Коментари - Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина | Днес.dir.bg

Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина

Мъж е прострелял 15-годишно момче с въздушна пушка и е ударил с нея друго, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

Обратно в новината

Коментари - Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина | Днес.dir.bg

Коментари

Да се вдигнем народе. ДА се въоръжим всички и да почнем да избиваме Циганите!!!!!

Какво правят непълнолетни навън в 23.30 без родителите си?! Няма ли институции, които да потърсят отговорност на тези безотговорни родители?!

Сега ченгетата ще разкажат играта на българина.

Засега не е ясно на Деси, защото е излъгала в статията си. Всъщност станалото е, без да съм свидетел, само предполагам: Двама цигани са се опитали да счупят кафемашината за пари. Собственикът им ги е обезвредил с приклад и сачми. И защо не са арестували циганите? Това е въпросът.

Тия от саита са спрели Коментарите в Спортните Новини... А там пише за футболиста Бербатов...Бербатов е отишъл да вземе пари от Индия и да им покаже на индииците какво е Футбол... Но ние в Европа, няма защо да гледаме някакви маимуни как играят футбол.

Днес се връщам от Бачковския манастир за тези които не знаят днес е Голяма Богородица по т.н. стар стил а не подменения празник на 15 Август по нов стил. Та там се качвам мислейки, че като е работен ден няма да има много хора и какво да видя огромна сурия ман..ли прииждащи на тумби а ние българите около 0,001% от общото множество. Ман..те надули музика (носиха си огромни тонколони) и хвърлят гюбеци, плющят кифтета ... Явно ние трудещите се добре ги финансираме за да го ударят на такъв живот. Та си мисля, че като продължава геноцита на управляващата ни каста върху българите след има няма 20години и по улиците чистите българи ще сме 0,001% от Цигания

При бай ви тошо всичко нямаше,тези с партийните книжки пререждаха най нагло всички на опашката,като размахват самодоволно партийната книжка!

и сега човекът дал пушката доброволно, за да може другия път да няма оръжие

Къде мога да се срещна с редактора на новината Десислава Димитрова да и предложа малко житейска редакция?!?!

на българина ,да му писне от циганята и скоро вместо с въздушни ,да започне да ги гърми с огнестрелни.

при бай ти тошо нямаше кафе, имаше опашки за кафе

Защо пишеш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Нямало кафе - ХА,ХА, ХА!

А имаше ли??? Само по изключение Виетнамско, но се е случвало да има и Никарагуанско. Но пък имаше "Инка" - полски заместител на нес кафе направено от цикория.

Изпарила ти се е паметта! НЯМАШЕ кафе както сега и това си беше! Например разтворимо кафе и какао САМО С ВРЪЗКИ се намираше. Е, понякога с късмет и дълго чакане можеше да се уредиш. Но само понякога!!!

Кой се залъгваше с тоя боклук при бай ти Тошо?

Не само кафе,всичко беше дефицит,който покажеше партийна книжка само той се урежда ше и изпреварва ше всички на опашката.

papion

В този късен час едва ли са искали да пият кафе, но журналята така са го написали, че изкарват човекът с пушката виновен, а те невинни агънца. Ако почнем всичките, като него да защитаваме собствеността си и живота си, бързо ще намалим популацията на мургавите, но за съжаление законите бранят тях, а не нас.

Те са непълнолетни,гърлото ги е боляло за чай са отишли,НО МАЛКО ИМ Е ДОШЪЛ МИ СЕ СТРУВА,ТРЯБВАЛО Е С ПРИКЛАДА ПО ЧУТУРИТЕ ДО ,КАТО СПРЪТ ДА ДИШАТ

Причините са ясни! Двама Циганина са се опитвали да разглобят кафе-машината заради стотинките в нея и собственикът й е стрелял, защото цигани от дума не разбират!

До къде е стигнал човек имащ кафе машина и ПЛАЩАЩ данъци на България. Видно от статията ако плащаш данъци полицията не те защитава а оставя на циганите да разграбят кафе машината ти. Той я защитава с ВЪЗДУШНА пушка, писнало му да слуша от полецйчетата тарикати че на са ХОРЕЙШИО и че циганите са по важни! ТАКА Е в България да си циганин или арабин!

Вероятно става въпрос за неуредени любовни отношения. Момчето е поискало секс от дъщерята на мъжа, който, след като е разбрал за това, е реагирал афектиран. Всички бащи са много ревниви към кандидатите на дъщерите си.

Глупости. Битов скандал е това според МВР! У нас етническо напрежение НЯМА!!!

