Коментари - Мъж се бори за живот, блъснаха го на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намалете правата на пешеходците и ще има по малко жертви.

Нека намалим правата на мaйка ти, за да можем всички да се наредим

Задължително е да бъдат премахнати "пешеходните пътеки" измислени от тручеещ се българин. Добре ще е да бъдат и съдени за създаване на закони, застращаващи живота на мнозина. Тук-таме има глупаци пешеходци, но те ще бъдат отсяти от естествения подбор. Гледам го горния, запътил се е за там, откъдето няма връщане.

Не коментирам конкретния случай. Но искам да кажа нещо за това кръстовище. Някой иноватор е поставил там кукла на дете, уж че то ще преминава. Категорично заявявам, че тази идиотщина вреди на сигурността на движението. Две секунди чудене от страна на водач, каращ към центъра, какво е това нещо и белята, с някой тръгнал да пресича по пътеката към парка, оставащ от дясната му страна, е готова. Повтарям, не казвам, че това е повлияло в случая, но моля, ако някой от общината чете това, махнете тази простотия оттам, докато не е станала причина за друг инцидент.

Четете селтаци...пешеходната пътека,е единственото място на което може да пресече човек,в София и кучетата пресичат на пешеходните пътеки.Ако пешеходецът няма предимство на пеш.пътека,тогава тя се обезсмисля.Ударете някой ,нещо на пеш.пътека в Германия и ще видите хастара от вътре.Как да пресече 10 год.дете у нас,ама тоя с Е36 или оня с Голфо че го размажат,жалка селяндурска пасмина.

Ти чети. Ако няма пешеходна пътека, можеш да пресечеш по мисленото продължение на тротоара. Пише го в ЗДП. Така че пешеходната пътека не е единствено място за пресичане. Да не говорим, че в нашето село има подлези и надлези, някои от тях с работещи асансьори.

Точно това "мислено" е наречено в четения от теб ЗДП "пешеходна пътека". Не си го разбрал. То е и идиотщина от страна на законодателя.

Има ЗДвП и правилник за прилагането му, който трябва да се спазва както от шофьорите така и пешеходците участници в движението по пътната мрежа на страната. Според закона пешеходците не са с абсолютно право на предимство на пешеходна пътека, а те си мислят за обратното и не пазят самите себе си.

То хубаво има закони и правилници за движение по пътищата, ама най-добре е да се знае, че по-големия по принцип печели. Разбира се, че не толерирам това шофьори да минат със над 70км на пешеходна пътека, но все пак е по-добре жив, отколкото 2м под земята па макар, и че си бил прав. Винаги преди да пресека се оглеждам и когато съм сигурен, че наближаващата кола или коли ще спрат, чак тогава тръвам да пресичам. Трябва култура за всички. Същото е и за мотористите.

крайно втеме е и пешеходците при пресичане да се оглеждатм а да не си обръщат главата на другата страна. те са учасници също в движението и това че са на пешеходна пътека не ги прави царе на пътя и железми също. не само водачите са виновни.

Защо пешеходните пътеки се правят върху самата надигната част (легналия полицай), а не малко след нея? Така шофьорите искат-не искат вече ще са намалили скоростта и за пешеходците ще бъде по-безопасно.

Нали почти всички пътища са двупосочни бе? В коя от двете посоки да е пешеходната лента? Как можа да я напишеш тая тъпа идея.

Всички пешеходни пътеки трябва да ги направят повдигнати, за да се намалява преди тях. И пешеходците и шофьорите да се оглеждат много внимателно. Случвало ми се е да се движа бавно, но да се получи, така че пешеходец да е точно зад лявата греда на предното стъкло и да го видя в последния момент.

И на мен ми се е случвало да се движа бавно, и да виждам от 100 метра пешеходеца. И той ме вижда. Стои. И когато го наближавам , на 20-30 м, добичето се сеща че ще пресича, и се спуска напред. Е, такъв човек не е ли да убиване...

