Стотици протестираха срещу забрана на пушене на закрито

Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места.

Обратно в новината

Коментари - Стотици протестираха срещу забрана на пушене на закрито | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ "СТОТИЦИ", А "СТОТИНА"!!!!!

Персоналът на заведения, както казваш, може да чака забраната, но: - Как ще изкарва бакшиши върху заплатата си? - Каква му е работата освен да обслужва, т.е. и да чисти пепелници? Избрали са нея с всички рискове и неудобства. Ако не са искали да дишат дим, са имали избор да стоят вкъщи или да търсят друга. - Какво става и със сигурната заплата, ако заведението намали оборота си с 20-30%? От 3 сервитьора ще останат 2. Ако сложим и по-малко работа, защото не се чистят вече пепелници и по-малко се обикалят масите, то и 1 стига. - Защо собствениците на заведения приемат да се опушват помещения, да скъпи аспирации, да са нужни повече ремонти, като се пуши в тях? Защо куп заведения, които в началото са имали забрана за пушене сега са с табелка, че се пуши и не се допускат деца? Явно по някаква логика непушачите не правят оборот, достатъчен за издръжката им. - Защо 3 от 7 страни с пълна забрана в ЕС вървят към облекчаване на режима, а в останалите се пуши с разделени помещения и заведения? Защо КС на Германия даде мнение срещу пълната забрана за пушене?

Ванка, много са тъпи тия пушачи! Искат да ми духат дима директно в носа, а аз да им се радвам! Оня ден, като бях в един ресторант, се изпърдях доста звучно, а хората около мен се развикаха и ме изгониха! Не разбрах защо мен ме изгониха, а те останаха да ми дишат пръднята! Та и с цигарите - същото! Защо ще ме карат да им дишам пръднята (димът) от цигарите? Да ходят да си пърдят където му е мястото - в тоалетната в къщи - никой не им забранява!

Защо си правите труда да спорите с пушачи? То е като да спориш с наркоман, винаги ще си измислят разни причини, за да си оправдаят наркоманските навици. Има и интелигентни пушачи, но те са под един процент, все пак това е едно от удоволствията на простолюдието. Потърсете в нет-а дробове на дългогодишни пушачи, гледките са ужасяващи!

едно от наи вредните неща за човешкото здраве е работата там хората остават без дробове, без заби и без коса ,това са минуори всякакво машиностроене мрасотията която се балва от заводите сащо я дишаме зеленчуци изкуствени месото не се знае тези животни какви химикали са яли а всички се притесняват за пушенето голяма тапня

Не стотици, а по-малко от 200 души, повечето от които загрижени за печалбите си ресторантьори!

До Ddroneg , Зъл комплексар,престани да обливаш всички ни със злобата си.Проява на цинизъм и лицемерие от старана на правителството е да замаскират забраните с лицемерната грижа за здравето на хората.Дишаме химия,пием химия.храним се с химия,работим и живеем под постоянен стрес.Здравеопазването е достъпно само за тези които имат пари.Грижа за здравето на хората -как ли пък не.Вярвайте ми, едва ли някой ви вярва.

+1

На расизъм друго ти лъха! Може проблемите ни да идват от тези проблеми, но нека вземем хубавото от тях!

Ами вече го взехме-наркотиците,проституцията, децата ни гледат само насилие и израстват с него .Да си гей е даже модно.,а и още много неща...

Това е дискриминация! След като не се забранява производството на тютюн, защо се забранява ползването му? Какъв е проблема да си има заведения за пушачи и за непушачи изцяло? На кого ще пречи това?

Бг-гражданко, можете ли да четете на български? Никой не ви забранява пушенето, само се ограничава. Проблемът си е ваш, задето сте се пристрастили толкова към нещо вредно за останалите хора! Ако вие, пушачите, бяхте толернатни към нас, непушачите, нямаше да има такива ограничения, нали? Прочетете коментарите по-долу за да разберете безсмислието да има заведения за пушачи и непушачи!

