Коментари - Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен" | Днес.dir.bg

Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен"

28-годишният Николай Николов загина при пътен инцидент, за който експертиза установи, че и двамата шофьори са карали с превишена скорост

Обратно в новината

Коментари - Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен" | Днес.dir.bg

Коментари

Балканския начин за избиване на комплекси е това хвърчене с много бърза скорост. Или психозата на хората, че всеки е изнервен и бърза за някъде, а това някъде най-често са гробищата.

Целият рев е защото истинският виновник за катастрофата се е самонаказал. И понеже вече не могат да го осъдят жената иска някой друг да го отнесе. Тираджията може да е бил в нарушение, но в крайна сметка не неговата превишена скорост е причина за катастрофата, а тази на леката кола.

Интересно що майката не каза нищо за факта, че леката кола е била в насрещното платно и там е станала катастрафата? Тира не бил предприел "авариино спиране"? А леката кола предприела ли е такова спиране? По нашите пътища е масово явление да се изпреварва без да има такава възможност и като излезе отсреща кола изпреварващия започва да се натиска в колоната да го пуснат. Е, тоя не са го пуснали.

Младежите са карали с превишена в пъти скорост . Не са 20 а по клони към 120 . Искали са да изпреварят някаква колона от мпс-та защото много бързат за поредната халтура . Колата е някъв опел - явно дизел с 150 коня . Еми няма чак толкова ряз че да я караш спортно . А шофъора на влекача е напълно в правото си да спира както може за доброто на неговото здраве и на товара който кара отзаде . Какво е трябвало да направи - да навие волана и да се претрепе в дерето . Е защо младежите не навиха волана и не се забиха в дерето .

С повече толерантност и уважение на пътя ще има много по малко произшествия.

Защо все другите са ни виновни а испукаме собствените си грешки.Турския шофьор е виновен а другите участници в ПТП какви са ,с нормална скорост ли са карали.И с 20 км да намалят скоростта пак ще има произшествия по скоро трябва повече контрол и самоконтрол,защото като гледаш как се държат другите и ти ставаш като тях.

Покъртително! Просто покъртително. Масово не се спира аварийно и дори не се спира както е по правилник, а просто се намалява или директо се отнема предимство. Тази сутрин бял VW туарег с варненска регистрация ме изпревари неправилно с огромна скорост, а в последствие направи същото и с автомобила в съседната лента профучавайки на червено през пешеходна пътека и от лентата за наляво премина направо също на червен светофар. Слава на Бога нямаше никой на пешеходната пътека. 30 секунди на светофара са нищо пред трагедията, която този нерез можеше да причини. И фактът, че карам скромна кола не е причина някой да нарушава ЗДП и Правилника. Бог да прости Ni.co - ще си пусна негова песен в негова памет!

Ти знаеш ли как спира авариино 30 тонен тир? И то в Хаймбоаз?

Не съм тираджия, но тираджиите не без основание са обект на подигравки заради наглостта си и просташкото си шофиране. Ако е карал с нормална скорост е можел да спре. Не го оправдавай.

Free advise ( ..... Ти си тъпо парче. Как се спира аварийно бе шибек. Ако музиканта не беше карал бързо нямаше да си излезе от лентата и нямаше да умре.

до free advisor - какво значи нормална скорост бре шибек . Ако леката кола беше карала нормално - с 40 а не с 120 щеше да си е в лентата . Автовоз е това . Има си глоби за превишена скорост . Докога разни шебеци ще карат бързо да изпреварят колоната .

Слушах монолога на бащата от 19.05. Не мога да съглася с неговите аргументи. Нещо повече, отблъсна ме! Предложи да се намали скоростта по градовете на 30 км/ч и да “се защитава българският интерес”?! А “журналистката” го призова да излезе на протест!?! Какво се случва с тези хора? Трябва да сне обективни особено журналистите! Трябваше да му зададе въпрос с каква скорост се е движил автомобила. Камино с 65 при ограничение 40! Никой не си върши работата качествено?! Всеки обвинява другият в това което самият той нарушава. Обвиниха всички в корупция а фактите са други а доказателства няма.

