Коментари - Майката на ученика, загинал в Английската гимназия в Русе, написа прощален пост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Са били изроди трябвало е друго да направи те ще са следващите ако не той друг ще го направи

Са изроди явно

Изродите се знаят кой са и те ще са следващите

Изродите от класа му са го тормозили трябвало е да взриви училището както оня взриви оная или да ги гръмне

Трол

Аман от философи, тука всички сте безгрешни, разбирате от всичко, винаги знаете как другите НЕ трябва да живеят.. знаете как трябва и как не трябва да се скърби ... Изобщо най-най...

Хора, изтрещяхте ли вече, аз не мога да си обясня какъв е този душевен комфорт след като най-близкото ти създание вече го няма да използваш Facebook и други приложения да пишеш послания и още по необяснимото другите, за които разбира се клюката е от съществено значение да започнат с лайковете, с емотиконите и не знам си още какви простотии. Осъзнайте се бе ….

Подкрепям. Аман от тази мания личния живот да бъде на показ във фейсбук.Несъмнено болката е голяма но тя е семейна, тя е за приятелите и близките, не за споделяне във виртуалното пространство

са изкопавали дупка в земята, изплаквали са си мъката вътре и са я заравяли. Сега дупката е ФБ...

Прекрасна майчице, Вики наистина е отишал да търси отговори защо човечеството се проваля, колко добре го разбирам. Хубаво е, че все пак има хора като вас и се чува за тях.

човечеството тъй се проваля, че вече достигна 8 000 000 000 души, информацията е навсякъде, хората учат, работят, живеят, творят и пътуват из целия свят, а някакви нещастници стоите и чакате краят на света! е,поне още 2 000 000 000 години света ще си е едно прекрасно място за нормалните хора!

Много тъпо мнение, още след 100 - 200 години светът ще стане мазало !! Виж сега в 21 век какво се случва - ти ми говориш за след милиони години :-)?! Смешник !!

тъ..пи, сега света е доста по уютно и спокойно място от преди 50 , 100 ,1 500,3 000, 50 000 , 1 000 000 , 1 000 000 000 години!

Вероятно една от първите жертви на гретенизма и "антропогенното глобално затопляне". :(

Почивай в мир миличък,една чиста непокварена душа,пълна с доброта,романтика,обич към всички и всичко около него,едни прекрасни мечти.......Все по- малко са хората като него,останали в този груб,покварен и материален егоистичен свят! Още една ярка ЗВЕЗДИЧКА ЩЕ ГРЕЕ ЗАВИНАГИ НА НЕБОСКЛОНА!!

Майката да не ми излиза със сълзливи постове за да събира фалшиви хорски съболезнования, ами да посвети живота си на това да помага на хората и да се моли на Бога да прости греха на самоубийството. Какви работи ми разправя тя? Тих бил, скромен бил, чувствителен бил, нам къф бил... Интересувал се бил от космоса и планети., али бали... А, бе, ей! Вие като родители сте длъжни да му дадете правилна ориентация за живота и да го подготвите за този живот. Че вие основният урок не сте му преподали - че животът е висша ценност, неповторима! Лесно се отнема, не може да се върне! Не убивай никого! Не убивай и себе си! И кво? - мислиш, че сега обикаля из космоса ли? И хейтърите да не почват сега да плюват, защото сте ми ясни какви сте фалшиви лицемери! Знам какво говоря! Възпитание, ред и дисциплина липсват!

Прав си. От мен имаш +

Да козируваме? Ей, старши, айде разкарай се. Ред и дисциплина трябвало да има! Ти се самозабрави бе, всички под строй, всички в казармата (където знаем за не едно и две самоубийства, благодарение на такива, като теб), всички обезличени и еднакви .... Ние сме били лицемери, а ти какво си - ненормално, лишено от емпатия, лишено от елементарна чувствителност същество, което отдавна е загубило връзка с действителността и с което разговорите са изключително трудни и с което никой никога не споделя истинските си проблеми, защото разбиране знае, че няма да има.

