Строят нови три отсечки на метрото

До края на годината ще започне разширението на метрото при бул. “Черни връх“ с изграждането на още една метростанция, а от април започва разширението на метрото от ж.к „Младост” до Бизнес парка.

Обратно в новината

Коментари - Строят нови три отсечки на метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йорданка ще пробие до ядрото на планетата Земя,но ще построи метро до еврейските молове.Като пиле ще прехфръкне нашата трудолюбива шабатка,но ще им осигури гои да пазаруват.

Хей вземете ги постройте докрая, че вижте докъде я докарахте с магистралите!

Докъде я докараха? Това, че втората част на лот 4 на Тракия се бави, не означава, че и другите в процес на изграждане се бавят. Никога в България не се е строяла инфраструктура така!

Правилно. Никога в България не се е строяло така урболашката. А за твое сведение - всички лотове - и на АМ Марица, и на АМ Струма за закъсали и закъсняват с горе-долу 1 година. Ако станат в график - ела, ще те черпя.

като го няма боко кой ще реже лентичките?

Сигурно някой по-долу е писал , но не ми се четат всички коментари . Та какво ми е в ума ? За Дружба , квартал с по-платежоспособни хора и съответно по-голяма вероятност тези хора да ползват метрото вместо личните си автомобили , не се предвижда облекчаване на достъпа до метростанцията , освен това Дружба е квартал с доста повече от 60 блока . Обратното , в Хладилника ще се прави метростанция , която най-вероятно ще е безсмислена , при положение , че хората там са по-малко , а и жизненият им стандарт е по-голям от този на жителите на Дружба , т.е. хората от Хладилника ще ползват преимуществено личните си автомобили . Не беше ли по-добре да се направи запитване и да се разбере какъв процент от живеещите в тези 60 блока биха ползвали метрото ? А в същия момент се вижда и без допитване , че транспортът в Дружба е недостатъчен . Дано протестите на живеещите там да имат някакъв положителен ефект .

Дружба , квартал с по-НЕплатежоспособни хора имах предвид .

Кой е по-силен от един МОЛ? 60 блока :)

Научете се да не се поддавате само на злобата!тя няма да ви изведе до добър край!Има да сънувате като болни кокошки власт на "Партията на омразата"!Някой я наричат БСП!На правителството извършило подвиг,като в тежки икономически условия предизвикани от тази същата партия,която дори не е опозиция ,а враг на България,то извърши нещо невероятно-извърши такова грандиозно строителство каквото светът не познава!А "партията на злобата" я помним единствено с кражби,злоупотреби и корупция!Празните приказки за някакви си километри магистрала не отговарят на истината и са си чиста измислица и фантазии!Тази престъпна партия не успя да прибави и един сантиметър магистрала и това го знаем всички у нас и в чужбина!Затова тази партия е наистина ГРОБ-там и е мястото!

Е в крайна сметка ,каква какаманга си написал,нищо не ти се разбира..за Герб или БСП си?

Или не си разбрал какво съм написал или си пишеш кавото ти диктуват. То си е за твоя сметка. Колкото до магистралите, наслушал съм се още от Бай Тошово време, как Партията направила това, направила онова, та до скоро и от твоя кумир го чувах, само че вместо партията казваше аз. Знам че няма да го разбереш, ама то само с един Винету не става. За други книги едва ли си чувал. Както и да е. Бъди жив и здрав и дано те повишат за драскането.

Фил Димитров,Беров и Станишев като са чели много книги оставиха ли поне един побит кол за домати след тях? Дай да изберем Димо Падалски от Минута е много за премиер,важното е да знае всичко,ама на вързан пес хляб не може да даде сам !!

За да има икономисани средства или сметките на са били точни / т.е. били са раздути / или се е икономисало от нещо и скоро може да разберем от какво / да не дава Господ /. Иначе добре е че са Европейските фондове, че и Тирана можеше да ни изпревари с метро.

Мене ми не требе метро,язе си имам от Союзо колело! Асфалтя не се яде,дайте ни кифтаци!

Хайде всички дружно да си хванат багажите и да се проберат в родните си места, които толкова много обиат и никога не биха ги заменили за София.

