17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да почнем подготовказа преместване на лалугерите от властта за времето когато ще спрата евро фондовете. Трябва да ги подхранваме с обществени поръчки, заменки и др. способи защото са ни ценни. И най-голямата дупка за тези дето нямат ресор след края на председателството...

Я кажете каква ще е крайната цена на една дупка..... :))))) Само внимавайте с отговора, за да не ми докарате някой инфаркт !

До всички критикуващи решението да се премести популацията: Не мога да разбера на какво се възмущавате! Няма да се спре строежа на язовира, няма да бъде местен язовира, единствено ще се спаси колония лалугери, която е от изключително важно значение за екосистемата! По-добре ще се почувствате ако се оставят да се издавят ли? Това ли искате? Какви хора сте вие? И до всички, които се възмущават, че с тези пари можело да се помогне на нуждаещите се: вие смятате, че да се преместят лалугерите от едно място на друго струва милиони ли? И по-важният въпрос - вие някога с нещо помогнали ли сте на бедните и болните? БАН си вършат работата, за това съществува тази иснституция, и в случая са взели правилното решение!

Така като гледам как върви дискусията и как се разпределят гласовете оня дето казваше, че 80 процента от българчетата сме дебили няма да е сбъркал с много.

"Еколозите" у нас не са християни, както се видя. Библията им е голям проблем. Какви са тогава - всеки сам да си прави изводите.

Екологията не ти е църковно настоятелство. На библията мястото ѝ е при поповете и ония слабоумници, които на колене се молят на господ да им помогне, вместо на неволята.

Здравомислещи хора, които не живеят според идиотски религиозни книжки? То се е видяло докъде е стигнал светът, когато на власт е била църквата и са правели всичко според библията.

А бабите и дядовците, хората с патерици, инвалидни колички, майките с детски колички, хората с инвалидна пенсия, които в България са половин милион и те ли са мързеливи гъзове, бе гъз? Те нямат ли право на един път и паркинг или лифт, та да могат и те да видят природа? Тъпанарин. Айде алармирай мърльовците от фейсбук групата ви да ми нацъкат минуси. Нещастник обрасъл.

Планината не ти е детската площадка! Това е сурова среда, в която дори калени и опитни алпинисти и планинари понякога умират! За баби, дядовци, майки с детски колички и т.н. си има паркове! А лифтове има, не е като да няма, ако им се иска "Да видят"! Ти явно си от ония соросоиди, които смятат, че всичко трябва да се върти около малцинството за сметка на малцинството, че да не им се наранят чувстата, ама в природата просто не се случва така! И няма нужда да алармирам никого, с простотия и еврогейски ценности като твоите си достатъчно наказан!

2 милиона българи малцинство ли са, бе? Лалугероложец нещастен. 500 000 с инвалидна пенсия + 1 500 000 пенсионери. Майките и децата няма да ги броя изобщо. Решило младо водорасло "Аз водата съм надрасло". И ти ще одъртееш, млад келеш. И ти едни стълби няма да можеш да качиш. Не си ти проблема. Проблемът е кой ви ходи по гъза, като сте една шепа недорасляци с Тома Чернев начело.

2 млн. българи са тръгнали да катерят планината?! Ти сериозен ли си бе, соросоид? Даже да беше прав, ПАК щяха да са малцинство! Колкото и да цивриш, няма да стане вашата да се набият лифтове и шосета навсякъде из гората! Върви си при султана на Оман, който заля Рила с бетон да изгради "комплекс"! Всичките соросоидни малоумници, които държите увеселителният парк да ви е на хребета, сте за бетониране, а не планината!

Обади се във форума на другите еко лайари и всички мнения разобличаващи жалките мизерници, които не дават на нормалния българин да стигне до природата цъфнаха за едни час с по 10 минуса.:))))))))) Айде заминавайте на "Орлов мост" да продавате циркове. Всичките десет души еколози в София.:)))))))) В нормалните държави такива като вас ви разгонват със сълзотворен газ и кучета. Екологични - немски овчарки, източно европейски овчарки. Разглезени муали.:)))))))) пп: И аз съм алпинист. Още от клуб "Еделвайс" при Христо Христов. Знам за какво говоря. Нищо не става от вас, егоисти нещастни.