За пореден път ще го напише 30км/ч не е заради катастрофите ! Това се практикува в цяла Европа за да се намали трафика ! Вярно е , че с по-малко МПС има и по-малко катастрофи , но това е следствие ! В Брюксел при наложено такова ограничение трафика е намален с 1/3 ! Шофьорите са сметнали , че при тази скорост им се увеличава времето за пристигане и разходите ! По-евтино и по-бързо им е с градският транспорт ! Не знам дали това ще сработи в БГ , но със сигурност в големите градове градският транспорт няма да издържи на такова натоварване !

Скорост 30 има само в кварталните улици на Европа. Няма лошо да се въведе и при нас. Но това е различно за по-широките улици и булеварди. За булевардите е редно да може да се кара и с повече от 50, където условията позволяват. Изобщо скоростта убива е мантра за журналистите и публиката. Статистиката показва съвсем други факти - убива организацията на движението, лошите пътища и маркировки, дисперсията на скоростта (един със 70 на магистрала, друг със 150) и...възрастните шофьори - тези над 65. Възрастните причиняват много повече ПТП, отколкото младите. Статистика

Знаеш ли, най-сигурни начин да се намали трафика е да стане горивото по 6-7 лева. Силно ще намалее. Обаче тогава ефекта за скоростта ще е обратен - ще се увеличи защото няма да има много коли на пътя.

Илиян Илиев

Само глупаците когато бързат карат по булевардите ! Те винаги са задръстени ! Дори по булевардите е много бързо с градският транспорт откакто въведоха камери за тяхната лента !

Ето и поредният пример, че законът за движение по пътищата не работи. А защо? Защото според него невинен шофьор просто няма. Щом е станала беля значи не я е предотвратил и значи не е карал "съобразено". Ами закон според който няма невинен автоматично значи, че няма и виновни и не е работещ. В случая съдът изглежда е отсъдил справедливо, доколкото е възможно при такъв закон. Ужасно е обаче, че подобна щеше да е и присъдата, ако тира се беше движил с позволената скорост или под нея. Както казах щом е станала беля и назад да беше карал значи не е съобразил. Закон, който не защитава, а само наказва очевидно не работи. И резултата е този който виждаме ежедневно.

Не е беля, а убийство. И да законът ТРЯБВА ДА наказва ,но проблема е, че не ГО ПРАВИ. Ето днес един без книжка карал джипа на баща си на място ,където не е позволено и ударил една жена. Потрошил и колелото и какво парви закона? Нищо. Жената , когато си плати разходите по възстановяването на здравето има павото да си търси обезщетение за щетите по колелото. Ами ако беше умряла? Таткото с джипа и синчето- нищо. Защо? Е като прати някой в отвъдното, ще помислим.

Е, да де! Дет един звъни в полицията и вика помощ убиват ме. А от там отговарят идваме при смъртен случай само...

Вратички в закона има много като признаване на вина за намаляване на наказанието е 1/3 лобиран и внесен от Татяна Дончева заради Ванко 1. Но до колкото разбирам случаят не е такъв. Турският шофьор само се е възползвал от тази вратичка и всеки адвокат ще си плюе на работата ако не го използва. Дори ако синът и беше от другата страна пак щеше да бъде използван. За съжаление фатален край!

Проблемът е че в насрещното вместо тир-а не е било някое семейство с бебе та да ги затрие всичките , а било камион и шофьора високо та е оцелял. Нали,г-жа? Инае с висока скорост в насрещното си е напълно ОК ? Съжалявам! Не мога да съм съпричастен към загубата на близките на потенциални и реални убийци!

Това е манталитет ! Учили са го , че колата го пази ! Е този път не го е опазила и резултата е налице !

"... и двамата шофьори са карали с превишена скорост", НО само загиналият е карал в лентата за насрещно движение.

Нека синът на тази женица почива в мир. Но експертизата посочва, че другият е можел да предотврати инцидента, а не, че го е предизвикал. Това автоматично го поставя в хипотезата на прословутия член 20, че шофьорът трябва да управлява така, че да предотврати всеки мислим инцидент. По този член се водят спорове от десетилетия. Може би другият шофьор наистина е можел някак да предпази синът и от смърт, но това не е умишлено убийство в никой случай, както тя си е внушила. От друга страна, ако ще се разглеждат всякакви мислими хипотези, то този сблъсък може да е спасил нечие друго дете от сина и на следващия завой.

