Майката на Банев получи обвинение, но откупи свободата си

Мария Банева е била на разпит, наложена й е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Ушев - сега и другарите Баневи пусни

Тази бабичка в интервю за бТВ хвали сина си... бил честен... бол като Ботев!?!... Знае ли тази кукумявка на колко хора съсипа живота нейния ‘убавец??? Колко хора прогони с глад и смърт от родните места?? Колко семейства съсипа?? Колко деца са нещастни заради неговата алчност и низост??? Проклета бабичка... Боже, само е тебе е надеждата ни... Въздай справедливост, Боже!!!

Ти какъв ще си на 77 години?Дали няма да си изкуфяла старец,който ще хвърля от балкона папки с пари на телефонни измамници?

Ако си бяха купили остров в Гърция и къща в Барселона никой нямаше да ги закача! Не знам защо но тези с острова и къщата не ги закачат!

Ама вие наистина ли вярвате , че тези ще лежат в затвора? Ще излезне , че то е като да си купиш кола и да й свалиш гумите. Колата си е твоя и си правиш каквото искаш. Той е приватизирал предприятието и то е негово. Може да си го разпродава както иска. А това дали е морално е друг въпрос. Друг въпрос е дали е спазил обещанието за работни места и тем подобни като инвестиция, но това не се наказва по закон със затвор. Друг въпрос е за взетите от скрап пари , разпродадени машини и други, дали е платил данъци като приход? Може да се окаже , че просто ще внесе данък на тези 1млр и готово. А защо са такива законите? Явно така са били направени да отговарят на нуждите на дадени хора.

Не, не е като кола с гумите й! Като си прост поне си трай - има и обвинение за ОПГ, дебил! А заплахата с убийство като какво е? Като милване на дете в колата по главичката ли, бе тъпанар!

За да измислят простотията ОПГ са измислили обвинение и на майка му. Много тъп ход. Доказва безсилието на прокуратурата!

Ще говорим след време. А за другите обвинения е многоооо трудно доказването.

Баневи са вероломни шарлатани и алчни парвенюта.

Крайно време е най-известите "дизайнерки" в България- Банева, Арабаджиева и Стайкова се погрижат за дизайна на килиите в слевенски затвор?

Точно на мафиотка прилича.

Гадове такива , взехте кинтите на бабата за цяла седмица !!!!

Не е ли по-добре да се наречеш Бригадир Аспарухов - като бившия съветско-руски агент и шеф на разузнаването.И вероятно не знаеш че негов зет е Светльо Витков от група Хиподил. СкакалЬец,скакалЬец!

Тоякато има един милиард, що не си е спретнал едно апартаментче в Барцелона?

поредното дело доказващо, че тия неща или се случват с подкрепата на службите или същите са си бъркали по дупенцата последните 15 години, от което пък следва че трябва да има сериозна ревизия и поголовни уволнения там.

Или прокурорите са лапни-мухи или журналята ни клатят за по-голяма четаемост. Не че имам особен опит с такива суми, но съм твърдо убеден, че и най-големият балък ще се сети тези 1 000 000 000 лв да разпредели в различни сметки в различни държави. Да не говорим, че ако имате тези пари по сметка в Швейцария банката изобщо няма да обърне внимание на разни прокурорчета от България.

а защо не е с вериги зад стъкло и в килия

Доста време са ги следили - от 2005 г. Има-няма 13 г.

Ей сега дъртата Баница, дето са я пуснали неслучайно, ще отърчи до Швейцария и ще преведе по подходящите сметки другия 1 милиард, след което ще пуснат и синчето и и снаха и!!! а с малко повече късмет може да запазят третото милиардче, дето го кътат в Панама

Как виждате да вкарам другарката Банева и Баневи в ареста

Какъв СИН е отгледала!

другарката Мария Банева няма да влезе в ареста

Тя да не е забранявала на Боко да застроява парковете на София? Виж, Иванчева р друга бира -хем грозна, хем бедна, какво да я правят, освен с прангите и в пандиза?

Естествено. Сутринта влезе, на обяд излезе, не е стояла в ареста и 5 минути.

Някой знае ли защо срещу стотиците или хиляди "приватизатори", които съсипаха заводи и фабрики в България през последните 20 години няма НИТО ЕДНО ОБВИНЕНИЕ? А Баневи за 4 завода ще операт пешкира. Странно, нали?!

Питай Луканов защо даде на съселяни държавните горива, че съсздаде мутрите по този начин.

Николовв

Питай костов, който разпродаде държавата за жълти стотинки!

добре крала крала ама защо не вземат да им запорират имуществото и да го пусне НАП на търг? Тия имат имоти и коли и бижута и на морето и в София и в много други градове. Да проверят кво се води на майка му и да го запорират. Щото днес като я пуснат нали се сещате че първата и работа ще е да иде с адвоката си и да направят един документ в Агенцията по вписванията на техен човек за пожизнено ползване на въпросните имоти и тогава комисията Кушлев и с топ не може ги мръдне от там докат не умре бушона

тази кичозна кочина? На мавзолей прилича... НАП никога няма да ѝ вземат парите, вложени в нея... Най много някой да купи земята и с булдозера да заравни безобразието... Виж автомобилите по-могат да продадат на някой търг...