Така, така Зайо:) Каза си им го!!! Не ги е срам комундета, с комундета такива и яйца от свободни кокошки нямаше при тях.

Малоумна работа!!! По борис3 до княжево и отстрани в Овча купел блоковете са ХИЛЯДИ!!!!!!! Амам там не, нали?????????? За 60 блока метро - ОЛИГОФРЕНИ!!!!!!!!! А ДАЛИ НЯМА ДА НАМАЛЕЕ ТРАФИКА АКО ИМА МЕТРО ЗА ИДВАЩИТЕ ОТ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ СЕ ПЪХАТ КЪМ ЦЕНТЪРА?????????????????????

По Борис има отделена трамвайна линия - добре организиран, бърз и редовен транспорт, метро там скоро няма да има. Колкото и да не понасям този мръсник арх. Диков, тук съм съгласен с него.

Браво. Със сигурност ще се отпуши доста трафика в тези места като се пуснат отсечките. Като цяло метрото е много добра инвестиция и се радвам, че след толкова години строеж края на двата метро диаметъра се вижда.

Когато Желю Желев им каза през 1990 година: " Отивайте в София ", трябваше да отхвърлят това предложение. Те обаче не го направиха и сега да си стоят в задръстванията. Аз смятам, че не трябва да се слугува на " софиянците " и да се заробва София в дългове, заради тях. А и нито една членка не ЕС не е длъжна нейните данъци да отиват за прищяваката им да не се ползва БДЖ или автобус до София.

iham

Че то може ли да се строи от някой друг, освен Бойко ???? Кой ще режи лентите ? Ама това на нищо не прилича....

А случайно освен подчертаните 60 блока на Хладиника да има един МОЛ, който отваря врати съвсем скоро и НЕ си е платил да му направят станция с европейски пари?

Това, че строят е добре! Но трябва да се отчитат и утрешните нужди, а не да се след две години прави разширение на станциите и елеваторите! Това е обект за десетилетия, а не за предизборно агитиране!

pompai

Вкарай парите в работна рака и заплатите да се вдигнат тогава ми говори за еврото.

Такова планиране даже и в идеален вариянт може да е абсолютно безмислено ,защото колкото и да планираш софия се променя главоломно да не кажа високоскоростно .Винаги проекти свързани с метрото вървят в движение и не може да се прогнозира ,а и в крайна сметка ако само се прогнозира никога няма да се построи .

Кога ще бъде ремонтирана Болисовата градина в региона "Орлов мост". Всички плочки да са потрошени. Около езерето не е правен ремонт от момента на построяването, около 1969 - 1972 г.

pompai

когато вдигнат стандарта той е по важен от плочките пред вас.

Кога ще запчне ремота на улиците в Слатина? Защо има милиони за метро, а ние ходим по платното, защото няма тротоари? Аман от гербрското пренебрежени към хората и елементарните им нужди.

Не искам метро. Искам Станишката да ни го натяга на всички отзадека, докато ни обяснява каква социална политика ни провежда.

Е то сега като ти го натяга отзадека Тиквата така сме цъфнали, та сме вързали - има няма на 2 седмици по 1 се пали от глад и мизерия.

Палят се от мързел и тъпота.

Е нали ако Бойко го няма - България се затрива ? Е, той се скри, а държавата работи, метрото се строи... май не било толкова страшно без него, а? Май даже е по-добре - поне не слушаме по тв-то неща, дето ни е срам, че премиер на държава в Европейския съюз може да каже.

Не мислиш ли, че нещата се случват защото именно това управление на ГЕРБ задвижи колелото и усвои европейските фондове..за да могат сега тези неща да се случват....не забравяйте, че наследството на БСП беше тотално спрени всички средстава от европа и тогава НИЩО не се случваше !

Тогава нищо не се случваше, а сега се случва следното - 40 % младежка безработица, над 400 000 трайно безработни, тотална стагнация - на практика икономика няма, резерва опапан, здравните осигуровки - и те.... и за капак - като видяха , че повече няма на къде, юнаците от ГЕРБ се изнизаха като мокра връв и ги няма никакви.