Живота не е казарма а УЧИЛИЩЕ и всеки има право да учи или да кръшка но накрая се гледа какво си научили и направил през това време та самоубийството е бягство от тези часове казано простичко и аз смятам,че вина имат и родителите за това

ти човек ли си, май не си? ти и животно не си, дори животните имат повече душа и състрадание от теб. Ти си някакво измислено недоразумение..

А бе я си гледай работата! Ти пък кой си,за да се разпореждаш какво трябвало? И какъв точно се явяваш, че "да не ТИ излиза със сълзливи постове"?Ясно му било какви сме лицемери... АЛОООООУУУ... ГОСПОДИН НИКОЙ!!!! Ето това си!И като такъв си затварай устата!!! Бахти застреляния тупан...

българите от прехода грешно разбраха думата репресия. Решиха, че това значи възпитание и изведнъж всички спряха да възпитават децата си, защото самите те са били репресирани цял живот, докато ги възпитаваха да уважават учителите си, родителите си, възрастните хора и т.н. Да спазват правилата и да ценят общественото, да не рушат. Сега настана една свободия, но важното е, че всички са доволни. Вече не са репресирани. Е и възпитани не са

на нинова и тунберг за всичките лъжи, които плашат децата!!!

от псих иатър и олог ,и ...

Всеки си пише какво ли не тук, но никой не си задава въпроса "Защо всичко това, ако е самоубийство, се е случило в едно училище?". Най-вероятно "кучето е заровено там", за съжаление....Нека се замислят учителите там, дали нещо не бъркат в отношението си към децата?! Иначе в Русе има достатъчно много високи сгради на най-различни места...

това е втори опит! предния не е бил в училището

Правилно преподавателите от Английската Гимназия трябва да се замислят защо това се е случило точно в тяхното училище. Аз съм завършил тази гимназия преди доста години и не беше честно казано училище, където да се развиваш без стрес. Виктор може би щеше да е още жив ако не се беше преместил, поне съучениците му от Васил Левски са го обичали искрено.

Да,учителите му са виновни!Да се замислят веднага , а после уволнение и съд. Не знам на кой свят живееш, но в днешно време проблемът на ущето е, че никъде то не носи стрес и може да се влезе навсякъде и да се завърши без напъване

Трагедията е трагедия за всички нас !Загубихме един млад живот ,който можеше да твори за себе си и за всички нас ! Но, можеше ли тази трагедия да бъде избегната ? Можеше ! Ако всички институции си СЪТРУДНИЧЕХА ! Сега това есамо на хартия - не е практически разработена технологията на това взаимодействие -родители ,ученик , училище , здравни органи и пр.И за всичко това сме виновни всички ние.Трябва да го направим в името на нашите български деца ! Вконкретния случай има много хиксове -безхаберие на училищните власти както навсякъде ,защо е преместен в ново училище вероятно от друг град , защото в Русе има само една английска гимназия , защо не е наблюдаван , защо не е работил с него психиатър и психолог.Някой трябва да поеме наказателна отговорност за безхаберия !

Дрън дрън. Наказанието вече е поето от родителите, достатъчно тъгуват по дететето. Не всяка трагична история завършва с някой виновен, стига сте търсили под вола теле

Ти си врън -дрън ! Училището днес се дехуманизира по подибие на обществото и са нужни конкрет ни мерки да се върне хуманността там !

R.I.P. Животът на човека се ръководи от ценностната му система. Днес в света има тенденция за ерозиране на всички човешки и световни ценности и е възможно да назоваме днешния период в историята на човечеството с името >, а в България в последно време просто ги няма !! Обществото е болно !! Деградацията в световната общност под въздействието на технологиите и ерозирането на идеологиите и религиите, създава едно ново общество, което често предизвиква сериозни катастрофи и трагедии !! Защо ценностите са важни, да ВАЖНИ СА, тъй като са пряко свързани с човешкото ЩАСТИЕ или НЕЩАСТИЕ. Поколението на прехода от цели 30 год.( ?! ) изгуби ценностите на своите родители. На сцената излязоха мутрите, чалгаджиите, далаверите, лъжци, мошеници, измамници и бандити !! Това е една абсолютно разрушена страна. Това го знаем всички защото всички сме си виновни за това !! Където и да пипнеш, положението е катастрофално. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, СЪВЕТЪТ МИ Е: ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ НАС 21 ВЕК Е БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НИКОГА, ЧЕ ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ НЕЩА ДНЕС СА: 1/ ДА СИ ЖИВ; 2/ ДА СИ ЗДРАВ И 3/ ДА СИ СВОБОДЕН !!

