Полските проблеми в основата на Европредседателството

Българското Европредседателство е в прицела на европейските вестници днес. Основните обсъждани теми обаче са протестите в България и проблемите на Полша.

Обратно в новината

Коментари - Полските проблеми в основата на Европредседателството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фигаро да ходи да обиколи Парижките гета, да види как френскте оръжейни и петролни компании дават яки рушвети по света, пък нека после да дойде и да ни иронизира и нас. Никой не отрича, че всеки втори българин иска все по втория начин да оправи нещата. Дали пари на катаджията, дали пари в джоба на доктора, дали някой в КАТ да му регистрира бричката и т.н. За да няма корупция в Бъглария, вероятно 4 милиона българи трябва да влезат в затвора за малко. Сега обаче франсетата да ми се правят на много почтенни и следващи правилата е малко смешно

След като 50 години Запада се е присмивал на България и се е гаврил с нашите политици , как за 5 дена да превключат на друга вълна?Още повече , че всеки ден произвеждаме кошмарни информации!Убийство , прокурор се прави на глух за крадлив управляващ , нагласени обществени поръчки за родата , за бабалъка , подарени апартаменти на шефа на партията , подарени коли на депутати от управляващите .....българска тъпотия - край няма брат!Осмивайте ни - на никой не му пука!

Корупция......наи вече престъпници!!

Корупцията я създадоха днешните червени олигарси,които трябва да изчистят и накажят!

Той под рекет ли е ? Или действително е видял , че протестиращите полицаи заслужават ??

той си е казал ...

Корупцията прави силата ... Много точно заглавие за България в западен вестник. Така трябва да пише на Парламента

Дааа,ама я виж как смениха заглавието на статията...Така е политическо коректно за европедалите и нашите мафиоти...А на Фигаро са платили Путин и Нинова за да клепа и осмива това брилянтно правителство начело с НЕГО, светиня МУ!!!

Всъщност това постоянно внушение,че сме бедни,трябва да се преосмисли,защото става норма ,която се ползва навън,не без помощта на квичащи " независими " .Не че доходите са добри,но реалната причина.Принципно имаме може би в не достатъчен обем почти всички икономически отрасли,изключвам развитие на иновации,въпреки,че и там има развитие на отделни хора.Произвеждаме селскостопанска продукция,жито,царевица,рапица,слънчоглед,лавандула,орехи и др.,различни предприятия за производство на хляб и хлебни изделия,сладкарски ,малки фурни,млекопреработвателна промишленост,консервна,производство на дрехи и обувки,захарни заводи,заводи за цимент ,содов завод,оръжейни заводи,за производство на варовик,каменни кариери,кораборемотни заводи,пристанища,морски транспорт/под чужд флаг/,въздушен транспорт,производство на пвц дограма,производство на автомобилни гуми с малък капацитет,винопроизводство,туризъм- морски и планински,ресторанти,строителство,производство на платове,трикотаж ,прозводство на козметика и защо в крайна сметка сме икономически най бедни и защо доходите ни са най ниски?Естествено робовладелците работодатели натискат съзнателно надолу доходите за големи печалби,то е видимо,но само това ли е?План за повишаване на доходите има нещо подобно от скоро,но как и какви мерки ,защото е крайно време да се реши проблема в интерес на обществото!

До 590: За каква промишленост говориш бе, ти с жълто около устата? Явно не знаеш, че до 1990 се произвеждаха десетки хиляди ел. и мото кари, хиляди автобуси, хиляди металорежещи машини с цифрово програмно управление, океански кораби, включително 100000 т. танкер, хранително -вкусовата промишленост не само ни хранеше на 100%, ами и изнасяхме десетки хиляди тонове? А два пъти - 1937 и през 60-те години сме били най голям световен износител на десертно грозде? Смях в залата, че сега имаме промишленост!

590, ти сигурно си на яслата на ББ. Защото сития не вярва на гладния...

Истината боли.Станахме за смях.Царя е гол.

