Мексико задържа български туристи без обяснение, МВнР реагира с нота

Семейство от Бургас разказва, че мъжете са били отделени от жените и на групи са били заключени в подземията на летището в Канкун

Обратно в новината

Коментари - Мексико задържа български туристи без обяснение, МВнР реагира с нота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе човек тия дето са депортирани са с туристическа виза без изключение, и подчертано мъже.... Какви проститутки, какви Ганьовци говориш. Имам приятел ходил 3 пъти в Мексико. Последният път е бил октомври месец, не иска и да стъпва там. Каза че са станали груби, без церемонии дори в хотелите само да разберат откъде си. Горещо препоръчва Аржентина, Перу,Чили но Мексико не!

Чета чета и направо не мога да пвярвам на свободните съчинения които пишете. Всичките сте шепа драскачи и нищо повече. Нямате и капка представа какво се случва, но Бай-Ганьо си знае неговото. Нищо от написаните коментари няма общо с реалноста. Тук всичко е спокойно. Ако наистина за затворили някои нашенци то не е без причина. Депортират много и не само Българи. Предимно руснаци или по точно рускини. Идват много труженички да проституират и затова ги отпращат. Последният път като се прибирах за БГ качиха на моя полет (Туркиш Еърлайнс) до Истамбул - 30 парчета - потенциални емигранти - Главно Руснаци и Мюслита. Никой от тях не се оплака че са се държали зле с него. И да ви светна нещо за мексиканците - Страшно гостоприемни хора (повече от нас със сигурност) и много ниско конфликтни. Така че това което драскате тука по форума изобщо не е вярно. Страна на картели и рекет на тур-оператори пълни щуротии. Като цяло проблемните щати на Мексико са по Границите с Америка (от там се разпределя коката за Канада и USA). По цялото крайбрежие всички курорти е спокойно. Живея в Канкун от 7 години няма нищо общо с това което пишете. В момента имам на гости приятели от БГ. Пристигнаха вчера. Нямаха никакъв проблем. Държа да отметна - Отседнали са при мен - Не в хотел, Не чрез Тур-оператор, а просто на гости. Депортираните не са просто депортирани за кеф. Ако не можеш да докажеш къде отиваш и какво ще правиш - биха те отпратили от много други държави. Ганьо свикна да си щъка в Европа и му се струва странно че хората защитават границите си до колкото могат..

След като сме интегрирани с евроатлантическите ценности и сме" ГРАЖДАНИ" на ЕС,би могло да искаме намеса на ЕС!Ако естествено ни броят за живи там.Друго си е да ни бутат в конфликта в украйна и да им охраняваме границата .

Или са ИТ- чekиджии които са опасни пред монитора и клавиатурата или са мулета на белото

Ко толкова има за чудене? Тия наши ганьовци са търговци и дистрибутори на "белото" и са отишли в Мексико за "стока". Мексиканците прекрасно знаят това и с право са ги арестували и изритали ганьовците от държавата си. Наште парапитеци да се радват, че само с туй са се разминали иначе е могло да попаднат в мексикански затвори, а пък там си е ебало майката. И между другото - поне едно 90% от ганьовците са занимават с някакъв тип хайдутлук - дрога, отглеждане на "трева", автоджамбазлък, източване на банкомати и кредитни карти, пране на пари, каналджийство и трафик на хора, различни видове контрабанда, проституция и сутеньорство, корупция, кражби, измами, далавери, спекула и какво ли още не. В БГ-мутрокенефа от царя до пъдаря се прехранва с хайдутлук.

Де..ил, Мексико е гара разпредлителна ако ше ходат за бело , ще идат при производителите . А най-малоумото е в стия за тая клоака Мескико да се жалваш от престъпността в България

Да не са заминали чрез туристическата агенция на Пегъзи Бузовски? За един приятел питам....

вероятно тия туристи са проговорил и па рассийски и в комплект с липсата на резервация за хотел са ги заключили!