Не е моя грешка, името, което липсва е: "Период на края на ценностите"

малейййй ми ние сме загубили един аналог на грета ! преди да почнете да ме плюете, да ви напомня, че не случайно църквата ни отхвърля самообийците и неразрешава опелото и погребението вътре в гробищата! хич не е случайно!

Църква, Бог, вяра, религия ... Правите ли разлика между тях? Защото само едно нещо ще ви кажа, ако изобщо сте прочел/а нещо от Библията, там пише - "С какъвто аршин съдиш, с такъв ще те съдят!" Това важи за вашия коментар. П.С. СамоУбийци. Явно не четете много.

тъ..пи, къде видя да съм написал Бог, вяра,религия?? а щом този, посегнал на живота си младеж е тъй чувствителен, загрижен за планетата, обществото и ...дрън , дрън, дрън, то означава, останалите ни деца са изроди, щом не се самоубиват!

Тогава защо говориш за църква? И защо ни навираш в очите църквата! И сега защо се измъкваш с липсата на думи, като Бог, религия и вяра! Каква е връзката между църква, Бог, религия, вяра, знаеш ли! Знаеш ли защо църквата прави това или онова (все пак я даваш за пример, значи знаеш защо прави или не прави нещо, нали не било случайно). Изобщо схвана ли какво ти написах, защото оправданието и обидното обръщение в началото показват само едно - безсилие и измъкване. Това е ясно и повече няма да го коментирам. Още нещо, "тъ..пи": къде намеси останалите деца и защо ги сравняваш с това момче. Какво е то не е твоя работа, нито на останалите деца. Разказаха ни какво е, за да ни го опишат, а не разни "тъ..пи"-та да се сравняват и да правят още по-малоумни изказвания. П.С. Изреченията започват с главни букви. Явно четенете не ти се отдава.

тъ..пи, намесвам ги, щото тая майка най-отдоло е написала, цитирам опелото ще се извърши в храм ..... та за туй! църквата забранява опелото на самоубийците! ив гробищата не се погребват, според канона на тая същата църква!

Тъ..пи, образУванието не ми позволява да имитирам и липсата на главни букви, освен другото, но ще опитам: ТИ (за ЕнтЕлект, като теб, учтивите обрАщения, очеИЗвадно не съществуват) в момента правиш най-известното измъкване - увърташ, манипулираш и да, всеки нискочел, ще ти се върже, но аз не (прочети си пак първата творба, там насочваш към мотивите на църквата, а не към ритуалите, както се опитваш сега да извъртиш ... а мотивите произтичат от Божието слово - Библията ....), т.е. и това спирам да коментирам. Струва ми се безсмислено. Забравих да имитирам краснописа ТИ, драги "тъ..пи", а е толкова забавен, за разлика от ТЕБ. П.С. Няма да пиша за букви и думи, а за емпатия и човещина - липсват ти.

Светър път на това, очевидно, свръх-чувствително и интелигентно дете. Не знам как да изразя състраданието си към семейството му, защато знам, че болката им е пронизваща. Не всеки успява да издържи тежестта на логиката на живота. Винаги е било така и винаги ще бъде. Но начини да се помогне на такива свръх-чувствителни хора винаги тряббва да се търсят от обществото. Може да е мое субективно чувство, но ми се струва че в последно време усещането за разпад е повсеместно. Агресия, опростачване, низки страсти, злоупотреба с какво ли не, безскрупулност и непрофесионалност шестват.Но пък всичко е цикъл. Чувството ми е като пред задаваща се буря. Но нещо трябва да се случи, за да се пречистим и почнем наново.

