Коментари - Международният трибунал на ООН постанови Русия да освободи задържаните украински моряци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трибуналът се е съобразил със фактите (огромен брой записи и видеоматериали отразяващи в реално време събитията- видеокадри на тарана на влекача, записина разговорите между украинските капитани и руските такива, зова за помощ за ранените от страна на украинският капитан (координати 44,51,00 N &36,23,04 E), разговора между руските капитани и командния им център потвърждаващ координатите и съобщаващ за сблъсък между двата руски кораба със значителна пробойна на единия вследствие високата маневреност на украинските катери - всичко това го има в Ютуб). Факт е, че украинските кораби са разстреляни във води на Черно море, в момент на отдалечаване от пролива по посока Украйна в точка отдалечена поне на 60 километра от най-близката суша . Териториалните води на Русия според Конвенцията по морско право на ООН от 1982 година не може да бъде повече от 12 морски мили или 22,2 километра от сушата. Ако руските сили бяха употребили оръжие в рамките на тази зона трибуналът щеше да отсъди в тяхна полза, но въоръженото нападение над чужди кораби извън тази зона се третира като морско пиратство, ако двете държави не са в състояние на война. Който има някакви съмнения относно манталитета и душенвото състояние на капитана на кораба, който нанася таранен удар на по-малкия 8 пъти влекач нека изгледа цензурирания вече видеозапис на "героичния" подвиг на съществото даващо командите (не мога да го нарека човек) и да си помисли с такива хора ли желае приятелство (на мястото на пиукането поставете звучната руска дума "блять" - https://www.youtube.com/watch?v=adO92mDKc5s). Забележете, че в момента на удара украинският влекач е неподвижен.

Побесняват защото Русия е силна и суверенна държава, тя никого не слуша, пред никой не се прекланя и защищава границите си с най-модерно оръжие, а западното правосъдие е камшик за непослушните за да налагат свои правила, а не да спазват закон - те го употребяват както и когато им е удобно.Да им вярваме? Мерси.

полека с патоса и близачеството.....никой не го е еня толкова за Русия , Западният Свят си живее живота , тревожи се само заради руските алкаши с ядрените ракети.Най-опасни са бедните и въоръжени. Нещо ти куца логиката - държави с ПЪТИпо-висок жизнен стандарт не са примряли за дивата и изостанала Русия , по-скоро гладните алкаши постоянно дрънкат оръжие за да ги забележат. Сакън ако някой не се страхува от тях , значи не ги уважава. А трябва ! Те са Велика Русия , знаем че без техният газ Европа ще умре от студ.

Ама и тия се чудят как по за рзил да станат след като седнали да казват на Русия да освободи хора нарушили границата и и действащи против нея... Интересно ми е ако това се случи на тяхна страна с хляб и сол ли ще ги посрещнат и с подаръци ще ги изпратят????

Международният трибунал на ООН е казало, че терораша са престъпници

Крим не е руски!!! В следствие на тази теорема не говорим за задържане а за пиратско отвличане от руските терористи.

Крим е руски, погледни Google Maps и ще се убедиш, а международният трибунал реши, че всеки въоръжен военен кораб може безпрепятствено да навлезе в руски териториални води. Дали това решение се отнася и за българските териториални води?

Украинсите кораби бяха задържани в териториалните води от към континента при полуостров Таман. А полуостров Таман никога не е бил украински. Така че трибунала може да пие студена вода.

Лешперев, лятото дойде! Пак ще те мушат пияни руснаци на морето!))))))

Крим да не е турски?

Това да не ви е Сърбия бе смешници еврогейски. Я колко насериозно са се взели.

Еми, правилно ги държат! То не са ебавки, отровени предизвикателства и ликвшдшрони но тринадесет хиляди души в разпалената от Киев гражданска война! Не виждам как Окраината ще стае англоскасонско копие на някоя от техните държави! Няма как да стане! Както България, така и Окраината се превръща в територия, подвластна на Големия брат отвъд океана! Няма суверенитет, няма нищо! Разпродажба на всичко, което има! Дори на Пуерто Рико не приличаме! Еми цивилизационен избор, тук го направи Монката Паси, в Окраината - някой от техните си герои! Мъка, мъка, братя и сестри! Помнете Одеса!