Търсили са 'екзотика' и са я получили. Когато искаш да почиваш в подобни страни, трябва да си наясно, че нещата винаги, във всеки един момент може да се объркат. Манталитета, законите и разбиранията на тези хора са доста различни от нашите. Ей го, след четири месеца ще е лято в Гърция, ходи си там да ти е мирна главата.

Оф ай стига с това Халкидики. Ако беше ходил насам натам щеше да си на друг акъл.

ми гърция я посещават около 90 000 българи месечно а мексико??? за мексико няма данни, просто защото никой българин не ходи в мексико! тия, за които пише в статията вероятно са рассияни които са се пробвали с български туроператор да се спасят в мексико! не им се е получило и за жалост са ги върнали в България а не в рассия

Аз съм в Канкун и разбрах за случайте. Казаха ми че не искат украинци. Някой българи явно са ходили до Украйна или имат двойно гражданство. В момента има български групи тук. С една от тях имаше испански граждани който бяха задържани, но за малко, тъйкато говореха испански явно се оправиха и ги пуснаха, а българите минаха. Като цяло е заради украинската имиграция. Влизат в Мексико като туристи и от там в Сащ. Да но Сащ не ги иска вече а в Канкун няма да ги настанят безплатно в хотели като във Варна.Всичко е пълно на 100 %.Няма как да стане.

ти по инерция бъркаш украинците с рассияните! нищо, ще ти мине!

Не в Канакун в Магадан си ти

Не са говорили в кешовица, тоя език всеки го знае.

Това се дъвче от няколко дена!!! Има ли туроператор или не?

да реват по медиите - ясно е че са се опитали да влезнат през Мексико в САЩ! Само че номерът не е минал!

Да не би да са имали прах за пране от Колумбия?

Чудя се дали нема връзка с често пътуващи туристи от типа на Гълъбин Боевски, та така да процедират....

Правилно, в Северна Америка не пускат без платена резервация в хотел, тарикатите да знаят

Пак бой като не сте яли, добре е. А оплачете се на арменския поп кви права имате в Мексико. Налягай си парцалките народе, глобализацията умря и по екзотичните дестинации най-много да изядеш бахура. Като не можете да си стоите на задниците, поне се ограничете до Европа.

Еми да поканят мексиканския президент и премиер на визита или да ги отвлекат като дойдат в европа колко наводнени мазета имаме из софия цяла година по аквапаркове ще ибикалят а зимите ще са запомнящи.

Шило

Остана да са попаднали на тур оператор измамник, който нищо не е направил за резервациите им. Горките хора

шило, кой българин ще тръгне на екскурзия с жената и децата по това време на годината бе? та децата са на училище, а отпуските са или за ски, или за плаж! това не са българи, не са и туристи!

Тия , които могат да си го позволят ., де..ил

Как така през туроператори платили за почивка, а нямат резервация за даден хотел .

в Аруба. Аруба е ЕС протекторат и се влиза с ЕС паспорт.

Той и Поли Пантев така мислеше.

Ако имате двойно гражданство от незападна държава или съюз, ще сте по добре посрещнати. Западняците стават все по мразени по света. Приемат още да им вземат кинтите и дотам.

откога Мехико е "западна държава"?

Бахти колко жалки изглеждаме щом и мексиканците си правят ташак с нас. Малоумни полуиндианци с колиби и мулета...

които пресякоха границата на мексико и САЩ на световното по футбол през 1994г с....КОЖУСИТЕ, НЕЛЕГАЛНО.

Е браво , ти сега ли разбра , че Българите сме негрите на Европа а като територия сме септичната яма на Европа .

Много от екскурзиянтите от БГ хващат границата за Америка и никакво връщане в БГ Затова е този вой

Никога не трябва да се забравя,че това са едни прости и корумпирани латиноси.

Очевидно е че това е мнението на мексиканците за българите. Само замени латиноси с цигани.

Мексиканците са подкупени от македонците.

БЯГСТВОТО НА БЪЛГАРИНА ЗА АМЕРИКА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРЕЗ МЕКСИКО ЗАТОВА Е ТАЗИ ДАНДАНИЯ

Това не е вярно.Не сме преди 1989?!Взимаш виза и заминаваш.

