Част от метростанция в ”Младост” се оказа частна

Терен в рамките на вече изградената и работеща метростанция „Младост 3” в столицата е отишъл в частни ръце.

Обратно в новината

Коментари - Част от метростанция в ”Младост” се оказа частна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

окончателния печеливш е фирмата, добила имота. Не само може да се обяви сделката за нищожна от общината, но и този, представил фалшивия документ трябва да бъде съден. Това трябва да е практиката, за да не се създава усещането, че с дребни хитринки може да се прекрачи законът.

Такъв феномен като придобиване на имот по давност с клетвени декларации, заменки по станишевските има май само у нас. Горе долу съм запознат с проверки, които се правят при придобиване на имот в Германия. Проверките траят близо 3 месеца, а нотариуса рискува лиценза си, ако се олее.

Но България не е така, и това го намирам за доста чаровно.

нещо се чудите как е възможно ? как се забогатява честно ?Има ли такъв начин ?Да си собствен блок за 4 -5 милиона си требе чист късмет да ти се паднат от тотото.Иначе гепиш терени продаваш първия втория и на третия почваш да строиш.Все така забогатяха до един .

Демокрация сър!

Няма да се учудя някой да приватизира и терена на НС. Ама изобщо не е невероятно на територията наречена България.

По подобна схема един полицай си извади с помощта на свидетели акт за собственост на моя апартамент със съдействието на нотариус ивaнчeвa No 260 Патриарх Евтимий 12. С голяма мъка и 11 г. По съдилища едва успях да си върна имота.

Тук май навлизаме в сферата на криминална полиция и Наказателния кодекс!

Не случайно такива новини има само в България! Защо в една Холандия или друга нормална държава не се случват ежедневно подобни измами?

На колко държави, следиш ежедневно новините?

Защото никъде не е имало дъжава със 100% собсвтеност.

Всичко е правилно. В основата стоят правосъдната система. Законите са направени да обслужва "независимата правова" съдебна система. На мой близък продадоха двора с лъжлив нотариален акт изработен от нотариус. Подробност: и продавача и купувача работят като охрана в съда - "наши момчета". Не можем да осъдим никого, защото "гарван гарвану око не вади". Как да вярвям на "нашата" правова и независима съдебна система. А може би трябва да отнесем въпроса до Европейския съд.

В основата на законите стоят партиите и техните депутати.

трябва да има Национализация!

По-голямата част от коментарите тук първосигнално са насочени срещу държавните служители-дежурния необходим и удобен виновник. А истината много често е друга: В желанието си да издига имиджа си, столичната управа на ГЕРБ бърза да реализира строителство без докрай да е изследвана собствеността върху терените, обект на такова строителство или дори когато има данни, че собствеността е най-малкото спорна.Такива случаи има много, но най-често виновни се оказват редови служители от столичната община или от съответния район.

миналата година станах горд собственик на апартамент в "панелка" строена в началото на 80-те, на територията на спорния и така наречен от мен М4 (Младост 4). Каква е гаранцията, че утре някой наследник няма да реши да си разчиства гаража и няма да попадне на папирус от 1885 съгласно който терена на който е построена въпросната панелка, всъщност се намира по средата на зеленчуковата градина на пра-пра-пра...баба му ?! Какво да кажем ако това с откриването на папирусите се превърне в епидемия всеки започне да претендира, че е собственик я на парламента, я на Ал. Невски, я на НДК на културата.. Помислете.

такива глупости може да напише овек който си няма хал хабер от законите за възстановяването на собствеността а и сроковете изтекоха! ЕЙ ТАКА! щял да изрови в селския му гараж папирус?! Ти да видиш!

Аз за какво плащам заплати на пролуратура , ДАНС, община и нам колко си ''държавни'' служители?!!! ...И не само заплатите им ,ами осигуровките и всички привилегии, а те крадат и с г*за си.