Абсолютно добиче! На мен ми се случи с баба с внуче... Гледаше ме право в очите и се хвърли пред колата ми при това отляво-надясно, имаше време да се спре. Аз я изпреварих. Слабоумни хора има сред пешеходците, тук на форума са доста. Неспасяемите случаи даже не разбират, че повечето шофьори са предимно пешеходци.

Не мога да разбера защо цялото движение е така регулирано, че, дори в населените места, оптимизацията на потока е в полза на най-защитените - тези в металните клетки. Не си по-по-най, защото си събрал 1000 лева за някоя изгнила дизелова кошница, аланкоолу, животът не е електронна игра! Зад всеки колоездач и пешеходец седи човек, семейство, съдба, деца..

Без колоездачите! Тия говеда префучават през пешеходните пътеки и се мислят за по-бързи от автомобилите! 2-ма вече млатих и то така, че единия след това го закарах до Пирогов! Прибрах и колелото му, да дойде да си го поиска, ако му стиска. Записа от камерата е приложен към жалбата ми, а застрахователят ми вече е предявил финансова претенция за нанесени щети, изплатени по ремонта на моата кола.

Лайнянчо твоата кола яфно е мноу убаа... радвай се че не си ме засичал по улиците....

НСО са виновни, те дават мутренски вид и погазват законите. Публично изявяват че да си тъп и джигит не е лошо. Какво пречи да се пуснат полицаи в цивилни дрехи да пресичат и да се глобяват опасните индивиди? Съдебната система доказва, че ако "наш" човек убие друг на пътя - присъдата е условна. Решението е съдиите да получават ефективни присъди за корупция и така ще се оправят нещата.

Пречи това, че полицаите не са толкова глупави, че да си рискуват живота заради тази твоя измислица. Освен това няма как да глобяват, ако самите те са в нарушение. Тук американските филми не са за подражание - не може да се бориш с престъпници, като самият ти си престъпник.

Строги наказания за неспиране на пешеходна пътека от водачите на МПС. В противен случай няма да спрат да убиват хората, или да се отърват само с травми и рани.

Много си тъпa. Да не мислиш, че водача нарочно го е ударил?!

jestanoff@

Той водачът не го е ударил нарочно, но сигурно е отнемал предимството на пешеходци стотици пъти, докато накрая не е станала белята. Има шофьори, които за мигач даже и не са чували, особенно в кръгово движение.

Абе, това "животно", пешеходна пътека, го превърнахте в някаква супер защитена зона, където пешеходците могат да се разхождат, без да се оглеждат, и по правило - с телефон но ухото. Не става така. В нашият град, на много пешеходни пътеки има надписи "Огледай се", или "Погледни" и стрелка. Ако пешеходеца види, че приближаващата кола не намалява, ами няма да пресече. Но трябва да се огледа, да се опита правилно да прецени обстановката, и тогава да предприеме някакво действие.А не като стадо - с главата напред, и капаци на очите. В крайна сметка пешеходците са заинтересованата страна, щото сблъсъка с тон желязо, никак не е в тяхна полза.

И в подкрепа на това, да почнат пешеходците да гледат и преценяват обстановката, дали могат да изчакат преминаването на 1-2 автомобила, ако след тях няма други, и така също да проявяват толерантност към шофьорите да спират ненужно. Аз съм над 35 години шофьор и често давам знак на шофьори да минат преди мен, основно по кръстовища, защото мога да изчакам 2-3 секунди повече, вместо да блокирам кръстовището с неизтеглили се автомобили.

Е как я карате без мен? Оправихте ли България?

Как така ще те блъснат на пешеходна пътека?!?!?! Шофьорът бързал ли е за някъде? Дали е стигнал навреме? Много добре я знам тази пешеходна пътека, неслучайно за нея се сетих, като прочетох за инцидента. Там ВИНАГИ има много коли на това Т образно кръстовище, а пешеходната пътека е цветна и видна от далече! По нататък по същия булевард (или май дори на същото място) имаше (сега не знам има ли) нарочно поставена пластмасова фигура на дете, за да стряска шофьорите. Трябва, наистина трябва да се повишат драстично наказанията за шофьори, блъснали пешеходци на пешеходна пътека!

