Уволнения в МУ-София след скандалните разкрития

Главният счетоводител и двама ръководители на обществени поръчки в Медицинския университет в София са били уволнени след проверката за финансови злоупотреби.

Обратно в новината

Коментари - Уволнения в МУ-София след скандалните разкрития | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само хан Крумовите закони ще помогнат. Обесваш го пред учреждението където е работил/действал и слагаш една табелка отгоре за какво. Децата, жената и т.н. в ТКЗС или да работят без пари докато избият краденото + разходите и лихвите. Диктатура оправя България само. Законите са създадени от неграмотни, простовати и селски политици, защото всичко е подправено и на базата на шуробаджанаците.

Вижте какво, Ваньо Митев е много сериозен бандит навлякъл червена тога. Но да не забравяме, че е имало и папа-пират. Щом дори акад. Миланов не е посмял да се кандидатира за този пост значи наистина ставката е била много сериозна. Грешката на Ваньо беше, че подцени съдбоносно Вихра Миланова. Но той макар и тарикат е един наистина много прост селяк. А обикновен ологозахарид означава сопол :)

Академичната автономия се разбира от хора като Ваньо Митев като възможност да превърнат Медицинския Университет в нещо средно между средноазиатски емират и средновековен феод, където един друг се ръкополагат за професори, академици, доктори на науката. Ами защо не и за генералисимуси! Те отговарят толкова на критериите за професори, колкото и за генералисимуси. Лепят си титли по челата като петолевки на циганска сватба!

Ваньомитювщината почти унищожи и малкото останали следи в Медицинския Университет. Академик?! С нито една публикация с импакт фактор, с никакъв принос в науката, но пък с производство на професори, сравнимо с раждаемостта в Субсахарна Африка. Тогата му стои като овчарски ямурлук и е почти с цвета на охранената му, червендалеста физиономия. Ужас!

Имах предвид: "малкото останали следи от академизъм". Да по времето на "академика" хората занимаващи се с наука в МУ София станаха по-редки от тюлените-монаси в Черно Море. Но пък далаверата вървеше. Ваньо "академико" следваше латинската максима: Далавера далаверидис про узум проприум:))

По времето на "академик" Ваньо имаше един-единствен, желязно спазван академичен принцип - Взел Ваньо - дал Ваньо . Критерият за прием на чуждестранни студенти беше също един и също неумолимо-академичен - Кинти имаш ли? Както и критерият за взимане на изпит от чуждестранен студент: Тоя плати ли си?

Тази Маркова, която от счетоводителка стана "професор" е безочие, но по-лошото е, че това безочие продължава, произвеждат се "професори" на кило, като сам кандидатът си предлага журито, обикновено шуробаджанаци или пенсионери, които за мижавия хонорар са готови да рецензират със затворени очи.....и това положение е абсолютно навсякъде - Техническия, Химическия, дори Софийския, а за провинциалните вузове, да не говорим......

Напълно съм съгласен с тази реплика. Пожарникарят Бойко и неговите "помощници" искаха да закрият БАН. Всичко което има мозък и е с истински умения, дисертаций и приноси в науката е вече навън. Всичката измет и паплач остана само в "университети, колежи, и т.н." Пълна боза, нацията отива в мръсният канал. Тази система в академичните заведения почна още аз докато бях в БГ, 1995+

Не е лошо да прочетете и отговора на проф. Ваньо Митев. Май накрая ще излезе, че целият скандал е скалъпен за да може Вихра Миланова да гепи едни 100 000 000 лв., вероятно не само за нея лично, а и за Паръмка.

Абе брат'чед, ти виждал ли си го тоя Ваньо Митев, чувал ли си го как говори? Ами че той беше срам за съсловието. И където седне седне и стане разправяше, че баща му открил 4-ти сърдечен тон?!?! Впрочем, напълно в унисон с провинциализацията на българската медицина. Тук се откриват болести, за които световната медицина тъне в невежество: Ендемичен паркинсонизъм на Божинов, ендемична балканска нефропатия и т.н. , и т.н.

