Министър: Трябва да станем непушаческа България

Искаме тотална забрана за пушене и трябва да се превърнем в непушаческа България. Това каза пред БНР министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Трябва да станем непушаческа България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да в колко държави са забранявали алкохола и тези забрани само са пълнили джобовете на мафиотите сега ще е същото с цигарите. Има върли пушачи и по на 90 години. Защо не вземат по-сериозни мерки за дрогата, за безпризорните, за беднотията и безпросветието. Кой знае, това прасе, колко пари е сваляло от родилките и сега ще ми се прави, че е много загрижен за хората.

Никой от правителството обаче даже не коментира какво правим с наркопласьорите, наркотиците, амфетамините, наркозависимите и т.н. Смятам, че първо трябва да се изчисти този проблем. Най-малкото защото там има и престъпно деяние, което подлежи на законово наказание. Пушачите все пак, купувайки си легално продавани продукти плащат и огромните акцизи върху тях, които влизат директно в държавната хазна, т.е. държавата достатъчно много печели от пушачите и губи от всички изброени по-горе криминални групировки.

И като станем, какво? Това ще реши ли наболелите социални проблеми? Непушач съм и не обичам да ми димят наоколо, това автоматично ме прави от тези, които подкрепят промените. Обаче наистина не мисля, че точно в това е ключът от бараката!

а бре наивници български , ние не можем да си научим хората "ДОБРО УТРО" да казват , отпадъка където трябва да хвърлят , градината си да обработват , вие ще ги отказвате от цигари и алкохол ?

Все отнякъде трябва да се започне.

Пушачите в България сте много нагли. Навсякъде по света е така - пушете си във вас, не тровете другите хора. Колкото и да се противите, това ще се случи и аз много се радвам, че за много неща България следва напредналите държави.

Чак мониторът ми позеленя от злобата ти! Изглежда си натровена по рождение с нещо. Ами, аз да не пуша у вас?! Че ти и да ме каниш, няма да дойда. Теб какво те интересува, какво си правя у нас?! Какъв ти е дерта? Кафенето ли? Ми, ей ти го! Пълно с чист въздух и празно от клиенти. Ако искаш спи в него!

Не на Реа,а твоя коментар е пълен със злоба .

Абе, олиото е 3 лв., ама не казвате и гък. Но щом посегнаха върху скъпоценните ви цигари, вендага се активизирахте. Надявам се сами да осъзнавате колко сте зле!

Той е менистър простено муй!

Като станем нормална демократичан държава,без олигарси и мутри, може и да спрем пушенето. И този май е глупав или е идеалист, или някой му мъти главата.

това само някои които яде кренвирши"стара планина" може да го измисли

Пушачите са КУМУНИЗИ! Който пуши е червен!!!

И много болен ...

Тъпо изказване! И неграмотно писане!

Това правителство е доста по-вредно за нашето здраве от тютюнопушенето.Можем да минем с една обща забрана и за двете.

Най-после едно смислено изказване на министър. Само да видим кога написаното ще стане действителност. Това разбира се е най-важното!!!

Когато станат действителност и всички останали министерски обещания, т.е. - на куково лято. Обикновена проформа, за която се "усвояват" милиарди, а накрая се отчита като стратегическа евро-активност с резултат (на хартия) - надминаващ очакваното...

На всички е ясно, че ако цигарите просто изчезнат в един момент, цели държавни икономики ще бъдат разтърсени. Всички официални изказвания на чувани и нечувани политици по темата са крайно лицемерни. Някой честно мисли ли , че корпорациите влияещи директно на правителства са дори малко загрижени за здравето на хората ? Да не забравяме, че алкохола е не по-малко вреден от цигарите.

Може да е вреден алкохола, но вреди пряко само на теб самият, а не и на случайните хора, които са на 2 метра от теб?! Ако говорим за пиене, шофиране и трепене на невинен народ по пътищата - там отдавана е забран алкохола при шофиране. Вкъщи стой и си пий и пуши колкото искаш! По-интересен е въпроса в семействата, където единият пуши и трови останалите в семейството? А, какво става когато баща оставя невръсните си деца сами, защото на 50 е починал от рак на белите дробове или пък цироза? Всеки си има глава на раменете и да си я троши сам колкото иска в бетона, но поне да не тровим хората около нас?