Абе психо вземи си избърши пяната от устата и насочи енергията си в някоя наистина сериозна насока. Положението с цигарите е ясно - забрана - заведенията частни клубове и пак ще пушим.

ти от някоя секта ли си?

+1

Ей хОра, ИКОНОМИКАТА НЕ ДА ПУШИШ ЦИГАРИ ПО КАФЕНЕТАТА И РЕСТОРАНТИТЕ !!!!! Нито пък е да лекуваш стотици хиляди от рак, сърдечно-съдови и дихателни заболявания ....

Като не искате да пушат -забранете цигарите-няма производство,няма продажби ,няма пушачи и готово. Защо не замениха тютюна с друго?Нали такава беше директивата на ЕС.

Ами нали има електронни цигари - да ги ползват и няма да пречат на другите! К'во повече да им обясняваш?

Имаш ли на идея колко са вредни електронните т.нар "цигари"?Даже наскоро една се взриви,даваха по новините.

цигари освен в бг, може да се пушат и извън БГ. Защо трябва да се прекрати и износа - освен това всеки е свободен да си пуши вкъщи. И оръжията убиват, затова са ограничени - има стрелбище, като искаш да стреляш, ходиш там. Не гърмиш по улиците. Така и с цигарите - искаш да пушиш - пушиш на определените места, така че да не вредиш на останалите.

Тук проблемът не е в това, че няма да се пуши в заведенията, а че се забранява дори да се обособят места за пушене в обществените сгради. Така в една фирма, обособената стая за пушене ще се премахне. До сега не е пречела, но вече пречи! И всички пушачи, че обличат палтата, ще слизат 4-5-6 етажа, ще излизат навън - около 10-15 мин за една цигара вместо 5 мин. По 7-8 цигари на ден - два часа!

значи за пушачи работния ден трябва да е с 2 часа по-дълъг, за да наваксат изпушеното време

Хора, родители, давате ли си сметка колко голям е проблемът с пушенето на вашите деца? От бебета ги кадите с цигарите си - вкъщи, по градинките и в кафенетата. В училище учителките до 4 клас ги удържат някакси, но после децата започват да пушат масово и директорите не ги интересува. Вижте каква тълпа от пушещи ученици има по всяко време пред портите на 31-во училище в София! И това ми било елитно училище с огромна табела, в която пишат за някакво сътрудничество с чужди училища!? Празни приказки!

Наркоман акъл няма! Тези хора не ги интересуват другите, били те и децата им!

Получи от мен възпитан отговор на репликата си. Не разбирам защо безобразничиш и словоблудстваш?! Още веднаж ти казвам: НЕ ПОЗНАВАМ ПУШАЧ, КОЙТО ДА СЕ НАТИСКА ДА СЕДНЕ В ЗАВЕДЕНИЕ ЗА НЕПУШАЧИ! Това означава, че щом всички заведения ще бъдат за непушачи, то ние пушачите, в огромната си част, просто няма да ги посещаваме. Няма как да ми пърдиш и сереш на масата у дома.

Много правилно ти е отговорил. Точно така се чувстваме ние, непушачите, като ви дишаме димилката. А силно се съмнявам да не ходите по заведенията заради непушенето. ЩЕ СВИКНЕТЕ!

Ти май не си нормален... Той не ми е отговарял, а е репликирал неадекватно. Само не можах да разбера ти дистрибутор на електронни цигари ли си, та с всеки втори пост ги препоръчваш. Освен това, след като мирлюбиво заявявам, че огромната част от пушачите просто няма /и то без сръдни, щом ще е за добро на определена група/ да ПОСЕЩАВАМЕ заведения, защо се заяждаш и кой е агресивен: пушачи, или непушачи. Интересува ме и още нещо...няколко пъти споменаваш, че цяла компания непушачи се налага да отидете на място с тютюнев дим, защото имате в групата един пушач. Не считаш ли, че това е ненормално?! И защо по дяволите трябва да се съобразите с него, щом сте убедени, че не бива да му дишате дима?! Защо ВИЕ не изолирате пушача и не го лишите от компанията си, а за целта ви трябва нарочен ЗАКОН ЗАБРАНА?!