Аз не съм чак толкова очуден от това, което се случва в МУ. Нали преди това имаше подобни разкрития в Свищов. България се превърна в едно голямо феодално владение. Който е на власт, прави каквото си иска. Такива неща, като кражбите на милиарди не се считат като престъпления, а като нарушения. Понятия като справедливост в България вече не съществуват. Ние сме пред тотален разпад. И сега, дайте да осъдим, че Митев, по подобие на политиците, управлява университета като лична собственост. И хората около него с право питат - защо той или защо само той? Нали всички са такива? И са прави хората.

получаване на документи, които са доказателства. Защо той е поискал да му бъдат дадени на ръка без подпис. Това е твърде важно за причините за акцията срещу ректора.

Заради всичките тези престъпни далавери се напълни държавата с лекари, които не могат да излекуват настинка, инженери, които не знаят таблицата за умножение и учителки, за които правописа е тера инкогнита ... Трагедията е пълна.

Жалко, че и Вие сте жертва на лошото образование. Вижда се как Ви куца граматиката. Объркали сте словореда

...Уволнения в МУ-София след скандалните разкрития... --- на всички работещи в стоматологичния факултет да им извадят всиките зъби и да ги уволнят незабавно без право на пенсия! там са садисти! особено професорите! всичките в панделата!!!!

"обясни, че в момента интересът на новото ръководство е как да се изразходват и разпределят средствата от 85 милиона лева на МУ-София. " Това сигурно е вярно, но и това, за което са ви уволнили също сигурно е вярно. Така че, хайде моля към затвора и да се готви следващото ръководство "професори". Защото професор в България вече звучи като долен мангал, само по-тъп, нагъл и крадлив.

Във всички ВУЗ-ове гъмжи от далавера. Това не е частен случай, а просто въпросните лица са били неудобни за някого и се вадят компроматите.

Мноо професори, мноо салтанат бре! Секи олигофрен с крадливи пръстчета айде оп - и професор! Навремето пак си ги имахме таквия - проф. Мако Даков, Тано Цолов, Пуцо Цуцов, Цура Муцева и всякаква паплач. Саа разбрааме ли са? Трябва да пишеш така, за да могат да те схванат. Сериозно - да им се изземе имуществото и авоарите и да се оставят агрономи в пустеещите земи български. Иначе - пак жалка картинка.

Нека напишат статия след като въпросните уволнения минат през съда, защото много често същите се отменят като прибързани и незаконосъобразни.

Гущерът опитва да скъса опашката си, за да оцелее, но смрадта се е понесла на километри и нищо не може да ги спаси.

Касиерката "Професор". Страшен ташак е тази България. Е както пишат запознатите, излиза че на тази Маркова Митев и е подарил титлата професор, защото му е превеждала добре парите в швейцарските му сметки. А той-Академик. За какво точно е академик. За кражбите които е извършил. Да му проверят сметките в чуждестранни банки, на него и на семейството му.

Академията се храни от пари, но не е предприятие за пари, а академия за наука. Това е приоритетът на МУ и това поддържа имиджа и нивото му като академия, това гарантира и в най-голяма степен нивото на лекарите, които обучава, за да лекуват хора! Те там се учат и на етика. От Ваньо Митев не са научли онази етика, която очакваме от тях!!! Докато е доил пари от чуждестранни студенти срещу подарени дипломи, Баньо е провалял имиджа на МУ и е свалял нивото на академизма там! Паднало академично ниво струва далеч по-голяма загуба, отколкото Ваньо е докарал в сметките на университета. Струва и човешки животи!!!!!!!! Този човек е монетаризирал академичен имидж, като го е харизал за пари. Смятам това за антиакадемизъм. Това е проява на сбъркана личност. Той не е част от академичната общност, а търгаш. Падение. Превърнал се е в подстрекател и двигател на онова, което е опошляване на медицинското образование. Това е родоостъпничество срещу пари. Изкривена неинтегративна личност, на която е дадена власт. Е, покаал е кой е. Шестият тон, който е открил баша му, е без никакво значение за здравето и лечението на хората! Когато се излъчваше личност на миналия век, роднините му направиха кампания, която целеше бащата на Митев да измести Джон Атанасов - и успяха. Беше пародийно! Целият свят днес е базиран на компютъра, а шестият тон е неупотребим практически! Апропо качествен човек е бил бащата на този изметнатия ректор и от скоро академик Ваньо Митев. Последният е друг вид човек, наследил е от баща си ум, който е употребил неетично и срамно.