писал в туитъра си, че чака Русия "да изпълни заповедта" на трибунала доста нахален си пада.

Международният трибунал на ООН постанови, че всеки чужд въоръжен военен кораб може свободно да нахлува в руски териториални води без предупреждение. (с една забележка, че това се отнася само за руските териториални води)

Нищо ново под слънцето, същото се случи и преди 11 г. През 2008 г. международният съд в Хага постанови, че едностранното обявяване на независимостта на Косово . не е било в нарушение на международното право В решението на съда, което беше прочетено от председателя Хисаши Овада, се посочва, че международното право не съдържа разпоредби, "забраняващи обявяване на независимост". Решенията на Международния съд се приемат с мнозинство от гласовете на 15-те съдии. „Съдът смята, че общото международно право не съдържа приложима забрана на обявяването на независимост”. Той съответно стигна до заключението, че обявяването на независимост на Косово на 17 февруари 2008 г. не е нарушило международното право", каза Овада. След това разбрахме, че този юридически казус се онвася само за Косово, но не и за Каталуня и Крим!

се отнася

Разбрах, що някои просто се усират да се мазят пред Русия. Заченати по време окупация по време на втората световна? Май тогава руснаци насилвали булките ни? Нали са освободители-осеменители?

Кажи на баща ти да се стерилизира, за да не зачева повече такива като теб!

Що? На мен стана ясно, че ти имаш проблеми със сифилистични твоите деди. Работа е сериозна. До мозъка е стигнало.

като не познаваш историята - не дей да се праиш на умен. не руснаци са ни били окупирали. украинци са били. така че теорията ти за мазнене заради гени... някак хич не пасва.

Значи Альоша украински окупант, който ... жените? Тогава, да го бутат! Правилно!

Нищо учудващо. Почти всички международни институции отдавна вече са под опеката на САЩ и умело прилагат двойните стандарти.

Задържаните украински кораби са военни. Въпросният германски съд обаче е компетентен по въпроси с търговско корабоплаване и няма как да се произнася по военни дела. Русия реагира така, както всяка една страна, на чиито брегове доближат други военни кораби. Представям си паниката, ако руски кораби наближат Румъния или България.

берлин съвсем скоро ще препоръча на ционистите не само да не носят кипата си, а и да мушнат в сака си и знамената на дъгата... :-)))

Защо няма санкции срещу фашистката хунта в Куев? Отговорна за хилядите избити от нея украинци! Да припомним, че на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани. От "Свобода", "Десен сектор" и "Национален корпус" - убийците на Пороченко!

Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!

путин вече трябва да го съдят за престъпления към човечеството в Хага ..може пък да ни демонстрира как се пие новичок публично..ха.ха.ха

щерева, госпожо многоника цензура ва ек. от кога не си стъпвала лично на пешеходна пътека? и гугъла ви не прекалява ли с капчата в особени моменти, да речем, когато трябва да се каже истината на света.

Смайваш ме не с тъпотиите, които издрискваш, а че сам си се смееш на идиотщините!

няма такъв трибунал! а ако все пак има, то той няма никакви права! защото не е съставен от роми!

Вижте картите които се продават по света-там Крим не е Русия!!!

Глупак, за какви карти говориш, всеки гледа Google Maps, а там се вижда, че Крим е руски

T.e. международният трибунал е казал, че терораша са престъпници

Начело на някои държави са тикви, а на други 3D джуджета.

Нека украинските моряци да си седят на топло в руския затвор. Там нищо не заплашва живота им. В Куев ги чака военен съд. Военен съд означава смъртни присъди. За това, че не изпълниха заповедта на Пороченко да минат незабелязано под Керченския мост, не отговориха на огъня на руснаците, предадоха се без бой, с пълното си бойно снаряжение, заедно с бойните си знамена. Поне геройски да бяха загинали, или потопили гемиите си!

ТЪПАЦИ! ТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ВЕЧЕ, ЗАЩОТО СЕГА СА В РОДИНАТА СИ , В РОСИЯ

Такава держава нема- има неква фидирация която кат я напънат... немакой да ти плаща !

Международния трибунал, но не този в Хамбург, а този в Хага, трябва да се занимае с военнопрестъпника Порошенко, по вина на който бяха убити над 10000 цивилни граждани на Украйна.