Стига сте пищяли че няма пари,как давате от 150 до 300 лева за цигари на месец ... А зад граница дават по 150 до 300 евро,вместо да идват в БГ тези пари

....и да ни ги вземат за данъци и "здравеопазване" ли тука?Ай сиктир!

Да ама не, защо приехте поправки в Закона и не го оставихте да действува, рейтинга беше по-важен даже от здравето на хората сега ще го приемете за следващия мандат, те пак ще го отменят и така още 20 години ..........

Защо мълчите, че Герб мори народа ни?

ЗАЩО ЛЪЖЕЦЪТ НОМЕР 1--- БОКО БИРЕНИЯТ -КАРТОФФФ ВИЕ ОТ БСП, СТЕ ГО НАПРАВИЛИ С ТОЛКОВА МАЛЪК НОС . ТА ТОЙ, НОСЪТ МУ, СЕ БИЖДА ОТ КОСМОСА!

А ти трябва да си ходиш

но двама министри там заслужават уважение- на Здравеопазването и Тр. Трайков. Първият има най- трудния ресор. Ако на него му даваха толкова милиони както на Плевневлиев за магистралите, ... ама не. А Тр. Трайков е човекк с лице. Питам се защо си е дал под наем г...а на ББ.

Защото и той е Тъп гербер

Ти знаеш ли Трайчо на коя братска сила и на кое лоби е човек? Как да го махне Бойко!? А ти си се радваш, че американската и западна енергийна къртица Трайчо се зъби на Бойко ... Нима си мислиш, че това е възможно. Просто от време на време Бойко разсъждава по-бавно, отколкото говори и тогава лобитата се налага да го коригират. Не се ли сещаш?

Е, министре, не се пени толкова , де. Братята руснаци си имат много хубав лаф за това: "кто не курить и не пиьот, он здоровинки умрьоть" , да ме прощавате за правописа;о) Ти си гледай другите проблеми в здравеопазването, че те хич не са малко.

"Кто не курит и не пьет, он здоровенький умрет!" Нищо лично!

Абе перко, защо не се занимаваш със здаравеопазването бе? Най-малкият ти проблем е тютюнопушенето. Искай 2 зали във всяко заведение и край. Захванал си се с този въпрос както други с педерасите. Педерасите били хора. Те са прокълнати и от господа и от Маркс. Виж си докторите, които крадат болниците и болните едновременно. Виж си сптекарите..Имаме най-скъпите лекарства в света. Не случайно около нас изброявам 7 аптеки..7 аптеки г-н министре, не 7 малки паркове за отдих на децата. Напиши правилник за здравословните условия на застрояване в София и страната. В градовете е като в бразилската джунгла бе другарю господине. Тютюнът ти пречел. Пречи ти акъла, че не се сещаш за нещата, част от, които ти споменах. Май си повече недорасъл чиновник, отколкото доктор май..

Г-н министре, постарайте се българските граждани да живеят спокойно, така и няма да се разболяваме. Цигарите са най-малкия проблем в нашата държава.

А така ще пушим и по-малко !

не пушенето е проблем министре ,а това че много крадете и за онкоболни няма пари а се правят ремонти. ако имаше сад всички министри на здравоопазването трябва да бадат убити ,така както те убиха хора .в бг няма лекари вече а jелати и таргаши . така че не цигарите са виновни а отровата -арсена вав водата и идиотите от министерството ви.

г-н Министер аз съм на 40 години и пуша от 30 всичките болести които имам са в следствие силно напрежедие и стрес ако спра цигарите ще напълнея и развия някои нови проблеми ,Питам се какво да захвъря цигарите или личната си карта Убеден съм че ако захвъря второто здравословните ми проблеми ряско ще се намалят

Още нещо няма ли да измислите бе хора. Това си е личен избор. Вземете да помислите как отпускате по 8 инфарта на ден а за 9-10 риба ги яли. Смешници

Абе да питам - секса вреден ли е? Щото може да го забранят и него. Та ако е така да се * като за последно!