Абе оплюват ни, ама: "Франция е най-корумпираната страна в Европа!" е заглавие на днешна публикация във френския Уикистрайк ("La France est le pays le plus corrompu d'Europe !", Publié par wikistrike com sur 12 Janvier 2018).

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

Те тези протести ,особено срещу втория лифт са грандажийски и целенасочени от задкулисието,едни и същи стари кримки облажени от приватизацията,но разполагат с" независими" медии!Естествено първо да дискредитират страната,това за тях е важно,ще има грандове и второ болната тема да си назначат техен човек за гл.прокурор и да продължават да се разпореждат!Не че ще се борят с корупцията!Цирка продължи дълго време!

Страхотно! КОРУПЦИЯТА ПРАВИ СИЛАТА!!! По-добре не може да се каже! Какво съединение на ВЪЛЦИ и ОВЦЕ?????? Въпросът е докога ще бъдем овце?

КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ. БЕДНИ СМЕ, ТЪПИ СМЕ,ДЕБИЛИ СМЕ, ЗАТОВА ЖИВЕЕМ ПО ТОЗИ НАЧИН. ТЕ НИ МАЧКАТ И НИ УНИЗЯВАТ - НИЕ ПАК ГИ ИЗБИРАМЕ. ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ГИ

Руските медии са по-приятелски настроени към българското европредседателство. Западните медии ни правят за посмешище

И ШарлиЕбдо иронизираха и се подигравах - НО ГИ ГРЪМНАХА!

фигарото защо.не си гледа френските проблеми които наистина са големи-вутрешна задлужнялост,безработица над 10%,соцялна бомба тикаща преди избухване,тежка бюрократична машина,нула ефективност в производството,остаряла банкова състема която е на светлинни години от северните страни,половината по читави французи гледат да емигрират в сев европа или канада.политическа класа разядена от скандали и корупця ,лицемерие и самонадутост дулжаща се на спомени от велика колоня

България не е ли една еднопартийна комунистическа държава, ръководена от т.н. "герб" - мутирал ген на БКП?

"Единството прави силата"?? хаха Съединението, "Съединението прави силата" и това ако не го знаете нямам думи, къде ви намират такива малоумници...,

Не компютри, а компоти. Не била ирония от Фигаро, а от такива като този който всеки де ''слага бомба на летището. Трол на БСП и русофил мразещ България ,явно;)

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Е нали Държавата бяхме НИЕ, или нашия интелект стига до:плюене,завист,мърсотия към ближния...случайни неща няма,какъвто народа-такива и управниците...скоро управия няма да има,мноого сме далеч от запада.

НЯМА начин да НЕ ни вкарат в ГОРЕЩА ХИБРИДНА ВОЙНА.....И то НЕ РУСИЯ!!!!!ТУК властва фондацията и посолството....даже синът на КОрни учи там и ТЯ отсвири Гергов/почетен консул на РУСИЯ от ПОЗИТАНО/...Руби печели досега,и то безапелационнно......И основното оръжие е ,КОРУПЦИЯТА ПРАВИ СИЛАТА,,...Вижте и ветото на ,,закона,,.

и на жената-мъж цецка синът начи

ББ не е ли разпоредил всички да са парле ву франсе?

die Zeit за БЪЛГАРИЯ-"КОРУМПИРАНА, но PFLEGELEICHT за ЕС....Pflegeleicht обикновено се отнася за дрехи-лесни за поддържане-не се мачкат, лесно се перат, не се гладят...безпроблемни! В случая-корумпирани, но не създават проблеми....

Или иначе казано послушнички.

Баце, затвори го този Фигаро, какво му цепиш басмата. Стига негативизми.

Е, точно пък италианците да се обаждат много от блатото, щото са родината на мафията!!

Да, има корупция в Италия но не в такива размери и най-важното водят реално борба с корупцията и съдят когото хванат, а в Б-я няма желание у власт имащите за борба с корупцията

за теб Франция , Италия е все едно нали...

