Какво пишат за Радев в Германия

По повод официалното встъпване в длъжност на Румен Радев няколко немскоезични медии посветиха днес публикации на новия български президент и неговите възгледи.

Обратно в новината

Коментари - Какво пишат за Радев в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше да се направят заплатите също европийски като цените. Сега сме бедни и бесни. Ако не се вдигнат доходите все повече хора ще гледат за алтернатива. А кой дава такава ?

И в Европа никой не дава, там заплатите се изработват с бачкане! Колкото изчукаш, толкова ти дават!

Правилно са разбрали германците , че българите са " гневни и страдащи". Но не е от " бавния напредък" на страната си . Ни най- малко ! И изобщо къде го видяха този напредък , свързан с какво , в кои области ?!? Че ние не напредваме, ние драстично изоставаме от много други източноевропейски страни. Причините за това да търсят и да намират. Ако искат , а не да ни приспиват с бпразно блябосване !

Хубави неща са казали. Всичко е наред. :)

ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,И НА"ГЕРМАНСКИТЕ"ВЕСТНИЦИ ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯТ С ТОЗИ ФАКТ!!!

от вестоносеца Берлинер Цайтунг -НАДЕЖДОНОСЕЦ - щото в древния Рим нещо друго им се случваше

Да се погледнат какво си натресоха на тях и на Европа!

Мъжкар е!Харесва ми!Човек без зависимости!

Германия с ЕС без война постигна целите на Войната с Хитлер без да изгуби 10 млн жертви: Сложи ръка на всички евро- природни ресурси , осигури пазар за стоките си и наложи своите правила за покупко/продажбите. С високите заплати засмука и работливото население и умните и здрави младежи. Малко е окупирана и се отчита по маршалски. България загуби всичко, остава и територията. Така за 600 гулдена и огледалца-залъгалки Ленъксите са продали Манхатън. Вече нищо не зависи от българите. От 300 години алчни и кръвожадни предприемачи искат територията на БГ.Съдбата ще зависи от събитията в САЩ,, където за да се запази досегашният стандарт на живот трябва да се продължи старата политика на Световен хегемон. Понеже не останаха страни за ограбване, а Русия няма да си даде ресурсите без бой, вътре се очаква пренареждане и неделикатно изтръскване за пари на всички по-слаби държавички. Тон за песен е даден: Врагът е намерен- Офшорите! Пълни са с пари, нарушили са "правилата" и ще платят мииарди глоби.

Поне досега Радев се представя достойно!Дано не се промени!Плевнелиев беше " сламената доктрина".Все пак,ако Радев продължи да пледира да обществото,трябва да се подкрепи от всички разумни.Пример-Румъния!СМИ се срамуват да публикуват,как всички възстанаха срещу опита на правителството да прости на корумпираните.А у нас?

Синът на кадрови офицер от РУМНО и внук на шумкари Иво Христов оглавява кабинета на Румен Радев! Кабинетът Радев - фуражка, комуне, руски поцелуйко,фуражка, комуне, руски поцелуйко, фуражка, комуне, руски поцелуйко.... и така до края!

"президент", добре че от него не зависи нищо! До май месец ще аут!

Плевела умира от кеф, като селски идиот да привлича вниманието на околните и да си въобразява, че е много значим и уважаван и че трябва да ни дава напътствия в живота. Всъщност това е държавния ни идиот, който само такъв търпелив и робски народ , като нашия можа да издържи цял мандат! Тоя плужък е толкова неадекватен и тъп, че не можа да схване до каква степен да е сервилен пред господарите си от САЩ. С изцепките си стана най-мразения български политик и с нулеви шансове да бъде преизбран. Това накара господарите му от САЩ да му измислят "лични" причини за да се откаже от надпреварата за втори мандат! Този тъпак се амбицира сега още повече за да се класира за някоя службица в НАТО или ЕС и не жали усилия да продължава да злепоставя страната ни и най-вече да се опитва да я скара с братска Русия! Това жалко човече вместо съжаление буди само остра ненавист у всеки български патриот! Наслушахме се на написаните от друг речи, изпълнени само от шаблони! Писна ни от този кретен, който за 5 години не можа да научи една реч наизуст, а срича като първолак! При бъдещия народен съд, този мръсник трябва да е на първата скамейка на обвиняемите!

vasil

Глупости.Просто кандидатът,подкрепен от БСП и ДПС-Радев обра всички гласове против Борисов,разхвърляни .сред останалите партии.