Шъът таварищч Следващия ще е жежето от мордор.

Демек ще съдят тачи ?

Русия.... Страшна кочина стана в последните години

Хубава страна, хубави хора, но ги управляват алчни и лоши хора.

Преди 1989 година беше страшен глад и мизерия . Сега са по добре

Голем глад и мизерия беше в СССР Сега не може и да става сравнение Магазините им са пълни със храна хората са добре облечени

Май бъркаш с арабския клозет Гейропа...

Този "международен " "трибунал " постанови това още в деня на въоръжената провокация на Укронацики ,тласкани от Потрошенко - на него му трябваше " Военно положение " за блокиране на изборите - просто "съдиите " са знаели за плановеете на Потроха и ЦРУ предварително . Нищо ново под еврогейското слънце . Поздрави но Соросоиди. Боинг още не беше паднал на Земята , а ЦРУшниците вече врякаха на цял свят - а ние знаем кой събори този самолет .

аха, Виюй що биити негрити, бе ! Та да си поговорим таваирщч. Съветвам, ако не четеш само ленин и джугашвили, земи почети "Ледокол". Агресористе били, сте и ще бъдете! Но....има едно но...за дорогой стори зло.

БИРАТА СВЪРШИ !!!!!ОТИВАМ ЗА ДРУГА !!!!!!!КАК Е ИНТЕРЕСНО ТУКА ЩЕ СЕ ПОПИКАЯ ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Шило

Карай си вечерта весело, тук те чака отчаянието на адолфчо, бегееца, можшето. Ако не са един и същ трол, де!

Nikolai Vasilev

++++

Само, че руснаците със сателитни снимки показаха курса на украинците - никой не ги е спрял като са минали моста, независимо че е в разрез с наложените правила за предупреждение т.н. многократно бяха отправени закани, че ще блъснат някой кораб в него и ще го разрушат. Те са били арестувани поради неразрешени навлизане в териториални води и то не на Крим, а на Русия, отпреди обединението! Обаче, се оказва, че щом е срещу Русия няма съд, няма приети норми.

Шило

Естествено, сигурен съм, че ако излязат мотивите на съда, ще бъде доста интересно и разочароващо за укропите.

ГЛЕДАШ И НЕ ВИДИШ!!!!!!!!!!!!!!!! МОСТА ДРАГИ МОСТА ТАМ НЯМА ШАНС КОЛИБРИ УКАИНСКО ДА ПРИПАРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

УКРОПИТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА БОГОПОМАЗАНИ С ТОМУСА АМА ТОМУСА НЕ ВАЖИ ЗА РУСКИТЕ ГРАНИЧАРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Шило

Пак припомням на укротролчето- разследват Порошенко за изпратените морячета. Ако всичко беше наред, щяха ли да имат основание за това? За един прЕател питам.

Шило

Факт е, четете украинската преса. Не чакайте лиШчета!

Това е руската подлост

Шило

Наистина, подло е да пазиш територията си. Поне според вас!

Тяхната територия е само един гроб

Шило

Един Адолф се е пробвал. Свършил е като изгорен плъх в дупката си. Що не пробваш и ти?

Но Наполеон е чукал рускините в Москва

Шило

Наполеон нищо не е чукал, щото Москва е била обезлюдена. А тогава, Москва е била обикновен град, а не столица. Но, прочети, как е свършил Наполеон след това. Тръгнал като аслан, върнал се нас.ан. С шепа воиници от иначе непобедимата армия.

Защо руските граничари са с маски?От какво се крият,нали са прави???

Маски не се носят само за да си криеш лицето. Ама който не е помирисвал барут разбира от тия работи колко поп от авиация.

Абе капут,ще те уцеля в окото от 300 метра с АК 47...А окупаторите са с маски заради санкциите които веднага ще се стоварят върху тях.

Шило

дрън, дрън, моше!

Може и да ме уцелиш ама на Counter Strike. Тавана който сме правили с АК47 е кутия цигари на 100 метра. С АК74 на малко по- далече, а осмици със 74 бутахме на около 700 метра на единичен докато 47 над 500 метра е гола вода.. Та съм прекарал през цевите на тия железа няколко десетки хиляди патрона, та горе долу ги разбирам нещата. И както казах разпознаването е най- малкият проблем заради който се носят маски.