Наистина е всеобщо за почтените, чувствителните, добрите хора.

Каква е връзката според теб между чувствителност и интелигентност / беа да намесван интелект / ?

За какво семейство говорим. Щом баща може да изхвърли с ЧСИ невръстното си дете зимата на улицата и да препише апартамента на мащехата. Става въпрос за една от Бл.

Болно е това общество,чийто деца се самоубиват или напускат държавата и родителите си. Човекът е социален продукт на системата. Да живееш в обществото и да си свободен от него е невъзможно. Бавно загива нацията и държавата. Не се намират сили и истински ЛИДЕР с мисия,които да направят кардиналните промени, от които всички се нуждаем. Дано количествените натрупвания доведат до качествени промени и да се случи това,което всички очакват от години. Години на криминален и безумен преход,който няма край. Всичко това е като един кошмарен сън.Пробуждането предстои. Преди разсъмване е най-тъмно. Котгато дълго време няма справедливост,идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Систаме,която не дава надежда и шанс на губещите е обречена. Не дали,а кога. Бой се от търпеливите.

Има много критики тук задето е писала във фейса. Това е трагедия, която трудно се преживява от един родител. Добре, какво да направи? Черна забрадка, да си седи у дома и да гледа в пода? После на гробищата и после пак у дома същото? Явно търси подкрепа от околните, някакво разтоварване като споделя мислите си. Едно затваряне в себепси и почерняне може да докара до друго самоубийство.

Системата на уби. Ние сме загубеното поколение на прехода. Преждевременно остарели майки и бащи-аутсайдери,които не се нучихме да живеем като мутри,приватизатори,измекяри-политици. С ценостната ситема,която сме наслбедили от нашите бащи,да сме честни,да сме морални,полезни на обществото,жертвоготовни,семейството на първо място,дълг,отечство,съпричастност и солидарност,обществените интереси преди личните, и т.н. и т.н. Но се тази ценностна система ние са оказахме губещи и децата потърпевши. Сега Човек за човека е вълк, а нашият принцип е,че човек за човека е брат и приятел. Бяхме готвени и тренирани да живеем в друго общество,а се оказахме в див капитализъм и с това ни убиха.

Ти май си се приготвил за оня свят ? Най-страшното за човека е да умре преди да е умрял ! Не се вайкай, измисли какво да правиш. Бъди полезен.

Подкрепям. Всеки реагира различно и в подобна мъка някой да те критикува как си изживяваш мъката, говори зле само и единствено за критикуващия.

Дрън-дрън! Представи си само как един силно страдащ човек, загубил най-близкото си същество, сяда пред клавиатурата, влиза си в профила и почва да реди едни "свръхискрени" словоизлияния, внимавайки за правописа, за оформлението, вероятно и една две редакции да направи... Отврат и фалш, откъдето и да го погледнеш! Ще седна пред компютъра да споделям най-съкровените си чувства с милион непознати... Апропо - Дир-а поиска ли позволение от "страдащата" родителка да даде на това мило творческо произведение още по-широка гласност?!

Така е. И благодаря, че ми го показа и от тая гл.точка. И на мен ми изглеждаше малоумна позьорщина в такъв момент да се плискаш из нета , след като повечето майки няма да имат сили да дишат, та камо ли да пишат постове. Но може й прав/а да си

Не разбирам как се сбогува с детето си в социалните мрежи, какво е добро семейство, определение...

Се зачудих - защо ще пише и да чака лайкове ?

Ако съм майка на това дете, изобщо няма да имам сили да влизам в социалните мрежи! Спрете се, хора! Зомбирахте се от фейсбук и Инстаграм!

Ами то нищо чудно майката да не е била много близка с детето си. Колкото и да е чувствитено, детето е посгнало на живота си, защото даже и при най-близките си не е намирало разбиране. Защо? Това ли е доброто семейство? поведението на майката е от типа "гузен негонен бяга". какъв ли ужас се крие зада фасадата "добро семейство" само това невинно детенце си знае...