Пушачите в БГ са по-вече от не-пушачите. И проблема не е в това, че цигарите са вредни, а начина по който се отглежда тютюна и обработката му със вредни вещества- пестициди, инсектициди, амоняк и т.н.

Те такива най-много крякат и врякат, защото са в непрекъснато нарушение на правата на околните и се прехласват да крещат срещу пушачите

На 62 години съм. Повечето от моите познати непушачи измряха, някои отдавна. Аз пуша като комин и се радвам на добро здраве. За мен лично изводът е ясен. Излизам след малко, за да си купя торба тютюн.

Аз пък съм на 72 г. и не съм пушач, а еб.ч. Хората ми дават не повече от 50 год. Да решим чий живот е по-сладък и приятен!

Защо ГЕРБ отмени приетия закон против цигарите? Сега защо отново се ебават с хората ?Срамота !!!

Предлагам, да заведем дело срещу министъра, за ограничаване на човешките ни права!

Дано се случи чудо и дано пушенето бъде забранено със закон. Не е честно, заради слабохарактерни и пристрастени към тревица хора да страдат всички нормални човешки същества.

Лично теб, какво те интересува пушенето, че да го забраняват? Но, краденето на кабели от електропреносната мрежа напр., засяга всички. Защо никое правителство не иска да го забрани със закон? Ами всички, като махленски клюкарки сте се вторачили в джоба и здравето на другите?

Защо като сме толкова демократична държава , не направим така , че всички да са доволни и никой да не пречи на другите. Нека собствениците на заведения да решават сами , дали заведението ще е само за пушачи или само за непушачи. Това е демокрация.Всичко друго е тоталитаризъм. Никой , обаче не смее да го направи , защото всички знаем какво ще стане. Най - удобно е да излезе някоя крива глава по тв и да обяснява , колко е загрижен за моето здраве и ми забранява пушенето,след като ми продал цигари.

Еми уважаеми министре. Кажете това на шефа ви. Ама той няма интерес от това. Нали получава процент от контрабандата на цигари.

По принцип отдавна мразя висенето по кръчми и кафета... наскоро обаче ходих.... и за 1ви път ми хареса - чувствах се човек дишайки въздух, а не наркомански изпарения!

Стига с тия заведения! Като прегледе човек мненията ще си помисли, че непушачите неистово се стремят да киснат по заведенията и че това е жизненото им кредо. Е, стой си в кафенето на чист въздух сега! Въпросът е принципен. Тук ти внушават, че едва ли не, здравната система не работи заради ... пушачите. А всеки знае, че пушач или не, в болницата те гледат в ръцете. И те лекуват така, че да не влязат в преразход, а НЕ да те изпишат максимално здрав. Ако, изобщо се добереш до болница! Колкото до пушенето, това е друга игра, нямаща нищо общо със здравето на хората. И със здравния министър.

Гласувайте за БСП. Проф. Пантев никога няма да позволи да се забрани тютюнотушенето. Старата Панта дори се закани да съди вносителите на закона! Освен това цигарената мафия и контрабанда е в ръцете на посткомунистическата олигархия! Заключение - който пуши е червен, който пуши е червен! Няма нищо общо със здравето на хората.

комплексар. стой си сам в кафенето.

Ако така ти е поръчано, министре ще станем! И марсианци ще станем, ако ни го поискат. Но, защо си кривиш душата, като внушаваш на хората, че се разболяват, само защото пушат?! Да не би, непушачите да не боледуват и да не умират от болести?! Умират си! Без лечение. Без диагноза. У дома. На всякаква възраст. Млади или стари. И хора, които не знаят, от кой край се пали цигара. Тааа, с болестите ли ще се борим или ... с пушачите?

Явно много от пушачите сте си проста и необразована прослойка. Всичко се разболяват, но пушенето увеличава драстично риска от някой заболявания. Иначе може да приказваш приказки под шипковия храст и за наркотиците, алкохола, но фактите са си факти. По твоята малоумна логика, хората трябва и да си пресичат на червено, защото така или иначе ги блъскат и на зелено.

Ех, тези фелдшерки с рентгеновите очи. явно било. Явно е само, че си доста нагла фашизирана дама, която обича да се налага.