Ваньо Митев обърна Медицинския Университет София в печатница за дипломи за чужденци. За пари, за много пари. И всички минават от курс в курс и завършват докато киснат по кафенетата. Защото си плащат. И после заминават за Европа и Турция да "прославят" българската медицина.И другите ректори взеха пример от Ваньо Митев. И се започна! НАИСТИНА Е НЕОПИСУЕМО!

един чужд студент внася на държавата много пари-за храна, за квартира, за транспорт, за други лични разходи-най-малко за година един студент чужд дава 10 000 лев до 20 000 лева принос на държавата.Срам за всички, които петните името на Митев и на МУ-София. Нагласена работа е одита, смукане от пръстите. Всичко ще падне при прокурорската проверка. Митев работеше по 10-12 час, да вдигне университета на крака. Когато го пое един професор вземаше колко чистачка в банка. Срамувахме се да кажем преди да помеме Митев колко са заплатите на асистент- лекар-2 пъти по=малко от тази на чистачка с начално образование. За 8 години вдигна качеството на образованието, заплатите на спреподаватели и служители, на студентите осигури пари за стипендии (Кунева махна стипендийте за студентите-медици). Митев укроти студентите да не се вдигат на бунт срещу Кунева-на ти сега отплата.. От 250 000 Университета в света МУ-София е класиран от чужди еьперти (нашите ще извадят очите на ръководството му) на 1033 място. Бяхме с амбиция да влезем след година-две в първите 800 Университета в света. ТОВА Е БЪЛГАРИЯ-рушат, рушат много лошо нещо направи МОН. За всичко имат документи-ще стане видимо, но дай да унижим Водещият медицински Университет и ако можем да му вземем спестените 85 -100 милиона

Прав сте - именно заради това българските студенти са нежелани в българските медицински университети- защото не носят пари за разлика от чужденците. Това е скандално! И в същото време ревем, че повечето български лекари са в предпенсионна възраст!

Българчетата са второ качество студенти за българските медицински ВУЗ-ОВЕ. Защото държавната такса за чужденци е 10 пъти по-висока от тази за българи. Затова ръководствата на медицинските университети всячески се мъчат да прогонят "неизгодните" българи. А държавата просто я няма.

Никой медицински ВУЗ не иска българи. Борбата е за чужденци защото те носят пари. Българите биват късани поголовно на изпити за да прекъснат и да се откажат за да направят място за още доходоносни чужденци. Така на практика се заобикалят държавните квоти за българи.Чиста и5ономическа логика.

Българи, децата ви не са добре дошли в българските медицинск ВУЗ-ове! Защото таксата, която плащат за обучение е 10- кратно по-малка от тази, която плащат чужденците. Т.е. те заемат местата на чужденците, които носят пари на медицинските университети. Българските студенти водят до икономически загуби! Факт.

Кои са чужденците? Никой университте в страна от Европейския Съюз няма право да таксува различно студентите от същата или друга страна от ЕС.

На изпит на чужденци стденти по медицина преподавателите буквално им се молят да кажат нещо. Но и да не кажат те знаят, че няма да ги скъсат. Защото си плащат. За късане си има българчета. Бедни, без роднини в съответния медицински университет. Нищо, че са чели и знаят.