Сигани? Огън бум бум .....

в някой общности 15 годишните са сериозни мъже със семейства и няколко чаавета! време е да се взима това предвид наистина крехката психика на истинските деца на тази възраст !!!

за мангусти ли иде реч?!

Само не се стреля в корема, а в краката и по-рисково в задника. Така вероятността да го утрепаш е доста по-малка. Преди така са учили полицаите/милиционерите. По-преди "Стой полиция/милиция", изтрел във въздуха, изтрел на месо. Ако не е нападение над полицай - тогава директно последното. Сега наложено и по западните норми минимално насилие. Освен това стреляки в краката, вероятността при неуцелване да уцелиш и друг човек се намалява или поне не фатално. По-вероятно е да се забие в земята или рикошира. Само че явно обикновените хора не знаят тези правила.

Ох, този анализ може да се чуе във всяка кръчма. Но защо ми реже така ухото ? >Само не се стреля в корема, а в краката и по-рисково в задника. Няма никакво изискване от закона къде да бъде поразен нападателят. След като е решил да се защити с оръжие защитаващият се може да стреля така, както може по-бързо да прекрати нападението. В "краката и задника" е крайно неефективно. В корема - по-ефективно. В таза, главата, гърдите - още по-ефективно. Но законът не поставя никакви изисквания. Счита се, и с право, че не може да се изисква от нападнатия изобщо да се прицелва. >Така вероятността да го утрепаш е доста по-малка. Законът не изисква минимизация на вредите на нападателя. Ако защитаващият се не превишава пределите на неизбежната отбрана може да се нанасят щети на нападателя. >Преди така са учили >полицаите/милиционерите. И сега така ги учат, но в случая става въпрос за нападнат гражданин, не за формено лице. Него никой не го е учил и за него законът за МВР не важи. Важи само НК. >По-преди "Стой >полиция/милиция", изтрел във >въздуха, изстрел на месо Няма изискване от закона за такива действия. Ако нападението създава непосредствена заплаха за живота на отбраняващия се не се изискват никакви предупреждения. Ако той има време да подаде сигнали с глас, с изстрели, най-вероятно нападението не е непосредствено - нападателят е далеч, не е въоръжен, бяга и др. В този случай "изстрел на месо" очевидно ще бъде превишение на пределите на неизбежната отбрана. >Ако не е нападение над полицай - >тогава директно последното Няма значение дали е над полицай или над гражданин. Ако съществува не посредствена опасност за здравето и живота на отбраняващия се законът не изисква да се отправят никакви предупреждения - и за полицая и за гражданина. Имат право да се защитят от непосредствената опасност чрез нанасяне "щети на нападателя". >Сега наложено и по западните >норми минимално насилие. Това е в случаите когато няма нападение. При арест, разпръскване на незаконни събирания и т.н. При неизбежната отбрана няма "минимално насилие". Има само "правомерна защита" и "превишение на пределите на неизбежната отбрана". Няма никаква градация - минимална, средна, максимална и т.н. Законът правилно предполага, че защитаващият се няма време и възможности за такива преценки и ако му се вменят ще се наруши съществено неговото право на неизбежна отбрана. >Освен това стреляки в краката, >вероятността при неуцелване да >уцелиш и друг човек се намалява >или поне не фатално При неизбежна отбрана трябва да помислите първо за своето семейство и своите деца - ще се върне ли баща им в къщи или ще останат сираци ! Ако носите оръжие предварително трябва да помислите за калибри и куршуми, които дават по-малко рикушети. Впрочем съчмите за пневматично оръжие са оловни, необлечени и дават много малко рекушети, камо ли със запазване на убойната сила. >Само че явно обикновените хора >не знаят тези правила. Да, за съжаление, не ги знаят. Личи и от вашия пост.

Анализ на анализа. Сега дори при неизбежна самоотбрана се изисква оръжието с което боравиш да не е "по-страшно" от това на нападателя. Ако той е с нож, ще те съдят ако си ползвал пистолет. Ако не е с нож, ще те съдят ако ти си с нож. Никой не е определил, че има неизбежна самоотбрана. Може да ги е подгонил от яд. "По-преди "Стой полиция/милиция", изтрел във въздуха, изстрел на месо" е мо-та-мо закона преди. Когато полицай/милиционер гони престъпник. Ако не спре при извикване, дава предупредителен изстрел. Ако не спре и тогава можеше да му пръсне главата. Друг е въпроса, че разни началници издавали по-занижени критерии, но други точно така нареждали на охрани. Сега има Конвенция за правата на човека и разни ЕС норми или като викат синхронизиране с европейското законодателство - разбирай загуба на суверенитет. Налагат се закони отвън. Те изискват цитирано "минимално насилие". Ако може полицай да зъдържи лице, без да го удари, да не го удря. Едва ли не ако види крадящ циганин: - Извинете, това което правите се води нередно. Може ли да Ви задържа? Разбира се ако нямате нищо против и не накърнявам вашите чувства. И ако циганина каже НЕ: - Извинете за безпокойството. ;)

