В САЩ изстреляха революционен метеорологичен сателит

От космическия полигон Кейп Канаверал в щата Флорида беше изстрелян най-модерният досега метеорологичен спътник.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ изстреляха революционен метеорологичен сателит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Революционното е, че не се е взривил още на старта! Това е революционното! И то благодарение на руските ракетни двигатели! Факт!

затова ли само руски двигатели се взривяваха при изстреляне на ракети на НАСА..ха.ха

А сега ватниците се измислят ново оръжие, с което да го свалят. И след като падне ще се отдам на всикчи кончити и еврофагита, защото съм скрито хомо. Засега се отдавам само на кравари и еврогейове. Черни. Факт!

голям смешник си бе! руски ракетни двигатели ... те един москвич не можаха да направят като хората, та ракетни двигатели! :) "След разпадането на СССР настъпват трудни времена за руската космическа индустрия и още през 1992 година НПО Енергомаш и американската компания Прат енд Уитни подписват първия договор за съвместна маркетингова дейност. Това го пише на самия уебсайт НПО Енергомаш. А през 1995 година американската компания Дженерал Дайнемикс, отговорна за ракетите "Атлас", открива търг за разработката на нов двигател. Търгът е спечелен от НПО Енергомаш, които предлагат най-изгодната и най-евтината оферта. Прат енд Уитни спечелват пък правото да представляват новия двигател "РД-180" (базиран на "РД-170") за ракетата "Атлас IIAR". "Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения". На практика руското предприятие НПО Енергомаш е предоставило всичките права и цялата си документация по производството на "РД-180" на американците и те съобразно условията на търга започват продукцията в руските производствени съоръжения, тъй като там се намира цялата налична техника."

да не се окаже после, че спътника бил шпионски?

което е положително за хората и не е свързано с насилия, убийства, въоръжени или икономически и политически противопоставяния! Ако щатите впрегнат в полза на човечеството целия си научен и икономически потенциал то е повече от ясно, че нямат нужда от други форми за завладяване умовете на хората по целия свят!

И от Космоса се вижда, че става дума за гълтане на държавни пари. Каквато и апаратура да има на спътника, с какъвто и софтуер да работи, цената от 1 МИЛИАРД е втория начин Локхийд Мартин да прибере парите, след като не става по първия (Нортроп Груман обира от 20 години всички военни поръчки).

То ако беше въпрос да не се ,,гълтат пари"нямаше да има джи пи ес,спътникова телевизия,Хъбъл,глобален интернет и още мнооооооого работи които използваме благодарение на NASA и Американската Армия!

Напротив, пак щеше да ги има, но на десеторно по- ниска цена.

Говнарника-Краваристан, за пореден път използва руски технологии.. Иначе пак щяха се думнат, кат тия бараки Фалкъните:) Що така бре, мили европутчета:) Нли Говнарника и лудите крави са толкова велики, както го каза Обонго_тропикал мънкис:)

за малко да ти повЕрвам...ей за толкова малко... колкото ти е пиш*енцето.

Явно си му лапал пиш*енцето, че знаеш какъв му е размера.МУУУХАХАХАХА Бегай бе лапач на пишоци.

На руснаците не им трябва такава техника. Едно е че е сложно за тях друго е че Путин сутрин се показва през прозореца и казва какво ще е времето на руската педерация..ха.ха

и на теб не ти трябва много акъл да из.к.к.ензаш такова дълбоко мислие - бай дъ уей, да те "открехна" за какво става въпрос - за една държавана поръчка и едни 11 млд, които да се усвоят - т. нар. оборот да става с хартийките, които сдами си печатаме - другото е ала-бала, май френд.

Опаа, не сме си пили хапченцата днес май? :)

Споко, Тръмп като ви спре финансирането ще запеете и руския химн, продажници нещастни.

Матушка ще изкрати руски крак на Луната през 2030 година. А може и да не изпрати де. Ама вие няма да помните тези приказки до тогава.