Бай Пън ти дава амнистия, а ако останеш след виза - не

Това наистина би трябвало де се разследва до основи!!! Би трябвало българската общност да се държи в течение на това изясняване докрая! Иначе минаваме за неинформирани и лесно манипулирани като нация! България има право да научи истината!

Новите български феодали ги прецакаха. Няма само те да малтретиран наемните работници. Кеф ми е.

Защото преди 4 години майка ми ходи на почивка там и каза, че е най прекрасна дестинация на света и нямаше никакъв проблем с отношението там!!! Явно те си имат някакъв проблем с България, но е много тъпо и тъжно за хората които са заделили пари и време и накрая никаква почивка и още такова отношение, това със сигурност трябва да се изясни на какво се дължи !

Проблема не с България Проблема е с това от къде идваш и къде отиваш и как ще си заминеш. От там върви много трафик на наркотици. Много внимават кой идва и къде идва, а все път като се връщам от там в Щатите ме разпитват генерално и ми тарашат багажа, както и на всички други от полета. А до Пуерто Пенаско винаги при връщане минават колата с кучето

На мен ми е чудно тия с какъв акъл се врат в това Мексико.Пълно с престъпност, картели, дрога и какви ли не престъпления.Да по курортите може да е малко по-сигурно, защото правят пари от туристи.Но за какво- да биеш толкова път и да се навреш в някакъв хотел с басейн и море, все едно няма по-близки страни със същите условия, че даже по-хубави.Ама не важно е да се похвалиш, че си ходил ЧАК в Мексико и после да постваш снимки във фейса колко си велик.Тази едната даже бременна тръгнала на такъв дълъг път, да не изпусне нещо.Това не оправдава по никакъв начин отношението на местните власти да те затварят без причина.Но не мога да разбера защо се вреш в такива опасни страни.И без пари да ми дават екскурзия няма да отида там.Има толкова много случаи на случайно застреляни турсити в тези курорти, защото пак някакви нарко картели са си разчиствали сметките.Ще ходиш в такива опасни страни все едно само там има море и 5 звездни хотели.

Мноооого си прав!!!!!

То и на нашето мутро-лайноморие не е по сигурно. Преди години едни мишоци се стрелаха в слънев браг като се мислеха за гангстери а са просто едни обикновени мишки с малко повечко парички.

В щата Yucatan, където е Канкун, престъпността е относително ниска, а туристите са "свещени крави", които не се закачат. Е, има някаква вероятност да станеш жертва на престъпление, но тя е да кажем колкото в Лондон или Париж...

Не се закачат само ако са си платили "такса спокойствие" на картела. Хотелите са на картелите, там те пазят, но всички други неща извън си плащаш отделно. Ако вземеш кола под наем таксата към картела е да наемеш шофьора който агенцията ти препоръча. Иначе имаш случка. Същото е и с бусчетата до атракционите - купуваш превоза от хотела, по скъпо е но таксата е включена. Иначе има в града шанаджии където е 30% по-евтино ама рискуваш много.

Ако ходиш по грешните места вероятността става сигурност

Май един или два пъти ми се е налагало да пътувам от САЩ до Мексико, като влизам и престоявам няколко часа на летището. С две думи все едно съм попаднал на Долната земи. Мексиканците и мексиканците са едни дребни, черни и грозни. Дори и младите им момичета са такива - господи опази.

Айде без дискриминациии!, моля!!!! Само ний сме си най-убавите…..

Това не е дискриминация а реалността , От тия сме по-хубави , пробелм ?

Да видим нашите мишки какво ще направят сега за да ни защитят. Да ходят да реват при рептилката Урсула ако трябва но да се тръби навсякъде.

Вероятно мексиканците ги е Шубе от нещо или някого и така го отнасят случайни хорица. Просто не ходете на ексурзии там. Явно не е безопасно на този етап. Мексиканците не са хора, които ще отказват хиляди евро без причина.

“Положението на границата САЩ и Мексико е нетърпимо -Мексико до преустановява приемането на туристи от Источна Европа” Хахахаха

Да трябва да се следят новините преди да се прави хотелска резервация!!!

