Мехмед Дикме: Няма кой да накаже Порожанов за глобите за еврокъщи

"Който е писал методиката за определяне на санкциите по Програмата за развитие на селските райони, е бил изключително некомпетентен", смята той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЛЕД ВСЯКО ГОЛЯМО ИЗКАЧВАНЕ СЛЕДВА ГОЛЯМО СПУСКАНЕ

Мафията е на власт а последиците няма закон който да е написан и да няма т.н. "вратички" или с уж "недоглеждания"! Единствената цел обаче е грабеж! Ако пък се разкрие случайно далаверата идеята е Данъкоплатеца плаща! Да не би някой да осъдиха за 4,5 милиарда окрадени от КТБ!! Все няма как !!

По скоро е бил твърде компетентен !

Всеки един среднограмотен чиновник знае как се поставят и как се изпълняват задачи, по съответния йерархичен ред. Самата Методика може да е написана и от чистачката, но това че тя не е излязла от името на министерството - отговорността е на министъра. Останалото са просто интерпретации.

Аха, поради рекомпетентност няма подходяща методика, така ли? Мисля, че сегашната методика умишлено есъобразена именно в полза на злоупотребилите с евросредства. Точно за това трябва да бъде обвинен Порожанов и да понесе лично и глобите, и всички въмможни присъди. Никой не е бил под упойка, докато са подготвяни документите по еврофондовете. Как така ще товарят с глобите хората, които са били ощетени от измници бенефициенти!!! нямало тестове - напишете ги, приемете ги, въведете нови практики. нали всички виеха цял месец за необходимост от промени! Хайде, първата промяна да е това: злоупотребилият с държавни и евро средства лично плаща глобите и възстановява взетите суми - от едрите лапачи до несретниците с фалшив ТЕЛК! Да видите тогава с какви хпари ще разполага държавата ни!

Поредно доказателство, че Групата за екстремално разграбване на България (ГЕРБ) няма нищо общо с правилното нормотворчество. Когато им говориш по тази тема – за лобиските закони, за нарушенията на конституцията, за неспазване на различните нормативи с цел да крадат и въобще за всички злоупотреби и некомпетентност на управлението, в резултат на които населението на страната намалява непрекъснато, те ти отвръщат, че това бил „езика на омразата“. Жалко, че българите не отидоха да гласуват на последните избори, за да им покажат „езика на любовта“. Зная, че сме търпелив народ, но пък чак толкова, направо е грехота.

Ще се връщат и къщите и парите. Може да не ги глобят по тази методика, но могат да бъдат осъдени за измама с евро фондове. Дикме говори глупости. Ще се плаща по един или друг начин.

Много правилно звучи от устата на този който унищожи бьлгарското земеделие,и остана не наказан за извьршените от него престьпления срещу Бьлгария и народа.ЛИЧНО ТОЙ ИМА ТРИ ХОТЕЛА ПОСТРОЕНИ С ДЬРЖАВНИ ПАРИ,А БЬЛГАРСКИЯ ДАНЬКОПЛАТЕЦ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ТЯХ. Еваала бей ефенди.

защо пишеш глупости бе, дикме беше министър не повече от година и нещо, подаде си достойно оставката за няма що и на негово място дойде нихат калбил

Българските избиратели са изпростели мазохисти. Виж тези които са извън България , независимо какъв етнос са , са по интелигентни, и показаха защо са напуснали страната, защото мислещи и умни хора нямат почва тук. Тук трябва да има само оглупял и изпростял стресиран електорат - по лесно се управлява.

за другите...

има, има, видял съм възмездието какво прави, ужасно е, рак, други болести, всичко си идва на мястото, човешките същества могат да се излъжат помежду си, но вселената не можеш да излъжеш, време, само да мине време!

И г-н Цветанов си мислеше,че няма Кой да го накаже,но се оказа в грешка. Получи Цветано минус. Аут от всички постове и това не е всичкото..........

Не изключително некомпетентен , а Изключително КОРУМПИРАН ! Защото е направена в защита на крадците ! По поръчка ! Но Борисов награждава тези хора с министерски постове !

