Прекалените тренировки са вредни за мъжете

Прекалените тренировки са вредни за мъжете, защото увеличават риска от натрупване на плаки в артериите, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Прекалените тренировки са вредни за мъжете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската поезия отдавна е посочила верния път за нацията-жени и вино,вино и жени,дори прочутите т.нар. британски учени са съгласни,че чаша червено вино е равна на час във фитнеса,за секса да не говорим

Ето защо културистите са с малки ....

По-скоро тук съзтезателният спорт е вреден, защото се отива на предели. Всяко прекаляване е вредно. То дори с вода може да се отровиш, но примерно трябва да изпиеш 7 литра нараз - зависи от килограмите на човека. Бадеми и други ядки съдържат цианкалий дето е отровен, но пък в малки количества май дори бил полезен за сърцето. ;) Въпрос на доза.

Поредното доказателство, че белият човек е създаден за началник.

Поредното доказателство, че има разлика в расите, и не е само цветът на кожата.

Но жена-културистка....идва ми в повече. Комай всичко прекомерно е вредно, дори и едно аспиринче, ако е на гладно и предозирано, пак вреди и разяжда. А и работата вреди на вашето здраве. Не поглеждайте към пощенските си кутии и най-добре ги махнете, за да не се стресирате от съдържанието им. Блазе им на тези с дом край морето - тъпаците са им само от три страни все пак.

Изследването не е коректно. Плаки се получават от холестерол и то от лошия холестерол. А от приема на стероиди нивата му стават ужасяващо високи. Ама някой глупаци като искат да заприличат на добичета зе три четири месеца си скапват здравето. Аз си тренирам от 20 и повече години ама за здраве. Химии не вземам. сега съм на 54. Добре съм и холестеролът ми е в съвсем в норма. А някой мои млади колеги имат ужасяващи нива на холестерол и високо кръвно и вече мислят за лекарства. Ама те по цял ден са на един стол и пеш ги мързи да ходят, а само с кола. А аз си тренирам 6 дни в седмицата по час и половина. Проблема е в стероидите.

От близо 30 години тренирам. Сега съм на 52. Холестеролът ми е много по-нисък отколкото 30 годишни нетрениращи хора. Проблеми със сърцето нямам. Чувствам се добре и съм доста свеж. А за плаките - да те идват от холестерола. само, че никой не казва, че холестерола се получава от ЗЛОУПОТРЕБАТА СЪС СТЕРОИДИ. Аз стероиди никога не съм вземал. Никога не съм искал да приличам на добиче. Тренирам си за здраве. А някой 30 годишни мои неспортуващи колеги от работата имат ужасяващи нива на холестерол и високо кръвно и вече мислят за лекарства. Ама те стоят цял ден на един стол и ги мързи да повървят пеш. Мисля, че изследването не е коректно и не отчита приема на химии от спортистите. И по-точно-стероидите, а не хранителните добавки. Проблемът са стероидите, които някой глупаци гълтат със шепи. Те наистина скапват организма. Човека като се е появил на Земята е водел доста интензивен спортен живот. Иначе са щяли да го изядат. Моите родители, баби и дядовци също бяха по цял ден и то здрава физическа работа. Бабичката ми по цял ден бе с мотиката на полето и спокойно си мяташе 60 килограмов чувал на гръб. Дядката, понеже бе строител си мъкнеше на ръка бая големи камъни. Това си беше истински фитнес.

Радвай се!ще умреш здрав!!!

Хората , които тренират взимат неща като Л- карнитин, магнезий и цял камион "елементи". Преди състезание, за да имат силно изразен релеф, подкожните им мазнини спадат до критични минимални проценти. Никак не ми се връзва, че при такъв режим въобще е възможно да се натрупа, каквото и да е в кръвоносните съдове. Като вземем предвид, че подкожните мазнини се разграждат след мускулите и са особено важни за поддържане на живота, някак идеята за увеличаване на плаките в кръвоносните съдове не се връзва.

Натрупването на плаки е натрупване на холестерол. От този холестерол има четири вида и един вреден. Нека изясним, защото се получава недоразумение. Повечето, които тренират усилено взимат Л- карнитин, магнезий и цял куп "елемнти". Преди състезание такива хора стигат до 7% подкожни мазнини, което е опасно малко. Много са случаите, когато се казва: "Получи сърдечен спазъм и не можаха да го спасят от масивния инфаркт." Всъщност подкожните мазнини са жизнено важни и при изгубен баланс става страшно. На тази база, какви "плаки" да им останат в кръвоносните съдове? Затова е хубаво да има умерено отношение и да не се вярва на всичко написано. Особено за спорт и диети.