...някои може ли да даде отговор на вапроса ....защо всеки божи ден Dира трябва да публикува словестната дiaрiя на DW ?...те винаги са работили против Bалгарiя ....и преди и сега пак !!!...zащо толкова много даржите да ни запознават с това ,което "мислили " и "обсаждали" в DW ?...те са били и са платен полит. пасквил !!!

Защото ,хубави или лоши са говорителят на най-силната икономика в Европа.Не можем да го изолираме-дори той ни е коректива.Вижда се ясно от статията-българската икономика е зависима от руската и германската-няма други инвеститори.

Каквото и да съм чел от DW за България и българите винаги е било изпълнено с лъжи и нескрита омраза към народа ни.

Чети си руските газети, клошар!

Какво е правил Комунистът Бойко през 1990-1991-ва година. Тогава, когато хората ставаха в четири часа сутринта за да се редят на опашки за мляко. Когато по телевизора учеха майките как да хранят децата си без мляко и без хумана при режим на тока и водата. Когато пред Света неделя разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа. Какво е правил тогава ? Ами да погледнем в юначната му биография. Точно тогава, през 1991-ва година Бойко Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, Бойко Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие се нарича Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става министър-председател на република България. Същият, който не помни кризите от онова време. Съдружници на Бойко в предприятието за производство на нелегални цигари са Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и разни други подобни. Основният акционер на фабриката за нелегално производство на цигари Емил Райков избягва в чужбина. Правосъдието, обаче не разследва неговите авери и вероятни съучастници, единият от които по-късно става министър-председател на република България. Фирмата с избягалия притежател и с нелегалните цигари не бива закрита обаче. В управителния й съвет влизат Бойко Борисов, който по-късно става министър - председател на република България и Пашата...

КАНЦЛЕРЪТ ЗАЛИТА! И ще падне. По лице. В говната. На "бежанците".

Радев вече е бита карта! Днес е решил да остави администрацията на Плевнелиев за 6 месеца, нещо като изпитателен срок. Тия чиновници такъв изпитателен срок ще му спретнат, че ще се кае горко, ама ще е късно! Надежда всяка оставете! Радев вече е потопен от статуквото!

Има ли промяна след 1990 година? Не! В управлението на държавата е пълен комунизъм! Абсолютно всички партии са от Здравата несъкрушима БКП. И тролове и нетролове живеете в РАЗВИТОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО. В съкрушителна бедност! И чакате пак БКП да ви извади от мизерията! Ще ви извади ама ДРУГ ПЪТ! Никога! Защото няма да може да ви вади душите. Всеки 30-40 години България изгонва интелигенцията си зад граница. Случайно ли е това? Гордеете се с бележити български учени които променят света,нали? С поменете ми поне едно име на световен бг. учен, който да е творил в България! Имаме велики умове, но не са работили у нас. Днес Вие изгонихте стотици наши айнщащновци които ще творят чудеса за германци англичани и американци. Не за българи и руснаци! Никога! На ВАС не са ви нужни. И децата - гении ви изпращат своите проклятия но бг.медиите ви спестиха писмото-проклятие!