Българските студенти струват по 50 и по сто лева главата - като овце. Изпитващите взимат по 50 лева за повторно явяване на изпит и по 100 за ликвидация. По тази причина 90 процента от българите биват късани на изпитите. Минават без проблеми само децата на преподавателите. Това е гразната истина.

Нямате си представа каква грозна търговия се вихри в медицинските ВУЗ- ове! Чужденците , понеже си плащат минават като на парад на изпитите. Те често не знаят на какъв изпит се явяват. Изпитват ги отделно от българчетата за да няма свидетели на този резил. Как може да завършиш медицина без да си снел и една анамнеза!? Без да разпиташ и един пациент защото не знаеш български?! "Преподават" им на английски. Естествено никой не ходи и на лекции. България откри задочното обучение по медицина.

Каква е тази абсурдна полицейщина в тази държава! Какъв е тази абсурд сомове като Меглена Кунева да гонят дребни риби, а в същото време след, като всички знаем какви ги е вършила и ги върши да участва в управлението на държавата. Ненормална история. Боко Бочков подлуди всички и е вярно, че лудостта със всичките й симптоми е заразна. Това вече не е държава, официално това е лудница на милиционерите.

Идват избори. Сами избирате дали милицинерите ще ви мачкат.

Нямаш връзка с темата. Прочети малко постове, за да видиш как си встрани от контекста и от истината. А оттам можем да си прави изводи какви пошляри и разрушители сте комунистите. Не ви интересува нишо друго, освен да плювнете срещу оня, който ви побеждава. Дори пошлостта в МУ не може да ви трогне, въпреки че от това зависят животите на хора, понеже в МУ се обучават лекари. Толкова къс ви е акълът, че не можете да свържете за кои ценности става дума! Много сте прости!

Съд трябва!

и са ученолюбиви и редовно коментират ако са дошли от друга държава, че там не им показват нищо и ги оставят на самотек, та най-вероятно и затова има много чуждестранна злоба както към българските МУ, така и към работещи лекари българи в чужбина, но ти си едно смотано тролче и изкарваш мръсни левчета с грозни ругатни и помия се лее от скромното ти мозъче.

Ако някои направи нещо добро и повече, мамицата му ще разплачат, ако не бута, а влага спечелените средства в инфраструктура. Един тука плямпа глупости, че че дипложмите на МУ не се признават в Гърция?! А от Гърция напливът на студенти към МУ-Софжия е огромен. Всяка година постъпват по 300 - 400 гърци. За сведение на глупака в световната класация от 260 хиляди университета МУ-София е на 1033-то място. Как си ги представяш като глупаци ли студентите от САЩ, Канада, Швеция, Швейцария, Италия, Великобритания, Германия, Франция, Дания, Норвегия и т.н., които идват и се натискат да бъдат приети в МУ-София.

И колко швейцарски и американски студенти има в МУ?Мисля,че ти е време за хапчетата!

Момче, нали знам какво излиза от МУ? Единици научени, масово средно ниво и то в процес на сриване. А що се отнася до чуждестранните студенти, нивото им при дипломиране е отрицателно. И искаш да ми кажеш, че тази политика на цоцане на пари и даване на неподплатени със знания дипломи - е нещо полезно, добро и имиджово?! Ти си болен, бе човек! Само да не се лекуваш при чуждестранен студент, завършил МУ София! Нищо, че рейтингът на този университет ти се струва толкова чак висок! Дано се усетиш, като прочетеш този пост! Иначе се лекувай!

на герберския PR, да преследва доктори предизборно , да се опитва да прилепва собствените си грехове на качествени ръководители, които са родолюбиви и надграждат. Публични обиди без съд и присъда, раздухване на между колегиални вражди. Много е тъпо!