Е, тоя риск е за възрастните спортисти. Ако синовете ви са слаби (отрицателен баланс за разликата ръст в см-100), само фитнесът ще им помогне. Изтеглете им от спортните сайтове една тридневна програма и ги пращайте в залата. След някое време направо няма да ги познаете. Ще станат атлетични, здрави и силни момчета. Заслужава си парите, които ще дадете. От 50-60 кила хилки за няколко месеца ще станат по 70-80 кг мускулести, корави пичове.

Мускулестите и корави пичове са по 130 кг, дето кършат 80 килограмовите батки.

какво общо имат мускулите в боя? номера е да си луд, да го изненадаш и да използваш всичко около теб да смачкаш противника физически и психически - шише, стол, камък, стена...мускулите са за списанията...

Отдавна е известно, че спортът е вреден, а работата смъртоносна! И както беше казал един бразилец: спортът износва организма, сърцето най-вече и така съкращава живота ни. А какво да правим - няма страшно - вместо бъхтене насам-натам: хубаво ядене, хубаво вино и ... тези три неща! Но за американците това са новости.

И пистолета не им работи и пистолета!!!

Ама па с език те омаломощавам за 30-40 секунди , а ...

И пистолета не им работи и пистолета!!!

Аз мисля, че по-същественото от изследването е, че тази вредност е установена само за белите мъже. Защо при тъмнокожите не е така?

МНого обичам да тренирам на маса и то със вилица и лъжица, нож не използвам.

В статията не може да се коментира. Мненията заминават в небитието, преди да станат битие. Интересно... По-добре тренирайте, значи. Не е вредно.

Статията е, меко казано, несериозна. Не се споменава за какъв вид спорт става въпрос. При колоезденето, например, тренировките са по няколко часа дневно и определено надхвърлят 7 часа на седмица, а при тях не съм чувал да има описания "ефект", дори напротив.

Тренировките, също така умствени, също не са полезни. При нас хората не е като при животното. Нещо като се ползува се захабява, а не се ъпгрейдва. Ама пък друго като не се ползува - си деградира и това си е! Ама нищо, де. Хайлазувайте, мърсувайте и палувайте!

Тъй, де! Народът си го е рекъл - От труд не се хубавее, а се гърбавее. Щом си виждате оная работа - никакъв фитнес не ви трябва.

...3-4 х 100 с ,,шопска"" в комплект с 2-3-разови ,,волни креватни съчетания" в класчески и свбоден стил въобще НЕ СА ВРЕДНИ :)))

Всяко едно нещо с което се прекалява е вредно! Водата е полезна, ама изпий 3 литра и ще пукнеш!

Не - 3, - 8 литра. Получава се "воден удар".

Добре де , като пия по 10 бири във събота и 3 подкови луканка за мезе защо не съм умрял досега, на 65 съм.Лек ден.

65 не са много, така че дай Боже да си така и на 75.

пиеш ги цяла вечер, а не за 20-30 минути. и ходиш и ги изливаш през час ;) ... малко ми тъпееш баце.

ЧЕ СИ СВИНЯ Е ЯСНО,МЕРСИ ЗА ОТКРОВЕНОСТТА,А ЧЕ СИ ПРОСТА БУЛГАРИСТАНСКО-БАЛКАНСКА СВИНЯ Е ОЩЕ ПО-ЯСНО,БЛАГОДАРИМ! ХВАЛИШ СЕ ЧЕ СИ НА НЯКАКВИ ГОДИНИ И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СИ ГРОЗНА ТЪПА СВИНЯ,ТОВА ЛИ ТИ Е ПРИМЕРА??? ВЪРВИ НА ОЛИМПИАДАТА ДА СЕ НАДПЛЮСКВАШ И НАДСИРАШ С ПОБРАТИМИТЕ ТИ ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ИЛИ СИ СЛАБА СВИНЯ,НЕ СТАВАШ ЗА ТАМ?? АМИ УВЕЛИЧИ И НАБИВАЙ ОЩЕ "СПОРТНИТЕ" МЕСИЩА И ФАЛШИВИ БУЛГАРСКИ БИРИ,ДЕ,ЩО СЕ ДАВАШ И ИЗОСТАВАШ,ЮНАКО СВИНСКИ?!

Глупости. Ако си стотина килограма три литра вода на ден са ти тамън.

Това с водата и пълна тъпотия. Аз пия между 2 и 3 литра вода на ден като норма, без да броиз сокове, алкохол, чай или храната от водата. Пил съв и 8 бири за 2 часа, демек 4 л. за два часа. Така че дирчооо, не плещи глупости. Дори използват водата за мъчения. Така че 3 литра са нищо. Но наистина не трябва да се прекалява с водата, както и с всяко нещо, иначе е вредно.