Малоумникът, който се представя за алпинист, циври срещу хората, които са против да се набоде навсякъде в пшланината инфраструктура, че куцо, кьораво, сакато и най-вече мързеливо да може да си занесе задника догоре, и обяснява, че именно те били разглезени! Като се опитваш да лъжеш, поне дръж малко връзка с реалността бе, мишок!

2000000 българи, от които 500000 инвалиди и 1500000 пенсионери мързеливци ли са бе, неуразумени юроде? Вие колко сте общо брадясалите жени и мъже вегани? Имате ли 10000 в цяла България? Защо някой трябва да се съобразява с вас? Защо вие ще обяснявате на някой в родния му град как да си гледа природата? Защото няма ред - заради това. Във всяка една европейска държава щяха да ви положат коловете за палатките на подходящо с оглед на сексуалната ви ориентация място.

Защо "куцо, кьораво и сакато" да не може "да си занесе задника" в планината?Според конституцията тя е на всички - не само на еко сектантите. Имате нещо против хората в неравностойно положение очевидно. Имате се за нещо повече от другите. Ами, не сте...

Ми качвайте се бе! Кой ви е спрял! Дигай си мързеливия задник и хващай пътеката, вместо да ревеш за шосета и лифтове посред гората като вдовица за краставица!

.... да вземат да преместят депутатите на мястото на лалугерите в язовира....................

Баси я си мислим че това е суек.

Не е. Жив лалугер си е. Наясно съм, защото суек е моят шеф. Някои може да го бъркат с мишок, но и това не е - знам, защото мишок е кварталнит ни милиционер.

Много са сладки, мънички и пухкави....

Браво, така трябва! Дано лалугерите се почувстват добре на новото място. понеже имаше тема за кравата Пенка, моля дир.бг да пусне тема за петицията в нейна защита. вижте "Подпишете петицията до Европейския парламент: Спасете кравате Пенка" Петицията е Save Penka the pregnant Bulgarian cow JAMES ROTHWELL needs your help with “European parliament: Save Penka the pregnant Bulgarian cow”. Join JAMES and 6,576 supporters today. Аз подписах - направете го и вие, моля ви.

Ще се стресират! Как ще им разваляте рахата на лалугерите заради някякви 50000 души? Вие душа нямате ли? Спирайте го тоя язовир! Утре в 20 ч. да затворим "Орлов мост"!

Викаш, да ги оставят да се издавят като плъхове, за да не се наруши твоят рахат? Кеф ли ти е като измират животни?

Ами, не. Не ми е кеф, когато с парите, с които могат да се спасяват хора, се спасяват мишки. Ама всеки си защитава себеподобните, мишок с мишок заразен.

Ти толкова ли си тъп, че да смяташ, че хората ще ги оставят на място да се издавят бе, каун?

Много хубаво. А по-нуждаещи се хора, които да преместят на по-хубаво място нямаше ли? Кой е приоритета - лалугерите или хората? Мен лалугери не са ми помагали, нямам роднини лалугери. Виж, хора са ми помагали, имам и роднини хора. Нали и в Библията пише, че Човекът е господар на животните, а не прислуга на тях? В едно нормално християнско общество не може да се харчат пари за големи мишки докато и последният човек не е обгрижен. А това, че 99 процента от песоводците и еколозите са мизантропи(мразещи хората) и социопати е ясно на всеки, който е имал честта да си има работа с тях.

Това за социопатията е така. Заради това и не дават един път да има в планината - искат да е пусто, да няма достъп и да се разполат на по 10 кв.км. на "еколог" с палатка. Да не може дете, възрастен човек 60+ или майка с детска количка да стигне до никъде. Планината и горите да не са на всеки българин, а на група "еколози". Да не плащат и лев, а да ползват уж общото. Как ще е общо, като няма един път да стигнат до него хората, които не могат да ходят по баир 20 километра в едната посока? Всички плащаме данъци, всички трябва да имаме достъп до планините и горите, както и до плажовете - баби, дядовци, деца, майки с колички, хора в неравностойно положение. За това трябват поне пътища и паркинги. Планините и горите не са на група алпинисчета и био-еко сектанти, с цялото ми уважение към опазването на околната среда. В Швейцария например, до Цюрих на връх Пилатус има огромен лифт, отделно най-стръмната железница в света. По пътя към върха има увеселителен парк. Горе на върха има ресторанти за 1000 души, магазини, цял мол. Те по-малко еколози ли са от нас?

