Коментари - Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира | Днес.dir.bg

Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира

Емил Николов не успял да се свърже с представител на мобилния оператор, с който има договор

Обратно в новината

Коментари - Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира | Днес.dir.bg

Коментари

100% проблемът е в бъгав китайски фирмуер на евтин китайски смартфон. Стига сте плюли!

Системата в момента се активира за цели градове, но има опция да се активира само за присъстващи в обхвата на 1 клетка на оператор т.е. доста тесен периметър, с което да не занимава всички останали. И когато излезеш от зоната на клетката, а след това пак влезеш пак получаваш съобщение, че си в опасната зона. В случая може човекът да е бил локализиран между в клетки и ту да е бил в една, ту в друга и за това да му се е получил спам-ът. И все пак е тест. Само да отбележа, че Румънците използват системата си постоянно като предупреждават за катастрофи, блокиращи пътя, а дори и за забелязана мечка в района на клетката.

Ако това е причината, че човека е между две клетки, значи пак едни наши фирми са усвоили парите както става в БГ.

А дали проблемът не е в телефона? Някой от пишещите и плюещите да се е зачел какъв е начинът на доставяне на това на телефона? По-вероятно стандартно българско - "да плюИм всичко!".

И с тази тъпа, тъпа, тъпа новина трябва да ангажирате България???????

Ами нали затова са тези тестове, не утре да ти подпалят телефона и да получиш инфаркт за няма нищо...

Едно време при бай Тошо никой не получаваше по 1000 алерта на телефона.

Това е от настройката на телефона му. Напомняне на сигнали: един път на две минути на 15 минути никога

Ей от тук трябваше да почнат за всички операционни системи: Аз ви предлагам самo за MIUI: MIUI Xiomi> Настоийки> Пароли и сигурност>Сигнали при спешни случаи> Баста на всичко което не ви харесва

Разни хора си мислят, че неща са направени добре, без да са ги поглеждали отвътре и да видят, че са пълна трагедия. Не знам дали не ползват тук "push notification" и приложения може да слушат за такова. Правил съм отдавна и вече не помня. Но за това, че уж правени неща, обикновено давам пример с Борика за плащания между банки, атомати, от касите на магазини и така нататък. Все едно студенче е закърпило нещо, без да го мисли. А на даван от тях примерен код за вграждане от страница и половина-две, имаше примерно 7 грешки и мърляво изписано.

Добре че си ти та да работят нещата на тоя свят.

Ако бях преподавател и студент ми даде такова нещо, не да му пиша 2, а ще го изхвърля от университета с бой, дори да ме осъдят. В примерният код някакви константи горе писани с пълни имена нататък с кратки, дори не същите. Сравянавани в IF с единично равенство (за присвояване, ползват се двойни и трони за съвпадение и по тип) и така нататък. За предавано един JSON да бяха сложили, щеше да е много пъти по-разумно, а да не говорим за версията къде са сложили с която трябваше да почнат. 0 мислене! Има уникални тъпни в неща които се ползват. Понякога грешните неща стават наложени и валидни за нататък. Например сбъркали как се изписва на англиски referrer и като я пусна в Гугъл първото което излиза е "HTTP referer" в Уикипедия - грешно изписано. Преди Гугъл за грешното изписване даваше повече резултати от за вярното. Защото така е въведено какво се подава между браузер и сървър. Това е каква е предната страница от която влизаш. Един вид грешното е вярно. Но въпросът е на кого го обаснявам в момента. Например какво е ръкостискане между браузер и сървър? Това са технически понятия и си имат логика за областта.

Като това като искаш да вържеш плащания през Борика към сайтове ти дават как се прави. Давано от Борика. реално от този код ти трябва 1 ред да се ориентираш, че на различни програмни езици може да се разбират различни неща под еднакви названия.

елементарно на айфон. Settings - Notifications отива се най-долу, и където пише bg-alert спираш всичко, и готово.

Хубава работа, ама българска. Операции, които другаде са отработени от десетилетие у нас предизвикват суматоха, блокират на хората телефоните,.... И кой взе парите за тази "алърт" система, която освен да нанася щети на българите, за друго все още не става?

Това са глупости изключвам звуците и да ги видя как ще ми ръмжи Алберта може само да вибрира и то ако не съм спрял вибрацията а най лесно е да изключа телефона като искат тестове и а си медии и телевизия и сирени

Хората ти казаха, че даже и на безшумен режим пак се включва алармата, ти не вдяваш...