При положение че караш 20 тона леки коли отзаде , няма да ти е до внезапно спиране . Това не е камион с три оси . Това е влекач с най гадния товар изобщо - леки коли. За автовоз си трябва големи топки и знания . Не всеки може да кара автовоз

Спазването на прословутия чл. 20 всъщност е най-важната предпоставка за безопасно пътуване. Подобен текст присъства във всеки един закон за движение по пътищата във всяка една държава. Няма как движението да се регулира само с ограничения на скоростта, защото условията са твърде променливи -- с една скорост се кара на сухо и слънчево време, с друга на мокро, със по-друга при сняг и с още по-друга при мъгла. Според статистиката близзо 50% от ПТП и жертвите в тях са именно поради несъобразена скорост от трезви шофьори в рамките на ограничението. Най-голяма вина имат КАТ и журналистите, защото вместо да наблегнат на горното, си пеят мантрите, че убивали скоростта и алкохола. Убиват, но 25 пъти по-малко от несъобразената скорост -- в ПТП поради алкохол или превишена скорост загиват около 2% от всички жертви.

Това което опечалените родители спестяват да споделят е как тяхното синче навлиза с превишена скорост в ЛЕНТАТА ЗА НАСРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ, където удря автовоза. Дори е скандално, че турчина е бил задържан!

Като видя това "При движение с ограничена скорост..." и ми възниква въпроса - какво е това ограничена скорост. Знам за ограничения на скоростта до ... Ако бяха написали "При движение с ограничената за този участък скорост от ... км./ч. ..." нещата щяха да са доста по-коректни и по-ясни. И после - добре, камиона го пуснали. Ами на мястото на инцидента, непосредствено след него, не е ли имало катаджии, не са ли търсили, дали има спирачен път и на двете МПС-та? Камионът имал ли е тахограф (изискване на ЕС), ако да - снети ли са данните от него и цял куп други подобни въпроси. Разбирам мъката на родителите, но така статията е доста едностранно написана.

Не е нарушение двама водачи да се разминат с превишена скорост. Случва се ежедневно. Като не си шофираш в лентата обаче, случват се и такива неща.

Сблъсъкът е в лентата на камиона! Толкоз! Ако бил спрял, ако го нямало... Може би е добре, че го е имало, защото на негово място можеше да бъде друг лек автомобил! Там или по-късно - синът е щял да утрепе още някого!

Това ли е най-големия проблем в държавата, че трябва да се раздухва толкова? В друга държава шофьора на тира изобщо нямаше и да бъде подведен в отговорност, а тука се опитват да го изкарат велик престъпник. А колко истински виновни се оттърваха, там е проблема на съдебната система.

Жената е майка, майката винаги ще страда за загубения син. В случая проблема е в медиите, че се възползват от нея и дават трибуна на чувствата й. Вероятно и адвоката е гледал да й прибира парите, като и сервира празни надежди и илюзии, че синът не е виновен, съответно за възмездие. Всички виждаме фактите, добре е и семейството да ги приеме - синът им е причинил катастрофата, в която е загинал, а така е погубил и още един човек.

има достатъчно клипове в които шофъори на камиони и те жки превозни средства правят рисковани маневри и се претрепват . А на леката кола дето е предизвикала това и няма нищо . Еми човека е решил да намали плавно ,вместо да се сурне по пропастта или да му влезнат в задния двор всичките коли които кара . А и какво прави леката кола в насрещното . По време на удара е била с 25 километра в час след спирачен път . Значи е карал с 100 най малко .

в предишна статия четох, че колата на музикантите се е движила с доста висока скорост по хлъзгавия път, вследствие на което е излязла от платното и се е забила в автовоза. Не съм бил там, не знам дали това е цялата истина, но ако е така, това прави ли шофьора на камиона убиец? Ами ако от другата страна не беше камион, ами нормален автомобил и там бяха пострадали/умрели хора, тогава какво щеше да говори тази жена?

Стоя си кротко вкъщи и изведнъж в хола връхлита камикадзе, което си дърпа фитила и се взривява, вследствие на което умира. Трябва ли аз да гния в пандиза за това?!

Буквално "Кой?" Също така кой е и тоя Дачо. Не съм го чувал въобще.