Резервациите се правят поне 4 месеца предварително, та надали хората ще бъдат запознати с актуални събития и новини!

ясно е. че проверяващия е емигрант, от северна македония. затова така се случва, мдаа

тежки са им били куфарите

Отмъщават си, че ги бихме с дузпи '94. Помнят още, коп-летата!

Ако не са имали хотелска резервация може да са ги третирали като потенциални емигранти за САЩ. Много руснаци и украинци правят този номер. Отиват в Мексико и после пресичат границата на Мексико с САЩ и искат убежище… Най-вероятно това е причината… Байдън им е подсказал на мексиканците какви да ги прави…

Като не познаваш случая, що коментираш. Въпросните туристи не само са с резервация, но и предплатен престой в хотели 5 и 4 звезди. Това не са ти украинци да имат претенции за хотел 5 звезди, без да платят?

Имам предположение за причината. Мексико е държава, овладяна от престъпността. Важи особено за държавните органи-полиция, граничари, митничари. Полицията, в нарушение на закона не дава възможност на туристите да се свържат с консула, или адвокат. Държани са в подземия-без съд и присъда. Не е осигурен преводач-говоря от английски, макар,че и от български са длъжни-техен проблем е как и откъде ще намерят преводач.Тоест това не е някаква законна процедура, а произвол. Предположението ми е-туризмът в Мексико е под контрола на мафията. Явно е намек нашите туристически фирми, ако искат да пращат туристи, да плащат отчисления. Със сто процента сигурност, като нашите се свържат с необходимите хора, и почнат да плащат рекета, това ще приключи. Моят съвет е просто да спрат да возят туристи, а не да дават рекет на мафията на мексико. В добавка-в Мексико има гражданска война. Отвличани са и туристи. Престъпността е навсякъде, мафията контролира всичко. Води и се грижданска война-убити са около 100 000 човека, за период от 15 години-че дори и в окопите на Донбас жертвите са по-малко, алооооу.

Мексиканците са 1:1 като нас, господ им е дал прекрасна природа и много голяма мърша като народ за да компенсира равновесието. Заминавайки за Мексико трябва винаги да си подготвен за на-лошото като се започне от летището а вече стъпил в страната има голяма вероятност да те отстрелят още на първият светофар ако си с по луксозна кола. Все едно си в една голяма циганска страна.

Тия наши сънародници, нещо като наркотици да са пренасяли ?!? Защото на това ми намирисва...

Европейци потенциални емигранти в Мексико, за подобно унижение не си бях и помислял, тези просто чупят тъпомера... Питам се дали не са искали малко кеш, ама като не знаят английски не могат да си по поискат качествено:)

от мексико в америка имат предвид, не че някой е хукнал за там.

Може би не са били изваксени...

"че са потенциални емигранти"

Мексико е страна на индианци и ацтеки, беден и прост народ, много подобен на наша милост, но имат държава, докато ние нямаме. Мунчо разруши всички държавни институции…

Мексико е на 15-то място в света като икономика.

И на 1во да е , пак си остава една изключителна дупка , земя на картели и корупция

Няма държава в Мексико-там всичко се контролила от организираната престъпност. Има тежка гражданска война, и над 60 000 загинали или изчезнали. Особено в провинцията, където е въпросното летище. Силно е съмнението,че местната мафия го прави това, за да почнат нашите туристически фирми да плащат отчисления. Ако беше законно това ,което го правят, туристите щяха да имат възможност да се свържат с консула, адвокат. Мексико е държава, овладяна от престъпността. Не е забравен и случая, отразен от медиите, когато местни полицаи застреляха десетки студенти. Това ли е държавата им? Мексико е сборище на организираната престъпност, овладяна от мафията територия, където ежегодно загиват хиляди в гражданската война. Не ходете в Мексико-вашите пари ще останат за мафията, която контролира туризма, ще бъдете под риск да ви рекетират и изнудват. По-добре посетете Флорида-за същите пари ще изкарате спокойна ваканция при същия климат, но при стократно по-голяма сигурност.

Абсолютно точен коментар! И аз се замислих дали мафията няма пръст в тази работа? Започнали са с източноевропейци, като по-слабо защитени, ако се получи ще продължат нататък...

