”Гардиън”: Бивш предприемач става президент на България

Бивш предприемач спечели балотажа на президентските избори в България, след като екзит половете показаха сигурна негова победа, а съперникът му от социалистическата партия се призна за победен, пише вестник „Гардиън”, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - ”Гардиън”: Бивш предприемач става президент на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ контролира всички основни постове, което отваря път за БОЛЕЗНЕНИ икономически реформи в страната със средна месечна заплата около 600 лв. и безработица от 11,7 %, докато КОРУПЦИЯТА остава проблем. Изборите представляват тест за одобрението на Бойко Борисов и неговото правителство, което се намира под натиска на Брюксел за подобряването на работата му срещу КОРУПЦИЯТА и ПРЕСТЪПНОСТТА. А, сега! Кой, кого, защо избра в това наше голямо европейско семейство?

Когато преобладаващата част от българите/младите и образовани/са направили избор на когото не му харесва това или мълчи с достойнство или говорейки глупости става за посмешище

Прав си !!! Борисов ги спечели изборите . А казват ,че името на новоизбрания президент било ...аааа Плевнелиев??!! Ама ние си знаем .

като пречи на толкова много хора тоя б.б. ,що не го гръмнат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цар Киро ако се беше кандидатирал и него този народ щеше да избере.Няма светлина в тунела няма.Може ли на една личност/Не партия а личност/ да му се даде цялата власт на една държава.Това прилича на демокрация нали и аз така си мисля.ПРост ПРост народ затова никога няма да се оправи тази държава .А тези кукловодите са си добре играят си с народа иска или не някой той ще да е .Спасявай те се както можете и беш.

Следващото разкритие на "Гардиън": Цирк "Балкански" отказва да назначи Г-н Плевнелиев за клоун, но над него се смилили от "ГЕРБ" АД и го назначили за марионетка! ЧЕСТИТО!

Поне да не беше слагал този ник нейм,че хич не отива на глупавите ти разсъждения!Само тъпотии слушам покрай тези избори!Единия 2 години не спря да се оправдава с предишните,предишните пък са толкова зле откакто Първанов ги остави,че освен да говорят глупостии да правят простотии нищо друг не можаха да измислят,освен д се наведат хубаво на Доган!Така че вместо да злобееш се замисли кой е най-нае.ан от цялата работа!Със сигурност не е нито Б.Б.,нито пък баш клоуна Станишев!И тоя д вземе най-накрая да си подаде оставката,че под негово ръководство загубихте всички възможни избори!!!

Иска ми се да вярвам в "светлите бъднини" но истината е че съм отчаян и обезвелен и не поради несимпатии, напротив - интелигентен и харизматичен е новият ни президент, сигурно и с иновативно мислене, което уви няма да може да разгърне, защото зад него, над него, както и от двете му страни стои Б.Б., който лека-полека вече ни подготвя за мъчителните икономически реформи, които тепърва ни очаквали. Все нас в България....

Това е затишие пред буря. След година и половина герберастите ще бъдат така изненадани, че няма да могат да разберат как и защо. Тогава марионетката Росенчо, без кукловода може и сам да напусне. На избори 2013 колелото ще се завърти.

Ще се изненадат от 5%, които БСП ще спечели на изборите

Само бури и революции са в главите на комунистите.

много,много си прав прятелю. как ще променим садебната система хризантема???!!! много работа ни чака докато изчистим продажните прокурори и садии

идеята, имате ли си вече планове за концлагери? танковете стягате ли? може ли да попитам както какви се намесвате в демократичното ни право на избор и го коментирате? ами, всеки си носи глава на раменете, плаща някакви данъци в тази скапана държава и ще си гласува както му е кеф, за цар киро ако ще! кои сте вие?! ами, елате си в бг, направете партия и ни убедете да гласуваме за вас! да, ама не....нали така? като ви чета как обиждате хората...ама толкова сте ми едни такива демократични.....