Цялата дандания е защото при съпричиняване и съвместна вина, или взема много малко, или нищо почти от застрахователите

Много ми е интересно ако срещу колата на нико имаше мотоциклет с двама души а не автовоз, госпожата щеше ли да настоява за ефективна присъда на сина й или щеше да се радва на вратичките в закона?

Човек е способен на много, включително и да отнеме собствения си живот, без да осъзнаваш как си превърнал автомобила си в оръдие. И в крайна сметка, може друг да е виновен, защото той е направил същото. Няма кой да ни защити от самите нас.

Не е написано кой е в чуждата лента. Предполагам - колата. В такъв случай, майката какво иска?

Аз не разбрах , как са загинали момчетата? Карали са по-бързо и са се ударили в автовоза ли?

чакайте! значи ако карам с 25км/ч над ограничението и хоп - катастрофа???? кой в чия лента е навлязъл? кой е изпреварвал без видимост и може би в забранен за това участък?? кой спира строежът на по-безопасни пътища???

Щотоединия не е нългарин, дайте той да е виновен, нищо, че другите се ударили в него.

И двамата са виновни, но понеже единият е бил с по-голяма кола е оживял. Според мен освен условната присъда трябва да му се забрани да кара по-голяма кола за 2-3-5 години.

С какво е виновен човекът, че си е карал в платното и някакъв с голяма скорост взема завоя и се натриса в него?!?

Защо ни занимавате с тази куха кифла ! На всички ясно , че сина и виновен ! Каквото е търсил е намерил !

,,Николова прочете част от последната тройна експертиза, в която се посочва виновността на шофьора на автовоза: "При движение с ограничена скорост и реакция на водача Калисал чрез предприемане на аварийно спиране вместо намаляване скоростта на движение нямало да настъпи ПТП между товарната композиция и лекия автомобил". ...Да разбираме - ,, Всички са ни виновни , всички са ни длъжни" - пък ние ще си правим каквото си искаме .

Разбирам мъката на хората, но техният син е виновен за смъртта си, както и за тази на приятеля си. Трябва да си го признаят сами на себе си и да спрат да търсят виновни другаде.

Коментари - Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен" | Днес.dir.bg

Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен"

28-годишният Николай Николов загина при пътен инцидент, за който експертиза установи, че и двамата шофьори са карали с превишена скорост

Обратно в новината

Коментари - Майката на загиналия музикант NI.co: Видях как с вратички в закона се става "Господин Условен" | Днес.dir.bg

Коментари

Балканския начин за избиване на комплекси е това хвърчене с много бърза скорост. Или психозата на хората, че всеки е изнервен и бърза за някъде, а това някъде най-често са гробищата.

Целият рев е защото истинският виновник за катастрофата се е самонаказал. И понеже вече не могат да го осъдят жената иска някой друг да го отнесе. Тираджията може да е бил в нарушение, но в крайна сметка не неговата превишена скорост е причина за катастрофата, а тази на леката кола.

Интересно що майката не каза нищо за факта, че леката кола е била в насрещното платно и там е станала катастрафата? Тира не бил предприел "авариино спиране"? А леката кола предприела ли е такова спиране? По нашите пътища е масово явление да се изпреварва без да има такава възможност и като излезе отсреща кола изпреварващия започва да се натиска в колоната да го пуснат. Е, тоя не са го пуснали.

Младежите са карали с превишена в пъти скорост . Не са 20 а по клони към 120 . Искали са да изпреварят някаква колона от мпс-та защото много бързат за поредната халтура . Колата е някъв опел - явно дизел с 150 коня . Еми няма чак толкова ряз че да я караш спортно . А шофъора на влекача е напълно в правото си да спира както може за доброто на неговото здраве и на товара който кара отзаде . Какво е трябвало да направи - да навие волана и да се претрепе в дерето . Е защо младежите не навиха волана и не се забиха в дерето .

С повече толерантност и уважение на пътя ще има много по малко произшествия.

Защо все другите са ни виновни а испукаме собствените си грешки.Турския шофьор е виновен а другите участници в ПТП какви са ,с нормална скорост ли са карали.И с 20 км да намалят скоростта пак ще има произшествия по скоро трябва повече контрол и самоконтрол,защото като гледаш как се държат другите и ти ставаш като тях.