Нищо де. Пък ако се наложи наистина да му се прати съобщение при необходимост няма да могат.Ама кое не е така на територията между Гърция, Турция и Румъния ? Нали виждате че всичко се разпада.

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

Браво ! Харесва ми !

Викаш при комунизма не получаваше BG-ALERT и всичко си беше ок.

всичко по-технологично от тел и калчища не е за нас. Жалки сме. А сега кажете колко струва тази система и кои фирми изпълниха проекта.

Не мисля, че това е бил единствения бъг на телефона на човека. Но може пък някой да му го смени покрай шумотевицата, кой знае? Някога тия неща са на късмет.

Ако и машините им за гласуване са толкова надеждни като това...

Добре, че нямаме атомни бомби, тия копчета много ги бъркаме…

Всеки(повечето от абонатите) могат да спрат сами получаването на тези съобщения. Никой не го казва по телевизията, но повечето апарати имат меню за Имърджанси съобщения, а някои за Cell Broadcast. който има желание, може да ги спре...едва ли е полезно, предвид, че идеята им е да помагат в случай на нужда, но опцията я има. весел ден

В България винаги се случва едно и също нещо. Измисля се хубава идея, но изпълнението е отвратително !!!

Е то затова си има народна поговорка/мъдрост - "Хубава работа, ама Българска"

Като гледам най-добре ще е всички да следят кога ще са двата теста (националния и за техния град) и между 12.00 и 12.30 ч., или за когато там беше обявено, да изключат телефона и да вадят батерията, за да не я позволяват тази хуйня с "тестовете".

Това всичкото е ако вътреземците ни нападнат и да може да се крием по баирите

Хвърли го в кофа с вода да бълбука там!

Когато компютрите бяха бавни, можеше да се настъпи мотиката с ниска повтаряемост. Е, ама сега са бързи, и докато се усетиш си настъпил мотиката милиони пъти в секунда. По Дъглас Адамс RIP!

Хахаххахахаххаххахахахахах, сакатлък до сакатлък.Край няма

с некадърници на ниски заплати - толкоз

напълно ненужна за хората, но явно високодоходна за някой депутат. Аман

Изключете си телефоните, бре, т ъ п и ли сте? Да не сме опитни зайчета, да си тествате простотиите върху нас???

Имате пропуснато последно предупреждение!

И прозорците затворете и не излизайте навън през деня, че пръскат от самолетите. През нощта може, защото не се вижда!

Кажете какъв модел е блокиралия телефон - баклук, за да не купуваме такива.

Ябълка, къв да е. Имах такъв купих го нов, но като пусна някакъв клип или да гледам филм и почваше да грее, пареше в ръцете ми. Върнах го в гаранция и не бих си помислил повече за тази прехвалена марка.

Едно време при бай Тошо, никога е нямало проблеми със системата BG-ALERT и никой не е получавал по 1000 съобщения на дуплекса с шайба.

За Android отивате на Notifications, скрол до Advanced settings и го изключвате ако искате или само частично като тестове и други простотии.

По принцип си прав, че може да се изключи от настройките. Това, което много хора пишат обаче, е че дори да се изключи BG-ALERT от настройките в Android-а, това пак няма да спре теста.

Внимание! Извършва се... извършва се. Техническа. Техническа. ПРОВЕРКА! ПРОВЕРКА! А! А! ...А! Брууууммм врууумм. ....... И си пускам поздравче. Яница-Въртележката и си сипвам и една скара правя. Увеличавам да чуе селото къде е купона. Умирам шумно-бурно-весело. Ич не ми е БГ Алурт. Радио 'ВЕСЕЛИНА'. Обичам България. Зимата са най-здравите напивания батенки! Оп оп оп!

Голяма работа. Пак са объркали бутоните!

Със тия пари дето някой ще открадне за тая простотия.. сигурно щяхте да изчистите речните корита и дерета.....ама по важното е наш човек да се нагуши...

ПИТАЙТЕ КОЯ НАША ФИРМА Е УСВОИЛА ПАРИТЕ И КОЛКО СА КОМИСИОННИТЕ. ИНАЧЕ, НЕКАДЪРНИЦИТЕ МОЖЕ И ДА ВИ ЗАПАЛЯТ ТЕЛЕФОНА!

Ако беше твоята щеше ли да питаш? Или ти е жал само, че не си намазал нищо от "далаверата"?

