освен Меркел, и редно да не ни ги натриса на България .

Меркел не ги кани в твоята пропаднала Русия!

хихи

Да, а германците засега учтиво канят Меркел да се засели в Сибир. Още един Кьолн и ще заиграят сопите.

Както гледам , България е най-пропаднала защото ,вече няма икономика и вече такава държава не съществува . Във Германия ,ако така продължават нещата , я очаква същото . Колкото до Русия ,ако не знаеш е приела над 3 милиона бежанци след фашизирането и геноцида над мирно руско население в Украина ,за което има цинично мълчание от САЩ и ЕС .

Това не е манипулация, а реалност! 10 000 000/дест милиона/ хора бягат от войната - не са манипулация а факт , ! Манипулация са тези минуси които руските гадове - тролове сега ще сложат на този пост!

Ми да се бият бе, защо бягат, е*л съм ги и мишките.

За Асад и Путин ли? И най - големите мърши няма да се бият за тези!

Сирийски кюрд, който е член на Силите за защита на народа, е извършителят на атентата с кола бомба в Анкара. и тоя ли бяга от воината от другата новина или е изключение.

Млади мъже, които вместо да воюват за страната си, бягат като страхливци. Не ги жалете - те са най-обикновени дезертьори!

От коя война бяга този на снимката - от тази в Сърбия или от тази в Гърция?

Който бяга от война, ще се засели с удоволствие в Унгария или дори България. Тия дето искат непременно в Германия ги интересува да им дават пари, а те просто да ги прибират и да си живеят както искат.

дреме ми

Вече изобщо не ме трогват такива фотографии.Писна ми от всички араби,писна ми от техните религиозни войни,писна ми от средновековното им мислене,писна ми от културните и религиозните им "особености".Плодят се като хлебарки,трепат се като неандерталци и все друг им виновен.Арабите трябва да се изолират от останалия свят и сами да се оправят помежду си.Не съм им длъжна с нищо.Не искам да идват в моя дом,не искам да живеят на моя гръб,не искам да съжителствам с тях.Има толкова народи и етноси в света които не ангажират целия свят с проблемите си.Само те.Хайде БАСТА.

Не е яко, това си е пропаганда. Да ходи да снима мераклиите на площада в Кьолн или най добре да си ходи при кивитата!

Тоя катил що не снима на австралийската граница. Защо Австралия не взима бежанци

...Кончити , гейове ,меки китки ,дърти ГДР-ски курви....Европа е я няма ....Чудя се какво прави България в този кенеф ?

НАПЪВА СЕ !!!

Повече от тенденциозно е награждаването на тази снимка. Номерът е да се хвърлят камъни в градината на ... Орбан. Действието се развива (уж) на сръбско-унгарската граница според автора на снимката, макар че може да е монтаж, кой ли може да го докаже?!

Mango i kamilata si 6te promykne pod igradata 6tom e trygnal da visne nqkyde na pomo6ti.

Героизация на мигранти и бойци на Ислямска държава. Абе този фотограф от кой отбор играе !? А журито, дето го награждава ?

и прочетете: Монахиня Агнес Мариам говори за сексуалното насилие на "Ислямска държава". Джихадистите вземат момичета на по 9 години.

Не знам защо имах илюзията, че кадърът ще показва "бежанец" да се гаври с европейка, ама нейсе политкоректност и промиване на мозъци.

Интелигентният човек ще мине през КПП - то - животните минават където им дойде.

Да награждаваш, значи да одобряваш и поощряваш. Поощрявайте ги, да си пренасят децата и целите фамилии. Досега 2700 души са се удавили, а вие ги награждавайте...

Малко са, трябва поне още толкова по 100 за да престане тая паплач.

Стига манипулации и промиване на мозъци. Тези, които са дали награда на това снимано престъпление, са също престъпници, насърчаващи незаконно преминаване на границата и безотговорно отношение към децата. Стига двойни стандарти, антихристи!