Аро дупелизци а дизел гейт какво е бе Корупция за стотици мириарди ама нищо не пишете но всичко е ТОЧНО нали Корупцията е измислена и осъществена на ЗАПАД и я има навсякъде и ще я има винаги СВИКВАЙТЕ Защото не българите си крият парите в офшорни зони фигуранти мили сладки мои

,,ДИЗЕЛГЕЙТ,, глупако е да ВКАРА Германия в РЕЛСИТЕ на америчка.....да НЕ се заиграва с РУСИЯ... НИЩО ОБЩО С ,,фигаро,, и МАКРОН.

Какво стана със тоалетната чиния ? Защо измествате логото ни , в друга посока?

Всички държави в ЕС се оказаха КОРУМПИРАНИ . Продадоха се на САЩ , станахме слуги ! ЕС ''БЕШЕ'' , най-силен икономически , военно , и имаШЕ НАЙ-ГОЛЯМ АВТОРИТЕТ ! Всичко това отиде в ИСТОРИЯТА , САЩ срина ЕС . Изказване на Макрон : --''САЩ , СВАЛЕТЕ РЪЦЕ ОТ ЕВРОПА "!

В дни на протести се учудвам, че синдиката, в който членуват медицинските сестри спи и доволно потрива мазен тумбак, вместо да покаже на цяла Европа, че в съсловието са останали застаряващи бабета в предпенсионна възраст и пенсионерки и е въпрос на време изобщо да не останат такива в болниците. Толкова ли са тъпи, та не се сещат, че сега е време да се искат 1000 лв начална заплата? Пенсионерките наистина си ги вземат, сборно пенсия и заплата, но ако на 70 г. още могат да се спъват в коридорите, на 75 вече няма да могат...

След, като се цитират медии пуснете линк, все пак сте електронна медия. Порових в Ле Фигаро, такива неща не намирам...

където трябва. Трябвало е в руски медии да потърсите, те оттам си взимат "новините и информацията".

Хиляди природозащитници протестираха в центъра на София в четвъртък срещу решението на правителството да позволи по-нататъшното изграждане на ски писти и лифтове в планинския национален парк "Пирин". - Thousands of environmentalists protested in downtown Sofia on Thursday against a government decision to allow further construction of ski runs and lifts in Bulgarias mountainous Pirin National Park.

Нещастният оператор на Нова ТВ се чудеше как да застане и да снима така, че стотината "протестиращи" да изглеждат поне като 500.

присъстваха на митинга за Пирин!

Баце, четеш ли? Кои са тези "Фигаро"? Защо не са им свалили билборда? Стига с тези негативизми. Забравят ли че сме фактор?

Ъхъм. Корумпирани сме били? Ми да, така и трябва да бъде! Щото сме в най-корумпирания съюз - ЕС. Корупцията е когато някой дава нещо за да получи неправомерни, неполагащи му се облаги, предимства и т.н. Я ся да видим - ЕС (чрез чиноввниците си) казва на Великобритания: "За да останете в единния пазар, давайте едни примерно 40 милиарда евро!" Може и повече да са станали, ама нали засекретиха точната сума. И Великобритания (Тереза Мей) е съгласна да плати за да получава облагите от общия пазар на ЕС, които вече не би трябвало да й се полагат след като го напусне. Това е корупция на наддържавно, общо ъюзно ниво.

ЕДИНСТВЕНО С КРЕМЛИН ГО Е СТРАХ ДА СИ МЕРИ ПИШКАТА ДОН БОЧКО ДИ РАПОНЕ :)) ... ЩОТО ТАМ НЕ САМО БИЯТ , АМИ ПУТИН И ЧЧЧУКА :))

И що си мислиш, че Ердоган го е "пожалил" и не го е опрашил?

Че не е имало прошка, не е имало, иначе щеше ли още в първия ден на председателството да разправя колко е добре да запазим добри отношения с Турция.

МАГИСТРАЛАДЖИЙКА ОТ РЯЗАН СЕ НЕ ПЛАШИ :)) ... ДОКАТО С ДЯДА ИВАНА СИ Е БАШ СТРАХ :))

Споко сега боко и компания ще поръчат социологическо проучване и ще облъчват зомбитата колко добре живеят и какъв напредък има страната! Нема Такъв Народ, вместо на вчерашния протест да бяха излезли всички да се борят за по добър живот, те си седяха на хладно и мрънкаха!!!!!!!

jingiby

Прост народ - слаба държава...