Правилно - пушенето няма никакво отношение към здравето - повервайте ми, пушач съм бил повече от 20 години. Това че пушенето вреди на здравето са митове. Проблема е съвсем друг. Пушача не е свободен човек. Пушача е роб. Душата му е болна. Зависим е от един абсурден навик да си навира димящи пръчки в устата и да ги смуче и да гълта пушека за да си набави никотин в кръвта и ако го лишат от това е нещастен. Иначе това със здравето са ала-бала, освен ако не пушиш по 40 цигари да си задръстиш дробовете с катран.

Всеки има различен ресурс от здраве. Един е по-издържлив, друг е по-податлив. Обаче всеки консумира интезивно то този ресурс и това е факт. Излишното е да пробваш години наред дали ще успееш да преминеш отвъд здравето и да се разболееш. То е като язовир с пукнатина. Един язовир е по-пулен то друг. И не е въпросът дали има восртатъчно вода, за да седи пукнатината. И водата, и здравето са нужни и харченето им от глуспост не оправдава съдържателите нито на големия, нито на малкия язовир. Още повече че при здравето няма как да разбереш кога си стигнал до критично ниското му ниво, след което си лепваш болест. Оправдянието, че пишиш, а си здрав - е едно от най-глупавите неща, които чуваме доста често.

Лъчо мозъка каза " Който обича Бойко ще спре цигарите". Е, аз не го обичам и след тези мъдри думи пропуших.

Аз пуших близо 27 години, като последните дърпах почти по кутия на ден. Преди повече от година, една вечер просто не си купих цигари. Беше точно преди да им увеличат цените. Трудно дишах и преглъщах, сутрин гърлото ми беше пресъхнало, кашлицата ми беше дълбока, дрезгава и болезнена. Отделно давах луди пари за удоволствието да гледам с премрежен, сълзящ поглед през димна завеса, докато си пиех кафето. Просто един ден казах, че спирам да пуша, като знам как трудно си изкарвам парите, няма да си простя да ги издухам във въздуха. И наистина го направих. Не беше трудно, повярвайте ми. Направете го и вие и не се карайте. Не забогатях, като ги спрях, но се чувствам като победител!

любопитно описание, дано повече го прочетат и уловят и комичното и истинското в него :)

На Вас "ХМ", благодаря! :-) За "дедим"- дано не се впрегнете и да пропушите отново. Познавам хора, отказали от дълги години цигарите и са си здрави. Но познавам повече хора, които са ги отказали след като вече са се разболели. Така че явно истината е някъде по средата, а по-точно, на когото, каквото му е писано!

Пушач съм от над 20 години,по около кутия на ден,преди около 3 месеца ги спрях от раз,без да се каня,никога не съм си мислел ,че ще е толкова лесно иначе бих го направил по рано.Идйотското е ,че седмица след като ги спрях,прочетох иследване на някакъв Англииски институт,че който спирал лесно цигарите се разболявал-до две години от рак или нещо друго.Явно всеки има собствен праг за да откаже цигарите

"Няма нищо по-лесно от това да се откажеш от цигарите. Самият аз съм го правил вече повече от десет пъти!"

Благодаря на министър Константинов. С него имаме шанс да живеем в по-чиста среда. Най-сетне се доближаваме до тези страни, където здравето е на почит и където емигрираха нашите близки и приятели. Всеки може да влезне в заведение в Чикаго или Лондон и да хапне с приятели и семейство без да го гони непоносим димен коктейл. Най-сетне започнах да влизам и в наши ресторанти и с няколко изключения забраната се спазва.

Господа и госпожини, колкото и да не ви се иска забраната рано или късно ще бъде факт, защото това е по искане на ЕС и тази забрана се налага в целия ЕС. Така че не се хабете излишно. Освен това в цял свят примката около вратовете на пушачите и компаниите произвеждащи цигари се затяга с всяка изминала година. Очаква се тази година на алкохола да пише какви са вредите от него и т.н.