Е нали разправяхте, че като не управлява свещения ГЕРБ и всичко пак ще загине - ето на - ГЕРБ не управлява, очевидно и няма да вземе втори мандат, пък нещата се случват...

Да ,ама ни липсва строгия Му поглед,напътствията ,хвалбите ,мускулите от мас и сланина ,присъствието Му от сутрин до вечер-скри се ,не го е имало ,защо ли?

Не ме интересува особено темата, но само се надявам каквото и да правят да го правят качествено и с далновиден поглед в бъдещето. А не по стара българска традиция проектите да се изработват с мисълта от днес за утре.

Това с качеството и далновидността беше вица на деня!

Защо лъжат, че метрото се прави заради блокчетата в Хладилника. То е ясно че се прави заради Мола, който им даде подкуп. По същия начин ще направят метро до ИКЕЯ и новия мол там с оправданието, че го правят заради лифта. Плевнелиев все подкупа още докато беше министър.

хехехе, каквото и хубаво да се случи все ще има някой като теб да не харесва... и да плюе...нема оправия

То това са признаци на мазохизъм!

Със стигането на метрото до ул.Сребърна се свързва и с всички автобуси ,които спират там -до Драгалевци,Железница, към кв.Х.Димитър и към Илиенци и др.,а и не става дума само за кв.Хладилника ,а ще се ползва и от все по-населените квартали Кръстова Вада и Манастирски ливади. С това продължаване на метрото наистина ще се реши проблема с трафика по бул.Ч.връх

Сега остава да обясниш и защо не се направи изцяло до там като се строи този лъч , ми сега ще се достроява и всичко ще е ок.

Защо се обявяват 1,2 км, след като от метростанция "Джеимс Баучер" до Хладилника са около 600-700 метра?

Или под участък се има предвид две линии х 600м, или вече изграденият участък не е проектиран :).

Според картите на който и да е онлайн доставчик на подобна услуга, от МС Дж. Баучър, до трамвайното обръщало в Хладилника са 1,2 км.

Мушмороче, Братоев да не тие е обещал координатор на участъка да те направи та с такъв плам обясняваш. Нали си знаеш, че от 50% комисионна за теб няма да има нищо. От коментарите ти личи, че си зелен и имаш още мното да учиш.

В момента от Младост 1 към центъра не можеш да се качиш от тъпканица в пиков час. А като се натоварят и цяла Дружба и всички Младости си представям какво ще стане. По некадърен проект не може да има. Да не говорим, че станциите от Университета до Младост ги направих два пъти по-къси и не могат да се хванат големи влакчета, както могат в участък от Сердика до Обеля. Некадърни проектанти.

Некадърен ли е??Пеша ако ходиш по добре ли ще е,или с задръствания!!Каквото и да се направи все сте недоволни!! Ами като има много хора има вариант,ще се пускат по на често!!

Я си потърси в ютуб клипче как се товарят японци във влакове и после ми говори за това къде не можеш да се качиш. Също май не можеш да осмислиш, че ако станат повече хора може да пуснат повече вагони или линиите просто да минават по-често.

Ами има и автобуси бе ,ама ме съмнява някой който се е качил на метрото да се върне в автобуса с миризливите и особенно приятни роми .Тъпканица е ,но върви за нула време прецепва софия .Хората много бързо забравят неудобствата на предишния транспорт ,неблагодарно племе сме си няма какво .

Технологичният минимум на интервала между курсовете е 90 секунди. В момента в час пик е повече от двоен. Следват изводи.

Заради строежа на метрото , спортните зали и магистралата,парите "потънаха" в земята и страната влезе в страшна криза !

Ако бяха потънали в търбусите на мангустите и крадливите тройници, щеше да е много по-добре, товарищ!

по тези проекти половината пари идват по евро-програми, които нямаше да се получат, ако проекта беше на тема надяждане, надпиване и надиграване. Но дори и да можеше да дойдат вече щяхме да сме ги изяли и изходили в нужника. Тоест пак у земята. В тоя ред на мисли не виждам къде е проблема.

Така е, но след като въведеш обектите в експлоатация идват парите от ЕС. А у нас това все още не се е случило в бойковите асфалти.