Западните медии ще направят Баце за посмешиште.... Той изобщо не знае какво го чака като си във фокуса на прожекторите... Това не са му нашенските слагачи... Нищо,тъкмо ще разбере как се чувстват западните му колеги...защото медиите им дишат непрекъснато във врата.

Прави впечатление, че отново на първо място се говори за имигрантите- останалото е иди ми доди ми.

1.Корупция е всяка далавера в която негово тиквочество не участва. 2. В България корупция няма. ПОРАДИ ЩО ЛИ?

Полша и Унгария, а и Чехия винаги са имали самостоятелна политика, дори и в рамките на Източния блок. При тях целта винаги е била населението им да живее по-добре. Докато при нас винаги целта е била елитите да живеят по-добре, колкото и смешни и неадекватни да са тези елити. Едно време, при бай Тошо имаше един лаф: "При бай Тошо да си спортист, артист и турчин комунист!". Сега, при ученика му лафът би трябвало да бъде: "При Борисов да си тъп, неграмотен, послушен и да си от партия ГЕРБ!".

щото правителствотъо се грижело за поляците за това работят масово на запад а сега се опитват да подчинят и съдебната система...за унгарците...ами всеки ден 40 000 унгареца пътуват в австрия да работят а вечерта се прибират обратно...пак благодарение на орбан(на него му признавам , че поне е срещу мюслитата). а за герб ....ми мафия...кво да говорим....по -добре е направо от брюксел да изпратят парламент,правителсво,прокурори и съдии а нашите в затвора

Работят, защото там плащат повече. А плащат повече, защото пъзелът е такъв, че да може да се оказва икономически натиск на непокорните. Обаче и ти си забелязал, че работят и се връщат. Колко българи, работещи някъде се връщат, па макари и не всяка вечер? И защо ли да се връщат? Да слушат тъпизмите и простотиите на Тиквата ли?

в CUB бяхме на последно място по икономически показатели,и тогава си бяхме бедни,диви и изостанали.къде,къде бяха другите държави от изт.блок.влачехме като хуни сапуни,дом прибори,дрехи ,пердета,килими и каквото ви доуде на акула.щото много сме били добре!!! беден и неук народ които се радваше на хлеб и сирене и за 1 маи и 9 септеммври по някое муршаво пиле.опомнете се

Мафията си има държава и изобщо не й пука какво пише "Фигаро". Или както каза лилетката - оплачете се на арменския поп...

А,за нас какво остава?След като разбрахме ,че всички подкрепят баш престъпника,по добре ще е да се гръмнем.България върви с всеки изминат ден стремглаво НАДОЛУ.Коя е причината,нека европрестъпниците да кажат.

като ми говорите за проблеми на Полша, Унгария, не дай си боже пък Чехия, защо не цъкнете в търсачката БВП на глава в ЕС и да видите къде е безпроблемна България, къде Полша и Унгария. Полша има БВП 10 пъти по-голям от България при население само 5 пъти по-голямо. Кусури няма какво да им намирам.

Напред към КОМУНИЗЪМ пишеше на покрива на един блок на Княжевско шосе ... Махнаха го и сега на къде... По тъжно от това няма!

Сега накъде? Хващай нещо към Сев. Корея. Там няма да ти е тъжно.

Естествено, че основния стълб в управлението на България ще е корупцията. Какво друго да очакваме от едрия господин на снимката. Квалификация? Компетентност? От къде да ги вземе. От школата в Симеоново, ли? Или от членството си в БКП? Или от стажа си в СИК? Само му вижте мързела да научи поне английски език и си правете сметка за мотивацията му да се развива.

Да ,както винаги нашите собствени храчки и плюнки се връщат върху нас!Нашите собствени полицаи и природозащитници се изплюха в лицето на Родината ,не че са я свършили някаква въобще!Ако с такова желание ловяха престъпниците,с което искат пари,в България нямаше да има престъпност!А после защо Западът пишел срещу нас!