Нищо няма да постигнат каквото и да правят. Мен не ме интересува какви са глупавите разпоредби. Като ми се пуши пуша, като ми се пие пия. В мюсюлманските държави издават смъртни присъди за употреба на алкохол и въпреки това и там има нелегален внос и производство. Така че въздържателите да си живеят скучния здравословен животец и да не се надяват на невъзможни чудеса. Все пак всичко хубаво е или незаконно или от него се умира :))) Наздраве!

Първо да ти кажа, че само ника ти е градски, но иначе си си чист селтак. и второ да ти кажа, че ти като искаш да пушиш аз не искам. не искам и да мириша на тютюнев дим. и трето като ти се пуши ще излезеш на улицата, ще си изпушиш фаса и после ще се върнеш в кръчмата. така както се прави в целия цивилизован свят.

Не знаех, че е възможно животът да е скучен или разнообразен в зависимост от това, дали пушиш и пиеш или не. Ако до такава степен сте зависими в ежедневието от тези навици, жалко. Имах приятел, който казваше-"Да не пия, да не пуша?... Ами, какво да правя тогава?" Та и Вие сте го докарали явно до тази крайност.

Следващият ход е да спрът храната, въздуха, водата и тн.

Ти си от любимците на министъра, не си ли? Вие чувате ли се? Никой в ЕС не е поставил толкова ребром въпроса. Подобни измишльотини се раждат само в "болни мозъци" и превръщането им в патологична фикс-идея само бележи желанието на управляващите да отвлекат вниманието от истинските проблеми с наркотиците и другите подобни гадости, които непрекъснато убиват децата ни. Ужасно е редуващите се политици да трупат пари от държавно производство, търговия и трафик на дрога, докато се гаврят с невинните пороци, все едно е въпрос на оцеляване на нацията. Всъщност цигарите са много по-безвредни; те са даже полезни в сравнение с политическата върхушка у нас след 9 септември 1944 и досега!

Само на мен ли така ми изглежда или болшинството от пушещите сте доста неграмотни?

Само на мен ли така ми изглежда, ЗАПЕТАЙКА, или болшинството от пушещите Е доста неграмотнО? Някакви други неграмотни въпроси?

всеки има право да си пущи или де не го прави,не виждам смисъл от тези полемики въпреки че искренно се забавлявах четяйки коментарите на някои от пишещите по-долу особенно на ,,американеца''LT. p.s. аз съм пушач и ще си остана такъв тъй че не искам да ми казвате къде е галерията със снимки на бели дробове и др.такива

бат бойко да не дава да говорят тия така наречени министри защото му свалят само рейтинга от тоя става хубав артист за народния театър но не и министър по добре всяко министрество да има по един говорител отклкото тия че само ни будалкат вместо да вършат работа а от нашите данъци получават заплати

Уважаеми непушачи, пушачите не са хората снижаващи качеството ви на живот в тая страна. Ясна е ползата от спиране на тютюнопушенето. Не сме малоумни. Неприятен е начин по който се налагат нещата. Тръби се и за глоби и т.н. В същото време производството на цигари не е намаляло дори. Лицемерието при налагането на забрана за ползване на произвеждан ЗАКОННО продукт носещ милиони на държавата е ...меко казано дразнещо. Загрижени били...за кое? За бюджета, май само. Чий бюджет - това е друга тема. Егати. Ще си пуша, докато сам реша, че не искам да пафкам повече.

Не, не си Тъпчо. По стила на писане си личи. Грешиш че производството на цигари не е намаляло. Драстично е намаляло. Имахме 9 работещи цигарени фабрики. Сега са само 2. Дълга е темата защо стана така. Да, много печелившо е това производство. Но, ЕС взе решение да не го субсидира. Приятен ден.

Някои печелят от порсизводството и на незаконна дрога. Каква е ралзиката между едната и другата? - тази, че едната е проета от обществото, а другате не е, респективно от Закона. Смятам, че тенденцията трябва да е към забрана и на другата. Това, че се печели, е заблуда. Ако пушачите вкарат тези пари в полезна икономика, ще се окажат милиарди, спестени за стойностни неща, включително за личното богатство на самите бивши пушещи. Държавата е богат от богатството на хората и ако хората харчат за вредни неща парите си, държавата обеднява. Илюзия е, че печели. Това са елементарни твърдения на хора, които мислят, че държавата е бюджет. Не! Държавата е хората, а бюджетът е резултат. Именно за това държавите се ориентират към дейности, който дават умножени ползи на обществото, а не просто към едни пари днес.