Хайде,моля,като не познаваш семийството не се изявявай като писател-познавам ги от много годити-прекрасно семейство са.Даниела обожава децата си,,просто Вики беше много чуствително,особено дете..

Как изобщо една майка намира сили да живее в подобен момент?!? Така ли една майка се сбогува с детето си? Чрез социалната мрежа? Само на мен ли ми се сттрува, че подобно сбогуване е много извратено. Да пише пост и да "тагва" починалото си дете може само една бездушна жена, една скърбяща майка просто не би имала сили за подбно нещо...

Бог да прости. И аз навремето съм минавал през периоди, когато не ми се е живеело. Живееш в скапан град, скапана държава, семейство на идиоти, всеки се отнася зле с тебе, всичко ти е черно... Стискаш зъби и то отминава, няма друг начин. Ни роднини, ни доктори. Не ме уби, а и придобиваш имунитет, и следващата криза е по-лека и по-усъзната.

и при това дете е било така -имало е семейство на идиоти. Добре, че сте се справил въпреки всичко! Бъдете жив и здрав!

Каза "една майка" идиот, лишена от емпатия и човещина. Коя сте вие, за да съдите чувствата и реакциите на другите хора. Не, не сме стадо, различни сме и всеки има правото да живее, чувства и реагира по своя начин, този, който ще му помогне да мине през болката. изживявате се тук, като някакво справедливо възмездие - ами единствено ни показвате, че сте безчувствена.

Детето е осъзнало отрано ада наречен българия... Лека му пръст!

ада на съществуването ни в този живот...

Раят е винаги другаде, в рая са винаги другите, другаде, раят е другаде, друг ад е...

Облъчен от Грета Тъпунгер-планетата, човечеството. С това ли трябва да се занимава едно 15-годишно момче?

С каквото иска ще се занимава. Искал е да направи добро за човечеството. А ти че си почнал от 15 годишен да пиеш какъв те прави.

го е направил това добро за човечеството?

Всяко поколение има своите ценности. Може би новите ценности са точно това грижа за климата, за планетата, за по висок морал на човечеството.

А с какво, според Вас? Да се чуди къде да се напие и да се надруса?! Не вярвам обаче, че това е причината за самоубийството му :(

Бог да го прости детето! Фейсбуци,тъч скринове,туитъри............ГОСПОДИ-запри ги най после.......лудост!

Съболезнования на семейството... страшна трагедия, която не пожелавам и на най-големия си враг. Но не разбирам каква е тази мода за всичко да се използват социалните медии... детето ти има някакъв празник и хоп, да му пожелаем нещо във фейсбук. Ми че то е до тебе бе, кажи му го в очите, или му се обади....сега с тази огромна мъка пак да се изпитосаме в интернет...наистина не го разбирам!

Какво не разбирате точно, медиите за това им се плаща, да отклоняват вниманието на хората от други неща за които те биха могли да се сетят, а тъй като ни подслушват знаят народа от какво е недоволен, по обратен ред ни стресират със смърт от болести, катастрофи, просторни явления и т.н.

Тези, които слагат минуси навсякъде за баланс, на минуси да станат, олигофрени, защо някой от вас, ненормалници не се метнате от някъде!!!!!!

Давай, давай, много бързо се отказа! Шъ тъ запозная с иднъ цигънка - ама как само умее да кълне, свят шъ ти съ завий...

Самоубийствата в България са факт и то през последните няколко години стават, все повече, защо ли, защото държавата унищожи, психически и физически този народ, колко мои близки си отидоха от рак, от стрес и ужас, да сте чули обаче някой депутат да е зле психически или да се е метнал от някъде, няма и да чуете, това е положението в държавата наречена "смърт"!

И тя ли ще се прощава?

Съболезнования, това е голяма трагедия. Психиатрите да изкажат мнение за пандемията от самоубийства в България.