Снимката с мъжа, който носи жената с откъснат крак- тя е стойностна!

Реална ситуация: Прехвърляне на престъпления в цивилизования свят

А на западно-европейците им отнемат децата ако им се скарат на публично място

Никой родител не би си прехвърлил детето по този начин, ако не го застрашава смъртна опасност, а в този случай не е имало такава. В Сърбия никой не го е гонел, а от такива, като "таткото" на снимката на Орбан са му останали 10х. деца, без документи, без имена от невръстни бебета, до по-големки. Силно се съмнявам, че някой от орките ще си ги потърси, а още по-силно се съмнявам, че това са техни деца.

Не е вярно, в Сърбия ще умре от инфаркт, че не е успял да се докопа до помощите в Германия, което си е баш смъртна опасност.....

Е да де, но той прехвйрля детето, а не себе си. Детето няма да стигне до Германия и за него няма да получи помощи, каква е тогава целта? Орбан правилно е решил качва ги на самолети децата и обратно в Сирия. Там да решат кое е тяхно, кое е авганче, иранче и пр.

НЕ 10 000 , 50 000 ДЕЦА БЛИЗО СА ИМ НАТРЕСЛИ"БЕЖАНЦИТЕ" НА УНГАРЦИТЕ !!! И СЕГА ГИ ХРАНТУТЯТ И ГЛЕДАТ ЗА ТЯХНА СМЕТКА !!!

Това показва,че тези примати не ценят живота на децата си защото си раждат много. Това бебе ще порасне и ако е мъж ще изнасилва,убива и краде,а ако е момиче ще ражда още такива примати. Така погледнато това не е бебе, а калашник опрян в гърба ни,и рано или късно ще гръмне.

Що ли като гледам тази снимка тя нито ме трогва, нито предизвиква някакво съжаление към тези хора? Сигурно защото и онази, с удавеното дете на турския бряг беше една грозна постановка, играейки на струната на чувствителността на Европееца, за да манипулира световното мнение за истинските цели и организатори на бежанското нахлуване в Европа! И пак и вижте какъв по народност е манипулаторът, направил снимката! За мен НЕЗАКОННОТО пресичане на държавна граница е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по всеки национален закон! И този журналист е съучастник в това престъпление, след като не се е опитал да го предотврати или да сигнализира! Така разбирам аз нещата.

Ама вместо да го арестуват фотографчето, те взели, че го наградили! А журналистката, спънала терориста /такъв се оказа/ беше уволнена и наругана! Това са евроценностите в момента!

Алоооо, мекотелото с минуса! Запази си го за някоя статия, в която пише за родния ти Хелзинкски комитет!

Стига с това "мигранти". Това са нарушители на границата и трябва да бъдат застреляни на място!

Тази снимка е нагласена работа или с чуждо дете. Аз като баща бих гледал детето си да не го раздера в оградата "бруно", а този гледа като престъпник прехвърлящ нещо крадено. Омръзна ми някой да ми натяква, че аз или който да е европеец трябва да приемем и издържаме милиони емигранти. Аз с нищо не съм виновен за евентуално лошия живот, който имат или за войните, които се водят и видиш ли те бягали от тях. Когато някой мъж избяга по време на война от родината си без да я защити се казва дезертьорство и почти навсякъде се наказва със смърт! Как тъпите европейци ще ми обяснят защо тези ислямски пришълци носят хиляди евра в джобовете си и всеки носи смартфон с GPS-навигация и кой им плаща телефонните сметки месеци наред докато те се шляят и тъпчат земята ни???

Петролните магнати разселват семе и ислямизъм, поради грандоманщина и лудост.

Лидер на ИД: "Ще наводним Европа с наши бойци, внедрени в потока бежанци"

Помиярска работа на австралийската мека китка !