Превод от политкоректен журналистически на български : Двама тъмнозелени, за пореден път, правят опит да грабят от вендинг машина. Собственикът ,на когото му е "дошло до гуша" да му трошат машината, пристига с имитация на оръжие. Тъмнозелените му налитат на бой, собственикът се защитава с, каквото може. Резултат - тъмнозелените грабители са жертви и на свобода, собственикът в ареста. Хаирлия да е..

С такава подкрепа тия лапета ще отидат нависоко.Някои от сегашните мутробеизнесмени навремето,като деца са тръгнали от разбиване на асансьорни касички по блоковете.Има си етапи на развитие!

Да ви питам нещо. Според вас кой е по-лош? с: - малолетните престъпници + ''журналиста'' изопачил така грозно историята. Аз гласувам с ''+''

Такива работи по времето на бай Тошо немаше.

Всичко имаше само, че не се тиражира ше!

Абе, какво стана с онази, изнасилената от Мънго Джери във Варна, 53-годишната съдийка? Напишете нещо, защото много се вълнувам.

обаче 15г. хлапета понякога правят странни неща по улиците, но това не значи че трябва такова отношение, напротив винаги с добро

Някой колят момичета, други трошат имущество, трети употребяват наркотици ... може да пожелаят и нечие дупе, ти даваш ли им твоето?

да не им попадаш в ръчичките на таквиз 15-годишни!

нарочно написах толерантен коментар иначе знам много добре какви са 15г.

Живеещите на първи етажи са принудени доброволно и за своя сметка да си монтират решетки заради такива ''журналисти''. Много възрастни хора по селата имат избора ИЛИ да бъдат пребивани и ограбвани ИЛИ да бъдат изкарани от ''журналистите'' като чудовища. Обаче ако пострада журналист или някой близък на висш служител ,ела та гледай вой до небето. Та г-да журналисти кога най-сетне честните трудещи се обикновени хора ще заслужат правата които гилдията ви безусловно гарантира на всички доказани престъпници?

Де да беше само на първи етаж- При нас стигат до 3-ти огражденията.

Българският съд - най хуманният съд на света.

jingiby

В някои държави като Саудитска Арабия, за кражба се реже ръката на осъдения. В други като САЩ при опит за кражба, собственикът има право да стреля срещу посегателите. У нас има право да бъде осъден, понеже тъмнозелените са над закона...

Не може да се стреля срещу нападателя при опит за кражба. Дори и в САЩ. Може да се стреля при нападение срещу личността на отбраняващия се. Както в САЩ, така и в България - гражданите имат право на неизбежна отбрана. Но при кражба да се простреля човека - не е непосредствена опасност за живота на отбраняващия се, ще се счита за "превишение на пределите на неизбежната отбрана". В случая обаче едва ли е било само кражба. Имало е спречкване, удари и накрая и стрелба, значи имало е и нападение. Законно е, няма превишение на неизбежната отбрана.

Май не си наясно как е в Тексас. Опитай се там да откраднеш и виж резултата !

jingiby

Дали сте чували нещо за института "крайна необходимост"? Чл. 13, ал. 1 от Наказателния кодекс гласи: "Не е общественоопасно деянието, което е извършено от някого при крайна необходимост - за да спаси държавни или обществени интереси, както и свои или на другиго лични или имотни блага от непосредствена опасност, която деецът не е могъл да избегне по друг начин, ако причинените от деянието вреди са по-малко значителни от предотвратените."

loyola

Ми в България, по закон, нямаш право да отбраняваш лична собственост особено срещу римляни. Затова и ще му вземат пушката. Интересно ако ги беше бил с тояга, дали щяха да му изземат пръчката с протокол за доброволно предаване ?

zashto obijdash rimlianite i kakvo obshto ima s gnusnite tzigani

Какво му трябва да направи собственика на кафемашината? Да се обади на 112, ако не е развален, и да чака полицаите да дойдат сутринта след като си изпият кафето да опишат щетата и да образуват поредното разследване срещу "неизвестен" извършител. След един месец ще получи писмо, че прекратяват разследването щото не са установили кои точно е разбил и ограбил машината. Втори вариант: Ако ги разпознаеш и свидетелстваш срещу циганите пак се приключва поради маловажност на щетата. Затова хората вземат правосъдието в свои ръце.