Като си говорим за манипулации редно ли е да се спомене Станишев, който се обаждаше лично (на запис) на мобилните ни телефони за да агитира за БСП по време на парламентарните избори?

ГЕРБ не контролира всички постове! Съдът е болшевишки, назначаван по квота от Първанов и Доган. Това е решаващо важна институция и докато не бъде подменена, не може да се каже, че ГЕРБ управлява странта. Далеч съм от мисълта, че е редно ГЕРБ да управялва изцяло. Прросто докато има болшевишки съд, няма да могат да се очертаят напълно ясно резултатите от управлението на ГЕРБ. Очаквам нова Конституция, с която да се смени съдебната систма. Очаквам и шанс след 2 години да се обяви комунизмът за противочовешка и противодържавна идеология и система, за да вдишаме чист въздух, както Полша. Те бяха най-умните!

много,много си прав прятелю. как ще променим садебната система хризантема???!!! много работа ни чака докато изчистим продажните прокурори и садии

Ей, това е най-голямата манипулация след 2007: "европейското развитие на България"! Всеки се кълне в това развитие, но не казва, какво по-точно има предвид!

Бивши комунисти се правят на социалисти и дори на пишман капиталисти.

Със същия патос могат да напишат "Бевшо дете стана възрастен" или "Неграмотен партизанин от Правец стана цар на БГ"...

Да ни е честит Президента!Законите на логиката са железни,а дали ще С М Е добре си зависи много и от Н А С.На добър час новатори!Сега вече сте на зелена светлина и не приемам никакви оправдания от типа/социалистите-комунистите/ни пречат.След две години пак ще си говорим-внимавайте!

1.На предишните избори гласувах за ГЕРБ......,ТОЛКОВА БЯХ ОМЕРЗЕН ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ,ЧЕ И ЗА цар киро щях дя гласувам. 2. В тази обрулена страна никога не е имало комунизъм ,а извратени опити за социализъм. 3. Много скоро след предишните избори се убедих ,че тези хора са утайката на над 50год номенклатура на вече не знам кои са -БДП ИЛИ БКП! 4. Е,да ви е честит новият Президент - мушморок ! И той е от същия дол дренки........

Честито на всички истински Българи за избора на новият президент. Нека и на следващите избори да е така защото не искам хора живеещи в Турция да избират вместо нас.

Ключовата думичка са я определили и чуждите наблюдатели и агенции, но родните хейтъри и политикани-критикари на могат да погледнат по-далеч от носа си. Думичката е СТАБИЛНОСТ и това е, което ни е нужно сега в момент на световна криза. Добре, че болшинството избиратели се оказаха мислещи и на ниво, а не с пилешки мозъци.

Дааа - "болшинството избиратели" както казваш въобще не харесват ГЕРБ, защото не отидоха да гласуват и тази нагласена "победа" ще Ви излезне през носа ама има още малко време.

...ти си гласувал по съвест, другите не са, ти си с най-правилно мислене, ти си идеалния, на другите ще им излезе през носа, а ти ще злобееш. Някое друго клише на безсилието що не написа-чиния асфалт, бай Ганьо, Гочо, Дочо и прочие. Дрънкай, дано ти олекне.

Зависи как я тълкуваш стабилността през чий индивидуално интересчийски point . Смешно и манипулативно е да се представя управлението на ГЕРБ като донесло стабилност или взимането на президентската "вся власть съветов" в ръцете му, ще донесе някаква стабилност. България навлиза в периода на най голямата си нестабилност от 22 години и това ще се усети още утре, когато българинът се събуди от летаргичния си сън. Важното е друго, че в това управление се вижда краят на "бандитската държава от прехода".

Смешно и манипулативно е само за хора с пилешки мозъци.

да, а вие сте най-добрите, честните, чистите, почтените и моралните..... само тормозите хората, никакви реално приложими решения не предлагате, непрекъснато ни тероризирате с мрачни прогнози за ''дестабилизация'', а всъщност точно това е, от което имате нужда за да кацнете на власт и да си я вземете цялата - абсолютна дестабилизация. ами, благодарим, но - не!