Покъртително! Просто покъртително. Масово не се спира аварийно и дори не се спира както е по правилник, а просто се намалява или директо се отнема предимство. Тази сутрин бял VW туарег с варненска регистрация ме изпревари неправилно с огромна скорост, а в последствие направи същото и с автомобила в съседната лента профучавайки на червено през пешеходна пътека и от лентата за наляво премина направо също на червен светофар. Слава на Бога нямаше никой на пешеходната пътека. 30 секунди на светофара са нищо пред трагедията, която този нерез можеше да причини. И фактът, че карам скромна кола не е причина някой да нарушава ЗДП и Правилника. Бог да прости Ni.co - ще си пусна негова песен в негова памет!

Ти знаеш ли как спира авариино 30 тонен тир? И то в Хаймбоаз?

Не съм тираджия, но тираджиите не без основание са обект на подигравки заради наглостта си и просташкото си шофиране. Ако е карал с нормална скорост е можел да спре. Не го оправдавай.

Free advise ( ..... Ти си тъпо парче. Как се спира аварийно бе шибек. Ако музиканта не беше карал бързо нямаше да си излезе от лентата и нямаше да умре.

до free advisor - какво значи нормална скорост бре шибек . Ако леката кола беше карала нормално - с 40 а не с 120 щеше да си е в лентата . Автовоз е това . Има си глоби за превишена скорост . Докога разни шебеци ще карат бързо да изпреварят колоната .

Слушах монолога на бащата от 19.05. Не мога да съглася с неговите аргументи. Нещо повече, отблъсна ме! Предложи да се намали скоростта по градовете на 30 км/ч и да “се защитава българският интерес”?! А “журналистката” го призова да излезе на протест!?! Какво се случва с тези хора? Трябва да сне обективни особено журналистите! Трябваше да му зададе въпрос с каква скорост се е движил автомобила. Камино с 65 при ограничение 40! Никой не си върши работата качествено?! Всеки обвинява другият в това което самият той нарушава. Обвиниха всички в корупция а фактите са други а доказателства няма.

За пореден път ще го напише 30км/ч не е заради катастрофите ! Това се практикува в цяла Европа за да се намали трафика ! Вярно е , че с по-малко МПС има и по-малко катастрофи , но това е следствие ! В Брюксел при наложено такова ограничение трафика е намален с 1/3 ! Шофьорите са сметнали , че при тази скорост им се увеличава времето за пристигане и разходите ! По-евтино и по-бързо им е с градският транспорт ! Не знам дали това ще сработи в БГ , но със сигурност в големите градове градският транспорт няма да издържи на такова натоварване !

Скорост 30 има само в кварталните улици на Европа. Няма лошо да се въведе и при нас. Но това е различно за по-широките улици и булеварди. За булевардите е редно да може да се кара и с повече от 50, където условията позволяват. Изобщо скоростта убива е мантра за журналистите и публиката. Статистиката показва съвсем други факти - убива организацията на движението, лошите пътища и маркировки, дисперсията на скоростта (един със 70 на магистрала, друг със 150) и...възрастните шофьори - тези над 65. Възрастните причиняват много повече ПТП, отколкото младите. Статистика

Знаеш ли, най-сигурни начин да се намали трафика е да стане горивото по 6-7 лева. Силно ще намалее. Обаче тогава ефекта за скоростта ще е обратен - ще се увеличи защото няма да има много коли на пътя.

Илиян Илиев

Само глупаците когато бързат карат по булевардите ! Те винаги са задръстени ! Дори по булевардите е много бързо с градският транспорт откакто въведоха камери за тяхната лента !

Ето и поредният пример, че законът за движение по пътищата не работи. А защо? Защото според него невинен шофьор просто няма. Щом е станала беля значи не я е предотвратил и значи не е карал "съобразено". Ами закон според който няма невинен автоматично значи, че няма и виновни и не е работещ. В случая съдът изглежда е отсъдил справедливо, доколкото е възможно при такъв закон. Ужасно е обаче, че подобна щеше да е и присъдата, ако тира се беше движил с позволената скорост или под нея. Както казах щом е станала беля и назад да беше карал значи не е съобразил. Закон, който не защитава, а само наказва очевидно не работи. И резултата е този който виждаме ежедневно.