"Вземат" ми уя. За да вземат правосъдието в свои ръце, трябва да вземат първо държавата в свои ръце. Защото сега, очевидно, за нормалните, държавата е в ръцете на хора, които осъществяват геноцид над българите.

Моля те измисли си друг ник , защото този го ползвам от много отдавна и не употребявам цинизми.

Крайно време е!

Чини да е "гузен негонен бяга", от битите никой не се оплаква, докато не постъпва сигнал от спешния център. Кой подава сигнал от спешния център и с каква цел?

Бащата го придружил до болницата след това, а къде е бил, когато е плячкосвало кафемашината?

някоя къща в другия квартал

По добре "Мъж простреля 15-годишно с въздушна пушка " ОТ КОЛКОТО " ДВАМА 15 - ГОДИШНИ ЗАКЛАХА - 50 ГОДИШЕН ! .

Във Видин и района е мизерия и немотия. Там преди време продавач на закуски беше жестоко пребил малко цигане, опитало се да открадне една баничка. В такова място баничката вече представлява сериозна материална ценност заради която можеш да пратиш човек в болницата. Вероятно и този случай е нещо подобно.

правилно го е пребил, нарича се респектиране, или превантивно действие - прави с цел ограничаване на бъдещи нерагламентирани действия.

Меркел много обича малки циганчета. Чака ги с мечета, с жилище, социални помощи... всичко. Наготово. Ако мюсюлманчета менюто им ще е съобразено.

Това е действителността. Цигането бива пребито като куче, защото на баничара НАП му бухат 1000лв глоба за това че хартийка не му била изправна, за това че еди кое си го нямал издадено и т.н. Държавата е безмилостна към гражданите и не пита имаш ли пари за глоба, този месец останаха ли ти пари да отидеш на зъболекар и т.н. За това цигането ще е безмилостно размазано от бой за едната баничка от лев и двайсе, защото няма край. Циганите са неизчерпаем ресурс от гледна точка на баничаря, а баничките са лимитирани и се купуват с пари. Също и този с машината, едва ли е ходил да бие с приклада клиентите си. Малко вероятно да е така... Жалко ми е че действителността е такава и че мизерията е повсеместна.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души. Образователен ценз Възрастов ценз

15 годишно момче в 23;30ч по улиците?????Сигурно е циганче и пазарува от нощния магази.

Разбиват уличните вендик автомати обират парите и нанасят щети на собствениците Тези копелдаци заслужават бой до припадък !!! Сега разбиват кафемашини ,утре банки непрокопсаници!!!

Нападение от двама души, по-силни и по-млади. Непосредствена опасност за живота на защитаващия се. Неизбежна обрана. Няма превишение. Браво на човека !

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Мисля първо трябва да спрат "децките" за двамата малолетни що са ги изтървали посред нощ.

Абе, не ги съдете строго. "Момчетата" деца хранят.

А, пък сигурно и са пенсионери по инвалидност.

Какво правят две 15 годишни момчета в 01:20 часа през нощта по улиците?

Какво всъщност се е случило: "Двама възрастни цигани (на 15г. в този етнос си ВЪЗРАСТЕН щом имаш 2-3 деца) опитват да оберат кафе-машина. Българин прави нещо по въпроса и долните журналисти ще го покажат като изрод."

"Мотивите" са защита на собствеността от посегателство в условия на безнаказаност на "ромите" в България.

ujabg

Мотивите са тъмнозелени! БАС?

Реалната власт в държвата са банките, те са номер 1. После идват "медиите", те са номер 2. И чак после вече, за баламосване на раята са НС, МС, президент, съдебна система.

Нетолерантен превод в ефир: "Двама цигани-рецидивисти обират машината за кафе на бедния отруден българин. Той защитава собствеността си и медиите го изкарват чудовище."

Когато няма държава и полиция, народа започва да се оправя сам.

Хаха, нямало ли! Ей сега ще видиш народът как ще го оправят точно тия полицаи, които иначе никакви ги няма като те бият или обират на улицата!

