17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На законите на физиката не можеш да им кажеш: "Абе ей, нещастник, ти знаеш ли кой е чичо ми?"

защо не са забранени каруците? миналата седмица в 12 по нощите на пътя Русе Бяла 2 цигански каруци без светлини си джиткаха в насрещното

Защо не са забранени летящите "изключителни висока скорост" (цитат от думите на полицаите на място), които убиват хора, и , за щастие - и себе си понякога? Защо този като е карал с 200 при ограничение 50 не е в затвора и с обществен транспорт или на задната седалка?

Трагичният инцидент е станала около 22,30 часа на 16 юли, според пристигналите на място служители на КАТ-Казанлък баварецът се е движел с изключително висока скорост и шофьорът не е имал възможност да отреагира

Според кмета на село Търничене Ахмед Ходжа, загиналото момче е син на по-малкия брат на бизнесмена от Павел баня Исса Бесоолу - Мехмед Бесоолу.

Камикадзето е от ци...ромска фамилия от Мъглиж. Роден е, когато баща му е на 19 години, а майка му сами се сещайте. Катастрофата е с ново БМВ на фамилията, СТ 7777 ВН, при скорост 180...

О-хохохох, ползватели на ДФЗ. Но може да е случайно.

Исмаил се казва умрелия.

Писнало ми е от чудесата по пътищата ни ! Разбити пътища, каруци, идиоти с мотори, идиоти с бързи, но стари кошници, наглеци ... И за пореден път не само, че няма да има отговорни, но и няма да се вземат никакви мерки ! Лека му пръст на момчето.

Пропусна гаменчетата с нови коли и каращи право към оня свят. Като този.

Да оббобщим (базирано на коментарите под такива новини) - Ако се блъснете в каруца без сигнализация вие сте жертва. Ако блъснете колоездач без сигнализация то вие сте убиец.

Не е точно така. Да уточня, не само сте жертва, но, в случай на каруца без светлини - каруцарят е убиец, според насила разпространяваното мнение за "война" и "убийци" по пътищата. По принцип са за съдене и осъджане хора, които лепят този етикет "убиец" - а това са местните журналисти предимно, и 1-2 трола, които целят да злепоставят всеки водач на МПС. С какво каруцарите са по-добри, та да не могат да са "убийци"?

Цигането в колата е карало с 200, колега! Помисли кой е убиец в такъв случай.

Точно така. Спрели коли, хора, велосипедисти, каруци, животни и прочие явления по пътя са занимание и грижа на шофьора. С изключение на редките случаи, когато те настигне каруца. Карането с 200 при ограничение 50 и по тъмно не отменя никое от тези.

Подвеждащо заглавие, от там и неточни коментари. Къде прочетохте, че катастрофата е станала в тъмната част на денонощието? Няма такава информация.

Сталин е днес и снимките са нощни. А сега е още 14:35 и пече слънце. Миналата нощ е.

Тук някакви хора призовават за забрана на каруците на пътя. Защо не се коментира, че ЗДВП и сега не допуска присъствието им на пътя? Листовките в последните години са пълни със ситуации с каруци. Не е нормално това на фона на очевадната лобистка поправка за минималния брой часове за курс за придобиване на СУМПС

Ами защото не е вярно.

За съжаление ситуации като тази определят колко е подготвена колата за път - състояние на фарове, спирачки, гуми... как шофьора анализира ситуацията и как реагира на внезапната опасност... Бог да прости загиналия, а четящите да се замислят за собствените си коли и поведение на пътя... Каруцата не я коментирам - самия факт, че се е намирала там и то в тъмната част на деня говори достатъчно за кочияша и пътниците...

И още нещо - защо не се въведе забрана за движение на каруци от определен час? И ако го спипат след тоя час - конфискация и глоба...

Защото е лошо ако системата сложи всичко под пълен контрол.

Колата е нова, скъпа и в отлично състояние. С шофьор малоумник. о.п.: Това е точно до селото и не е чудно да има каруци, пешеходци, машини и дори животни. Затова е и ограничението от 60 км/ч.

А къде прочете в тъмната, или светлата част на денонощието е станала катастрофата? Пише само, че каруцата нямала СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ. Което е мнооого различно от "няма светлини".

Имала е светлоотразители. Поправиха си новината за това.

Каруцата е едно на ръка, ама тоя е карал като състезател. Там има ограничение , май 50 км беше, а той потрошил бензинажийницата, и се размазал в стълба.

Да, ограничението е 50 км, има и пешеходна пътека там ...

.и бус, у кола, и каруцата...карал е с 36 км в час, мангалът!

Нощем по пътищата на родината ни се движат маса каруци не просто без задължителните светлоотразители и фенери, ами изпълнили всички мероприятия по светомаскировката. Просто собствениците а тези каруци са тръгнали да крадат от полетата. Такава каруца на пътя е като се постави капан за нормално движещите се. Борбата е елементарна - тръгва едно микробусче на жандармерията по пътя. Среща или догонва такава каруца и веднага арестува собственика. И конфискува каруцата.

Само с едно микробусче няма да стане.