нормалните хора винаги са били по-чувствителни към заобикалящия ги свят. те възприемат несправедливостите и омразата, както и любовта с болката на раждането, но и надеждата, че в новия живот ще е по-добре... но ето, не е. тези хора няма как да бъдат съдени, защото вече са осъдени от обществото на непукистите. на смърт. имайте милост към децата (си). някои се раждат психари-рецидивисти, а други са точно на обратния полюс на облака със светкавиците... човек трябва да почувства изгарящата болка на майката и да се замисли... но не само за егото си, което дори може да се види и е достигнало "луносферата"... най-накрая майките винаги прощават на децата си.. ... „Измамена Младост Прошка Сън Спомен Зад стените на голямата къща ТАЙНА" Петя Дубарова

Най - истинският и смислен коментар, който съм чела! И като цяло отразява моята философия за живота!

Днешните деца са с много лабилна психика, с коментарите си по-долу не помагате много, мислете ли, че познавате добре децата си, категорично НЕ, след като излязат от дома си в училище те са други хора, само учителите, и то горе долу ги познаваме, трябва съвместна работа, родители и учители, за да опазиим и без това малобройното младо поколение. Разговори, без тайни, споделяни и време за тези деца, време!

Аман от глупости. Как не ви е срам да пишете само глупости.

Горкото детенце...Толкова сме оскотели, че никой не е забелязал отчаянието му, викът му за помощ...Почувствал се е самотен и неразбран ! Дано душичката му отиде на по-добро място и намери покой !!!Светъл път, мило детенце !!!

Интересно защо са позволили коментарии. Да не говорим че даже е срамно да се публикува мъката на хората.

Защо да не позволят? Кой както иска да пише, и да се покаже. Лошите, с лошо. Можело е да види нещо хубаво този младеж, но по много места по света сервират новини и информация на глупостта, за съжаление. У нас гледат да повтарят това, а не хубавото.

Научно е доказано, че човешкия мозък се "възбужда" повече от лоши новини, защото лошото обостря сетивата, мозъкът се чувства застрашен.

ми е идвало да се самоубия, днеска ядове, утре нерви, безпаричие, неправди, самота... па си викам, я да почакам, не че нещо ще се оправи, ама веднъж се мре, нека да остане за накрая, пък преди това каквото дойде

Приемете моите съболезнования, скърбя с Вас! Няма, и не може да има по-голяма болка от Вашата. Да не дава Бог никому! Болката не е утеха, дано е в по-добрия свят!

Някои хора се раждат с прекалена чувствителност. Това което виждат, другите не го забелязват. Тези емоции се натрупват. Родителите трябва да са наясно с децата си и да им помагат да възприемат гадните неща с разум и по-малко емоции. Днешното време е трудно, но кое ли е по-леко. Учителите също могат да усетят стреса и последвалата апатия в учениците. Кураж на родителите, трябва да продължат да живеят.

Имам гореща молба: Моля ГЕРБ-аджии да не пишат коментари.... Благодаря...

ще гориш в ада :)

Ти за "злините" на ГЕРБ от изданията на Делян Пеевски ли се информираш …. Питам за един приятел …. Нека Бог да прости момчето! Някой трябваше да му каже, че самоубийството е голям ГРЯХ !!!

Грях пред кой? И не ми казвайте "господ" или "бог", защото такова нещо не съществува това петънце от вселената, наречено България. Тук съдбата на хората зависи от волята на господарите на нашите "управляващи"... Но... всичко рано или късно се плаща пред вселената, бившия президент си плати за лакомията, един от бившите ни финансови министри и той...

В тази територия има 6-7 милиона човека, които живеят при същите условия и доста малък процент от тях стигат до такива решения. Доста по-малък от ФАЩ например. Не ми е ясно, какво общо има политиката тук? Какво значение имат пристрастията ни към коя глава на хидрата (наречена политическа класа) задушила България се причисляваме? Всичките са едни и същи, дори привидно да има разлика. Още Алеко го е осъзнал и затова е платил с живота си!

Абе вярно че никоя раздяла не е окончателна и в татъв момент си неадекватен, ама да се изплискаш в такава реч по повод, да не дава тоспод никому, смъртта на детето си.