Поредната безполезна пръчка, за която някой е взел пари.

Хакерите харесват това ...

Не можахте ли да го наречета по друг начин? БГ АЛЕРТ!!! Вашата м...а п;родажници!

На това му казват маулбомб и е наказуемо по закона. Ако има правосъдие, ще има и осъден за атаката. Нали разбирате че ако изпратя 1000 мейла на някой депутат, 10 буса със спецчасти ще нахлуят у дома и ще пръснат всичко, после ще ме глобят обемно щедро и ако се правя на по-умен от тях (какъвто съм сигурен че съм) може и няколкото месеца зад решетките да си нахранят егото

За ябълката, ios, изключване на тази глупост? Отивате на: Settings-notifications. Скролвате в дъното и в последната версия на ios има bg alert. Давате всичко на off и забравяте за глупостите с които ни занимават. Миже да дадете off само на Test alerts и няма да им получавате глупостоте и експериментите. Ако нямате bg alert търсете по менюто governemt alerts или нещо подобно.

Сега държавата да отговори, колко милиона похарчи за тази глупост, която всеки един гражданин може да изключи от менюта на телефона си. За андроид е същото: някъде в сетингс , има networks, и там търсите cell broadcasting или нещо подобно. Давате off и спирате цялата недосмислица бг съобшение.

колко откраднаха,не колко похарчиха.

"Тази глупост" я има на Запад от поне 15 години и е спасила стотици, ако не и хиляди човешки животи. Но за Ганя живота, освен собствения му няма стойност. Има стойност само това на масата и нафтата в резервоара.

Искаш да не знаеш за опасност, да умреш спокоен - изключвай.

Еми нали затова са тестовете - за откриване на грешки и коригирането им. Ако сме сигурни, че всичко работи идеално, защо ще правим тестове? Значи в крайна сметка е имало полза от цялата работа.

Ти статията прочете ли? Какъв е смисълът от тестовете, като няма отработен механизъм за обратна връзка и докладване на грешки? Разработчикът чрез дир.бг ли да издирва оня нещастник, дето се е задръстил със съобщения?

Не знаем каква е точно ситуацията - със сигурност във фирмата анализират данните от теста и ако има проблеми, ще се мъчат да ги оправят. Едва ли разчитат бай Иван и още вероятно стотици като него да им се обаждат и да им обяснява за някакъв проблем - почти сигурно имат инструменти да получават обратна връзка какво точно се случва при теста, иначе каква им е ползата.

По-скоро телефона му се е бъгнал, няма как системата да изпрати 1000 съобщения на един номер.

Има - ако иска потвърждение за получаване на съобщението, а той е бил извън обхват

Да, и тоя е единствения в тия области, който е бил извън обхват и само на него са изпратени 1000 съобщения? Ще ти подшушна под секрет, че тоя тип broadcast съобщения нямат обратна връзка, т. е. както СМС - потвърждаване от апарата/оператора, че е получено. Изпраща се - ако получиш - получиш, ако не - здраве да е! За това е и теста - съобщението не се изпраща на НОМЕР, а към клетката, която го разпраща на всички активни в нея. Това позволява да се изпратят съобщения само в определен регион, където е локализирано "събитието". Ако телефона ти е бил изключен, по време на изпращането или извън обхват - няма да получиш нищо! Дори и след като влезеш в обхват или го включиш!

Че нали ако всичко беше както трябва нямаше да има неочаквани действия от системата, ве умнъо, някога да си поправял нещо повредено, па било и софтуер? Или изначално сбъркано?

Имам как: системата сигурно има списък с номера и трябва да маркира всеки номер на който е изпратен SMS, но това маркиране поради бъг не сработва, тогава горко на този човек. Или в термините на базите данни има нещо което се нарича картезиян продукт, тогава един номер може да присъства много пъти в списъка (най-вероятно това е причината).

Който не си е изключил телефона за половин час, е т ъ п . Идват извънземните ли ? Кой ни заплашва?

кофти тръпка

За Габриел пред съдебната палата защо не давате да коментираме?

Защото пропагандата не трябва да е поставя под съмнение. :-)

БГ космонавта да нахрани кучетата и да не пипа копчетата

Трябва Да се прекръсти На BG-LAINERT

Купувайте си още китайските боклуци на хуйвей и се чудете защо телефонът ви блокира.

Е, нали са без пари...