Жандармерията има и автобуси

Един капан за скорост е нужен, не за каруци

Запускаме ситуацията с циганите. И ще трябват по-екстремни мерки, като например прегазване на невидяна каруца, застрелване на нападател и т.н. Ама вие не смеете да ги премислите тези мерки. А те са неизбежни, както са се запътили идиотите ни в парламента - с бездействие. Интересно ми е с какво се годреят там - с това, че убиват българщината ли? Защото не е нормално циганин да краде, а журналисти да пишат "приготвил неща за изнасяне", като че ли няма разлика, чия е собствеността на нещата, като че ли живеем в първобитнообщинен строй, където собственост няма. Защото при социализма имаше частна собственост, наричаше се "лична", и циганин не можеше да влезе да те краде в гаража ти. А сега при "капитализма" може да те краде спокойно.

А каруцата винетка има ли?

Що не ни покажете снимката на "водача" на каруцата?!? Бог да го прости момчето!

Ще се разочароваш, циганинът е бил в колата този път.

И всичкото да спаси един циганин. Караш през каруцата майната му на мангала.

Кога ще забранят тези каруци?! Опасни са! И в града и по републиканската мрежа! А вие тролове нещастни, оплюли шофьора, като не разбирате или гънките в сивото ви вещвство не достигат, не си пръскайте отровата наляво и надясно!

Шофьор ли? Готов за действие убиец е бил.

След спиране и удар в стълб този е размазал едно Волво и смачкал 50% от един бус. Я кажи кой е виновен? Ограничението е 50 там.

tonk11

На теория са забранени. На практика не става щото те били част от автентичния бит и култура на един специфичен етнос и им нарушават правата като я приберат.

То и в София отново се напълни с каруци след изборите. Явно Боко (Фандъчката) е обещал на братовчедите да не ги закачат за нищо ако гласуват за него. А и на селската даскалица не и пречи това че София е пълна с каруци, тя е свикнала с тях на село. Само че като загине някой дали тя ще влезе в затвора?

Кой е виждал приживе колата и знае повече, бял Мерцедес, нов, с номер СТ 7777 ВН?

Тревожещ е фактът, че много от коментиращите, тролят против шофьора, който загива, за да спаси живота на каруцаря. Ами ако ви се случи утре на вас да забележите в последния момент тъмна и относително неподвижна каруца и нямате време за адекватна реакция - собствения живот ли ще спасите или този на цигането-камикадзе?

Ками ми се случи на нас, ще спра. Защото карам с до 120, а по този път с до 100. Около селата с 70-80, в тях с 60 (5+10). Ако се блъсна, нищо няма да стане. Веднъж ме удари сърна така и се размина само с натъртване, а на колата леко хлътна капака. Но не карах с 150, а с 40.

С джипа през каруцата! Ей тва ще направя.

Но през стълб, бус и кола ще си намериш Майстора и ти, когато последваш този от статията!

Пфююююююю, отиде зян това момче, да беше поне се "рейсвал" с друг автомобил та поне да си отиде като състезател, а той заради каруца се е затрил!

Един убиец на пътя по-малко, браво! Какво прави идиотчето в населено място пред изход на бензиностанция с близо 200 км/ч?

Кви 200 бе хейтър - по този път се кара с 80-90. Представи си в тъмното, бой на джипси в тъмна нощ с черния катър да ти изскочи. Момчето - без опит . Бум , тряс - няма го. Джипсито "водач" - с леки охлузвания - ше пий една шльокавица и продължава. А нас ни съдират задниците от такси и изисквания и винетки и т.н.

Виждал ли си на какво е станал буса и другата кола след сблъсъка? Бусът е скъсен с два-три метра, а статично здраво Волво е стеснено наполовина. Каруцата впрочем има отразители, и номер. Номерът отразява много добре също.

Точно там пътят е прав с лек завой до Маноле. И идиотите засилват с колкото си искат. Катастрофата е станала при ограничение 50 км/ч, с нов цuraHcки Мерцедес с номер с 4 еднакви цифри.

Млалкото лайно с тази скорост можеше да убие невинни хора и животни.

Водача на каруцата дали изобщо се издирва и каква отговорност ще понесе.

Шъ пие една ракия да не му треперат мартинките и па на пато.

Не ти ли е неудобно да напишеш такава глупост освен че си неграмотно.

можеше да е камък, труп на животно, паднало дърво, хиляди неща за които шофьорът трябва да внимава, а не да кара като бесен

Можеше, ама не е! Каруца е. Без ГО, без ВИНЕТКА, без СВЕТЛИНИ, без АПТЕЧКА, без ТРИЪГЪЛНИК, без СВЕТООТРАЗИТЕЛНА ЖИЛЕТКА. От умрялото животно и камъка закона не изисква тия неща. От водачите на превозни средства - да.

виж снимките и замълчи! Карал е с 150+ в населено място! Виж му и колата и номера. И по-добре да кажат чие е копеленцето и пак да се обсъжда след това.

Можеше да кара с 50 при знака и селото, ама не! Намерил си е заслуженото.

и се почувствал велик, докато Господ не му намигнал от небето

Всичко е точно, няма пострадали или загинали невинни.