Трябва да се почне война срещу посредствеността в администрацията на всички нива и това е добър повод за обявяването ѝ!Дайте го този некомпетентен да го видим-снимка,автобиография,диплома (ако има),имуществено състояние,всичко.Обявете го,осветете го,за да му се препречи пътя по-нататък да прави същото на наш гръб.Дайте го,за да не го назначават никъде на работа,освен пачач на склад!

Някой прави магарии, не носи отговорност, няма последствия за него, но... ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ! Калинки от всички власти - обединявайте се!

Порожанов е бил председател на фонда "Земеделие", когато е разработена методиката, а кой е бил министърът на земеделието тогава, дали не е бил Дикме, министерството беше дадено на ДПС, а къщите за гости са на хора на ДПС.

Къщите за тъщи са по ПРСР 2007-2013. Дали пък тогава случайно министър не е била днешната министърка?

В ЕС влизаме през 2009 година, така че е след 2009 година, излиза че през този период управлява вече ГЕРБ, а министър е Валери Найденов от ГЕРБ, но все пак министерството е изцяло завладяно вече от ДПС, а Борисов по това време заяви, че Доган е най-добрият политик в България, а спечели изборите с обещанието да изхвърли ДПС от властта.

И както се разбира, компетентното лице за изработване и авторизиране на методиката е бил министърът, а не шефът на фонда! Това може би е направено, за да може облагодетелствалите се да бъдат недосегаеми! Те са били наясно кои ще се облагодетелстват от тези прогарми!

Слушах го Дикме. Много правилно каза: вината е в тези, които избират политици, които назначават такива като Порожанов

Вината е в електората на СПС

Масите са изключително тъпи, за да разберат следното. Парите от Европа се отпускат на България. След това властимащите си разпределят тези пари чрез най-различни европрограми и чрез свои фирми и подставени лица. Като стане обаче издънка, глобата се налага на България. И тази глоба вече я плащат всички данъкоплатци. Също така, вноската на БГ към ЕС пак се плаща от всички данъкоплатци, които избирайки дадена партия, пак им правят далаверата.

Защото ЗАКОНЪТ е такъв. А какво е определенито на закон- Това е волята на икономически господстващата класа ,възведена ва Закон. Законодателят никога не гласува срещу себе си.

Ама то е правилно, логично и морално санкциите да са върху държавния бюджет, т.е. върху данъкоплатците. Щом като данакоплатците избират такива политици, т.е. делегират им правата си в представителната демокрация, естествено, че те носят отговорност. Ако ти упълномощиш някого да ти продаде къщата и той я продаде на вуйчо си на занижена цена, кой е отговорен? Като народът първо ги избира такива и второ - не им търси отгвороност после кой ще възстановява средствата и откъде? Ще осъдят Порожанов да върне 200 млн. или половин милиард ли?

Да се платят глобите към европейския съюз, от парите на политическата партия която го е назначила.

Няма да им стигнат.

винаги ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ връщат. Затова и БЕЗОТГОВОРНОСТТА е ВСЕОБЩА!

ВСЕОБЩА, а е само на ИЗБРАНИТЕ!...

Отговорността е на избиращите! Хасан не е виновен, че яде баница, а който го е избрал да му даде баницата!

И като си толкова отворен, я кажи за кого да гласуваме? ПОСОЧИ ЕДИН и ще гласуваме за нега! Ама да не е като тези, дето 20 години крадоха и нищо не направиха, нито като този, дето дойде за 800 дни да изсече горите и да си върне палатите, нито като тези, дето за последните 10 години направиха нещичко, ама окрадоха повече и от предишните... Кажи де, не си трайкай! Та турците ли не пробвахме да са на власт, да царе ли, не пробвахме, коалиции ли... И какво?

Трябват ни прокурори и съдии от чужбина.... Няма друго спасение....

и сегашните са под чуждо въздействие !ти твоите не контролираш и плашиш ,а за чуждите как ще стане ?

Само дето новите ще са под западна администрация, за ужас на мурзилажа