Отдавна си доказал, че си политически кон с капаци и предишният ник на слепеца Дядо Йоцо ти подхождаше много по-добре. Ще обясня като за първолаци. Ако бяха спечелили от БСП още днес щеше да има ново искане за вот на недоверие и вместо да се обсъжда бюджета и други важни неща трябваше правителството да се занимава с това. По-лошо, че можеше и да мине и тогава България щеше да остане без управление, нови избори, политическа криза и пазарлъци за правителство, защото няма всно изразена сила и т.н. И това в началото на зимата, докато светът е все още в криза. Само политически слепци или недоброжелатели на България могат да го искат. Колкото до "вся власт советом", май не чухме да говорите такива неща по времето на Станишев.

Определено Плевнелиев, не е президент на всички българи, а на много малко от тях. Не обединява, защото дойде като разеденител и професионален лъжец. Нищо добро не ни се случи за две години вкл. и с негово присъствие във властта, защо трябва да очакваме нещо друго.

Стига глупости как да не е . Това е разумната алтернатива за България. Браво България ще я бъде

Един безличен президент-послушко.

ПРЕДИ изборите много от пишещите във форума бяха сигурни,че ББ ще загуби изборите.Само,че не.вся власт советам.ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА ББ.Да е честито и на целия български народ за този избор.От 2012 година никой да не плаче по форумите,защото ще живее по добре., поне така вярват всички гласували в подкрепа на Плевнелиев.

Напротив, ние го казахме далеч преди , че ГЕРБ ще спечели пирова победа. И казахме също КАК ще стане това. Сега ще направим ясен анализ за обществото как е спечелил изборите и какво трябва да се направи, за да се прекрати тази убийствена практика. Разчитаме на вече прогледналия най-сетне българин, с повдигнато съзнание след тези ужасно криминални избори.

,,Ние казахме "?!?Кои сте вие бе?2 файтона изкукали университетски асистенти,самообявили се за световни политически анализатори. Досаждате на много хора с глупостите си вече. Разберете ,че власт се печели и с визия ,харизма и добре свършена работа ,а не само с виртуално анонимно драскотене,защото като влезе човек във вашият сайт,само 5 мин му трябват да разбере с какви евтини популисти си има работа!

скрии поне знамето че го срамиш-сложи синио червено или квото там но щом само критикуваш а не градиш нямаш място на подиума с трибагреника

Каквото и да пишете,Бойко Борисов спечели изборите.Щом толкоз хора са гласували за него,значи са доволни от икономическата му политика, от замразяването на заплати и пенсии, от строежа на магистрали,спортни зали и стадиони.Да му е честита победата.

Цифрата на "многото гласували" е нагласена и измислена в ЦИК, и е спечелил с манипулации и фалшификации използвайки криминалната избирателна система на България, заложена преди 22 години от БСП. ТОВА ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ ПРЕД ЕВРОПА.

Че докажи го, бе. Аман от твоите недоказани обвинения. Само критикуваш и обвиняваш, а налице един факт не си показал. Като празна воденица си!

Другите ще ги спечели още по-убедително: 80% от желаещите да гласуват изобщо няма да бъдат допуснати (къде с това, къде с онова - Той най знае как се правят предрешени избори, а щялата власт ще е на Него); останалите 20% от желаещите да гласуват ще минават на инструктаж непосредствено преди да влязат в тъмната стаичка, а не като сега на такъв инстуктаж да минават само хората по селата.

НАЙ-ТОЧНОТО ЗАГЛАВИЕ Е "БИВШ ПРЕДПРИЕМАЧ И НАСТОЯЩА МУТРА СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ"!!!!

само да добавим към заглавието, за да е издяло пълно"...побеждавайки друга бивша мутра и някакъв си актьор..."