Не знам колко "умен" трябва да е някой, че пред лицето на фактите напоследкъ да продължава да повтаря, като навит, че няма държава. Я се защити от банките, циганите, турците, геЮвете, "бежанците", кучетата... да видиш дали няма - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Какви дознатели, следователи, прокурори и съдии ще се запроизнасят. Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

Коментари - Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина | Днес.dir.bg

Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина

Мъж е прострелял 15-годишно момче с въздушна пушка и е ударил с нея друго, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

Обратно в новината

Коментари - Мъж простреля 15-годишно момче заради кафе-машина | Днес.dir.bg

Коментари

Да се вдигнем народе. ДА се въоръжим всички и да почнем да избиваме Циганите!!!!!

Какво правят непълнолетни навън в 23.30 без родителите си?! Няма ли институции, които да потърсят отговорност на тези безотговорни родители?!

Сега ченгетата ще разкажат играта на българина.

Засега не е ясно на Деси, защото е излъгала в статията си. Всъщност станалото е, без да съм свидетел, само предполагам: Двама цигани са се опитали да счупят кафемашината за пари. Собственикът им ги е обезвредил с приклад и сачми. И защо не са арестували циганите? Това е въпросът.

Тия от саита са спрели Коментарите в Спортните Новини... А там пише за футболиста Бербатов...Бербатов е отишъл да вземе пари от Индия и да им покаже на индииците какво е Футбол... Но ние в Европа, няма защо да гледаме някакви маимуни как играят футбол.

Днес се връщам от Бачковския манастир за тези които не знаят днес е Голяма Богородица по т.н. стар стил а не подменения празник на 15 Август по нов стил. Та там се качвам мислейки, че като е работен ден няма да има много хора и какво да видя огромна сурия ман..ли прииждащи на тумби а ние българите около 0,001% от общото множество. Ман..те надули музика (носиха си огромни тонколони) и хвърлят гюбеци, плющят кифтета ... Явно ние трудещите се добре ги финансираме за да го ударят на такъв живот. Та си мисля, че като продължава геноцита на управляващата ни каста върху българите след има няма 20години и по улиците чистите българи ще сме 0,001% от Цигания

При бай ви тошо всичко нямаше,тези с партийните книжки пререждаха най нагло всички на опашката,като размахват самодоволно партийната книжка!

и сега човекът дал пушката доброволно, за да може другия път да няма оръжие

Къде мога да се срещна с редактора на новината Десислава Димитрова да и предложа малко житейска редакция?!?!

на българина ,да му писне от циганята и скоро вместо с въздушни ,да започне да ги гърми с огнестрелни.

при бай ти тошо нямаше кафе, имаше опашки за кафе

Защо пишеш ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Нямало кафе - ХА,ХА, ХА!

А имаше ли??? Само по изключение Виетнамско, но се е случвало да има и Никарагуанско. Но пък имаше "Инка" - полски заместител на нес кафе направено от цикория.

Изпарила ти се е паметта! НЯМАШЕ кафе както сега и това си беше! Например разтворимо кафе и какао САМО С ВРЪЗКИ се намираше. Е, понякога с късмет и дълго чакане можеше да се уредиш. Но само понякога!!!

Кой се залъгваше с тоя боклук при бай ти Тошо?

Не само кафе,всичко беше дефицит,който покажеше партийна книжка само той се урежда ше и изпреварва ше всички на опашката.

papion

В този късен час едва ли са искали да пият кафе, но журналята така са го написали, че изкарват човекът с пушката виновен, а те невинни агънца. Ако почнем всичките, като него да защитаваме собствеността си и живота си, бързо ще намалим популацията на мургавите, но за съжаление законите бранят тях, а не нас.

Те са непълнолетни,гърлото ги е боляло за чай са отишли,НО МАЛКО ИМ Е ДОШЪЛ МИ СЕ СТРУВА,ТРЯБВАЛО Е С ПРИКЛАДА ПО ЧУТУРИТЕ ДО ,КАТО СПРЪТ ДА ДИШАТ

Причините са ясни! Двама Циганина са се опитвали да разглобят кафе-машината заради стотинките в нея и собственикът й е стрелял, защото цигани от дума не разбират!

До къде е стигнал човек имащ кафе машина и ПЛАЩАЩ данъци на България. Видно от статията ако плащаш данъци полицията не те защитава а оставя на циганите да разграбят кафе машината ти. Той я защитава с ВЪЗДУШНА пушка, писнало му да слуша от полецйчетата тарикати че на са ХОРЕЙШИО и че циганите са по важни! ТАКА Е в България да си циганин или арабин!

Вероятно става въпрос за неуредени любовни отношения. Момчето е поискало секс от дъщерята на мъжа, който, след като е разбрал за това, е реагирал афектиран. Всички бащи са много ревниви към кандидатите на дъщерите си.

Глупости. Битов скандал е това според МВР! У нас етническо напрежение НЯМА!!!