Булгаристан - каруци, дупки, корумпирани полицаи.

Полицията къде е?? Колко такива случая станаха вече?

Няма да има оправия докато не се забранят каруците , а след това всички водачи на автомобили да бъдат подложени на проверка за грамотност . Аз лично познавам десетина неграмотни "човека" , които си купиха книжки и дипломи , и си карат колите нагло , без да бъдат обезпокоявани !

познавам такива хора.

Да беше натиснал спирачка (колкото спре толкова) и държал волана прав. Много ме е яд, когато загиват невинни, в опит да спасят виновни. Вече с каква скорост се е движел автомобилът за да не успее да спре също е основателен въпрос.

вместо да завива да беше натресъл каруцата и каруцаря. А така съвсем невинни странични автомобили

До кога на този път ще има невинни жертви в резултат на циганското безхаберие?

...по подбалканския път ...Не се чудете ,по ул.Гео Милев в София е като "безкрайния каньон,необуздани коне се носят като вихър,но кон като Фюри няма"...Има само синкави примати и техните наследници.

Лоша оценка на ситуацията. В случая, правилният избор е: стискаш здраво волана и помиташ каруцата на таран. После оставаш на местопроизшествието докато дойде полицията.

И ако случайно гадния мангал е все още жив,бавно но сигурно му стъпваш на шията,докато посинее още повече.

Умирате като мухи, много сте меки! Циганите са корав народ....

3евзек

Като са корав народ, защо живеят средно с по десет години по-малко?

Според мен по-правилно е не баш централно на таран а леко на калъч. Дясна предница в лява задница. Така част от енергията отива за завъртане, а не за раздробяване на още чаркове и глави. Отделно от това в каруцата се намират закрепени и незакрепени артефакти, включително управляващият я, които биха могли да пробият стъклото. Остава рискът да го пробият отдясно и да засегнат пътника до шофьора, но пак е по-добре от централния удар, когато в риск сте и двамата.

Гледам все специалисти сте. Нещастници.

кой я измисли? "Водач на каруца"...??!! каква категория е този "водач", какъв курс е карал, къде е държал изпит ? Това нещо за първи път цъфна в пространството, когато задържаха ония циганета, биячите от Войводиново...Единият бил "строител", а другият "водач на каруца", демек и двамата с професии....! Най-бързо и лесно в България се налагат простотиите...!

А водач на крава коя категория е? Не всички ППС искат категория.

и откога на циганите-каруцари им казват "водачи"???

Да беше минал през каруцата щеше да има по-големи шансове да оцелее!

Подбалканския междуселищен път е забранен за движение на превозни средства със животинска тяга! Харесва ли ни или не, трябва да се тръгне от първопричината. Второ на ръка с каква скорост е карал 24-годишния водач, че да завърши фатално за него тази среща.

"Водачът на каруцата..." - да живей Циганистан! Бог да прости момчето!

Да минеш по подбалканския път е руска рулетка. Мангали с каруци, свободно пуснати коне. Стада крави. По баирите на Калофер клоните на дърветата са на метър в платното и тези, които спускат посока София се движат на магия, невиждайки нищо. Около Карлово всички военни толупи карат като камикадзета, по всяка вероятност масово пили. На Гълъбец пясъкът от зимната поддръжка не е чистен с години и по завоите е хлъзгаво бетер поледица. А от разклона за Хаимбоаз, посока Бургас турските и румънски тирове са меко казано всяващи ужас.

Каруца със светлини НЯМА. Нощем каруците са ползват само за превоз на крадено, и даже им свалят светлоотрзителите, да не би некой да ги види в тъмното. Слабоумните дет ги карат не могат да зацепят какво ще стане ако не ги видиш на пътя..... но животинския инстинкт ги заставя да маскират каруците. Това е.

Пробация на мангала и смело напред

Тези каруци плащат ли гражданска отговорност?

Не. Краварите пасящи стада по пътищата също.

още един българин, убит от циганин! опитал се е да спаси безсмислената орка и затова е загинал... орката, вършееща с каруца без светлини, тръгнала да краде от други българи, е останала жива, за да се размножи още!!! орки ще има бол, но българи и човеци няма да останат...

Не се живее повече на тази територия с диваци на всяка крачка. Диваците завземат малко по малко красивата ни родина. Убиват, дори и пасивно, само с присъствието си. И с поглед даже. Убиват всяка надежда, че можем да станем цивилизована държава. Убиват всичко човешко и морално в хората тези получовеци.

Електората останал жив.... жалко. Докато има такъв електорат, ще си имаме и власти, които си затварят очите за нарушенията на електората :(

Явно каруцата не е била ЕВРОкаруца и затова. ЕВРОкаруците сам по-меки и по гъвкави, ако беше такава щяха да са живи всички, даже магарето и кучето което е тичало до каруцатв. Лака му пръс на човека.

Забавно е да четеш коментари на субект, който дори не владее езика, но иначе е пръв в даването на акъл...

Да беше утрепал водача на каруцата! Сега щеше да е жив

Мама им циганска....отървал се манго охлузен.. Пу.. да е..

Умряла циганска държава...