Защо да безобразнича? Не те нагрубявам, не те ругая... Просто давам пример за това как се чувства един нещастен непушач, когато му се наложи, по каквато и да било причина, да търпи тютюнев дим. Кокото до "словоблудството" - не ме впечатляват сложни думи, случвало ми се е да ги чуя няколко пъти и съм им посвикнал. И знаеш ли какво? Сигурен съм, че дори да намалиш посещенията си в заведения в началото на валидността на забраната, скоро отново ще ходиш и, ако си честен/честна, дори ще се чувстваш по-добре в незадимено заведение.

Аз съм пушач,но не ми пречи тази забрана.Нека помислим обаче и за забраната на алкохол.Той е по-страшен.Не мислите ли?!

Поздравления! Защо тогава на другите толкова им пречи, че и протести вдигат? Подкрепям ограничения за алкохола!

съгласен, макар че няма такова нещо като "пасивно пиене". Докато при цигарите е друго

Евалата на твоя приятел, но нали не мислиш, че могат да ни зажължат със закон всички останали пушачи да си причиняваме това неудобство?! От какъв зор ще треперя тук и там и ще тичам пред нечии врати да пуша като напъдено куче?! Вярвай ми - болшинството, се преустройваме на домашни/градински сбирки ПО ДОМОВЕТЕ и оставяме на непушачите ЦЯЛОТО публично пространство на заведенията.

Колко сте жалки, явно и мозъкът ви е вмирисан!

Да ама като изядеш тези Е-та тровиш себе си не мен.Когато пушиш до мен обаче освен ти и аз поглъщам от отровата ти.

А ти като си караш колата,например -тровиш всички нас

Dobromir Dimitrow

Много добре! Значи да намерим алтернатива на горивото и няма да се тровим. А вие ще ползвате ли алтернативата на обикновенитв цигари и да ползвате електронни, за да не ни пречите?

Ей ти ме усмихна да знаеш.Цяла сутрин се хиля като си представя как бръмча с корсата межд масите в заведението и тровя навалицата а ти си пушиш и всичко е наред.

Е-е-е-е разгеле . Най-накрая нещо конструктивно!!!!!!!

Бирата и куклата ти не ми пречат.

Виж сега ти с безалкохолна или с алкохолна бира, с надуваема кукла или жива такава не ми пречиш ,но със изпушена една кутия примерно цигарки в близост да.

Отделянето на залите остана само като добро пожелание - където съм ходил, никъде не е имало добра, да не говорим за идеална изолация м/у залите. Какъв е ефекта от такива набедени зали, при положение, че след това пак вониш на нужник.

Пълни глупости, бил съм толкова години в чужбина, където под покрив не се пуши. Заведенията са пълни, чисто е , приятно е, най важното няма смрад от цигари. Само заради този факт аз съм съгласен да платя двойно, но да няма вонящи цигари. Икономиката тръгнали да оправят с цигари и алкохол????? Хе, хе, то ако икономика така се правеше !!!!!!!!!

Наркоманите протестират в подкрепа на наркотика си - Бог Никотин... Браво, ДрОгари! По-бе-да!

Вярно е, за жалост не са много хората, които отказват цигарите, макар че напоследък се увеличават.