Преди да ръсите мозък първо се научете да четете- в новината пише- 120 000 000 от ЕС ,10 000 000 от общината ...пфу не запомнихте ,че тези пари ги отпускат за инфраструктура ...иначе изобщо няма да ги видим...Все същото,, няма пари за ядене ,а те строят'' Тъпанари запомнете най-накрая -ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЯДЕНЕ ЕС. НЯМА ДА ВИ ГИ ОТПУСНЕ .Пък ,който не ще метро да тътри задник пеша

pompai

Евро съюза е измислица на най-силната икономика -Германия .След 2-е неуспешни световни войни заради която умряха милиони още и се кланяте.

А сега остава да ни обясниш и за ролята на евреите...

Много прост народ сме това българите.По коментарите личи.

И за жалост следващото поколение изпростява още повече

Това не го разбирам строи се метро, но хората нямат достъп до него?!

Призоваваме гражданите ни, доведени до полуда от липсата на средства и забравени от родината-мащеха, майка на тъпири като Борисов и крадци като Цветанов и Дянков, да подкрепят метрото. В новите отсечки има достатъчно място за нови самозапалвания. Предлагаме там да бъдат запалвани и бившите от ГЕРБ, или да бъдат вграждани в бетона за уроки. Въобще, време е да се мърне старата традиция на жертвоприношенията, та да се осмисли отнемането на живот. И да мине меракът на някои идиоти за власт.

Най-хубаво ще направиш, ако си драснеш клечката някъде :)

Не става дума за турски опит, а за български работни места и критерии за избор на изпълнители. Изпълнителите обикновено се избират между "Главболгарстрой" и турски кандидати, защото само те покриват имуществения праг, наложен от възложителя, в случая общината.

pompai

Защо ,най-големите кредитни агенции мълчаха 20 години и не сваляха рейтингите на държавите които си позволяваха да харчат повече от произведеното 20 години?

pompai

Защо уволниха шефа на фирмата който си позволи за намали рейтинга на САЩ ,защото много знае и след тази криза е въпрос на години и САЩ да фалира .Ако кредиторите си поискат парите и е фалирал знае ти ли го?

Да не вземеш да се самозапалиш?

Нещастници.А използвате метрото и спестявате време.Но вие сте червени боклуци и не уважавате хората.

Що, ти не го ли ползваш? Сигурно се прибираш с каруцата, разпрягаш коня и сядаш на псуваш ...

тъй като там където живея все още няма метро.Говоря за кв. Бояна

Е много ясно че ще го докарате до Сребърна, нали там се намира най-новия на-голям и най-хубав МОЛ в България че ако не и в света!

да затварят вече

Де туй бе? В София в Моловете празно място няма.

ГОЛЯМ Е

Режи и запечи, пък тогава ще видим.

И като сте такива европейци, къде са обявени конкурсите за проектиране и търговете за строителство на новите отсечки? Явно пак някой приближен под турско прикритие ги лапна. Поне недейте да се илагате с лъжите за новите работни места.

Е, хайде сега! По наше време обявите за избор на изпълнител на метрото ги обявявахме по радиоточката и ги лепяхме на плакати по спирките, дето бабичките пълнят минерална вода..

pompai

А Европа защо не видя предстоящата криза?

Ко шъ ям? Ний метро не ядеме...

к--

има животинки в метрото ;)

тапанар ще ми ядеш онази работа

дружба-Искър:вкарайте им лъча в мазетата на блока!кой кавото поръча - да му се достави - иначе "че се палят"!

Може би искаш лъча в твоя двор да го пуснат. До колкото знам и в Дружба хора живеят, и не разбирам какъв ти е проблема. Гледай "Столичани в повече" и ми кажи в кой квартал е елита от прованса.

pompai

Всички сте бандити и правите шоу а населението се подлъгва .Ще лапате края на лопата ама дано да е по скоро .Да се правим по бързо.

Може и още една спирка до лифта, вместо до Бизнес парка. А може и Икеа и новия мол до Икеа да ударят едно рамо.

Наистина е крайно време ГРОБ, Кръволока и Фанкъдова да бъдат спряни! Какво е това безобразие, бе?! Хората се палят, хората гладуват, а те ще ми строят метро, при това почти безплатно - със средства от ЕС, а не от СССР?! Никога повече ГРОБ, само СПИН!