Не е беля, а убийство. И да законът ТРЯБВА ДА наказва ,но проблема е, че не ГО ПРАВИ. Ето днес един без книжка карал джипа на баща си на място ,където не е позволено и ударил една жена. Потрошил и колелото и какво парви закона? Нищо. Жената , когато си плати разходите по възстановяването на здравето има павото да си търси обезщетение за щетите по колелото. Ами ако беше умряла? Таткото с джипа и синчето- нищо. Защо? Е като прати някой в отвъдното, ще помислим.

Е, да де! Дет един звъни в полицията и вика помощ убиват ме. А от там отговарят идваме при смъртен случай само...

Вратички в закона има много като признаване на вина за намаляване на наказанието е 1/3 лобиран и внесен от Татяна Дончева заради Ванко 1. Но до колкото разбирам случаят не е такъв. Турският шофьор само се е възползвал от тази вратичка и всеки адвокат ще си плюе на работата ако не го използва. Дори ако синът и беше от другата страна пак щеше да бъде използван. За съжаление фатален край!

Проблемът е че в насрещното вместо тир-а не е било някое семейство с бебе та да ги затрие всичките , а било камион и шофьора високо та е оцелял. Нали,г-жа? Инае с висока скорост в насрещното си е напълно ОК ? Съжалявам! Не мога да съм съпричастен към загубата на близките на потенциални и реални убийци!

Това е манталитет ! Учили са го , че колата го пази ! Е този път не го е опазила и резултата е налице !

"... и двамата шофьори са карали с превишена скорост", НО само загиналият е карал в лентата за насрещно движение.

Нека синът на тази женица почива в мир. Но експертизата посочва, че другият е можел да предотврати инцидента, а не, че го е предизвикал. Това автоматично го поставя в хипотезата на прословутия член 20, че шофьорът трябва да управлява така, че да предотврати всеки мислим инцидент. По този член се водят спорове от десетилетия. Може би другият шофьор наистина е можел някак да предпази синът и от смърт, но това не е умишлено убийство в никой случай, както тя си е внушила. От друга страна, ако ще се разглеждат всякакви мислими хипотези, то този сблъсък може да е спасил нечие друго дете от сина и на следващия завой.

При положение че караш 20 тона леки коли отзаде , няма да ти е до внезапно спиране . Това не е камион с три оси . Това е влекач с най гадния товар изобщо - леки коли. За автовоз си трябва големи топки и знания . Не всеки може да кара автовоз

Спазването на прословутия чл. 20 всъщност е най-важната предпоставка за безопасно пътуване. Подобен текст присъства във всеки един закон за движение по пътищата във всяка една държава. Няма как движението да се регулира само с ограничения на скоростта, защото условията са твърде променливи -- с една скорост се кара на сухо и слънчево време, с друга на мокро, със по-друга при сняг и с още по-друга при мъгла. Според статистиката близзо 50% от ПТП и жертвите в тях са именно поради несъобразена скорост от трезви шофьори в рамките на ограничението. Най-голяма вина имат КАТ и журналистите, защото вместо да наблегнат на горното, си пеят мантрите, че убивали скоростта и алкохола. Убиват, но 25 пъти по-малко от несъобразената скорост -- в ПТП поради алкохол или превишена скорост загиват около 2% от всички жертви.

Това което опечалените родители спестяват да споделят е как тяхното синче навлиза с превишена скорост в ЛЕНТАТА ЗА НАСРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ, където удря автовоза. Дори е скандално, че турчина е бил задържан!

Като видя това "При движение с ограничена скорост..." и ми възниква въпроса - какво е това ограничена скорост. Знам за ограничения на скоростта до ... Ако бяха написали "При движение с ограничената за този участък скорост от ... км./ч. ..." нещата щяха да са доста по-коректни и по-ясни. И после - добре, камиона го пуснали. Ами на мястото на инцидента, непосредствено след него, не е ли имало катаджии, не са ли търсили, дали има спирачен път и на двете МПС-та? Камионът имал ли е тахограф (изискване на ЕС), ако да - снети ли са данните от него и цял куп други подобни въпроси. Разбирам мъката на родителите, но така статията е доста едностранно написана.

Не е нарушение двама водачи да се разминат с превишена скорост. Случва се ежедневно. Като не си шофираш в лентата обаче, случват се и такива неща.

