Започва терапия срещу самоубийства

Безплатни консултации с психиатри и психолози, терапия, семинари и тренинги са част от мерките на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) срещу зачестилите самоубийства в страната. Лекари, учители, ученици и журналисти ще се обучават да разпознават кой може да посегне на живота си.

Обратно в новината

Коментари - Започва терапия срещу самоубийства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да илюстрирам състоянието на диалога между българският политически елит/ бивш и настоящ/ и избирателите, ще припомня поговорката: -Какво правиш, бабо? -боб берем. - А как са децата? -едър и дребен????????????????

Терапията е известна на всички: Работа, сигурност и перспектива. Другото са празни приказки.

и аз ще посегна на живота си след малко с една ракия, гола, без салата, понеже е криза!

С предимство да се настанявят екземляри с "психични" ник-нейми, като ЛУДИЯМАКС, Гаргамелиус ,и оня ,белия Брат, Дронек, той си е направо луд! Има и други, лесно ще ги откриете, те винаги другите пращат на психиатри (съветската школа!) Да се обърне особено внимание на екземпляри, които при проблем межде куче и ЧОВЕК,застават и лаят като бесни на страната на кучето. Такива да се изолират !Моите роднини, Хановете, даже и Тутко, са добре за сега, слава на Буда ! Казахх! Да се изпълнявя от тоз час !!

Ама, те ли ти казаха, че са добре? Роднините де. Щото те лудите никога не си признават.

От 2000г. в Китай са разстреляни 10 000 души за корупция и 120 000 са вкарани в затвора.

да не ода да му обйяснйявам , на тоа Простак, че немам нерви !

Най доброто лекарство против глада си остава храната.

Мислиха, мислиха и го "измислиха" - то няма бедност, несправедливост и отчаяние, ами хората си го въобразяват - демек не са в ред нещо. Следващата стъпка е всеки политически опонент да бъде квалифициран като "недоволен", сиреч потенциален самоубиец и да бъде въдворяван в психиатрия, за негово "добро". Само че идеята да се бутат съперниците в психиатрии не е нова, а списъка с приложилите я никак не е за хвалба. Интересно защо не определиха като изкукали и чужденците, които се самоубиват в знак на протест, а кръщават на тяхно име улици и площади? .... Не можете да помогнете на онеправданите, гладните и унизените, подлагайки ги на повече глад, унижения и неправда. Щото не се знае дали вие, които твърдите че хората "не са уред", колко сте в ред! А все някой, някога ще подложи реалността в България 2010-2013 на истински научен анализ. И тогава ще лъснете като в небрано лозе - до един/а

Дайте пари-и край на самоубийствата!Не разтягайте локуми!

Психиатрите да започнат терапия на всичките ни политици също е много добра идея. Те управниците ни са скъсали всякаква връзка с реалната ситуация в страната и народа и със сигурност се нуждаят от психиатрично лечение за да им се обясни в какво се състои естеството на тяхната работа...въобще не знаят къде се намират политиците, все едно ги е въртяла пералнята....

........катастрофирали извънземни...

Аз пък мисля така - политиците в затвора, а тези психиатри, които искат да "лекуват" народа срещу самоубийства, така както навремето "лекуваха" за антикомунизъм, тези психиятри пък да бъдат затворени в лудницата, като особено опасни морални мутанти-антихора.

Само през месеците януари и февруари 2013г. са се самоубили 131 българи,а четири пъти повече са направили опит за самоубийство(в-к "Ди Пресе"-26.3.2013).Да благодарим на управляващите за прекрасните условия на живот в България.

ТРЕВОЖНИ ФАКТИ,НО ЗА ЖАЛОСТ РЕАЛНОС.....ПОЛИТИЦИ СИГОРНО НЯМА В ТЕЗИ ЦИФРИ...НА ТЯХ КАКВО ИМ Е...ДА МУ МИСЛИ ЗАБОРЧЛЕЛИЯ НАРОД...

Все пак и психолозите са хора, хора живеещи в България, понасящи мизерията, несправедливостите и наглостта на управляващите. Колкото и да получават, не стигат. Какво могат да ми кажат, как ще ме посъветват да постъпя, виждайки и те, безскрупулната и корумпирана съдебна система, незачитането на законите от тези, които са ги създавали, националното предателство на правителствата, сключили неизгодните договори с чужди компании, които ограбват народа, включително и тях (психолозите). Има много хора и убедителни доводи, които могат и тях да накарат, да вземат крайни решения. Според мен трябва да се убеждават политиците и управляващите, че така повече не може, че водената политика и управление до сега е вредна за тяхното здраве и в крайна сметка, това ще им се отрази негативно, както на тяхното здраве, а така също и на семействата им.

Единствената ефикасна терапия са условия за ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.Другото е ала-бала.

Има човек има проблем ,няма човек няма проблем

работа им трябва на хората и по-сносни заплати. Не да се чудят кое от децата си да нахранят днес и кое да изпратят гладно на училище. Вие виждали ли сте очичките на гладно дете? Старшно нещо! Тук психолози няма да помогнат. Народът оскотя тотално от глад и мизерия. То не беше преход , то не беше чудо! И все избори и все обещания, а нещата се влошават от година на година.

е къв е проблема ?! ако заплатите на шивачките са достатъчно високи да се преквалифицират и да почват като шивачки. ако заплатите на лекарките са достатъчно високи да се преквалифицират и да почват като лекари ако заплатите на адвокатите са достатъчно високи да се преквалифицират и да почват като адвокати. имаше ерин период в който доста лекари в БГ караха такси щото беше по-изгодно. сега доста лекари отиват да работят в Англия щото е по-изгодно. преквалифицирайте се, учете 15години за лекар и специализация и готово ... ЛЕСНО НЕМА

Който не е лекар да мре... Или да почне да избива.

То и преквалификациите с пари стават, защото качеството на безплатните услуги го знаем...

Ами преход към небитието на българския народ

когато свършат самоубийците тогава ще свършат и самоубийствата . Борбеност и желание за преодоляване на препятствията трябва ! Живота не е за безволеви ! Естествен подбор !

"ще им дават кураж"

Ема, не слушат бай Симо Мадридския, като и викаше да гледат по един пУзитивен начин на нещата. Сега нямаше да я докарат дотук с този нормален чип в главата.

Не това е посоката! Всички трябва: - да се учим да мятаме павета - да си издяламе едни здрави тояги Време е да изринем крадливците от страната си!

Е, това е терапия на място.

ТЕРАПИЯТА Е ПОДОБРЯВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРД НА ЧОВЕКА...И ТЕЗИ ДЕТО РАЗБИХА И ВЗЕХА УСМИВКИТЕ НА БГ НАРОДА ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ....

А НЕ С КОНСУЛТАЦИИ

Демек - клепаме боя директно върху ръждата. Като изсъхне изглежда много добре... за известно време, след което разбираш, че всичко отдолу се е разкапало безвъзвратно.

Най-добрата терапия ще е цялата престъпна сган наречена "българска" политическа "класа", да бъде натикана в затворите и на нейно място да дойдат почтени, нормални хора. Тогава самоубийствата и най-вече самозапалванията мигом ще спрат и ще започнат народни увеселения.