Сигани? Огън бум бум .....

в някой общности 15 годишните са сериозни мъже със семейства и няколко чаавета! време е да се взима това предвид наистина крехката психика на истинските деца на тази възраст !!!

за мангусти ли иде реч?!

Само не се стреля в корема, а в краката и по-рисково в задника. Така вероятността да го утрепаш е доста по-малка. Преди така са учили полицаите/милиционерите. По-преди "Стой полиция/милиция", изтрел във въздуха, изтрел на месо. Ако не е нападение над полицай - тогава директно последното. Сега наложено и по западните норми минимално насилие. Освен това стреляки в краката, вероятността при неуцелване да уцелиш и друг човек се намалява или поне не фатално. По-вероятно е да се забие в земята или рикошира. Само че явно обикновените хора не знаят тези правила.

Ох, този анализ може да се чуе във всяка кръчма. Но защо ми реже така ухото ? >Само не се стреля в корема, а в краката и по-рисково в задника. Няма никакво изискване от закона къде да бъде поразен нападателят. След като е решил да се защити с оръжие защитаващият се може да стреля така, както може по-бързо да прекрати нападението. В "краката и задника" е крайно неефективно. В корема - по-ефективно. В таза, главата, гърдите - още по-ефективно. Но законът не поставя никакви изисквания. Счита се, и с право, че не може да се изисква от нападнатия изобщо да се прицелва. >Така вероятността да го утрепаш е доста по-малка. Законът не изисква минимизация на вредите на нападателя. Ако защитаващият се не превишава пределите на неизбежната отбрана може да се нанасят щети на нападателя. >Преди така са учили >полицаите/милиционерите. И сега така ги учат, но в случая става въпрос за нападнат гражданин, не за формено лице. Него никой не го е учил и за него законът за МВР не важи. Важи само НК. >По-преди "Стой >полиция/милиция", изтрел във >въздуха, изстрел на месо Няма изискване от закона за такива действия. Ако нападението създава непосредствена заплаха за живота на отбраняващия се не се изискват никакви предупреждения. Ако той има време да подаде сигнали с глас, с изстрели, най-вероятно нападението не е непосредствено - нападателят е далеч, не е въоръжен, бяга и др. В този случай "изстрел на месо" очевидно ще бъде превишение на пределите на неизбежната отбрана. >Ако не е нападение над полицай - >тогава директно последното Няма значение дали е над полицай или над гражданин. Ако съществува не посредствена опасност за здравето и живота на отбраняващия се законът не изисква да се отправят никакви предупреждения - и за полицая и за гражданина. Имат право да се защитят от непосредствената опасност чрез нанасяне "щети на нападателя". >Сега наложено и по западните >норми минимално насилие. Това е в случаите когато няма нападение. При арест, разпръскване на незаконни събирания и т.н. При неизбежната отбрана няма "минимално насилие". Има само "правомерна защита" и "превишение на пределите на неизбежната отбрана". Няма никаква градация - минимална, средна, максимална и т.н. Законът правилно предполага, че защитаващият се няма време и възможности за такива преценки и ако му се вменят ще се наруши съществено неговото право на неизбежна отбрана. >Освен това стреляки в краката, >вероятността при неуцелване да >уцелиш и друг човек се намалява >или поне не фатално При неизбежна отбрана трябва да помислите първо за своето семейство и своите деца - ще се върне ли баща им в къщи или ще останат сираци ! Ако носите оръжие предварително трябва да помислите за калибри и куршуми, които дават по-малко рикушети. Впрочем съчмите за пневматично оръжие са оловни, необлечени и дават много малко рекушети, камо ли със запазване на убойната сила. >Само че явно обикновените хора >не знаят тези правила. Да, за съжаление, не ги знаят. Личи и от вашия пост.

Анализ на анализа. Сега дори при неизбежна самоотбрана се изисква оръжието с което боравиш да не е "по-страшно" от това на нападателя. Ако той е с нож, ще те съдят ако си ползвал пистолет. Ако не е с нож, ще те съдят ако ти си с нож. Никой не е определил, че има неизбежна самоотбрана. Може да ги е подгонил от яд. "По-преди "Стой полиция/милиция", изтрел във въздуха, изстрел на месо" е мо-та-мо закона преди. Когато полицай/милиционер гони престъпник. Ако не спре при извикване, дава предупредителен изстрел. Ако не спре и тогава можеше да му пръсне главата. Друг е въпроса, че разни началници издавали по-занижени критерии, но други точно така нареждали на охрани. Сега има Конвенция за правата на човека и разни ЕС норми или като викат синхронизиране с европейското законодателство - разбирай загуба на суверенитет. Налагат се закони отвън. Те изискват цитирано "минимално насилие". Ако може полицай да зъдържи лице, без да го удари, да не го удря. Едва ли не ако види крадящ циганин: - Извинете, това което правите се води нередно. Може ли да Ви задържа? Разбира се ако нямате нищо против и не накърнявам вашите чувства. И ако циганина каже НЕ: - Извинете за безпокойството. ;)