точно! :-)

много,много си прав прятелю. как ще променим садебната система хризантема???!!! много работа ни чака докато изчистим продажните прокурори и садии

Ха ха ха, това е най-смешни виц който чух днес, макар и излязъл от устата на "недемократ". Байно, Плевнелиев ли се е трудил толкова много? В правовите държави богатства като неговите не се правят за броени години и там също е прозрачен началния милион и с какви капитали работи. Да ни е казал Плевналиев от къде му е началния капитал или някой да му го е искал това?Ето, затова България не е правова държава, пък тя не може да стане с граждани разсъждаващи като теб.

Най-накрая глутницата другари, намериха временно занимание на безработния "строителен предприемач". Сега ще може да осъществи мечтата си "да спи спокойно", поне пет години. Друго не се и очаква, въпреки комсомолските заклинания.

Каквото и както да пишете платените и не толкова драскачи,каквото и да мислите на глас или не - ПЛЕВНЕЛИЕВ Е НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ. Това е най хубавото което се случва в страната презпоследните 20 години - наследниците на БКП да останат малцинство на местно и национално ниво.Има още работа по разчистването но крачка по крачка..........ДА НИ Е ЧЕСТИТО !Ако ГЕРБ купуваха гласове нямаше да оставят Сливен в ръцете на Гагаузов.Е и на сливенци да им е честито - дано да им направят улиците !

Честито на Плевнелиев и Попова!Те бяха моите фафорити до първото четене на закона за окрупняване на земята внесен от ГЕРБ.Заради някои супер нечестни постановки в него аз не гласувах!Бях убеден ,че ще спечели ГЕРБ почти навсякаде,не се случи,но тъка може да е и по-добре.Властта вече е страхотно бреме.Трябва да се служи на Родината,а за благодарност тя ще три лепне някое инфарктче или инсулче.На добър път победители!!!!

Кой е тоя до Маргарита Попова?

Да Ви е честито БЪЛГАРИ!!! Цирк "БЪЛГАРИЯ" увеличи семейството си с още един клоун! Да живей "Мистър Бййн"! Да живей и пребъде директора на цирка, нашият ''ВОЖД"! А народа?....да духа супата!

Успокой се, времето на вожда Сталин и учителя Димитров , безвъзвратно си отиде! Споко.

Голяма параноя тресе комунистите...Не могат да повярват горките ,че въпреки огромното количество помия ,която изляха върху ГЕРБ,въпреки негативната кампания ,която водиха (несъмнено голяма част от българите им повярваха)и всички планове и шмекерлъци ,които правиха ,изборът на по-свободолюбивата , умна и интелигентна част на нацията се казва ГЕРБ

Свободолюбив и умен интелигентино! От тези избори не печелиш нито ти нито народа, а единствено и само "ВИНЕТУ"! Ще го разбереш когато излезеш от пуберитета! Освен, ако не слееш пуберитета с климактериума!

....идеално име си си избрал!

Имаме си вече Президент марионетка....Сега ББ ще си прави каквото си поиска.

Заглавието ми харесва: един предприемач победи [един апаратчик]. Не знам защо хората забравят че президентските избори са избори за личност, не за партии. Аз поздравявам Плевнелиев за победата му и съм сигурен, че той няма да подписва всичко, което идва от Борисов само защото е бил част от неговото правителство. Хората не биват да съдят за другите по себе си. Тези които пеят, че идва край на демокрацията, зашото много власт се съсредоточила в ръцете на ГЕРБ, са просто смешни. А за тези, които им вяват, нямам думи.

В демократичните държави, кс развито съзнание на обществото, въобще не се разсъждава като теб, а се избира президента не по личността, а според ПАРТИЯТА, която седи зад него и според ПРОГРАМАТА за изпълнение на президентските пълномощия. Доколкото знам, предприемача Плевенилев нямаше грам програма за президентските пълномощия, а партията му е известна за две години управление с името ГРОБ. Да ти имах пилешкия мозък!