По-близо е до Люцерн. Иначе си абсолютно прав - никой в България няма да посмее да построи на планински връх такъв комплекс с железопътна гара - пак ще затварят Орлов мост десет души и цялата циркова програма. Не знам с нащо Черноморие можем ли да впечатлим някого, но с планите можем. Ама с реклама и ако са достъпни.

Ми никой не те е спрял да ходиш по планините и горите, ама то не е за мързеливи г*зове като теб, дето искат лифтче да ги закара до полянката да се наплюскат, да си хвърлят боклука на място и доволни да се приберат вкъщи пак с лифтче и количка.

Много е тъпо да се представят двете неща като взаимоизключващи се. Не знам някой да е против хората да са добре??? Нно все пак хората да си ценят повече бъдещето и да не го оставят в ръцете на доказани бандити и мародери, ако вече ги интересува де

Как и хората, които не са на 20-30 г. с добра физическа подготовка да ползват тези национални богатства? Поне един път не може ли да се направи, Био-еко? Той утре може да се ползва и за да пристигне линейка ако някой био-еко се почупи, катерейки се. Дори за лифт не говорим, а той е по-екологичен от асфалтов път. Работи на ток. И вашата теза не е много ясна. Какъв е проблемът с лифтовете, така и не ми стана ясно.

Моят коментар беше адресиран към горния пост, а с тези спорове за лифтове и подобни не ми се занимава, защото и аудиторията трябва да има необходимата подготовка... Все пак препоръчвам да прочетеш внимателно тезите на протестиращите, защото може да се окаже, че всички сме на едно мнение... Медии и политици са мн добри в изкривяване на реалността и създаване на лесни врагове (еко, меко, Сорос, Борос и т.н.). А относно великата 2ра кабинка (явно на там бие пак дискусията), която същност е 1ва, защото трасе (просечено) за кабинков лифт има там още през 80те и си седи още ясно забележимо...

Европа понеже са си презастроили територията и е бъкано с железници, пътища и лифтове по всички планини затова нямат за цяр един вълк или мечка. И затова сега си местят и лалугерите, че един ден там и птици няма да има. Човекът е хищно, доминантно животно. Въпреки, че е натикал животните в съвсем малко останали не-толкова цивилизовани райони иска и там да нахлуе за да ползва "националните богатства" за туризъм. Глупаци с разсъждения като тебе един ден ще гледат диви животни и птици само на картинка. Затова умните хора искат да има ограничен достъп до дивите територии. Защото дивата природа без човека може, но човекът без дивата природа е обречен. Или си мислиш, че един ден като изтровим всички реки и въздуха, като изсечем всички дървета и избием всички птици, риби и животни ще има някакъв начин да живеем в пустинята, която сме създали?

Какво да мисли, не го ли гледаш, че на тоя тъпанар еталонът му за житейска философия е не какво да е, ами библията. Акълът му е още в средновековието. Направо не знам как се въдят такива, може пък по лудниците да са пуснали интернет.

Просто няма такъв тъпанар като теб! Да не мислиш, че хората ще ги оставят там да се издавят бе, дръндьо? А на тия от БАН като работата им е да се грижат за биосферата в България, що да не си я свършат? Ти чувал ли си какво място заема лалугерът в хранителната верига на по българската територия, или от малък я караш на каквото попът ти каже, а? А тая твоя библия си я заври там, дето слънцето не грее! Тя твърди, че животните нямали души и не можели да ходят в рая, затова такива се раждат такива библейски малоумници като теб, които не виждат нищо лошо ей така да се издавят сума ти невинни животни! Я ходи кажи на някой глиган, че си му господар, че да направиш на света една услуга! При такива твари като теб, нищо чудно, че има толкова мизантропи!

Абе дайте да местим язовира, няма да разваляме екоразнообразието я! Нали сме европейци!

Добър опит, но не се получи "майтапът". Сипи си още едно, а тези разсъждения ги остави за балдъзата

Що си тъп, бе? Що ти така отчайващо тъп? Падал си на главата си или ти е вродено?