Превод от политкоректен журналистически на български : Двама тъмнозелени, за пореден път, правят опит да грабят от вендинг машина. Собственикът ,на когото му е "дошло до гуша" да му трошат машината, пристига с имитация на оръжие. Тъмнозелените му налитат на бой, собственикът се защитава с, каквото може. Резултат - тъмнозелените грабители са жертви и на свобода, собственикът в ареста. Хаирлия да е..

С такава подкрепа тия лапета ще отидат нависоко.Някои от сегашните мутробеизнесмени навремето,като деца са тръгнали от разбиване на асансьорни касички по блоковете.Има си етапи на развитие!

Да ви питам нещо. Според вас кой е по-лош? с: - малолетните престъпници + ''журналиста'' изопачил така грозно историята. Аз гласувам с ''+''

Такива работи по времето на бай Тошо немаше.

Всичко имаше само, че не се тиражира ше!

Абе, какво стана с онази, изнасилената от Мънго Джери във Варна, 53-годишната съдийка? Напишете нещо, защото много се вълнувам.

обаче 15г. хлапета понякога правят странни неща по улиците, но това не значи че трябва такова отношение, напротив винаги с добро

Някой колят момичета, други трошат имущество, трети употребяват наркотици ... може да пожелаят и нечие дупе, ти даваш ли им твоето?

да не им попадаш в ръчичките на таквиз 15-годишни!

нарочно написах толерантен коментар иначе знам много добре какви са 15г.

Живеещите на първи етажи са принудени доброволно и за своя сметка да си монтират решетки заради такива ''журналисти''. Много възрастни хора по селата имат избора ИЛИ да бъдат пребивани и ограбвани ИЛИ да бъдат изкарани от ''журналистите'' като чудовища. Обаче ако пострада журналист или някой близък на висш служител ,ела та гледай вой до небето. Та г-да журналисти кога най-сетне честните трудещи се обикновени хора ще заслужат правата които гилдията ви безусловно гарантира на всички доказани престъпници?

Де да беше само на първи етаж- При нас стигат до 3-ти огражденията.

Българският съд - най хуманният съд на света.

jingiby

В някои държави като Саудитска Арабия, за кражба се реже ръката на осъдения. В други като САЩ при опит за кражба, собственикът има право да стреля срещу посегателите. У нас има право да бъде осъден, понеже тъмнозелените са над закона...

Не може да се стреля срещу нападателя при опит за кражба. Дори и в САЩ. Може да се стреля при нападение срещу личността на отбраняващия се. Както в САЩ, така и в България - гражданите имат право на неизбежна отбрана. Но при кражба да се простреля човека - не е непосредствена опасност за живота на отбраняващия се, ще се счита за "превишение на пределите на неизбежната отбрана". В случая обаче едва ли е било само кражба. Имало е спречкване, удари и накрая и стрелба, значи имало е и нападение. Законно е, няма превишение на неизбежната отбрана.

Май не си наясно как е в Тексас. Опитай се там да откраднеш и виж резултата !

jingiby

Дали сте чували нещо за института "крайна необходимост"? Чл. 13, ал. 1 от Наказателния кодекс гласи: "Не е общественоопасно деянието, което е извършено от някого при крайна необходимост - за да спаси държавни или обществени интереси, както и свои или на другиго лични или имотни блага от непосредствена опасност, която деецът не е могъл да избегне по друг начин, ако причинените от деянието вреди са по-малко значителни от предотвратените."

loyola

Ми в България, по закон, нямаш право да отбраняваш лична собственост особено срещу римляни. Затова и ще му вземат пушката. Интересно ако ги беше бил с тояга, дали щяха да му изземат пръчката с протокол за доброволно предаване ?

zashto obijdash rimlianite i kakvo obshto ima s gnusnite tzigani

Какво му трябва да направи собственика на кафемашината? Да се обади на 112, ако не е развален, и да чака полицаите да дойдат сутринта след като си изпият кафето да опишат щетата и да образуват поредното разследване срещу "неизвестен" извършител. След един месец ще получи писмо, че прекратяват разследването щото не са установили кои точно е разбил и ограбил машината. Втори вариант: Ако ги разпознаеш и свидетелстваш срещу циганите пак се приключва поради маловажност на щетата. Затова хората вземат правосъдието в свои ръце.