бургаските сеуци няма да се научат да карат внимателно в градски условия. Затова гейберасткия кмет да вземе за пример софийската кметица, която "повдига" всички пешеходни пътеки в шопландия. Като подскочат 1-2 пъти и сменят 3-4 карета и шарнира кияците и всичко си идва на мястото! За такива индивиди само тази мярка е ефективна, освен разстрела разбира се.

отдавна се напълни с дурета от Ямбол,Сливен и околия.Истинските бургазлии трето,четвърто поколения са всичко друго не и селяндури.

Да, виждам ги "истЕнските бургазлии" в Сф какво представляват. НИ МОЙТИ МЪ ВЪРНА В БУРГАС И С ПОЛИЦИЯ! Нормалните хора в тази страна са все по-малко и по-малко. Гледат да изпратят децата си навън, да получат добро образование , за да имат шанс да се реализират, и един ден и те да заминат при тях. Тук настава някаква кочина невъобразима, а онзи миндил банкянски, постоянно обяснява как цъфтим и умираме от стабилитет!?

Диагназа " Бургас"!

с фрактури на лявоТО рамо, лЕвИЯ глезен, ляваТА тазобедрена става, контузия на главата и гръдния кош.

У Н И К А Л Н А ..... Надежда.... НЕПОПРАВИМО...УНИКАЛНА ! Без даже да прочета ,кой е редактора на този материал ...достатъчно е само в първите изречения да прочета , че някой ЧОВЕК Е ...П О М Е Т Е Н и да ми стане ясно , че Надежда пак е на работа ! МЕТЕНЕТО, ПОМИТАНЕТО е ЗАПАЗЕНА МАРКА... СТИЛ на НАДЕТО ! НЕПОВТОРИМО - НЕПОПРАВИМА !

Да ти имам зоровете.

Зора е, че тоя/тая дето "мете" хора с такава лекота, явно има сериозни ментални проблеми.

Има някакъв фетиш явно лелята. Но действително на 20 статии 19 пъти жертвата е пометена, а когато не е в блокчето с подобни статии (на компютъра) винаги има поне едно заглавие с пометен. Имам дори скрийншот с два пъти думата пометен в статията и два пъти в заглавията на подобните статии.

Толкова безрасъдно се кара и постоянно се бърза за някъде. Свиркат ти, натискат те, дават газ, пълен ужас е. Да не говорим, че някои пешеходци директно стъпват на пътеката без да спрат и за секунда да се огледат какво става.

ситроен карат само 130 килограмови шопари или хора с много нисък интерес към колите....

"Готините" карате беенве, мога да допусна.

Добре че са "готините" да ми влачат 30 годишните си кошници да им ги правя , че и аз да се видя в пари!

не бре, казвам ти го от опит, щото нямам никакъв интере към колите и съм 130кг... а познай какво карам...... цитроен естествено

Да беше писал в първо лице.

"Блъснаха го"... Колко души бяха?

Двама - шофьорът и колата

А вината ще поеме колата.

САМО КАТО СЕ СЕТЯ ЗА ЕДИН СЛУЧАЙ ПРИ КОЙТО СЪДА РЕШИ ,ЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА НЯМАШ ПРЕДИМСТВО И ЯД ЧАК МЕ ХВАЩА.

Джигити, цигани, мотористи, кучкари, политици... оцеляването в България в епохата на демонокрация е мисия трудна.

Бургас баце, каквото и да се каже повече е излишно...

Искам да успокоя тоя УБИЕЦ С КОЛАТА! Тука в БГ както се видя за ДОКАЗАНО УБИИСТВО ти дават най-много 2г условно! Аз ако бях на близките на блъснатия САМ ЩЯХ ДА РАЗДАМ ПРАВОСЪДИЕ НА ШОФьОРА! Та така!

Аз, ако бях на близките на пострадалите при ПТП, щях да се обединя с близките на безследно изчезналите, после да се обединим, с жертвите на фалита на КТБ, с майките на децата в неравностойно положение... и да призовем малкото читави българи да се съберем и да си оправим държавата.

Браво!Много правилно написано!Аз съм първата която застава с Вас!Крайно време е.

Без коментар!