Я питайте за връзката със Филиал"проф д-р Иван Митев" във Враца. А там колко пари са минали..

Във филиал Враца има отпуснати сгради от общината за филиала, които МУ-София ремонтира, обновява и оборудва за учебни зали и сграда за общежитие със сдобствени средства бе тъпак!

Защо не се споменава, че тия 85 милиона НЕ са дадени на университета от бюджета, А СА СПЕЧЕЛЕНИ ОТ АКТИВНОСТТА НА ПРОФ ВАНЬО МИТЕВ и набирането на чуждестранни студенти, което е изисквало и пътуванията му в чужбина, определяни като "екскурзии". Да не би нашите министри и Бойко Борисов не пътуват в чужбина, да не би същите да не се возят в бронирани джипове и лимузини , та и цял самолет, и то купени С пари от бюджета, т.е. с наши пари !? Защо тяхното тогава не се определя като злоупотреба със служебно положение и излишни екскурзии??? Преди проф Митев в тоя медицински университет нямаше един здрав стол на който да се седне, а вижте аудиториите сега как изглеждат...., идеде и вижте лабораториите, които оборудва и където студентите могат да видят с очите си, а не само да четат на теория за най-съвременна апаратура за научни изследвания - масспектрометър, лазерен микроскоп за микро дисекция струват милиони в науката тия неща. ....за каква безстопанственост говорят тези!? А какво е направила Вихра Миланова за медицинския университет - колко лаборатории е оборудвала тя и колко аудитории е ремонтирала, за да има база да плюе и критикува така сега?

Ха-ха! Истината?!!! Затуй ли след като не можа да стане пожизнен ректор Митев се изтипоса за първи заместник-ректор на МУ! Нищо друго не е направил Митев освен търговийка. От нея се печели яко. Особено от търговийката с дипломи, раздавани на всякаква палач от всички възможни дупки на света!

Из словото на кандидат-ректор Проф. Вихра Миланова:"...... и след ремонта на моята клиника (бел. ред. психиятрията към Александровска), желаещите да посъпят в нея неимоверно нараснаха...." Смаях в залата...

Главен счетоводител - професор Краси мира, това е чисто български патент. Да се смее ли човек, да плаче ли? Че професорството е силно обезценено у нас е ясно, професорите са повече от учителите и по малко образовани от тях, защото са кариеристи и аморални типове, номенклатикури на ЦК на БКП. ГНУССС

Дребни риби, баламосване като за предизборно. Вие, мръсни крадливи боклуци, кажете кой ограби КТБ? Кой взе парите за гьола на Белене? Цанков Камък? Батко и Братко? Що нема виновни за нито едно големо престъпление в затвора?!

Аууу, как усилено "работят" службите! Точно преди изборите. До сега къде бяхте бе, умници-мушмороци?

Толкова подлости са сторили последните 15 г -че се е отразило на физиономиите им--противно гадни--то са били уговорени обществени поръчки-обеди и вечери с представителства на чужди фирми-посещения в чужина--назначаване на угодни свои хора навсякъде--разпределяне на пари от всичко по тия болници-- абе това еежеднението им--направо да си починат в единични килии за по 1 година

Който папа цаца, цапа. Неможе и ръцете в кацата и душата в рая.

докога ще уволняваме нямали да вкараме някои в затвора

Направо ги извозвайте в Централния софийски.

Цацарчо пиленце,дай инф.какво прави един колосален грабител апаш в зравния сектор Ген.ТОНЕВ. И той ли е в Дубай?!

И разбира се,че трябва да уволнят някого и това са най малките пионки,а шефът продължава напред с голяма заплата и екскурзии все по скъпи и по екзотични за сметка на кого ли???