И аз съм пушач, но откакто в Германия е забранено навсякъде на закрито да се пуши е истински рай. Хапваш си на спокойствие, пийваш си на спокойствие, а и определено минавам цялата вечер с една две цигари, иначе е имало моменти когато паля една след друга. А и най-важното е, че дрехите ти не са за пералнята или химическото като се върнеш вкъщи. Истината е, че много пушачи, включително и аз, не пушат по къщите си. Редно е и на закрити места да не се пуши. И е време между другото, да се започне отново както когато бях малък, когато някой види хлапе да пуши, да му бие един шамар и при майка му и баща му - но те всъщност са на митинга против забраната на тютюнопушенето на закрито.

Силно се надявам пушачите да прочетат думите и да се замислят, но надали! Човек, който пуши край децата си едва ли би те разбрал. За него смисълът на живота е "хляб и зрелища" и " нали все от нещо трябва да се умре". Дано повече пушачи разберат, че това се прави навсякъде по белите държави и е за добро на всички!

мога само да те подкрепя. когато ваведоха забраната тук в германия работех в един ресторант - голяма радост че няма да сменяме пепелнизи на всеки няколко минути. но заради забраната не са намалели гостите, не се усети ваобще. освен това и аз намалих много зигарите. мисля че човек трябва да види и позитивните страни на всяко ново нещо. но много хора все тарсят нещо негативно и нещо грешно и все те знаят по добре. а да не говорим да принесат с нещо другите да се чувстват по добре или да живеят по здравословно...

Пич, айде като нямате воля да ги спрете, поне минете на електронни цигари!

Съвсем не искам да казвам на някой да пуши или не.Но и не ми се струва добре навика на някой/и да пречи на останалите ,които също за кеф искат да посетят ресторант или друго питейно заведение.

Dobromir Dimitrow

Да нека си пушат - заедно и далеч от нас!

Стотици протестираха, милиони ще празнуват забраната!

Виж сега, аз не питах дали желаят или не ,а защо не желаят?Всмисъл толкова ли ще е пагубно за навика им и ако е така не е ли пък по-добре за тях.А ако имат други аргменти да споделят ,но не и присъщото за малките деца "'ами щото така"'

Къде бяха тези хора, когато протестирахме срещу монополите, цените на горивата и др.?

Рекламираха матраци "Дромео"...

Пич извинявай ама ако аз дойда и се изтропам на твоята маса в ресторанта и ти ще имаш правото спокойно да си отидеш в друго заведение. Поздрави.

Даде чудесен пример,браво.Нека да не мрънкат непушачите

Ало, пушачите, свиквайте! Все така ще ви ограниават! Ма вие и без това намалявате, де! Пушате си на закрито - под умирисания ви юрган, смрадливци-и-и-и-и-и!

Скоро се очаква да забранят и писането на глупости в нета.Тогава вече можеш да протестираш и ти.И с право.

Dobromir Dimitrow

Не, тогава ще се радвам. Няма да има повод да пиша такива неща. Защото цигарите са една голяма глупост, или казано по по-шеговит начин, те са отмъщението на индианците към белия човек.

Амче поведението им е малоумно - няма нужда от друго изследване! само пълен кретен може да си дава парите и да се трови с нещо, на което пише, че е вредно за него и околните. И освен това да се осмърдява - и себе си, и другите наоколо!

Децата се алкохолизират и дрогират на частни купони и вечер по пейките. Заведенията нямат нищо общо.

Личи ти, че си елементарен/на, особено в разсъжденията. Пълни глупости са това, което пишеш.

Ти какви разумни аргументи имаш против горното твърдение, та казваш че са глупости?

Тва пушенето голяма наркомания -наркомани!!!

Още по-хубаво да фалират, защото ще спадне и престъпността и ранното алкохолизиране на децата и куп други неща , започващи от заведенията, ресторантите и дискотеките.

Браво, аз съм на същото мнение. Да фалират! Ако това ни е икономиката, по-добре, без нея! Тъкмо тези пари, които се харчат за отрови, ще отидат за развите на друг бизнес! Нали са у хората, ето ти оборотни средства за друго!!!