до : идеиъ за булгаря много глупаво и посредствено изказване! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За ПРОГРАМАТА съм съгласен, за партията не. Но що се отнася до ПРОГРАМАТА, каква бе ПРОГРАМАТА на Калфин ? Аз слушах само нападки срещу опонента. Относно развитите демокрации, хората в тях търсят конструктивното, обединяващото. БСП се опита да изгради кампанията си на базата нападки срещу ГЕРБ, но реално не предлага нищо по-добро. А с пилешкия ми ум преживявам достатачно добре без да се оплаквам, че политиците ми били виновни, без да ми се налага да крада и лъжа, нито да се оправям с подкупи: в Българоия корупцията цъфти, защото всеки е готов да подкупи за да получи нещо, което обективно погледнато се полага някому друг.

Да а Другарите като имат програма, все едно я изпълняват? От 20 години все едни и същи изтъркани лафове сипят по избори. Все някой им е виновен. Ако имаше какво да предложат когато бяха на власт, сега нямаше да има ГЕРБ! Това са фактите. Да се сърдят на себе ис.

Защо се излагаш, колега? Защо хората масово страдат от загуба на паметта? От общо 22 години демократично управление на страната, ГЕРБ управляват само 2 години... През останалите 20г. комунистите се изреждаха на бедната България по няколко пъти...Последното им управление обаче беше най-брутално и ни накара да се срамуваме в собствената си страна... Станаха ортаци с ДПС и се започна уникално грабене на страната... Във всяко населено място в страната представителите на ДПС издигнаха огромни сараи и започнаха да демонстрират власт...Повечето министерства и общини заприличаха на посредствени турски филми... Повръщало ми се е когато съм вървял по цял коридор с табели: "Мехмед - директор на дирекция", "Хасан - директор на Общинска служба земеделие и гори", "Осман - Главен специалист", "Арзие - специалист връзки с обществеността"....Такова унижение съм изпитвал и съм се молил това да свърши веднъж завинаги...Искам БСП и ДПС да не се докоснат до власт НИКОГА!!!!

Честито на новата президентска/вицепрезидентска двойка! Да са ни живи и здрави и много успешни!

Определението на "Гардиан", говори красноречиво, какво ще бъде отношението на Обединена Европа, към новит ни Президент! Те съзнателно са изпуснали да добавят към Предприемач тире и думата "спекулант", за да ни я сервират в по-удобен момент! Спекула се нарича, когато за дни се печелат милиони от сделка, или сделки - това което е направил Плевнелиев със сделки, със софийска община, когато кмет е бил ген.Бойко Борисов! Оказва се че за сега печели поста с 2%, а не с 10%. Показателно е.

в бизнеса и търговията "спекула" не е мръсна дума. Тя е понятие за гъвкавост на предприемчивостта. социалистите-"антифашисти" превърнаха тази дума в мръсно политическо понятие, съвсем съзнателно подмениха съдържанието й и я заредиха с кух агитационен пълнеж..

Абе къде видяхте под вола теле само не мога да разбера? "Entrepreneur" не е лоша дума, точно обратното, особено пък в Англия.

Трудно му е от руски да се пренастрои на английски-

Личи си колко разбираш от икономика. Първо, думата "спекулант" е мръсна само в главите на невежите. В икономиката това е човек, който поема големи рискове за кратки периоди от време. Не означава, че печели милиони. Може и да печели, може и да губи. Това е част от играта. Да спекулираш не е престъпление, нито е нещо лошо когато става дума за икономика. Но то така или иначе няма много общо с президента на България.

В контекста на коментара Ви личи на кого симпатизирате.Крайно време е да приемете болезнения факт,че това е НАЧАЛОТО НА КРАЯ.......

Предприемач, при това олигарх с неизвестен произход на началния милион. Щом и ингилизите, които най го дават през просото в Европа, забелязаха това, тежко и горко за славата на ББ в Европа. На най-зле е за народа му, че ще го търпи следващите две години в които тази "вся власт советом" ще бъде използвана да бъде окраден до шушка, дори бай Ганьовската гега няма да му бъде оставена.

Докога ще цапаш интернет пространството с глупостите си?

Твоето по скоро е идея за Русия, и великия Съветски съюз!