Аааахахахахах

Ако беше получил 1000 лева по Apple Pay Дали щеше да каже

Коментари - Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира | Днес.dir.bg

Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира

Емил Николов не успял да се свърже с представител на мобилния оператор, с който има договор

Обратно в новината

Коментари - Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира | Днес.dir.bg

Коментари

100% проблемът е в бъгав китайски фирмуер на евтин китайски смартфон. Стига сте плюли!

Системата в момента се активира за цели градове, но има опция да се активира само за присъстващи в обхвата на 1 клетка на оператор т.е. доста тесен периметър, с което да не занимава всички останали. И когато излезеш от зоната на клетката, а след това пак влезеш пак получаваш съобщение, че си в опасната зона. В случая може човекът да е бил локализиран между в клетки и ту да е бил в една, ту в друга и за това да му се е получил спам-ът. И все пак е тест. Само да отбележа, че Румънците използват системата си постоянно като предупреждават за катастрофи, блокиращи пътя, а дори и за забелязана мечка в района на клетката.

Ако това е причината, че човека е между две клетки, значи пак едни наши фирми са усвоили парите както става в БГ.

А дали проблемът не е в телефона? Някой от пишещите и плюещите да се е зачел какъв е начинът на доставяне на това на телефона? По-вероятно стандартно българско - "да плюИм всичко!".

И с тази тъпа, тъпа, тъпа новина трябва да ангажирате България???????

Ами нали затова са тези тестове, не утре да ти подпалят телефона и да получиш инфаркт за няма нищо...

Едно време при бай Тошо никой не получаваше по 1000 алерта на телефона.

Това е от настройката на телефона му. Напомняне на сигнали: един път на две минути на 15 минути никога

Ей от тук трябваше да почнат за всички операционни системи: Аз ви предлагам самo за MIUI: MIUI Xiomi> Настоийки> Пароли и сигурност>Сигнали при спешни случаи> Баста на всичко което не ви харесва

Разни хора си мислят, че неща са направени добре, без да са ги поглеждали отвътре и да видят, че са пълна трагедия. Не знам дали не ползват тук "push notification" и приложения може да слушат за такова. Правил съм отдавна и вече не помня. Но за това, че уж правени неща, обикновено давам пример с Борика за плащания между банки, атомати, от касите на магазини и така нататък. Все едно студенче е закърпило нещо, без да го мисли. А на даван от тях примерен код за вграждане от страница и половина-две, имаше примерно 7 грешки и мърляво изписано.

Добре че си ти та да работят нещата на тоя свят.

Ако бях преподавател и студент ми даде такова нещо, не да му пиша 2, а ще го изхвърля от университета с бой, дори да ме осъдят. В примерният код някакви константи горе писани с пълни имена нататък с кратки, дори не същите. Сравянавани в IF с единично равенство (за присвояване, ползват се двойни и трони за съвпадение и по тип) и така нататък. За предавано един JSON да бяха сложили, щеше да е много пъти по-разумно, а да не говорим за версията къде са сложили с която трябваше да почнат. 0 мислене! Има уникални тъпни в неща които се ползват. Понякога грешните неща стават наложени и валидни за нататък. Например сбъркали как се изписва на англиски referrer и като я пусна в Гугъл първото което излиза е "HTTP referer" в Уикипедия - грешно изписано. Преди Гугъл за грешното изписване даваше повече резултати от за вярното. Защото така е въведено какво се подава между браузер и сървър. Това е каква е предната страница от която влизаш. Един вид грешното е вярно. Но въпросът е на кого го обаснявам в момента. Например какво е ръкостискане между браузер и сървър? Това са технически понятия и си имат логика за областта.

Като това като искаш да вържеш плащания през Борика към сайтове ти дават как се прави. Давано от Борика. реално от този код ти трябва 1 ред да се ориентираш, че на различни програмни езици може да се разбират различни неща под еднакви названия.

елементарно на айфон. Settings - Notifications отива се най-долу, и където пише bg-alert спираш всичко, и готово.

Хубава работа, ама българска. Операции, които другаде са отработени от десетилетие у нас предизвикват суматоха, блокират на хората телефоните,.... И кой взе парите за тази "алърт" система, която освен да нанася щети на българите, за друго все още не става?

Това са глупости изключвам звуците и да ги видя как ще ми ръмжи Алберта може само да вибрира и то ако не съм спрял вибрацията а най лесно е да изключа телефона като искат тестове и а си медии и телевизия и сирени

Хората ти казаха, че даже и на безшумен режим пак се включва алармата, ти не вдяваш...

