ПСС: Внимавайте, мечка обикаля в ”Карандила”

От Планинска спасителна служба - Сливен (ПСС) предупреждават за мечка в местността "Карандила".

Обратно в новината

Коментари - ПСС: Внимавайте, мечка обикаля в ”Карандила” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докъде ни докараха мутрите от ГЕРБ по улиците пребиват хора в планините вилнеят мечки гризли, човек вече не може да излезе от панелката!!

като гледам снимката то си безобидно мече аи стига стези глупости !!!!!!!!!!!днес нема лрс и горски които да ги хранят ами то нема никои в бг само бизнесмени и тем подобни които с радост биха грумнали животното че е гладно!!!!!!!!!!!!!!

веднага са обадете на тиквата,той ще разпореди на мечката веднага да се прибира и да не обикаля наоколо да плаши хората......

По-скоро хора обикалят в Карандила. Какво му е ненормалното на мечката да е там?

И ако ви нападне, гледайте да не я убивате, че глобата е голяма! Едно зашеметяване с тъп предмет по главата, при това колкото се може по-хуманно, ще свърши работа.

нямаме скоро изяден от мечка - или по-скоро обратното също е възможно: мечка беше изядена в България - те това ще е топ-новина

"Ако е нарушена критичната близост с мечка, трябва да се правят само бавни движения и да се говори монотонно и тихо" Т.е. прекръстваме се и почваме "Отче наш, който си на небесата..."?

Да бе! Тва си го мислят само ония, дето не ги е гонила мечка.

играем със сина на топка в Западния парк. И една яка баба изведнъж ни предупреждава: "Прибете си топката, че моята овчарка ще я спука!" Та, тъй и с мечката!

Това е най- малкият проблем на българина. като гледам новините из дира дне.

досега знаех, че българите кучета ги яли, но трябва да се добави и мечките.

към свободно къмпингуващите на Бузлуджа за сведение.

мечката е по-ценна от човека. В цивилизованите държави отдавна биха я упоили и извозили другаде или отстреляли. Тук обаче - не. Животното в смолянско е разкъсало овце, защото не е имало хора наоколо. Докато човек не пострада, горски и долски ще си бъркат в носа, без мисъл и без свян, че хората са по-ценни от дивите животни... В територията "България" мечката е защитен вид, но човекът не е.

Дали човека е по-ценен от животното...хм,доста може да се поспори.

Ми смятай, бе! Първо: колко човеци има на света (и продължават да се плодят) и колко мечки? Второ: да си чул някоя микро екосистема да се е сринала, защото човеците са изчезнали? А да си чувал същото поради изтребени от човеци биологични видове? Трето: Да си чул мечките да са изтребили някъде човешка популация? А да си чул обратното? Четвърто: Да си чул някъде мечки да са опустошили природните ресурси? А да си чул някъде човеци да са опустошили природните ресурси? Ако мечката не е по-ценна от човека, то поне и човекът не е по-ценен от мечката.

Ти си идиот ... при това класически идиот и олигофрен ... Колко мечки има в света? ... А колко хора има? - над 7 милиарда ... И кой от двата вида е по ценен? Въпрос с повишена трудност за теб? Отговор: Мечките са хиляда пъти по ценни от човека, който се плоди като луд!!! И да изчезнат няколко милиона човеци, никой, ама никой няма да разбере и усети ... Но изчезнат ли мечките, както и други животински видове(не че след човешка намеса вече не са изчезнали през вековете доста животински видове), ще настъпи еко катастрофа, но ти с интелект 0, не можеш да го разбереш това ... И не животните се бутат в територията на хората, а обратното малоумнико ...

Не си детерминирал понятието човек. Човек ли е циганина, мигранта от Близкия изток и Африка, верния член на ГЕРБ и други подобни примати. Ако ги изключим няма как да сме седем милиарда.

Това е Лилето Павлова!

Е как не я позна...това е КУрнелия Нинова.

В карандила обикаля мечка, а в София- обикаля Тиква.... Тиквата е по-опасна от мечката... Тиква- мутра и каратист.

Е как не я позна...това е КУрнелия Нинова.

тук сериозно. в гората видях две костенурки. много ви моля не ги убивайте, виждам, че там ходят млади, те си знаят какво правят, хубав ден

Моля Планинската спасителна служба - Сливен (ПСС) да предупреди мечката, че в местността "Карандила" се е появила пушка "300 Winchester Magnum".

Моля да бъдеш предупреден за опасност от завиране с приклада напред на пушка "300 Winchester Magnum" в задното ти отверстие в упоменатата местност.

И кой знае колко те е боляло :-( Как пък ти намери Меца баш задното отверстие, ц-ц-ц ... :-(( Добре правиш, че макар и пострадал, предупреждаваш!

Не било мечка, най било Мечо Пух.

Това не е било мечка, а преоблечен циганин по европейска програма "Мед за всички".

От мечка страх нямам, а най-страшно е политик да те убие завинаги, както мнозина го сториха, А и съм от маалата И Гладна мечка хоро не играе, дайте ни хляб, работа, а не зрелища безплатни, не ги желаем. анадънму

Всички диви животни, които са оцелели до ден днешен след появата на човека-ловец - преди около 500,000 години, са оцелели именно защото са развили изключителна предпазливост и панически страх от него, човека. Вродено им е. Та никоя мечка няма да тръгне да напада туристи, точно пък лятото - пълно с млади животни, яйца, мед, плодове, свежа трева. Все едно човек да тръгне да прави рисков въоръжен грабеж, при който може да го застрелят, за да си купи "Сникерс". Ако мечката е стръвница, тогава да не пишат постове, ами ловната дружинка да се вдига и да я застреля, за два дни работа. Но не пишат, че е стръвница !