Правила съм опит за самоубийство. Не се гордея. Лекарите ме спасиха за щастие. Но исках едно да кажа-никой освен моите родители не знае истината и дори и не предполага за случилото се. За всички аз съм много умна, весела, интересна, красива... Далеч са от истината. Престоят ми в болницата официално беше под друг предтекст. Та, не си мислете, че е лесно да разпознаете потенциалният самоубиец. Не е. И само той си знае какво му е. Съжалявам, съболезнования!

Не пробвай пак. Това , което чака самоубийците на оня свят е по -лошо и от най-лошия земен живот. В него поне спиш от време на време.

Да, зная. Благодаря Ви!

Налетя ме натрапчива мисъл...Не мога да се освободя от нея...Това момче ще да е било много по-различно от Премиера и приятелите Му.. Почивай в мир , момче....

Щеше да бъде чудно, ако пак не бе виновен Премиерът...

Препускай през звездите момче, дано намериш мира който търсиш!

Не правете така. Деца. След самоубийство душата не поема по нормалния път след смъртта , а остава на място, където има само души на самоубили се.До мига на смъртта, когато е щяла да настъпи, ако човекът не си е посегнал сам. А това може да е много дълъг период. И се заличава всичко, което си ноучил в последния живот- този , който сам си прекъснал

един живот, мумийо :)

Маймуна си ти . Както и маймуняците Маркс , Дарвин и Ленин, благодарение на които примати като теб тропат с крак и настояват ,че животът е един. И после е както казва другаря Маркс- край. А религията е опиум за народите.

много по-здрави :)

Гяур, от теб няма смисъл на този свят ….

Завиждам , че вярвате в това...Но едва ли има нещо подобно .Всичко е тук и сега , след това няма нищо ... Жалко за детето и дълбоки съболезнования на близките . Няма нито нормален , нито друг път .Душата е функция на мозъка , когато той престане да функционира , всичко свършва .Вярата е просто утеха , лекарство против страх.

Точно казано !

Всичко живо умира но не може духът да умре.

"...смяташе че сме прекрачили границата...и планетата ни няма шанс да се възстанови..." О, гретоподобните били с лабилна психика... ... Всъщност, причината за самоубийството може да е лична и майката или я прикрива, или не е познавала достатъчно детето си и е пропуснала шанса да му помогне. Пък и след като детето е имало и неуспешен опит за самоубийство, майката е трябвало да бъде по наблюдателна за промените в настроението му.

Детето се самоубива, а майката тръгнала да пише литературни съчинения за "лошотията по света".Чак ми се повръща!.Лошотията е в самото семесйтво на детето и майката го знае.

Или пък не се е самоубило, а някой се е възползвал от това, че има предишен опит... Или пък става дума за момиче... Като се намесят хормоните всякаква рационалност изчезва... На мен точно една такава раздяла ми е може би най-тежкия момент в живота. За щастие инстинкта ми за живот е по-силен от глупостите, които една женска може да сътвори!

поредната жертва на грета тунберг!

Знам, че политизирам, но това не ви ли кара да се замислите? Не ви ли трепва нещо? Щом и децата почнаха да се самоубиват положението в България е зле. Да не говорим по света. Но докато за света можем да направим малко, за България можем да направим нещо. Нека почива в мир. А ние, които сме все още тук не трябва да си даваме и ден почивка. Заради тези, които умират заради сегашното положение, от самоубийства или други неща, трябва да направим нещо. За да не са умрели напразно. За да не умрем и ние напразно.

Пич, деца винаги са се самоубивали и се самоубиват и в момента и в най-напредналите страни, просто там т.нар. "медии" не правят сензации от това, както е тук. Химията в човешкото тяло е странно нещо. Така, както може да се разбърка леко и момиче да живее в момчешко тяло, така, ако се разбърка по-сериозно може да решиш, че си гълъб и да отлетиш от прозореца. Ако си сгрешил, отлиташ надолу вместо нагоре...

По начина, който го описва майката, ми напомня за Петя Добарева. Същата чиста и добра душа, която не може да търпи житейските несправедливости. Много сили на родителите в този изключително тежък момент. Времето дори и да лекува раните но никога няма да бъде забравен.

Петя е Дубарова