Нищо де. Пък ако се наложи наистина да му се прати съобщение при необходимост няма да могат.Ама кое не е така на територията между Гърция, Турция и Румъния ? Нали виждате че всичко се разпада.

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

Браво ! Харесва ми !

Викаш при комунизма не получаваше BG-ALERT и всичко си беше ок.

всичко по-технологично от тел и калчища не е за нас. Жалки сме. А сега кажете колко струва тази система и кои фирми изпълниха проекта.

Не мисля, че това е бил единствения бъг на телефона на човека. Но може пък някой да му го смени покрай шумотевицата, кой знае? Някога тия неща са на късмет.

Ако и машините им за гласуване са толкова надеждни като това...

Добре, че нямаме атомни бомби, тия копчета много ги бъркаме…

Всеки(повечето от абонатите) могат да спрат сами получаването на тези съобщения. Никой не го казва по телевизията, но повечето апарати имат меню за Имърджанси съобщения, а някои за Cell Broadcast. който има желание, може да ги спре...едва ли е полезно, предвид, че идеята им е да помагат в случай на нужда, но опцията я има. весел ден

В България винаги се случва едно и също нещо. Измисля се хубава идея, но изпълнението е отвратително !!!

Е то затова си има народна поговорка/мъдрост - "Хубава работа, ама Българска"

Като гледам най-добре ще е всички да следят кога ще са двата теста (националния и за техния град) и между 12.00 и 12.30 ч., или за когато там беше обявено, да изключат телефона и да вадят батерията, за да не я позволяват тази хуйня с "тестовете".

Това всичкото е ако вътреземците ни нападнат и да може да се крием по баирите

Хвърли го в кофа с вода да бълбука там!

Когато компютрите бяха бавни, можеше да се настъпи мотиката с ниска повтаряемост. Е, ама сега са бързи, и докато се усетиш си настъпил мотиката милиони пъти в секунда. По Дъглас Адамс RIP!

Хахаххахахаххаххахахахахах, сакатлък до сакатлък.Край няма

с некадърници на ниски заплати - толкоз

напълно ненужна за хората, но явно високодоходна за някой депутат. Аман

Изключете си телефоните, бре, т ъ п и ли сте? Да не сме опитни зайчета, да си тествате простотиите върху нас???

Имате пропуснато последно предупреждение!

И прозорците затворете и не излизайте навън през деня, че пръскат от самолетите. През нощта може, защото не се вижда!

Кажете какъв модел е блокиралия телефон - баклук, за да не купуваме такива.

Ябълка, къв да е. Имах такъв купих го нов, но като пусна някакъв клип или да гледам филм и почваше да грее, пареше в ръцете ми. Върнах го в гаранция и не бих си помислил повече за тази прехвалена марка.

Едно време при бай Тошо, никога е нямало проблеми със системата BG-ALERT и никой не е получавал по 1000 съобщения на дуплекса с шайба.

За Android отивате на Notifications, скрол до Advanced settings и го изключвате ако искате или само частично като тестове и други простотии.

По принцип си прав, че може да се изключи от настройките. Това, което много хора пишат обаче, е че дори да се изключи BG-ALERT от настройките в Android-а, това пак няма да спре теста.

Внимание! Извършва се... извършва се. Техническа. Техническа. ПРОВЕРКА! ПРОВЕРКА! А! А! ...А! Брууууммм врууумм. ....... И си пускам поздравче. Яница-Въртележката и си сипвам и една скара правя. Увеличавам да чуе селото къде е купона. Умирам шумно-бурно-весело. Ич не ми е БГ Алурт. Радио 'ВЕСЕЛИНА'. Обичам България. Зимата са най-здравите напивания батенки! Оп оп оп!

Голяма работа. Пак са объркали бутоните!

Със тия пари дето някой ще открадне за тая простотия.. сигурно щяхте да изчистите речните корита и дерета.....ама по важното е наш човек да се нагуши...

ПИТАЙТЕ КОЯ НАША ФИРМА Е УСВОИЛА ПАРИТЕ И КОЛКО СА КОМИСИОННИТЕ. ИНАЧЕ, НЕКАДЪРНИЦИТЕ МОЖЕ И ДА ВИ ЗАПАЛЯТ ТЕЛЕФОНА!

Ако беше твоята щеше ли да питаш? Или ти е жал само, че не си намазал нищо от "далаверата"?