ИДИОТ , МЕЧКА ВЕГАТАРИАНКА НЯМА :))) ... ПО-ТОЧНО ИМА САМО ЕДНА - МЕЧО ПУХ ОТ ПРИКЗАКИТЕ ЗА ПРАСЧО :)))

Мда... накрая ще се окаже че не било мечка, най ми било Антония Петрова излязла от джакузито :-)

споко бе, то се вижда от снимката, загубила си е контактните лещи и ги търси из карандила, така че нищо не вижда в момента. където искате, там я гледайте муахахахахахахахаааааа

Странно, навсякъде другаде пише мечката да НЕ СЕ гледа в очите. За всяко диво животно втренченият поглед е признак за предстояща атака. Тези от ДИР-а ще убият някого с тези грешки.

"Ако е нарушена критичната близост с мечка, трябва да се правят само бавни движения и да се говори монотонно и тихо" Лек въпрос - колко е критичната близост и най-вече как разбираме, че е нарушена...?!?...

Ако е мечок и ти е отзад , критичната близост е 10,5 см.

Моля, моля! 35 см!

значи, единственото сигурно действие е моменталната телепортация далече, ама много далече!

"Ако е нарушена критичната близост с мечка, трябва да се правят само бавни движения и да се говори монотонно и тихо" най-добре е да се обърне внимание на мечката на нейните емоционални проблеми, да бъде попитана дали баща й я е травматизирал сексуално като малка и да се обясни, че агресията й е манифестация на подтиснати в подсъзнанието комплекси, и да бъде окуражена да говори повече за тях. в резултат се очаква тя да наведе глава, да се разплаче и да се върне успокоена в гората

Мечката търси суджука, ама Боко изяде цялото количество и няма.

Еххх тези експерти :)) Хубаво, че не казаха, че трябва да играя хоро пред тази мечка :))

ВНИМАНИЕ! ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! Ако срещнете тази или друга мечка - спасението е само едно! Да е замерите с лйна(фекалии)!!!! Мечките бягат от това! Питате се къде ще намерите лйна?? Ще намеритеее, ще намеритееее ;)

плагиат!

Виновен!!Да! (shy)

Къв плагиат? Това е виц още от времето на дядо ти.

Ловен клуб! Събрали се верни другари край огъня! Пийват си люта ракия и руйно вино! Единият от ловците решава да разкаже история от младостта си, за да се изтъкне какъв невероятен ловец е: - Вървя си аз из гората и изведнъж насреща ми мечка. Въобще не трепвам, вдигам пушката и я гръмвам между очите, мечката се свлича, претъркулва се и пада в една долчинка. Няма как, сам съм трябва да я извадя. Хващам й единия крак й го хвърлям на едното си рамо, хващам й другия крак и го хвърлям на другото си рамо! В този момент телефонът на авджията звънва и той излиза да говори по бизнес дела. Не след дълго се връща плесва с ръце въодушевен и пита: - Та, докъде бях стигнал? - Единият крак на едното рамо, другият крак на другото рамо. - отговарят другарите му. - А! И КАТО Й ГО НАВЪРВИХ, ЯКО С*КС ДО СУТРИНТА!

Млад ловец чака на пусия в гората.По едно време отзад го тупа по гърба голям мечок .Ловеца загубил ума и дума и въобще не се сетил за пушката си, а мечока му вика:Ако те видя още веднъж в гората на лов ще ти скъсам гъза.На следващият ловен излет ловеца заредил пушката и си мислел, че е готов ,но мечока пак го изненадал.Този път той изпълнил заканата си и на-ебал ловеца, като го предупредил да не идва повече в гората.На по -следващата седмица се повторила пак същата случка.Въпреки това ловеца не се отказвал и отишъл за четвърти път в гората, като си мислел ,че е взел всички предпазни мерки и не може да бъде изненадан.Въпреки това мечо отново го обезоръжил и учудено го попитала:Ти наистина ли си ловец или си просто пе-дерас !!!!

Нито вдигане на шум, нито монотонно говорене ще спасят човек от прегладняла стръвница.

Туристите хвърлят и оставят хранителни остатъци навсякъде. Това е причината. Другото са глупости и дрънканици. На мечо хич не му е зор да се занимава с тъпи туристи.

Това е Десито Танева, не е чак пък мечка тя де

Аз я видях , много е долна и хърбава! Фарлих и малко боклук и тя много се зарадва! Фарляйте й зрънчо или лилавки, мечката е умрела от глад!

- Срещнеш ли мечка, трябва да се намажеш с пресни лайна и да се правиш на умрял! - Ами ако няма лайна?? - Ще има, ще има.....

Нормално. Той Народа е казал - " У гората вуци, у градо айдуци !" :)) И те така ...................... !!!

Пратете Цецка Цачева там , и мечката ВЕДНАГА ке офейка !

Какро ти е направило животното за такава жестокост? ;)

Е къде да обикаля - в метрото?

Да. И рита хората в гърба по стълбите.

Оставете мечката намира, бе. Сриваме дюни, застрояваме където ни дойде, изливаме бетон посред гората, замърсихме рилските езера, незаконна сеч навсякъде и поголовно и после с камионите към чужбина, пък баш мечката, дето си ходила по пътя там, дето си живее, била опасна. А тия хубостници от ПСС да не се обаждат, че се видя в последно време колко добре се справят да намират изгубени хора.