За психопата Борисов, живеещ в постоянен страх, всичко е БЕДСТВИЕ ! Снегът, после топенето на снега и притесненията за язовирите. Последвано от дъждовните пролети и преливане на реките, и т.н. Всеки сезон е свързан със страховете на Борисов. А най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първият, че и от вторият си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли... (нали и те бяха)НОВИ ЛИЦА: Цар Симеон Сакскобургготски, КОМУНИСТЪТ Борисов, Цветанка Карагьозова, Румен Николов - Пашата, Росен Плевнелиев, Цветанов, Румяна Бъчварова, Цвета Караянчева, Кристалина-Сталинка Георгиева, Ангелкова (Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши пришълците с личицето си), Правосъдната Екатерина, Лиляна Павлова, Яне Янев, Румен Христов, Ванухи Аракелян, Валери Димитров, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Великов, Ал Джабури, Красимир Катев, Кунева, Искров, Р.Желева, доцент Лъчо Мозъка, нотариус Фидосова, Цецка Цачева (стругар в един местен завод), Ненчо Бойковиста, Иво Инджев, Лора Крумова, Руд Колева, Жана Дюселдорф...

На мен килерчето ми е пълно с лютеница ... а, току що прелетя един слон! За психопата Борисов, живеещ в постоянен страх, всичко е БЕДСТВИЕ ! Снегът, после топенето на снега и притесненията за язовирите. Последвано от дъждовните пролети и преливане на реките, и т.н. Всеки сезон е свързан със страховете на Борисов. А най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първият, че и от вторият си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли... (нали и те бяха)НОВИ ЛИЦА: Цар Симеон Сакскобургготски, КОМУНИСТЪТ Борисов, Цветанка Карагьозова, Румен Николов - Пашата, Росен Плевнелиев, Цветанов, Румяна Бъчварова, Цвета Караянчева, Кристалина-Сталинка Георгиева, Ангелкова (Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши пришълците с личицето си), Правосъдната Екатерина, Лиляна Павлова, Яне Янев, Румен Христов, Ванухи Аракелян, Валери Димитров, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Великов, Ал Джабури, Красимир Катев, Кунева, Искров, Р.Желева, доцент Лъчо Мозъка, нотариус Фидосова, Цецка Цачева (стругар в един местен завод), Ненчо Бойковиста, Иво Инджев, Лора Крумова, Руд Колева, Жана Дюселдорф...

Г-жа Станишева продължава да налива пари в пропаганда чрез този вече омазкарен сайт....срам за славното му минало и собственици..

Симитлиец: Какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце? БОРИСОФ ПРЕД СРИВ НА НЕРВНАТА СИСТЕМ ! ДИГА КРЪВНО ИДЕ ИНФАРТ ! КАКА МУ СЕ ФРЪЛЯ ОТГОРЕ, СПАСЯВА ГО ! ДИША ТЕЖКО ! МРЪДАТ МУ УСТАТА ! ПОСИНЯВА - ВИКА КАКА МУ ! БАЦА ШЕПНИ ! ДАИТЕ МИ....ДАИТЕ МИ... КАКА МУ СА ФРЪЛЯ ! ДАВА МУ САБЯТА ! КУДЕ МУИЕ КОНЯ !РЕВЕ ВЕЛЧЕФ ! ДАИТЕ КОНЯ НА ЖЕНЕРАЛА СА ЦЕПИ ЦАЧКА ! ИДЕ КОНЯ ! ГЛЕЦА БАЦА С ВЛАЖНИ ОЧИ ! БАЦЕ Е ВЕЧЕ НА КОКНЬ ! ГАЛОП ! ВИКА БАЦА ! САБЛЯТА МУ ПАДА ! КОННИКА ДИГА ПРАХ ! БАБИ СЕ КРЪСТАТ !ИСУСЕ - ВИКА ЦАЧКА ! ВЕЛЧЕФ ПАДНАЛ НА КОЛЕНЕ СА МОЛИ ! БАЦЕ ЯЗДИ ! ЦЕЛ ВИНЕТУ ! ДАИТЕ КАМЕРИ ВИКА ВЕЖДЬО ! ДА СНИМАМЕ ЕПОХАТА ! ЛЕЛЕ БАЦЕ ! КЪФ СИ УБАВЕЦ ! ТУВА ЦЪКА ЛИЛКЯ И МЕСТИ ЦИЦЕ ! НЕМА СУТИЕНИ ! НАРОДЕН ПРАЗНИК !