Някой да има информация дали случайно не са продали вече и въздуха, който дишаме???

Щом е частно, слагай бариерата. Да плащат и пускай влакот.

Ама стига сте откривали топлата вода де! По същата схема на морето се оказа, че едни от най-апетитните парцели, досами пясъка, са били "частни земеделски ниви" ... и ги върнаха на "собствениците", разбира се;) А сега т.нар. Обединени Патриоти от това кауза направиха - видите ли, понеже били времена на "незапомнена криза" и горките собственици не успели да си построят хотелчета и къщички, да падне мораториумът върху строежа на земеделска земя, че да могат "ощетените собственици" да си построят хотелчета или поне паркингчета връз нивите на "прадедите си";))) Т.е., дами и господа "разследващи журналисти", пак стигате по следствията, а не до причините! А причините всичко това да продължава да ни се случва, си седят в НС, МС и т.н. "компетентни и отговорни институции"! ТАМ е заровено кучето!

То правителството е частно, вие за метростанция.... Виновно е предното правителсто .....на ГЕРБ

Че тя половин София и околията така са реституирани... с кошаревски свидетели... Още от зората на мътните 90-те, та и в днешни дни някои гьонсурати не се свенят да ползват документи с незнайна давности да твърдят, че този парцел, тази нива и това и това... все на предците им било... Помня един парадокс от миналото - заявленията за възстановяване в реални граници по време на действието на поземлените комисии бяха отчели искания за възстановяване в размер три пъти по-голям от площта на обработваемите земи въобще...

Не ми става ясно как фандъка започва да строи някъде БЕЗ да е осигурено на 100% общинско място??? Това което гербераси забъркват се плаща от хората а не от забъркващите защото всеки с малки познания знае че започваш да строиш на собствена територия ако си толкова ''законен и принципен'' както врякаш.. Такава ресттитуция дето се направи из България едва ли биха допуснали в друга страна защото е бетер от национализация където бройката се знаеше а не като реституцията дето бройката на авантажии е много по голяма от национализацията ама никой на никого отговорност не търси

Очевидно става със съдействието на някой мотивиран общински служител или съветник.

И ние станахме като китайците.Скоро четох за влак който минава през 10ия етаж на блок.Там наистина са пренаселени ,а тук?

ако го няма в нотариата, това е един хвърчащ лист.

Гати и удоволствието да живееш до входа на метростанцията или офиса ти да се намира над нея.

Абе братя, какво направихте с Младост бе?!? Само за около 15 години успяхте тотално да му разкажете играта на тоя квартал! Аз се питам, тия дето ще живеят в тоя блок, дето ще се появи там, много ли ще им е комфортно?

Комфортно дали ще е, не знам. но ,удобно - да. От хола, направо на метростанцията долу с един асансьор.

Да не се окаже, че и летището е "стъпало" в частен имот и сега трябва да се плаща наем от общината за десетилетия назад ?

Със сигурност като се знае как са отчуждавани имоти по времето на коминузма!

Пълни глупости!!! Ти си мислиш, че около София всичко е било обработваема земя, ама не е била!!! А на който са му взели земята са го компенсирали пребогато за пущинака, който е имал !!! А сега лъжат, че не били компенсирани... Аре бегайте у лево!!!

zeddd

Как така общината нямало яростно да се съпротивлява? То тя най-много трябва да си търси правата. Та нали това са обществени терени...

TIREX

нали откриха стотици документи с подпис на мутрата като кмет дето каза че били фалшиви и кво? пак на един в младост му дадоха за 60 квадратни метра пак на входа на метри 1 ,8 милиона лева обезщетение..толкова си искал човека толкова и му дали?

Как го беше казал Щастливеца: - Някоя, далавера, келепир да има.