Поредната безполезна пръчка, за която някой е взел пари.

Хакерите харесват това ...

Не можахте ли да го наречета по друг начин? БГ АЛЕРТ!!! Вашата м...а п;родажници!

На това му казват маулбомб и е наказуемо по закона. Ако има правосъдие, ще има и осъден за атаката. Нали разбирате че ако изпратя 1000 мейла на някой депутат, 10 буса със спецчасти ще нахлуят у дома и ще пръснат всичко, после ще ме глобят обемно щедро и ако се правя на по-умен от тях (какъвто съм сигурен че съм) може и няколкото месеца зад решетките да си нахранят егото

За ябълката, ios, изключване на тази глупост? Отивате на: Settings-notifications. Скролвате в дъното и в последната версия на ios има bg alert. Давате всичко на off и забравяте за глупостите с които ни занимават. Миже да дадете off само на Test alerts и няма да им получавате глупостоте и експериментите. Ако нямате bg alert търсете по менюто governemt alerts или нещо подобно.

Сега държавата да отговори, колко милиона похарчи за тази глупост, която всеки един гражданин може да изключи от менюта на телефона си. За андроид е същото: някъде в сетингс , има networks, и там търсите cell broadcasting или нещо подобно. Давате off и спирате цялата недосмислица бг съобшение.

колко откраднаха,не колко похарчиха.

"Тази глупост" я има на Запад от поне 15 години и е спасила стотици, ако не и хиляди човешки животи. Но за Ганя живота, освен собствения му няма стойност. Има стойност само това на масата и нафтата в резервоара.

Искаш да не знаеш за опасност, да умреш спокоен - изключвай.

Еми нали затова са тестовете - за откриване на грешки и коригирането им. Ако сме сигурни, че всичко работи идеално, защо ще правим тестове? Значи в крайна сметка е имало полза от цялата работа.

Ти статията прочете ли? Какъв е смисълът от тестовете, като няма отработен механизъм за обратна връзка и докладване на грешки? Разработчикът чрез дир.бг ли да издирва оня нещастник, дето се е задръстил със съобщения?

Не знаем каква е точно ситуацията - със сигурност във фирмата анализират данните от теста и ако има проблеми, ще се мъчат да ги оправят. Едва ли разчитат бай Иван и още вероятно стотици като него да им се обаждат и да им обяснява за някакъв проблем - почти сигурно имат инструменти да получават обратна връзка какво точно се случва при теста, иначе каква им е ползата.

По-скоро телефона му се е бъгнал, няма как системата да изпрати 1000 съобщения на един номер.

Има - ако иска потвърждение за получаване на съобщението, а той е бил извън обхват

Да, и тоя е единствения в тия области, който е бил извън обхват и само на него са изпратени 1000 съобщения? Ще ти подшушна под секрет, че тоя тип broadcast съобщения нямат обратна връзка, т. е. както СМС - потвърждаване от апарата/оператора, че е получено. Изпраща се - ако получиш - получиш, ако не - здраве да е! За това е и теста - съобщението не се изпраща на НОМЕР, а към клетката, която го разпраща на всички активни в нея. Това позволява да се изпратят съобщения само в определен регион, където е локализирано "събитието". Ако телефона ти е бил изключен, по време на изпращането или извън обхват - няма да получиш нищо! Дори и след като влезеш в обхват или го включиш!

Че нали ако всичко беше както трябва нямаше да има неочаквани действия от системата, ве умнъо, някога да си поправял нещо повредено, па било и софтуер? Или изначално сбъркано?

Имам как: системата сигурно има списък с номера и трябва да маркира всеки номер на който е изпратен SMS, но това маркиране поради бъг не сработва, тогава горко на този човек. Или в термините на базите данни има нещо което се нарича картезиян продукт, тогава един номер може да присъства много пъти в списъка (най-вероятно това е причината).

Който не си е изключил телефона за половин час, е т ъ п . Идват извънземните ли ? Кой ни заплашва?

кофти тръпка

За Габриел пред съдебната палата защо не давате да коментираме?

Защото пропагандата не трябва да е поставя под съмнение. :-)

БГ космонавта да нахрани кучетата и да не пипа копчетата

Трябва Да се прекръсти На BG-LAINERT

Купувайте си още китайските боклуци на хуйвей и се чудете защо телефонът ви блокира.

Е, нали са без пари...

Аааахахахахах

Ако беше получил 1000 лева по Apple Pay Дали щеше да каже