Ох, как да не ви поздрави човек! Значи да фалира един бизнес, защото децата се развращавали?! Ами то и познанието развращава - дайте по тази логика да фалираме и интернет бизнеса например, че и там като се наврат в едни сайтове и като затеглят едни филми, че и като заслушат една музика... И като я подкараме по вашата логика, да направим един църковен бизнес, а? Ма то и там не си поплюват и все към светското ги влече...

gigikas

да, ама за съжаление такива като вас пушат и по сладкарниците.....

И аз не желая да диша смрад! Малоумник!

Не мога да разбера какъв е толкова проблемът? Да се направят заведения за пушачи и такива за непушачи - пък всеки ще си избира къде да ходи. Стига с тия глупости да се отлага забраната заради кризата. Нека собственикът да си избира дали ще се пуши или не в заведението му. Нека тези пушачи да има къде да пушляват, че ще започнат по балконите и пак ще ни осмърдят атмосферата.

За жалост в една компания от десет души, ако един пуши, то се отива на място за пушачи. Те постоянно мрънкат и останалите им се връзваме. Иначе това е голяма демагогия, че заведенията щели да останат без клиенти - примерите в други страни не показват такава тенденция.

Определено не си в час. Аз съм пушач, но никога не паля цигара в дома на непушач. Винаги се съобразявам с какви хора съм. Но, такива "еколози", като теб все някой им е виновен. Същински Бойко Борисов.

Смешник! Колко трябва да си увреден за да "мислиш" по този начин?! Още малко и ще започнеш да дрънкаш и за геноцид над бедните пушачи. Трови се колкото искаш, но не налагай вредните си навици на околните. Cannabis indica >> Nicotiana tabacum

Хайде първо твоя отговор на моя въпрос като си решил да се включиш

И тези, които се притесняват от фалити имат право на избор - да сменят бизнеса ;) Някой да ги кара насила да "държат" барове???

Стотици малоумници протестираха с/у забраната за пушене на закрито.

Може ли някой от уважаемите пушачи да обясни ,защо ще му бъде невъзможно да изпуши няколкото си цигарки навън?Питам без да искам да се заяждам и ще помоля за отговор само тези ,които могат да го дадат спокойно без обидни класификации.

Спокойно, без обиди и нападки ти отговарям: На заведение ходя за кеф, а не защото ми е необходимост. Да пия и да ям мога и у дома /респективно домът на останалите приятели/. Ако ще си разваляме кефа и ще тичаме като бъбречно болни час по час пред вратите на заведенията като прошляци, ще си седим у дома, каквто е и решението ни. Бъди здрав!

Ако цял живот не пиете, не пушите, не чукате, не карате със 180км/ч, не пускате Стената или Томба, не влизате в морето при червен флаг, ще живеете поне 5 години повече от мен...Тези между 75 и 80. Да са ви честити!

Или както казват рашъните: кто не курит и не пьет, тот здоровинки умрет!;о)

Что верно то верно. Все мы смертны. Но так хочется отодвинуть роковой час и так хочется подольше наслаждаться здоровьем и молодостью.

Почти прав си, само дето ти ще прекараш последните си години като човешка развалина която не може да стигне до магазина да си купи хляб, а аз ще пускам Томба и на 80я си рожден ден.

Dobromir Dimitrow

За жалост ракът хваща и пасивните пушачи като нас. Дано с тези забрани намалим дозата от тази отрова!

Добре ве мърляви нечистоплътници. Пушете ама си събирайте угарките и дима. Никой не вие длъжен да ви ги гледа и диша. Освен това аз имам колеги които 8 часа само пушат. Получават заплата колкото мен.

pusha i sam protiv da se pushe v zavedeniqta i barovete i v UK ne se pushi i nikoe zacedenie ne e faliralo

Лъжеш като дърт циганин.

Ей пушачи, аман от вас и ваште смрадливи цигари ! Майната ви ! Като закона забранява да пушите ше го спазвата ! Иначе глоби до дупка !