"Вземат" ми уя. За да вземат правосъдието в свои ръце, трябва да вземат първо държавата в свои ръце. Защото сега, очевидно, за нормалните, държавата е в ръцете на хора, които осъществяват геноцид над българите.

Моля те измисли си друг ник , защото този го ползвам от много отдавна и не употребявам цинизми.

Крайно време е!

Чини да е "гузен негонен бяга", от битите никой не се оплаква, докато не постъпва сигнал от спешния център. Кой подава сигнал от спешния център и с каква цел?

Бащата го придружил до болницата след това, а къде е бил, когато е плячкосвало кафемашината?

някоя къща в другия квартал

По добре "Мъж простреля 15-годишно с въздушна пушка " ОТ КОЛКОТО " ДВАМА 15 - ГОДИШНИ ЗАКЛАХА - 50 ГОДИШЕН ! .

Във Видин и района е мизерия и немотия. Там преди време продавач на закуски беше жестоко пребил малко цигане, опитало се да открадне една баничка. В такова място баничката вече представлява сериозна материална ценност заради която можеш да пратиш човек в болницата. Вероятно и този случай е нещо подобно.

правилно го е пребил, нарича се респектиране, или превантивно действие - прави с цел ограничаване на бъдещи нерагламентирани действия.

Меркел много обича малки циганчета. Чака ги с мечета, с жилище, социални помощи... всичко. Наготово. Ако мюсюлманчета менюто им ще е съобразено.

Това е действителността. Цигането бива пребито като куче, защото на баничара НАП му бухат 1000лв глоба за това че хартийка не му била изправна, за това че еди кое си го нямал издадено и т.н. Държавата е безмилостна към гражданите и не пита имаш ли пари за глоба, този месец останаха ли ти пари да отидеш на зъболекар и т.н. За това цигането ще е безмилостно размазано от бой за едната баничка от лев и двайсе, защото няма край. Циганите са неизчерпаем ресурс от гледна точка на баничаря, а баничките са лимитирани и се купуват с пари. Също и този с машината, едва ли е ходил да бие с приклада клиентите си. Малко вероятно да е така... Жалко ми е че действителността е такава и че мизерията е повсеместна.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души. Образователен ценз Възрастов ценз

15 годишно момче в 23;30ч по улиците?????Сигурно е циганче и пазарува от нощния магази.

Разбиват уличните вендик автомати обират парите и нанасят щети на собствениците Тези копелдаци заслужават бой до припадък !!! Сега разбиват кафемашини ,утре банки непрокопсаници!!!

Нападение от двама души, по-силни и по-млади. Непосредствена опасност за живота на защитаващия се. Неизбежна обрана. Няма превишение. Браво на човека !

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Мисля първо трябва да спрат "децките" за двамата малолетни що са ги изтървали посред нощ.

Абе, не ги съдете строго. "Момчетата" деца хранят.

А, пък сигурно и са пенсионери по инвалидност.

Какво правят две 15 годишни момчета в 01:20 часа през нощта по улиците?

Какво всъщност се е случило: "Двама възрастни цигани (на 15г. в този етнос си ВЪЗРАСТЕН щом имаш 2-3 деца) опитват да оберат кафе-машина. Българин прави нещо по въпроса и долните журналисти ще го покажат като изрод."

"Мотивите" са защита на собствеността от посегателство в условия на безнаказаност на "ромите" в България.

ujabg

Мотивите са тъмнозелени! БАС?

Реалната власт в държвата са банките, те са номер 1. После идват "медиите", те са номер 2. И чак после вече, за баламосване на раята са НС, МС, президент, съдебна система.

Нетолерантен превод в ефир: "Двама цигани-рецидивисти обират машината за кафе на бедния отруден българин. Той защитава собствеността си и медиите го изкарват чудовище."

Когато няма държава и полиция, народа започва да се оправя сам.

Хаха, нямало ли! Ей сега ще видиш народът как ще го оправят точно тия полицаи, които иначе никакви ги няма като те бият или обират на улицата!

Не знам колко "умен" трябва да е някой, че пред лицето на фактите напоследкъ да продължава да повтаря, като навит, че няма държава. Я се защити от банките, циганите, турците, геЮвете, "бежанците", кучетата... да видиш дали няма - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Какви дознатели, следователи, прокурори и съдии ще се запроизнасят. Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.