Анонимен, голяма грешка правиш като обиждаш офицерите! Глупав невежо ,направи си усилия да прочетеш колко генерали са били успешни президенти.Пример:Ген.Дьо Гол,Ген.Айзенхауер и т.н.

Давай примери с БЪЛГАРСКИ офицери . Не случайно във военните училища вървеше и все още върви "лафа" - "чел не чел - фел".Ако си офицер знаеш за какво ти говоря !

Предлагам Радев да си ходи и да си изберем МИтоди. С Русия ще е свършено веднъж завинаги. Ще бъде заличена и никой няма да се сети за нея, че я е имало. Щезатрие всички русофили, ще изгони руснаците от морето, да не си мислят че им е бащиния. Ще бъде достоен президентски НАМЕСТНИК в България на пряко подчинение на Меркел и компания. Ако това ще доведе до мир и разбирателство в тази клета страна, нека да му дадем бе хора. Нека се обединим около това. Нека бъде!

радев един наи -обикновен д.пелизец .така е станал и генерал .само тои се мисли за такъв .с нищо не е повече от всеки един от нас .образование ..глупости военен не може да мисли.

Един глупак цитира немски медии,че Плевнелиев бил 10 пъти пи-интелигентен от Радев.Вчера на встъпването си в длъжност Генералът произнесе съдържателна реч без да чете и да си търси листчетата за разлика от Плевнелиев.Съдете ги по делата им.

Аз пък мисля,че ти си един платен глупак.

Ти и мислене? Добре си си сложил това ИДиоТ....

Зюддойче Цайтунг да почнат да си сменят риториката за времето когато меркелица ще отиде в небитието.С Германия е свършено вече.

За да напишеш такава глупост значи не си стъпвал в Германия .

След Меркел си отива и Германия! Какво са разбира "отиване"?

Генерале събуждай мечока другият отдавна чака в сибир а по средата маша учи двата мечока. А Аз сивият вълк съм тук и чакам сигнала да прочистя гората от мършата

Берлогата в берлин се пробужда дупе да ви е яко мошета соросидчета

Дори е странно защо въпросът с "анексирането" на Крим се оказва толкова съществен за някои наши политици, че все за нето питат. В Европа след 1989 година настъпиха толкова много промени, появиха се нови държави, отречена беше цяла система Защо решението на един от комунистическите лидери - Н. Хрушчов за подаряването на Крим на Украйна е толкова важно, че всички държат да бъде запазено? Има ли някой, който да не знае?

...за него...извинявам се за грешката.

Това с Германия може би смятате, че ще ни респектира?! Германия, чиято политика обърка Европа и Европа е в криза именно зради политици от Германия?! Грешите г-да "журналисти", това е несериозно. Германия да си гледа своите политици и своите политики и да не си вре носа в чужди избори!

НАс ни интересува само какво казват в Москва и Кремъл. Наздарове!

Тъпо, дори вече не сте оригинални! Трябва ви нещо ново, това вече е мнооого изтъркано. За това по избори ви няма никъде.