"Това е станало посредством клетвена декларация със съмнителна достоверност" И въпреки че е Учевадно че земята е придобита с незаконна клетвена декларация,никой контролен орган няма да си мръдне пръста да промени това и/или да накаже сегашният частен собственик и хората приели декларацията.Защото всичко е придобито законно и когато е било времето за гледане на пропуски никой не забелязал проблем,за това това ще е поредният случай заметен под килима.

dancho_o@

Ебаси държавата!

Българите нямат собственическа традиция и в България липсва постепенното и законно придобиване на недвижима собственост. В основата на по-голямата част от собствеността стоят кражби и корупция. Това съществено ни отличава от нормалните европейски държави и обяснява голяма част от процесите в БЪлгария, както и липсата на елит.

При тях е било Абсолютно същото само че доста по отдавана.

Друг път!

всеки притежава това, което заслужава

Извинете, мога ли да попитам- билетчето за този участък също ли ще бъде часто?

Зависи от общината.

Съвсем е ясно, че измамите стават в поземлените комисии. Мафията обаче знае, ще разпилява енергията на хората, като насочват гнева към общината, правителството, държавата, парламента, НАТО, Русия, Турция, Африка и пр.

КОЙ ги писа тези закони, които допускат подобни извращения и гаври с хората и тяхната собственост??? Не вярвам да ги е писал писател или актьор - по-скоро е някой юрист, който или е бил истински тиквеник, или пък е бил заинтересован лично от подобни дупки в мрежата на закона.Чудя се преди приемане на подобни ишлемета, някой чете ли ги, правна комисия има ли в парламента, или всички юристи са се втурнали да реституират по всички възможни начини, важното е пара да пада! Крайно време е авторите на закони да носят персонална отговорност за качеството на написаните актове, както лекари, инженери и др. за извършената работа. А не сега всички безпардонни мошеници да са вода ненапита, след като са минали през широко отворената врата на калпавите реституционни закони!

Авторът на конкретен текст от който и да е закон никой не може нито да го идентифицира, нито да го обвини. Този текст е вкаран в парламентарна комисия и после е гласуван

Драгалевският мангал и шайката му подкрепяна от краварите.

А кой ги инспирира и прие бе нещастник?

Приемам, приемам, че американците са виновни! Поне сме доказали, че и на вина можем да носим!

За градските имоти Дебелата Берта ги писа но умря дъртия педал и то отдавна.

Втори адвокатски колектив...

Андрешко ни трябва -но народа е мърша,а аз съм никой -един Дон Кихот само

Всяко престъпление се наказва. Поколенията на мошениците се раждат с аневризми, пороци, парализи, физически и умствени недъзи или както сега му казват, с увреждания.

Или се пука анемризма на сина му.

А може и на внучето...да се спука....

Има закон за сеене и жънене и каквото посееш това и ще пожънеш! За разлика от нашите пишман закони този работи безотказно!

"Най-често, според разследващия журналист, мишена стават общински имоти заради очакването, че местната власт няма толкова яростно да се защитава."- разбира се, че няма да се защитава, защото някой от местната власт си е взел полагащото му се.

Хващат някой 80 годишен дъртак, който не помни колко уши има на главата си и срещу клетвена декларация си присвояват поземлен имот. След няколко години старецът се е преселил на оня свят, а по веригата всички са чисти. Въпросът е - кой прие тази безумна схема и защо?

Драгалевския мангал!

Какъв е проблема да се направи графологична експертиза на клетвената декларация. Образец от подписа на починалия може да се извади от поне 2-3 документа в общината, НОИ или мястото, където е работил

И кво?

Как к`во?!? Документ с лъжливо съдържание с цел имотна облага. Ако общината иска може да го разнищи. Поне документите с които стареца си е взимал пенсията се пазят поне 20 години.