Човек, играещ си на котка и мишка с органите на реда на която и да е държава, е за следствие, а не за награда! А Но ако беше накарал печката да цапне детето, та да има и малко кръв - направо две щяха да му дадат! Много хубав филм на тази тема е "Лешоядът" с Джейк Гиленхол.

Пфууу, ужасни евтини сапунки! Не, това не са емигранти, това са изчадия - изродени, които не знаем защо са се родили??? Но пък за сметка не техния некотролеруем нагон, богаташи си намират ЕВТИНИ ОРГАНИ!!! Нека БОГ ДА СЪДИ !

Не мога да повярвам на каква манипулация, на какво насилствено и сляпо унищожение е подложена европейската цивилизация. Този мръсник фотографа трябва да бъде съден както и всичките подсмърчащи от втълпено съжаление малоумници около него. Не се хващайте на тази жалка манипулация. Лъжат Ви, опитват се да се измъкнат от наказание, затова, че съсипаха живота Ви и този на децата Ви.

Пропагандата в България НЕ върви, можете да ни я спестите! Българите НЕ искаме тази сган у нас!

Хора, пазете си децата! Тези животни (те не заслужават дори животни да се наричат) повечето са сами мъже, крадът деца от държавите, през които минават, за да могат да минават по-лесно границите! После ги захвърлят горките, в чужди държави, без документи, децата не могат да говорят още, и ги водят "деца на имигранти". Кой родител ще захвърли истинското си дете, ако с него е изминал хиляди километри? Това са деца, отвлечени от Европейски (Балкански) държави, представени като "бежанци" и после захвърлени по гарите на Западна Европа!

Всички емигранти са умишлено докарани от Турция и Саудитска арабия. Превеждат им се пари или се дават в брой. Пият Редбул, представете си..., с нови смартфони и с по 4000 евро в джоба като минават границата ни. Кои скитник пие Редбул? Аз съм със старото телефонче - Нокиа.Добре изглеждат .

Аз пък тия дни разгледах друга снимка- изнасилено християнско момиче, цялото в кръв,разпънато на Х на леглото, убита с подострен дървен кръст в гърлото. Знам,знам- стари работи, още от 2013-а година. Ако тази снимка с бебето и телта е взела награда, не знам какво трябва да дадат на горната. За видеото с разстрела на 200 деца да не говорим.

Точно тоя от Сирия ли идва?

В Турция, Йордания и др,съседни страни няма война, няма нужда да пъхат бебетата под телта... Стига манипулаторство!...

Снимката буди съчувствие, не като тази как колят някой на колене, да речем. Като има и дете и става по друго..

Вече си мисля, че родените по пътя на имигрантите деца трябва веднага да бъдат отнемани, давани в приемни семейства и възпитавани като граждани на съответната държава. Що за нормален човек прави дете в толкова рискова обстановка, без да мисли как ще се грижи за него, за да оцелее? Те не мислят, действат под натиска на първичния нагон, а децата после използват като средство, с което да будят съжаление. Отвратително!

По отношение на обгорения 16-годишен боец на Ислямска държава, ЛЕКУВАН еди къде си... КАК ще бъде излекувано сърцето на тази майка, която видя как изгарят жив сина й в клетка?! ... Животните, бойци на ИД трябва да бъдат разстреляни до един, земята трябва да се прочисти от тях.

ЖАЛКА, но ефикасна манипулация, а сега избършете сълзите и сополите и свалете панталоните

А! Очаквах приза да спечели "Новогодишна оргия покрай Кьолнската катедрала"!

Снимка на престъпление, използвана за престъпно успиване на масите. Укриване и съдействие на престъпление... Да, имам деца и затова съм още повече длъжна да кажа НЕ на колективната лудост. Не ми е жал за техните деца, на тях самите не им е жал. На 8-9 г. вече са опасни за обществото. Да не е хейт - добра фотографска работа, въпреки лошата и доста клиширана идея.

Стига с тия глупости. Баси лудата работа. Дете преминало. десет луди татковци минаха през границата. Няма да мисля това дете.