Ало, Дир-че оставете ги тия сексуално различни германци, докараха си хора - ще ги оправят. Дойчевеле още много о о о о о оизследвания и анализи ще прави. Тия вече не са интересни. Я пишете какво става в Астана, там са само Турция, Русия и Иран. ЕС - цък, от САЩ само посланика им и то не оня дърдорещия Таф, а от Казахстан. Представяте ли, великите демократи, никой не ги пита . . . . . . и ще видите какво ще направят . . . .ще сси създадт РАБОТА . . . а ние тука на гол тумбал с чифтете ръждиви ще се облизваме, ще викаме "САМО ЕС" и тихичко ще запазваме ред за децата си на Терминал 2 . . . . .Да, Радев не е изпълнителна власт, но поне да обърне посоката - КЪМ БЪЛГАРИЯ , че ми писна и от демокрация и от спаведливист, а и то реката еврофондове . . . .тече златната река еврофондове . . пък работа и пари няма . . .ега ти реката . . .

С какво е виновен ЕС за развитието на България? Че няма заради България да си променят политиката я, България може да го напусне и да не чака за помощи. Но аз не ги разбирам тези неща

ЕС е виновен за развитието на енергетиката в България, тъй като под негов натиск се затвориха 1-4 реактори на АЕЦ Козлодуй с 1760 мегавата мощност и сега се принуждаваме да молим Румъния и Турция за внос на ел. ток, поради липса на мощност за производство на ел. ток.

Не ни интересува, не сме го избирали да им допада на тях! Избрали сме българск ипрезидент и ако почне много да им харесва на тях и все по-малко на нас - това е истинския проблем!

Хайде Генерале хващай здраво юздите, че нещо не ми се слугува в Европа! Искам да се прибирам в Родината че брата 5 години коли прасето без мен и пийва винце от тейковото лозе! Омръзна ми само снимки и феисове да гледам!

Генерала ако искаш и дете може да ти направи :) Иначе за другото трябва да питаш Цацарон и Пееф. Той Гумен Гадев е от тяхното библиотекарско-ДС котило.

Първо се информирай, тогава пиши! Омръзна ми да чета свободни съчинения!

То като те напира селското в душицата , не се напъвай насила да се правиш на европец. Връщай се на село.

Пригответе се следващите пет години българската външна политика да бъде доста по различна от тази на Плевналиев, сиреч - умна, в защита на националните интереси на България.

По-умно от това да си приятел на БМВ ,Мерцедес , БОШ и прочие има ли? Или си мечтаеш за приятелството от време оно с лада и мОсквич?!

За целта ви трябва Орешарски-2 и пак коалиция с ДПС. А дали ще стане и кой ще ви търпи? Иначе Гумен Гадев е разкрит отдавна с про-путинския си уклон и може само да срича по русофилски събрания.

Шнур и дрОгарски по-здрав за всички путлерасти и тръмпетисти!

Как ше ми пука на мен за германските медии, като аз само на Делян Пеевски медиите чета?! А там пише,че Румен Радев е приятел на Тръмп и Путин.

Остана ли таратор с чесънче във вашия спам център,че при нас свърши,а до втора смяна има още няколко часа?

Ти нещо против таратора с чесън ли имаш?:))

Росен Плевнелиев е 10 пъти по-интелигентен от Румен Радев! Това го признаха днес и глуповатите руски тролове:)))

Защото бащата на Плевню е партиен секретар на Общинския комитет на Благоевградски окръг, затова е по интелигентен,, нали,,????

Каква немска медия е Зюд Дойче Цайтунг когато е собственост на американска банка и е възможно един от най-скучните ? В Германия медиите се държат предимно от американски банки или фондове . В Германия има само две печатни издания които могат да се нарекат независими всичко друго е ала Дилян Пеевски ,Ирен Кръстева , Иво Прокопиев и Бойко Борисов ТИНТИРИ МИНТИРИ ШМЕНДИ КАПЕЛИ

Пет пари не давам,какво мисли Германия за президента Радев. Както и германците,предполагам,не дават пет пари,какво мисля аз за президента на Германия.

На швабите им иде да завият колективно като вуци от яд, че блгарският народ отсвири тяхното мазно агентче Плювналиев.