С РЕШЕНИЕ НА ПОЗЕМЛЕНАТА КОМИСИЯ ПАНЧАРЕВО ИМА ЗАПОВЕД ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗЕМЯ ,КОЯТО Е ПОД ВОДИТЕ НА ЯЗОВИР ИСКЪР . ДО МОМЕНТА НЯМА НИКАКВО РЕШЕНИЕ НА ЗАПОВЕДА НИ . ПИСМА ДО МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО , ДО СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ДО ДИРЕКЦИЯ НА ГОРИТЕ И ПОЛУЧАВАМЕ САМО ГОЛИ ОТГОВОРИ И НЯМА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗЕМЯТА НИ ТУК САМО ПО КЛЕТВЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ , СРАМ И ПОЗОР , ИМА ЛИ ЗАКОН И ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ

Че то в новия Несебър ПК беше възстановила не част от плажната ивица а част от морето ти за язовира пишеш.

Кога ще спре тази реституция? - вече 27г сме в Демокрация и би трябвало, които е имал нещо да го е реституирал. Моля с закон да се спре РЕСТИТУЦИЯТА!!! и т.н. Поземлени комисии.

Че тя е спряна бе! Сроковете изтекоха.

Време е за национализация на всички реституирани имоти в рамките на градовете, заводи, гори и други престъпни реституции с цел облагодетелствуване на разни престъпници.

Краде, всичко краде времето няма бряг и ни влече. Няма как. И тъй всяко мутре всъщност е бъдещ мъж, бизнесмен или депутат.

Ама голям прас на кого е част от метрото, което пък е част от схема за мега кражби, които пък са приоритет на държавни и общински мафиотски обръчи, иначе на лапнишараните винаги се натрапва образа на алчния частник с вечните си претенции че е ограбен , а всъщност, грабителите са в общината и пи бойко.

Всичко тече, всичко се краде.

loyola

Ами хайде сега някой да каже, че СДС са алчни мошеници и да им потърси сметка ?

Кажи го! От такива заклинания сме на това дередже, да извикаме нещо и да ни олекне! От статията не става ясно, къде е заровено кучето. На базата на клетвената декларация Поземлената комисия е извършила реституцията. Ако има измама, там е извършена. На базата на документа от там нотариусът е абсолютно чист!

всички придобивания на частни земи в "Младост" са криминални. - рестотиция на терени само по клетвени декларации, при унищожени ориентири или без указването им въобще, с фалшифи удостоверения за наследници или при странни заменки. Въобще ако цялата "частна" земя в 'Младост" се конфискува, едва ли ще име и един несправедливо пострадал. Само дето тази работа може да се свърши единствено в стил "Гестапо", щото "свинските черва" са неприлично дълги и наплетени.

ако дойдат наследниците на Марк Лициний Крас да си приватизират крепоста Сердика?

Не им е отнета от ком партията. Трябва да търсят други одържавители.

Защо? Защото според правилото старо, Добра за тях е тази проста цел - Човек каквото може притежава, А силният - каквото си е взел. Уилям Уърдсуърт Гробът на Роб Рой

Luna0102

Във Варна е същото, що народ прибра земя с клетвена декларация, а само проверка на личните данни е достатъчна за да видиш че "свидетелят" не е бил роден по онова време или е бил на възраст детска градина, а в същото време хора с нотариални актове още си чакат земята, която междувременно е препродадена. Особено ако е по- към центъра имаш да чакаш... Съдът решава че имаш да вземаш, общината ти казва - имаш да чакаш и така...

скачайте бе хора, забравите ли, че кой не скача е червен

Овцете да скачат! Червените ще им смъкват кожите още 100 години и те ще си блеят. Скачащите се спасиха поединично в чужбина, разбраха, че срещу ръжена не се рита. Червените, Пеевски, Доган ще го дерат матрияла досато са живи. Като умрат, децата им ще продължат да ги дерат. Ако пък си мислиш, че измамниците не са червени мафиоти и че това е нещо различно от модела КОЙ, си мноооого далеч от истината.

В каква държава живеем? Ако си заплюеш нещо, твое е...

само със заплюване, трябва и да кихнеш