Добро утро! Отдавна е доказано за тези фитнеси че са вредни! Сина ми ходи но аз съм против, само се измаря и дава грешни пари. С мъжът ми сме с идеално телосложение без да сме стъпвали във фитнес. Той е 170 висок и 98 килограма което е перфектно за мъж а аз съм 161 висока и поддържам 71 кг което също е супер. Храним се нормално, ходим на планинам но не се подвеждаме по модерни глупости!

Хахаха ебати майтапа ли е това :D снажна и русъм съм аз аз пък съм с дълга коса и релефен корем

Вие майтап ли си правите?

Не е дебел мъжът ти. Просто е нисък...

Ееехх...и аз не съм левент...само 174...служих танкист,катерех се и мятах в танка за 7-8 сек. По норматив,днес 30 не ми стигат да се наместя в колата...не знам защо,дали,защото тогава бях на 18-20 и 70 кила или,че днес съм на 60 и...110:))

Абе ниски сте нещо за теглото си...

Ха, ха... 170 см и 98 кг - това си е BMI=33,91.

Шегуваш се, нали?!

170х98 е силно наднормено тегло, как ще е добре?! Освен ако не е яко напомпан щангист или бодибилдър. Вашето тегло също е твърде високо при този ръст. Ттябва да свалите ппне 5-10 кг, а съпругът Ви поне 15-20. Освен ако нещо не сте сбъркали числата...

А, добро утро в 19.00 :). Това за вашите идеални телесни мерки, преди няколко дни го четохме, под друга новина. Бъдете сигурна, че вече всички знаем ... вие сте перфектни !!!

Не разбрах кое е перфектното на 100 кг при 1,70 m. Това не е наднормено, а е затлъстяло по всички критерии. Аз съм 88 кг при 1,80, т.е. индексът на телесната ми маса е малко над оптималното, обаче телосложнеието ми е мускулесто и и със широки рамене, та не съм идеален, но съм доста добре.

Съжалявам, че ще ти разсея митовете, но и двамата сте със сериозно наднормено тегло.. 1м70 на 98кг, ти в час ли си?? :D

71 кг при 161см височина казваш,е перфектон за жена?! Това на коя планета?

С риск да Ви разочаровам, но и двамата сте попрехвърлили доста идеалното тегло. От друга гледна точка обаче може да се каже, че сте ниски, а не дебели. ;-)

Та казваш по-лесно е да ви прескочи отколкото да ви заобиколи човек ?

И двамата сте тутманици.

98кг на 170см за мъж е тежко наднормено ако не тренира. За товчзи ръст всичко на 80кг ако не тренира си е зле.

Малко сте тежички, но не много.

С риск да Ви разочаровам, но и двамата сте попрехвърлили доста идеалното тегло. От друга страна обаче, може да се каже, че сте ниски, а не дебели. ;-)

При ръст 170 см 100 кг. са си много. пълнички сте, ама няма значение, важното е вие да се чувствате добре.

Трябва да пораснете с още 10 см във височина госпожа, а мъжа ви с 20, ако е бял, за да няма усложнения.

колко ли добре изглеждаш мацко щом си 161 см а си само 70 кг а...? кюфтета. Добре, че детето ходи да спортува. Като гледа сред какви добитъци израства явно не желае и неговите деца да наблюдават същата гледка. Спорта е здраве когато е адекватен и умерен. Показателите са много. Е аз пък какво да ви обяснявам. Стойте си на мазните килограми и си мислете че сте ок.

Нито едно живо същество в природата не си прахосва времето и енергията в тренировки или спорт, само човека.

Но и никое животно не води съзнателно толкова заседнал и изпълнен със стрес живот като човека!

Нито едно живо същество в природата не пише слабоумни коментари като тебе.

..... играта особено на младите котета, че и по-дъртите си е чист спорт

Боят между мъжките при много от видовете си е вид спорт.

някои животни(маимуни) обаче по цял ден стоят и си ближат гениталиите , означава ли това че и ние (хората) трябва да правим същото ?

Мда, ама и нито 1 същество не прекарва по 8-9 часа на стол пред компютъра или телевизора, така че тренировки трябват. Не се оправдавай, че те мързи:) Просто всичко прекалено е опасно.

се върти в колелото за да го счупи ли?

Ма,много си т,..п жифко! Пий си хапчетата и си лягай!

Преди няколко години бях свидетел на един такъв случай в автосервиз. Имаше за ремонт една Лексус. Монтьорът беше отишъл за части. Собственикът на колата - напомпан малоумник - взе един "камък" и се опита да развие гайката на едната полуоска. Мъчи се, пъна се, накрая като видя, че не може, го удари на майтап - демек - това не е за ръчн развиване, трябва пневматичен гайковерт. Върна се майстора, пръсна гайката със спрей и я разви моментално с най- обикновена тресчотка :)) Та - не става само с помпане - трябва и акъл!!

Абе щом лекс си е взел, все някакъв акъл е имал де...

Втасахме я

скатавай и всичко ще е наред.