Вярно е, че си "куха лейка", ма много куха чак.

Ми много ясно! Нас все такива ни избират в младежка организация Червен Ястреб ;) Преди бях член на клуб Опикана Сврака, но ми порасна работата и с препоръките на Р.Овч. израснах!

Какво значи ФЪНДЪКова??? Престанете с тези турцизми!!! Ние сега сме европейци трябва да употребяваме модерния и масов английски - ще казвате FUN DUCK- ова! А за малограмотните и не знаещи английски - ВЕСЕЛАТА ПАТКА !!!!

Метро без Бойко? И кой ще го открий?

Нахалници!!! Как си позволяват да строят метро без Бате Бойко!!! Аман от интриги.

В Слатина е Гео Милев съ прай ли ?

Беше много по-резонно да пуснат метро от Орлов мост, през Г. Милев, Слатина, Дружба и Аерогарата. Безмислената линия от Младост до Аерогарата е долу горе толкова. Явно обаче там няма молове. Виж на картата, че според сегашния проект от Аерогарата, през Младост за центъра се минава два пъти повече разстояние.

3евзек

Тогава от аерогарата до Младост през центъра ще се минава 3 пъти по-голямо разстояние, а в Дружба - метро йок.

че до летището ще ходим с метро от началото 2015 пък то сега стана през 2015....май май "спестеното" е заради Чехльо Мухлев от БП ама карай така е по тия ширини и дължини няма да се учудя ако БП изпревари летището щото са "спестовни"

Някой обръщал ли е внимание, че навсякъде по отсечката е протекло?

Ъ, че то навсякъде тече. Че то и няколко пъти го спираха уж по технически проблеми, а истината е, че нивото на водата стига контактната мрежа и защита сработва. Точат по-активно водата и пак го пускат :-)

Защо няма метро до Зимен дворец-Студенъски град

защото не внасяте данъците си в софия!! много е просто. мамати и тато ти внасят в някои друг град данъци, е там си търси метрото.

С европейски данъци се строи това метро, балък тъп шопски.

Първо - работещите в София си внасят данъка върху доходите в София. Второ - метрото не се финансира от местни данъци и такси. И ти си един данъчнограмотен господин, да пази Бог.

Именно защото е Студентски град, там се предполага, че има студенти(сега предимно селяндури), които са дошли в София да учат и да се пръждосват, а не да обикалят с метрото, сеш' се?:)

Голямо копаене ще падне - за 24 месеца цял километър и 200м. тунел, при положение, че се копае с машина под земята, това е по 2,5 метра на ден!!! Да вземат да вкарат затворници с лъжици да копаят, че да стане по-бързо... Явно чакат да отворят мола, за да могат да извият ръцете на някого за комисионна и предсрочно пускане в експлоатация на отсечката!

Мола отварят на 28 март.

Няма машина , взеха си я турците защото си е тяхна и им трябва на тях. Ще се копае на "открито" както се копаеше витошка.

и ломско шосе се копаеше като канал на открито.

Кмете, на Сребърна МОЛ има, МОЛ, никви блокове. Блоковете и сега се покриват на прилично разстояние от спирката на Кошарите. То стана като експоцентъра - то жив човек няма, ама спирка има. Защо ли? ;-)

Има автостанция и индустриамна зона

*Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мдааа, комунистите са вечно недоволни. Станишката за 4 г една плочка не сложи в София, а тук поддръжниците му ще се задавят от храчки.

А какво стана със завода са боклук, дето строите още от 2007 г. Или ще чакаме Европейската комисия да започне да ни глобява, пък тогава ще му мислим! Метрото е много хубаво нещо, ама спрете се малко с тоя ПР!

тия молове много средства спестяват види се ...за Бизнеспарка на госпожата-президент да не говорим....)))))

И при 50% комисионна пак ще останат пари дори и за нови мотриси.

Боко орева орталъка, че пътят над Цанков камък който е 11 км планински участък и 1 км истински тунел (а не ровене отгоре) струвал цели 100 млн лв. А като гледам тоя струва десет пъти повече. Кой краде повече? Май Боко краде десет пъти повече от Доган.