вече разработва ракетен комплекс "Късъбаджак-Пу" за сваляне на въпросния сателит

Ще излетят в космоса САМИ към 2100 година:) Мухахахахахах

Добре че беше съветския мирен атом - най мирния атом в света, да ги закара до Луната преди почти 100 години. Иначе още щяха да си играят с прашки!

...В САЩ изстреляха революционен метеорологичен сателит... --- сега ша ви напълнят главите с нови мисли... ха ха ха...

Бе тя тая ракета добре се е отлепила от земята ама батута къде е не се вижда да не е в пушека под нея ?

Атлас 5 ? Рд 180 ? .... Утре с прашка

...който при необходимост, ще може да бомбандира от космоса. Вярно е революционен!

взривят на орбита, с някой въздушно базиран лазер.

НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ИСТРЕЛВАТ ПОРЕдно НАГЛО ВРЕдно ЧОВЕШКО ИЗОБРЕТЕНиЕ ОбЕМНО ОБСЕбЕнО ОТ ВРАГоВЕ И нАшЕсТВЕници

Дори имат наглостта да не използват руските мирни технологии за целта!

да, лесно се лети с руски двигатели...Това не са тия краварски боклуци-Фалкъните..Дето гърмят като пиратки! Факт!

И краварската щайга, на тази кочина Говедарника не се е взривила?! Тука има нещо... Май лудите говеда са решили да играят на сигурно, и не използват двигатели, произведени в тяхната кочина Говедарника..А са са използвали руски двигатели!! Ето къде е разковничето на успеха! Използвали са руски технологии..А не техните кочини ракетни двигатели, задвижвани от кочове и луди говеда:) АХхахахаахахахахахахаха

Малоумен кретен

малоумен евроолигофрен! Факт!

Пак нещо ни кръщавате, твърдите че след 40 години застой изведнъж се сетили да направят революция в метеорологията!? Да се пита човек от къде се вземат данните за Глобал Форкаст Систем показваща измененията и движенията на атмосферните фронтове в Реално време, по които в момента американците си правят 16 дневните прогнози. Джокерче погледнете какви спътници са изстрелвани през 2011 година:)

Наскоро САЩ купиха няколко Руски ракетни двигатела. Това отговаря на въпроса за " успешното" изстрелване от Кейп

Тц-тц-тц-тц!..... Ти ли ги фактурира? Доообре че е Калхозия иначе американски самоходки на Марс - на нанай, а? :)))

ти от марс ли идваш със самоходка?

"След разпадането на СССР настъпват трудни времена за руската космическа индустрия и още през 1992 година НПО Енергомаш и американската компания Прат енд Уитни подписват първия договор за съвместна маркетингова дейност. Това го пише на самия уебсайт НПО Енергомаш. А през 1995 година американската компания Дженерал Дайнемикс, отговорна за ракетите "Атлас", открива търг за разработката на нов двигател. Търгът е спечелен от НПО Енергомаш, които предлагат най-изгодната и най-евтината оферта. Прат енд Уитни спечелват пък правото да представляват новия двигател "РД-180" (базиран на "РД-170") за ракетата "Атлас IIAR". "Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения". На практика руското предприятие НПО Енергомаш е предоставило всичките права и цялата си документация по производството на "РД-180" на американците и те съобразно условията на търга започват продукцията в руските производствени съоръжения, тъй като там се намира цялата налична техника." това отговаря ли ти на въпроса за руските ракетни двигатели?!?! :)

Разбира се, че е на 30 000 км. Даже още малко по-далеч - там е геостационарната орбита.

Нали на тази орбита самостоятелно ще се придвижи, така пише. Следователно ракетата го е извела по-ниско. Но отново не съм сигурен, че е 30 хил. км. тази обрита, много е - 30 км пък са малко.

Да са се сетили да прикачат и Тръп на него, белким се куртулишеме!И ако после падне в Масква връз главата на един - еша си нема.