Брей, брей, брей....точно пък членството ще поставим под съмнение!!!! ЗА КАКВО НИ Е? Да ни цицат западните клошари, да ни досъсипят икономиката??? Да не говорим, че а нещо е станало, краварчетата първи ще си отлетят оттука! Видяхме ги какви "герои" са! "Доналд Кек" забравихте ли!!!!!

А имаш ли си идея как цицат Източните клошари?! Щом днес Лукашенко е разпоредил да се намери алтернатива на руския нефт. Кажи сега, че не е верно, та да ти дам руски вестник да прочетеш сам.

Хубаво е,че троловете четете руските сайтове. Това,което си написал е абсолютно вярно.Обаче и друго е вярно. Купуването на руски нефт и газ няма задържителен характер за никой. Като не искаш,просто не купувай.

Поздрави генерал Радев от : Мюнхен Франкфурт Берлин адвокати, лекари, компютърни специалисти, архитекти, психолози, ВИ желаят много здраве и успехи! Български граждани!!!

да плюете и задавяте от злост, прочетете няколко пъти какво са написали чужденци за Президента на Р България

да цитират зюддойчецайтунг абсолюто долнопробен пропагандистки вестник, пряко свързан с цайт , билд, щерн и фокус, или просто казано мейнстриийм дезинформацията на немски, намираща се под наблюденитео на натовските структури. Гледайте Дие Анщалт, ще научите много полезни неща от това ненадминато сатирично предаване, а инфото си е съвсем истинско.

Айде почнахте я педизборната кампания и у форума. Много от рано?

Радев според статията ,добре започваш. Желая ти успех и за напред.

Чак сега видях, че списващите са онова сайтче, което ползва името на вече закритото радио.Онези самозабравили се българи.!!!! Няма да им помагам да си вдигат посещаемостта. Обикалят на просия по разни фирми в Германия и обясняват, каква сериозна българска медия са. За мен, те не са българи!

А у нас минуват за западна демократска медия.

Он к'во да рече? Ми като още не са му написали?!

По-добре президента да "излита", отколкото да пълзи и да оставя слуз след себе си. А ако на Ангелинка й липсват острите изказвания на Р.П. по външнополитически въпроси, има лесно - може да артикулира от свое име колкото си иска остри изявления. То през аватар, който да бута чужда страна между шамарите. е лесно да се говори.

Он моо и да литне, ама че требе да размаа ушите. Иначе и боб да е ял, нема да му помогне.

Да не е хеликоптер бре...

Така като гледам къде половин процент максимум си схванал от постинга. :)))

Типично комплексарски, тоест по немски.След две загубени войни, психичните травми са дълбоки и е нужно време, още поне 3 поколения, за да се излекуват. Въпросът е дали тези поколения ще бъдат с немски корени??? Това, че се пишат обиди за България е ясно, нали Меркел казваше, а ние изпълнявахме..... Въпросът е защо си позволяват това грубо, грозно и долно оплюване спямо САЩ и техния президент?? Благодарение на американския капитал, Германия се възстанови след войната, пак благодарение на мултинационалния капитал, стана първа икономическа сила в Европа. Човек трябва да се запита, колко от намиращите се на немска територия големи , мощни компании са само немски.Нито една Не става ясно, защо хапят ръката на стопанина , който ги храни....

Факт е, че Германия, както и Япония се възстановиха от войните, както др държави напоследък с помощта на американският капитал.Който започва тези войни, за да може да се възстановява след това срутеното пак от американски капитал.По принцип, проста схема и добре работеща най вече за САЩ.

Ке го фанот за самолето....

Оно па един самолет! Ма па уши си има, та моо да го фанат за ушите.

Е, ти па си Нане и по акъл и по можене. Що не си бегаш у кръчмето и да правиш хумора си там. Може па некой и да се засмее на тъпотийте ти.

Колко меко и деликатно казано"В познанията му има пролуки".Не пролуки,а цели ями има и как ще ги запълва тепърва не знам?!Голяма политика с пропуски и повърхностни познания не се прави.