Гигантският заговор на политици и медии

Потребителите в Интернет често обвиняват политиците и медиите, че са част от гигантски заговор, който държи „народа” в безмозъчно подчинение.

Обратно в новината

Коментари - Гигантският заговор на политици и медии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама те паралелните вселени са много бе професорчета. Това и учените не го отричат вече.

Даа, драги ми Драгане, все по-трудно се заблуждаваш хората. Не е като преди ! Ще ви подпари под г_зовете !

Съвремения човек иска обяснение , но от неговата гледна точка Той все повече и повече иска обяснение за всяко нещо което не е станало или ще стате, но той няма да бъде даден няма да го затвори. Съвремения човек има своите обяснения само ,че от позицията от коятозадава въпроро са си Той не може да бъде обобщен сега от времето след 2-та Световна война Това не може да бъде сложено вън от игралното поле защото още тонове злато и платинасе държът вън от познанието на съвремевия човек Каквото и познание той да получи той ще иска все още и още кокато се се стигни е до ново прразпределение от Сащ ,Русия Китай

хайде да ми докажат че политиката не е наследствена. В Северна Корея, в Китай, в САЩ пък дори и в България. Всеки нов политик е дете на друг и не допускат хора които не се потчиняват. Отивам в студентски съвет, и ми казват ще те изберем но ще правиш това което ти казваме ... Познай дали ме избраха, аз не лъжа и винаги си казвам истината ... затова не съм удобен. ЩЕ гласувам както е правилно според мен и трябва а не както ми кажат

newsletterkopp-verlag.de Четете и сравнете например с Spiegel

Бре, ако мнозинството "знае" "истината" що така не знае как да промени ситуацията? Препрочитането на историята е много полезно - политиците винаги са лоши, плебса винаги го е знаел, но винаги гласува за тях, после ги псува, понякога ги беси, но накрая е пак същото!

Елементарно, г-н Андреев ! - Двустъпковата ! Днес у Нас, а след Успеха-й - Навсякъде.

Ебати глупостите, такава боза може да забърка само някой който има реална боза, а не мозък в главата си.

Шменти капели! Самата политика, е най-обикновенна дъвка за биомасата. А Интернет е пълноценна част от СМРАД (Средства за Масова Реклама, Агитация и Дезинформация).

защо забравяте вековната истина, че народ се заблуждава временно, но никога не се лъже и каквото отмери с преценката си това е истината, А тук става въпрос за мнение и виждане не на един или група от няколко, а на множество народи, които видимо имат идентични мнения за множество от парливите въпроси на съвремието! При това е налице обективният факт, че не един, а множество от представителите на тези народи пряко участват или са участвали в редица вътрешни и международни дейности и събития на своята държава и също изразяват своето мнение. И на тях ли да не вярваме и да приемаме че това е поредната измислица или някаква нова нечия теория или измислица?!

Когато хората разсъждават за това дали земята е плоска или кръгла понякога мнозинството няма право. Но когатл разсъждават за политика или общество, рядко мнозиството бърка. И в това е цялата работа. Журналисти като този от статията, изказвайки "мнението си" всъщност защитават интересите си, като верни слуги на силните на деня естествено се радват на полученото от господарката си.

По едностранчива статия не бях виждал. Прилича на творенията на Гьобелс и Берия, без разбира се да притежава техния талант.

Нищо не казаха за рептилите... Тия са купени... п.п. Щеше да е Просвещение2.0, ако хората мислеха и критикуваха действителността около тях. Когато само отричат ставащото около тях и просто искат и те да имат спортна кола и всички яки мацки, това си е Дебилизъм1.0.

дръжте се здраво говеда, матрицата ке падне.

Цялата тази статийка е едни шменти-капели (умишлено или не). Решението на изтъкваните проблеми не може да се намери изхождайки от реалността на тези проблеми, а абстрахиране (т.е. излизане) от нея. А това е основният недостатък и порок на всички тези "научни" теории и празнословия. Разбираемо е , че е трудно (а за някои научни корифеи е много трудно, предвид на това, че си изкарват хляба с това нищо говорене) за човек да се освободи от онова, което удобно е прието за дадено, но изходът е именно в освобождаването от него и разглеждането на нещата (т.е. причините, които ги пораждат) такива, каквито те са сами по себе си - освободени от тяното временно преходно битие. А тъкмо това за науката се оказва най-трудно, почти невъзможно.