Господ, докато те е сглобявал, да не ти е объркал гъза и главата?

Ау :) Добре, че са българските клакьори на амриканците и на руснаците, че те горките няма кой да ги поддържа, но друго си е ние да сме зад тях

Фири

Виждате ли кво е американска техника? когас мурзилките ще изстрелят такъв супермодерен сателит? точно никогаш:) Пукайте се от яд мурзилки!

пукаме пуканки

Ех, не го забелязах. Ето къде се е объркал Мануел, та е написал простотия! Няма начин ракетата да го е извела на 30 000 км, това си е обикновена глупост. Най-вероятно го е извела на 30 км. Да, Мануел, много хитър е станал с простотиите си.

виждам. пише "революционен" за да хранят такива като теб. Отдолу пише че не са обновявали от 40 години. А урагани с жертви има всяка година. Срам и позор.

Само като гледам телефоните и микро процесорите колко са се променили за 10-15г мога да си представа как са го натъпкали този сателит с какво ли не а 40 годишния му дядо е бил 90% шпионски като се има напредвид разгара на студената война тогава. Днес нищо не се е променило просто камуфлажа не върши работа. 30 000км е далече за сателит с изследователски цели нормалното е 400км

Значи една от кремльовските опорни точки получи звучен шамар от НАСА!Американска ракета Атлас извела спътника до 30 хиляди километра!Е как?Нали не можели ,,хамериканците" да изстрелват ракети?!Само руснаците можели!А за технологиите в сателита и възможностите му става само да се възхищаваме,че американците превръщат научната фантастика в реалност!

Sm3hurk0

Не се знае до последно, да ли ще го бъде или не. Доста фоеверги сме гледали с американски спътници, че и доста хора загинаха.

Взривове и загинали има и при руските ракети. Разликата е че едните изкарваха по 7 души на веднъж, а другите по 1, 2 или най-много 3-ма души-

а защо не качват хора американските ракети? и да ти имам възхитата от една топка желязо за 1млрд долара дето ще предзказва времето в щатите

спътници разни ама нещо по тежичко не става с немскиет ракети на вернер фон браун поне да бяха направили нещо тяхно ама йок те са си така винаги кравраите

като пишете нещо ...пишете ... кое го прави ..ново поколение .. поне една нова технология споменете ... иначе .. цената за такова нещо няма значение ...дайте си сметка за цената на разрушенията на този континент от торнадо, смерчове , цунамита, снегове и др щуротии

Статията стои от няколко дена в друга рубрика на Дир-а... новото било че ще прави цветни снимки с по-висока резолюция от предшествениците си, ама разчитането на същинската метео информация и прогнозата базирана на нея пак ще си я прави квалифициран метеоролог.

Вместо за 60 часа напред, сега ще могат да прогнозират за цели 65! Обикновено така става при наливане на милиарди...

братушките ще им хакнат софтуера и ще побъркат янките от торнада и урагани 5-та степен

Мануел, браво! Единствено в заглавието си употребил, явно нарочно, чуждицата "сателит", да ме дразниш сигурно. В текста "сателит" си употребил правилно, за разнообразие, без да се набива в очи. Смаян съм! И, една просто мисъл само, не забележка - не бих писал "ълайънс". В българския има две думи да започва с "ъ" и е добре да си остане така. Нека бъде "Алайънс". Но пък, какво ни интересува революцията в метеорологията, която остава ограничена в рамките на Северна Америка!? Нали сме в Европа засега!

Няма ли да напишете нещо за плановете на Русия да изтрелят подобна ракета през 2033 година? Или пък някакви космически лазери, които планират?

е те вече написаха за скачването на с мкс,стига ли ти

това ново командване на хаарп ли е

не бе, илюминатите отиват на море на сириус. ще бистрят новата галактическа конспирация на кръгла маса с рептилите. верно си идио..