Луд ли си бе колега???? Чета чета и направо не мога да пвярвам на свободните съчинения които пишете. Всичките сте шепа драскачи и нищо повече. Нямате и капка представа какво се случва, но Бай-Ганьо си знае неговото. Нищо от написаните коментари няма общо с реалноста. Тук всичко е спокойно. Ако наистина за затворили някои нашенци то не е без причина. Депортират много и не само Българи. Предимно руснаци или по точно рускини. Идват много труженички да проституират и затова ги отпращат. Последният път като се прибирах за БГ качиха на моя полет (Туркиш Еърлайнс) до Истамбул - 30 парчета - потенциални емигранти - Главно Руснаци и Мюслита. Никой от тях не се оплака че са се държали зле с него. И да ви светна нещо за мексиканците - Страшно гостоприемни хора (повече от нас със сигурност) и много ниско конфликтни. Така че това което драскате тука по форума изобщо не е вярно. Страна на картели и рекет на тур-оператори пълни щуротии. Като цяло проблемните щати на Мексико са по Границите с Америка (от там се разпределя коката за Канада и USA). По цялото крайбрежие всички курорти е спокойно. Живея в Канкун от 7 години няма нищо общо с това което пишете. В момента имам на гости приятели от БГ. Пристигнаха вчера. Нямаха никакъв проблем. Държа да отметна - Отседнали са при мен - Не в хотел, Не чрез Тур-оператор, а просто на гости. Депортираните не са просто депортирани за кеф. Ако не можеш да докажеш къде отиваш и какво ще правиш - биха те отпратили от много други държави. Ганьо свикна да си щъка в Европа и му се струва странно че хората защитават границите си до колкото могат..

Абе който има пари да иде до Мексико, хич даже не го мисля... Щом може да си плати да стигне до Африка, значи има много пари и все ще се оправи в живота...

Ти мисли за себе си и началното си образование по география! Тези поне са научили за разлика от теб че Мексико не е в Африка!

Ае сега! Мексико не било в Африка! Ти ходил ли си на даскало бе!

Точно един такъв като тебе, когото наврях в миша дупка, се опитваше да ми обяснява преди време, че Дубай не е в САЩ... Е, ако не е в САЩ, защо казваме Дубай бийч?!?!!? Всякакви многознайковци има, които никдъе не са ходили, само приказват...

Не се лъжете. Мексиканците са страшни измамници! Няма на кой да се оплачеш там ако имаш проблем. Гледат да те прекарат по всякакъв начин. Не им дреме за теб. Дори и да изчезнеш няма и да те регистрират. Вярно красива страна, хубаво време, прекрасни плажове и храна, но мърша като народ. Не случайно испанците са вдигнали ръце от тези маймуни и са ги оставили, видяли са че не могат да се српавят с тях и да ги култивират!

Това е защото има нашенци, които се опитват да се доберат до Америка през Мексико, в тълпата от мексикански бежанци. Ганьо е хитър, но и глупав, защото мисли другите за глупаци. Да отидеш в Канкун на почивка, в другия край на света, когато има по атрактивни и близки курорти е много съмнително…

Да бе, кой нормален човек ще тръгне да емигрира по подобен безумен начин, ти съвсем изплиска легена:) Да не мислиш, че като оставиш живота си в ръцете на някой картел с обещанието да те "прекара" в САЩ и вече си в САЩ?! И кой вече емигрира в САЩ толкова отчаяно, при условие, че цяла Европа ти е алтернатива, пък и Канада?

Глупости. Границата с Канада е широко отворена, кой ще ти бяга през Мексико??

Получаваш амнистия, през Канада не

за бългериани и други тъмни субекти е затворена

Много знаеш бе! Я виж на картата къде е канкун и къде границата със САЩ! Няма никаква логика!

Логичното обяснение е, че репутацията на България в международните отношения е девалвирала дотам, че освен т.нар. македонци, вече и индианците се гаврят с нас... Това даже не е ирония, а констатация на текущото положение...

Съмнявам се да е без причина....