Шило

за да питаш, моше!

какви руски граничари сънуваш?

За шистов газ ли е битката в Славянск? Градчето е в центъра на гигантско находище, чиито залежи ще помогнат на Украйна да се избави от газовото иго на Кремъл. Журналисти са провели свое разследване за тайната на така наречения „Юзовски проект“, който с неохота се обсъжда дори в самата Украйна, тъй като той засяга значителни ресурси, които могат да променят енергийната карта на света.Обстоятелствата сочат, че в Донбас няма никаква борба за хуманизъм, федерализация, защита на рускоезичното население, славянските патриоти и срещу митичните бандеровци и хунтата в Киев. Това са измислени образи, създадени в кабинетите в Кремъл и вкарани в главите на обикновените хора от Донбас, за да бъде скрита истинската цел на спецоперацията на Русия.В градчето Славянск няма никакви важни предприятия, мини, военни части или научни институти. Той обаче се намира в самия център на територията на „Юзовския проект“, където са съсредоточени залежи от енергийния ресурс на 21 век – шистов газ.

През 2010 г. любителския документален филм Gasland на Джош Фокс разследва пагубните последиците от добива на шистов газ върху околната среда и живота на хората. През 2011 г. филмът е предложен за филмовите награди „Oscar“, „Emmy“ и „WGA Award“, а през 2010 г. спечелва филмови награди на „Big Sky Documentary Film Festival“, „Environmental Media Awards“, „Sarasota Film Festival“ и „Sundance Film Festival“. П.П. Славянск отдавна е под контрола на Украйна

Крим никога не е бил руски следователно украинските моряци не са задържани , а са отвлечени от руските терористи и варвари.

Мойта нежна половинка Пак се появи Днеска аз ще съм ти женка Утре ще си ти...

Що си измисляте , трибунал ? Такова животно няма в природа ! А колкото до тези бандити Укри , които умишлено са нарушили чужда граница ,те са Наркомани -Мангали ! И стига плакахте на чужд гроб ! Те са забранили Българския Език в Украйна , пак ще идват българи от теракли и Болград да мъкат ,защото никой няма да ги разбере нито Български говорят ,нито руски , плямпат на някакъв измислен език !

Наредиха на Русия да освободи украинските моряци.......... Путин го прочете , и внимателно си го премести в левия ъгъл на десния крачол!!!!

Той е фашист

Руснаците ще го преместят в другия крачол!

Ще повярвам в западно правосъдие когато осъдят НАТО за използването на бомби с уран в бивша Югославия и Ирак. Има филм заснет от западни експерти- немец и канадец в който се виждат ужасните последствия от бомбандировките. Гледайте го и се убедете сами, казва се Deadly Dust - Todesstaub . Има го и в превод на други езици. И след като го изгледате пак ми се тупайте в гърдите че сме в НАТО....

Когато освободят Джулиан Асанж !

Русия не признава никакви международни съдилища. Въпросът ми е: къде щеше Русия да ни осъди за някакви произведени атомни реактори за Белене, че трябваше да им плащаме. Между другото, всеки може да изнасили рускиня без санкции. Което няма как да стане, защото рускините се предават, преди да ги насилят

Явно те е изнасилил руснак ! Като повтори ще свикнеш и ще се влюбиш

Ти ми кажи, САЩ кой международе съд и договор са признали, че не се сещам! Няма нито един осъден за всичките им безчинства по света, като почнеш от Корея и Виетнам и свършиш с Ирак Сирия и Либия!

Поздравления за достойна и героична Украйна. Низостта, подлостта и пропадането на Русия я превръща в презряна, отвратителна и безнадеждна територия на първичното зло и безмерните лъжи. Срам и позор за Кремъл. Превърна се в символ на сатанинска злоба и ярост на върховен, гнусен, международен престъпник. Съдбата на Саддам, Кадафи, Милошевич и всички провалени тоталитарни сатрапи и диктатори няма да подмине Путин.