Малки ли? 3 бона заплата +50бона хонорари

И тях ги атакували, горките.Досега няма сгащен, който да не се направил на мъченик и жертва на международен заговор срещу доста слабо известната си личност..Прави впечатление комунистическата закалка на (повечето) възрастни кадри..Свикнали чуждото да е общо..И крадат ли, крадат..Като едно време..Затова и толкова си го искат

Фалшивият образ на "академик" Ваньо Митев беше създаден от продажните ни медии, на които той плащаше. Допълнителни факти към известните вече факти в одита на Министерството на образованието: Митев въздигна баща си до "откривател", макар т.нар. "шести тон" да не съществува. Няма нищо за него в световната литература. Независимо от това Митев издигна паметник на баща си в родното му село Крушовица, Врачанско, насред площад, кръстен на неговото име. Освен това на името на баща си нарече Института по педиатрия към Медицинския университет, улица в София, Медицинския колеж във Враца. Ваньо Митев е почетен гражданин на гр. Мизия, Враца, Русе, дори на община Горна Малина, където се намира вилата му. Провъзгласи се за републикански консултант по биохимия, а жена си направи ръководител на Катедрата по дерматология и венерология към ръководения от него Медицински университет и републикански консултант по дерматология и венерология. Опита се чрез Лютви Местан, ръководителя и създателя на партия ДОСТ, да промени закона за ректорството, с което да създаде възможност за доживотно ректорстване. Почти всичките му обществени поръчки се изпълняваха без търг от фирми, свързани с турските партии у нас. Притежател е на апартаменти в софийския квартал Изгрев, които са на негово име или на имената на двете му дъщери. Почти половината от времето си е прекарал в разходки до екзотични места по света, което няма отношение към дейността на Медицинския университет. Има банкови сметки по света и най-вече в Израел. Нека прокуратурата и ДАНС проверят личните му собствености.

Това ми дава отговор на въпроса, как така на Местан синчето влезе с пълно 6 специалност медицина през 2014 г.

На местан синчето е едно надуто копеле. Не се учудвам да е взело диплома по този начин. Хубаво е да има начин да го накарат да пложи изпити, за да се види какво знае, като е получил диплома!

Стига завист. Старият Митев е откривател и е известен в медицинските среди отдавна.

Кражбите на Митев в Медицинския университет бяха достигнали такова ниво, че той направи главната счетоводителка Красимира Маркова ПРОФЕСОРКА!!! Без да е чела лекции, без да има необходимите докторати, без да е обучавала студенти!!! Затова пък тя покриваше всичките му кражби, които възлизат на 100 милиона.

Гласувайте още за гроб. Още ще има , куневица я назначиха на тоя пост , не толкова за ,, турското съжителство ,, при малките , а точно за огромните средства във вишето, там е заровено кучето.А , пръмова знае как още от времето на затварянето на блоковете на Козлодуй. А, как само осребри предателството си .

Професорите бяха номенклатикура на ЦК на БКП и станаха професори по партиина линия. Да се отнемат всички про фесорски титли нс тези идиоти с партийни книжки, също и на член кореспонденти, академици, доценти и тем подобни комунистически менти.

Изпитвам омерзение от това, което е натворил този академик, който е получил като подарък титлата академик за заслуги към комунизма и за успешни далавери. И ако сега прокуратурата си затвори очите, вече и последният млад лекар ще си стегне куфара за чужбина.

и какво като сте ги уволнили,парите ще върнат ли...с тия обществени поръчки за какви пари става въпрос....не е истина просто...

Одиторите също са длъжни да спазват законите. Аман от конквистадори в политиката

Интересно къде няма злоупотреби в образованието? Правят бизнес от всичко по трасето - от 1ви клас до завършване на магистратура. Учебници, учебни пособия, въртят печатници, далавери с ремонти на сгради, компютри, друга апаратура, ... Обеми, обеми, обеми, поръчки, поръчки, поръчки, ... Полза - всеобщо затъпяване.

За 8 клас само англ. ез. е 110 лв. Хората теглят заеми да закупуват учебници, а по конституция образованието е безплатно. Куневица да започне уволненията от себе си.