Прав си! Това трябва да го прочетат пушачите.

Проблемът с пушенето, драги ми Смехурко, е дали може или не може да се налагат неща с тотално болшевишки методи. Днеска с пушенето, утре по задължение ще те онождат отзад.

Всички тези приказки за вредата от тютюнопушенето са абсолютни глупости и измислици.Защо никой не си признае,че тютюнопушенето НЕ Е ВРЕДНО...хич даже.Всичко се прави,защото завиждат на големите тютюневи магнати,че са милиардери от продажбата на цигари...искат да им изтръгнат кокала..и да си набутат техните миризливи антиникотинови антитабове и други лекарства,уж отказващи от цигарите ,които струват по-скъпо и от самите цигари.Е аз и жена ми пушим от десетокласници...сега сме над четиридесетте...пушим по две и половина кутии НА ЧОВЕК,НА ДЕН!И какво от това...тичаме,плуваме,яздим коне,караме коли и мотори.Чувстваме се идеално.Нашият син също припалва цигарки от време на време....Хайде не шашкайте хората толкова!

Хахаха! Цигарите не били вредни, напротив, те били дори полезни... От 40 години тичали, плували и пушели по две кутии и половина на ден... Това значи, че вие плувате и тичате с цигара на уста, дори спите и правите секс (ако изобщо го вдигаш) с цигара на уста... Та даже сина им като се родил бил с цигара на уста... Абе, ама ти вярваш ли си? Ти да не си мислиш, че си единствения пушач, та другите не знаят какво причиняват цигарите и не се опитват да ги откажат, а? Познавам хора пушили по 40 години и мога да ти кажа, че ужасно много грешиш. А колкото до световната конспирация срещу "полезните" цигари - направо не знам какво да напиша, че останах без думи. На всичко отгоре давате и по 750 лева за цигари на месец, за да тровите вас и другите около вас, много разумно, няма що. Виж линка за снимките по-долу, много ми е чудно как се тича и плува с такъв дроб!

Пушачи, отворете imagesgooglecom и напишете "lung of smoker" без кавичките. Не бъдете тапири, образовайте се и най-вече се осъзнайте овреме.

Пиячи, направете както казва колегата и напишете liver of a drinker. Не бъдете тапири и се осъзнайте навреме.

Не правиш разлика между човек, който пие и човек, който е пияница! Това се случва с хора, които редовно прекаляват с алкохола. А при цигарите такава разлика почти не съществува, рано или късно добрчето ще ти стане като тези от картинката и ще се задъхваш дори когато говориш.

докторе това не ме спира,дори мисля сега да сляза пред блока и в компанията на съседите дружно да отровим дробчетата на децата им ;)

Добре, фелДшере.

както върви скоро ще станем и неядяща България

Знаете ли защо България никога няма да се оправи? Ами прочетете коментарите на пушещото съсловие и ще разберете! Не сме способни на елементарни неща, веднага се нахвърляте върху човека като наркомани, а той иска да ви помогне. В почти всеки коментар няма никаква мисъл, има само цинизми, но толкова ви е и акъла.

Аз пък не искам човекът-демек този министър да ми помага.Да помогне на себе си.Ясно е,че той е непушач,но въпреки това е грозен,плешив и"пътник"от кокала на властта,както и цялото им правителство.

В случая властта няма нищо общо, това е по искане на ЕС.

Аз пък мисля, че ще се оправим като се забрани отоплението с дърва, въглища и т.н. Не само, че ни обгазяват непрекъснато, ами и вредят на околнота среда. Що дървета се изсякоха/повечето е крадено/. Що на мръсотии сме се надишали, що боклуци се изхвърлят през терасите. Най-малкия проблем са цигарите. Искам и кучето на комшията и помиярите отвън да спрат да лаят, защото безсънието и нервите не са полезни за никого. Много е цинично, когато някой непушач определя живота на пушач, а в същото време неговото куче оглася квартала, прави мръсотии по стълбището. И този човек се има за по морален?