Тя пък Украйна цъфна и върза )))) А и като гледам какво става там по скоро Порошенко ще има тяхната съдба )))

полека само да не не спукаш някой капиляр от напън да заработиш някой-друг цент

Шило

Слава, ама те сами си я унищожават укрите. Дано Зеленский спре това безумие.

Гръмни се бе трол малоумен ! Кой ви измисля тези тъпизми !?

Пропусна Пороченко!

Колкото и САЩ върнаха Гуантанамо преди повече от50 години, и Кипър, и Гуласките възвишения, и Драконовите скали - Китай, и Фолкландската кризаз, толкова много примери за анексирани територии и пленени войници, и победитеите не ги съдят. А това че пропагандата си лае, кервана си върви, сега Русия виновна, за провокацията, ще го отнесат войниците.

Шило

Сега сериозно- наистина, едно от делата срещу порошенко обхваща и причините, поради които морячетата са изпратени там. Какво ще се установи, не знам, но явно и в Украйна има съмнения около правотата на официалната позиция на тогавашния президент и правителството.

Каква правота бе смешко?Крим е окупиран и тази граница не е призната от никой.А защо руските военни са с маски?Щото санкции майка от секъде ,особено за окупатори...

Шило

референдум, моше, референдум!

Тъй като Азовско море е вътрешно за Русия и Украйна, а Керченският проток е територия на Русия, правилата за прилагане на морското право не важат за този случай.Корабите и екипажите са задържани за опит за нарушаване на държавна граница, а не за опит за преминаване на керченския проток, който се намира на 12 мили навътре в територията на Русия. А в договора за уреждане на статута и използването на Азовско море има една клауза, за която изобщо не се споменава в нашите медии, главно от желание да се угоди на проклетия демократичен запад.Но за слагачеството си нашите медии са известни отдавна, зер тъй си изкарват парите.

Че откога Керченският проток е руски бе, идиотен. Крим е окупирана от Русия територия на Украйна

Мозъкът ти е безнадеждно окупиран, сельо !! Или може би имаш фашистка закваска ??

Това ли можа да роди червивата ти глава?, Е не се притеснявай ни си те знаем колко можеш. А Крим е руски и то доста отдавна:-)))

Идиотът в случая си ти, тъй като украинските катери бяха задържани в руски териториални води, които си бяха руски и преди присъединяването на Крим.

Тия дни международния съд в Хага осъди Англия да върне на Мавриций архипелага Чагос, на който след изгонване на хората САЩ изградиха огромна военна база. Англия отказа. Защо сега Русия трябва да освобождава моряците, след като по всички признаци провокацията е украинска? Освен това кажете ми един международен съд, който в близките 3-4г. да не е обявил Русия за нещо виновна. За решението на съда в Хага обаче у нас нищо не се пише.

Един от най- известните украински юристи Андрей Портнов, който неотдавна се завърна в Украйна започна да завежда дела срещу Порошенко и обкръжението му. Едно от тях е за изпращането на същите тези моряци на почти сигурна смърт с цел да въведе военно положение в страната с което да провали предстоящите тогава избори.

Да беше Мадуро, щеше да каже "трибуналът ми дреме на мадурите". А Путин какво ли ще каже...

Стига манипулации. Русия не е анексира украинския полуостров Крим. Крим е завоюван от турците от Екатерина велика и е част от Руската империя за 350 години. Хрущов го предаде за администриране на Украйна. Това не значи, че Крим е станал част от Украйна докато тя е част от Съветския съюз или Руската федерация. Освен това Крим се самоопредели чрез референдум. За каква анексия става въпрос?

В момента по този повод в Русия кипи трескава дейност. Близо 50% от населението го мести от единия крачол в другия.

Крачолите са лукс за тези 50 %...Нямат денги и за гащи. Да не би да се наливат със спирт от хубав живот ?

Ами питай Жирар Депардьо или Стивън Сийгал - те нали станаха руски граждани

Та ръсиш всякакви глупости.

Е този трибунал? Какво каза този трибунал за Косово,Сирия,Либия и т.н.,че не съм запознат?

Този трибунал е само по морските дела

Ния сме в ЕС и НАТО и блядовете не на интересуват

Натовецо, неблядовете искат да ни оберат тотолно за 6 антикварни самолетчета.- Утре натовски ще ти свалят гащите.