цинизъм се казва днешния начин на плитика, медии, информация- цинизъм +мафия-няма как да вярваме

И алтернативата е? Иначе да мрънка може всеки. Ти точно, кой чакаш да те оправи?

sps_hrsf@abv.bg

атомната бомба.

Наводняването на пространството с всякакви конспиративни теории удавя гласовете на рационалните критици на всички извращения, които се извършват от елитите. Защо ми е да вярвам в еврейско-масонски световен заговор, като един поглед върху даренията в президентската кампания в САЩ показва, че 400 семейства стоят зад над половината от милиардите, които получават кандидатите.Е, после тия парички, удесеторени, се връщат у дома и в това няма никаква конспирация - просто дълговечната илюзия на човек, че може да избяга от нерадостната си съдба, ако властва над милионите си себеподобни.

Да не забравяме, че има учебници, как става промиването на мозъци. И от време на време някой почтен човек изкарва публино информацията, как става гаврата с хората: "Технология на унищожението " - това е техниката на Прозореца на Овъртън. Всеки сам може да види по медиите как я ползват. Само проследете популяризирането на гейските истории, като по учебник я въртят. "Масмедиите избират война или мир" - вече го пусках линка, с живи примери, как медиите лъжат и манипулират. Човек е достатъчно да помни какво са писали и след време да сравни истината с написаното и веднага се вижда.

Понеже съм чувал за "Прозореца на Овъртън", там основното е как дадена теза да се наложи. Основния пример е с канибализъм. Как може да се наложи канибализма за нещо нормално. То ест от нещо недопустимо, до нормално. В реалността това бе осъществено с хомосексуализма. Нещо считано за недопустимо, да се налага за нормално и законово защитено.

Примери за ползването на Прозореца на Овъртън има много. Почти всичко, което иде от Запад се върти по тази схема. Не е само гейството. А най-интересно ми стана, когато преди няколко месеца имаше някакво интервю с някакъв "учен", че всъщност канибализма не бил толкова противоестествен. Веднага се сетих за този пример. И стигнах до извода, че вече започват откровено да се гаврят с нас, като човешки същества.

Когато една истина трябва а се дискредитира първо се обявява за теория на конспирацията. Ако овцете са по-будни, те се обявяват за глупави. След това и за луди. При условие, че хората масово виждат истината, опитват се да ги изкарат невежи, тъпи, вярващи в теории.

Изпуснаха духа от бутилката и сега се чудят, как да се справят. Основно с манипулации и пропаганда. И се оплакват като някой друг се справя по-добре от тях. Например руснаците за кризата в Украйна с разни телевизии дори на английски, тип Russia Today. Иначе много организирано западните медии поддържат тези. За Германия съм виждал как си избират някакви за добри и други за лоши, и всички поддържат тази линия при информирането на обществото. Още по времето на войната в Югославия, сърбите бяха винаги лошите, а другите добрите. Без значение на страната, но те напълно премълчаваха информации за масови гробове и пускаха стандартни оплювания срещу сърбите, дори да няма нищо интересно. Примерно с неща от преди седмица повторени. Същото е сега за Украйна. Същото е за някакви "ценности" - примерно на хомосексуалистите. Всички водещи трябва да поддържат официалната позиция. Ако някой има различно мнение, сигурно моментално ще е уволнен, ако не и съден. Поддържат целенасочени позиции. За неща като водени от генщаб.

Ако разбирате немски, може в Youtube да потърсите: Die Anstalt - Kriegsberichterstattung der Mainstream Medien (ZDF 23.09.14) Има го на места и със субтитри на английски или руски. Само един пример. За убитите в Одеса от Десен Сектор протестанти. По официални данни 46 човека. Заглавието във вестник е "При сбълъци между проруски активисти и поддържащи власта, са загинали 46 човека". Все едно не е ясно кой какво е правил. Или след падането на Боинга, дават снимка как един е хванал да показва кукла там и го представят, че я души и питат що за хора са това. А на видеото той я оставя и се прекръства. Или пак след падането на Боинга, заглавие "Спрете Путин". Само дето още не е ясно и доказано, кой е виновен. Или снимка с конвой на руски войски, която всъщност е от Грузия, а не от Украйна. Ето това представляват западните медии - пропагандна машина.

Дойче веле и истина ? Несъвместими отвсякъде! И какво огромно мнозинство е искало тая демокрация, като изборите бяха спечелени от левите?

Отличен анализ!!!