Сблъсъкът е в лентата на камиона! Толкоз! Ако бил спрял, ако го нямало... Може би е добре, че го е имало, защото на негово място можеше да бъде друг лек автомобил! Там или по-късно - синът е щял да утрепе още някого!

Това ли е най-големия проблем в държавата, че трябва да се раздухва толкова? В друга държава шофьора на тира изобщо нямаше и да бъде подведен в отговорност, а тука се опитват да го изкарат велик престъпник. А колко истински виновни се оттърваха, там е проблема на съдебната система.

Жената е майка, майката винаги ще страда за загубения син. В случая проблема е в медиите, че се възползват от нея и дават трибуна на чувствата й. Вероятно и адвоката е гледал да й прибира парите, като и сервира празни надежди и илюзии, че синът не е виновен, съответно за възмездие. Всички виждаме фактите, добре е и семейството да ги приеме - синът им е причинил катастрофата, в която е загинал, а така е погубил и още един човек.

има достатъчно клипове в които шофъори на камиони и те жки превозни средства правят рисковани маневри и се претрепват . А на леката кола дето е предизвикала това и няма нищо . Еми човека е решил да намали плавно ,вместо да се сурне по пропастта или да му влезнат в задния двор всичките коли които кара . А и какво прави леката кола в насрещното . По време на удара е била с 25 километра в час след спирачен път . Значи е карал с 100 най малко .

в предишна статия четох, че колата на музикантите се е движила с доста висока скорост по хлъзгавия път, вследствие на което е излязла от платното и се е забила в автовоза. Не съм бил там, не знам дали това е цялата истина, но ако е така, това прави ли шофьора на камиона убиец? Ами ако от другата страна не беше камион, ами нормален автомобил и там бяха пострадали/умрели хора, тогава какво щеше да говори тази жена?

Стоя си кротко вкъщи и изведнъж в хола връхлита камикадзе, което си дърпа фитила и се взривява, вследствие на което умира. Трябва ли аз да гния в пандиза за това?!

Буквално "Кой?" Също така кой е и тоя Дачо. Не съм го чувал въобще.

Цялата дандания е защото при съпричиняване и съвместна вина, или взема много малко, или нищо почти от застрахователите

Много ми е интересно ако срещу колата на нико имаше мотоциклет с двама души а не автовоз, госпожата щеше ли да настоява за ефективна присъда на сина й или щеше да се радва на вратичките в закона?

Човек е способен на много, включително и да отнеме собствения си живот, без да осъзнаваш как си превърнал автомобила си в оръдие. И в крайна сметка, може друг да е виновен, защото той е направил същото. Няма кой да ни защити от самите нас.

Не е написано кой е в чуждата лента. Предполагам - колата. В такъв случай, майката какво иска?

Аз не разбрах , как са загинали момчетата? Карали са по-бързо и са се ударили в автовоза ли?

чакайте! значи ако карам с 25км/ч над ограничението и хоп - катастрофа???? кой в чия лента е навлязъл? кой е изпреварвал без видимост и може би в забранен за това участък?? кой спира строежът на по-безопасни пътища???

Щотоединия не е нългарин, дайте той да е виновен, нищо, че другите се ударили в него.

И двамата са виновни, но понеже единият е бил с по-голяма кола е оживял. Според мен освен условната присъда трябва да му се забрани да кара по-голяма кола за 2-3-5 години.

С какво е виновен човекът, че си е карал в платното и някакъв с голяма скорост взема завоя и се натриса в него?!?

Защо ни занимавате с тази куха кифла ! На всички ясно , че сина и виновен ! Каквото е търсил е намерил !

,,Николова прочете част от последната тройна експертиза, в която се посочва виновността на шофьора на автовоза: "При движение с ограничена скорост и реакция на водача Калисал чрез предприемане на аварийно спиране вместо намаляване скоростта на движение нямало да настъпи ПТП между товарната композиция и лекия автомобил". ...Да разбираме - ,, Всички са ни виновни , всички са ни длъжни" - пък ние ще си правим каквото си искаме .

Разбирам мъката на хората, но техният син е виновен за смъртта си, както и за тази на приятеля си. Трябва да си го признаят сами на себе си и да спрат да търсят виновни другаде.