там е работата че ако не я запорират сега после НАП ще я пусне на търг но с вписана тежест - доживотно ползване примерно от внука. Който и да я купи трябва да чака внука да се спомине и тогава да влезе да я ползва. По закон ще е негова- ще и плаща данъците но ще я ползва внука или там който хванат за бушон Демек трябва веднага да наложат запор- иначе никои няма да иска да я купи и става непродаваема

Тя и 100000 можеше да извади. Пък след като сина и има 1 милиард, поне 1 милион можеха да я одрусат.

И как точно получиха достъп до информация за банковата сметка на Банев в Швейцария ??? щото ако имат за него, то тогава имат и за други .... ама си мълчат! КОЙ ли още крият?

С официално искане във връзка с разследване

Аз тъкмо се зарадвах, че са вкарали в употреба информацията от диска за милионерите със сметки в Швейцария, дето им го дадоха германиците ... лично на Краси и Симеончо Дянков. Пък се и чудех, няма ли да подберат и останалите от този диск ...

"Надей се, мъжо, на пиени жЕни!"

майкооо... 10 000 лв за пране на милиарди.. е това е България.. корумпирана до костите си държава

след като се въртят такива суми "свободни пари" в очакване някой да ги открадне, каква да бъде държавата? А обикновеният човек бъхти за 500 лв. на месец цял живот...

"поради пределната си възраст"...значи пределната й възраст не й пречи да краде, а сега й пречи да стои в ареста....няма такава държава!!!!!!!!

Luna0102

Да разбираме ли че тази кукумявка няма опасност да се укрие? И каква гаранция- 10 хил. лева?! Тези ли пари ще я спрат да се покрие? Без да съм милионерка, ако знам че съм виновна, прежалвам ги тези пари без да се замислям, а тя даже няма да усети че ги е дала. Била стара, като е стара да плете терлици в ареста.

не ги познаваш такива хора... Тя може да се поболее само от мисълта, че ги е "загубила"... В нейните чои всичките тези пари са реалната награда за "достойния" ѝ живот, и даже са могли да бъдат много повече, ама айде от нея да мине...

Luna0102

Колкото повече чета за тази фамилия, толкова повече ми напомнят на чичо Скрудж, така че може и да си прав.

подсъзнателно усещат, че и 2 лв. не заслужават, понеже нищо свястно и полезно за обществото не са направили през целия си живот. При тях единственият шанс да постигнат нещо е да откраднат, да придобият, да злоупотребят с доверие и т.н. И всяка "загуба" като тази я преживяват особено болезнено, като житейско потвърждение на това, от което най-много се страхуват. Клиничен психолог съм и съм работил със затворници.

Абе тази госпожа след като син и има 1 млрд. няма ли опасност да се покрие или забегне някъде за да си гледа внучетата ? Пари бол, може да прежали 10 хилки гаранция, нали ?

1 000 000 000 !!! Що за лакомия !? Тоя и 1ст. не може да прекара в другия свят. Някакво дарение направи ли, да построи болница, детска градина, училище ? Едно време е имало духовно и морално извисени богати българи - Евлоги и Христо Георгиеви, братя Миладинови и много, много други милеели за родина, народ и култура. Сега всичко е изродено, уродливо и пошло. Къде изчезна българският дух ? Да беше само Банев добре - черната овца, ама не - щом са го хванали да го съдят сигурно е най-бялата овца от стадо пълно с черни. Ама черни овце не е правилно, по-скоро лакоми сиви вълци с надути томбаци се подхилкват на поредното шоу спретнато за нас - стадото.

кумът му има няколко пъти по толкова, а все още е на кормилото на държавата...

Българският дух изчезна в швейцарските банки!

Правило #1 на соц. приватизатора: крадени пари не се даряват!

10,000 ... и е само прическата за няколко месеца тези имат 1,000,000,000 в Швейцария - като ги размятат насам натам и духнат при Веска - ходи ги гони, Другарю.

Каква прическа? За перука се плаща веднъж, а тази на главата и не изглежда да е от скъпите. Фалшиви хора, във всяко отношение.

А Иванчева и Петрова,защо не ги пуснаха под гаранция,като нямат влезли във сила присъди а??Тези Герб всичко живо опраскват,които са против тях,това си е див капитализъм,и до някъде диктатура на Боко Садамов Хюсеинов.

То и убиеца на журналистката в Русе още няма присъда. На свобода ли да се разхождат, докато ги съдят?

Deus Vult

Разликата, е че едните ги хванаха с подкуп 50хил лв. и ги оковаха като роби, а другите изпрали 1милиард лв. и ги пускат 1 по 1 в гаранция срещу 10хил. Относно мангала дето убил журналистката - не можеш да сравняваш парични измами с отнемане на живот по особено брутален начин

Да, ГЕРБ имат всекидневни "съвещания" на тема как да държим Иванчева в ареста и как да пуснем Банева на свобода!

защо партията се отрече от това си отроче? Това е въпросът.

че е велик и ги е отсвирил... Като Бенчо. Или е обещал някакви неща, докато е бил гащник, и се е отметнал когато е напълнил джобовете. Гледай го какъв е като "бизнесмен" и ще се сетиш какво представлява като човек...

партията не се е отрекла- ще видите нито ще са в ареста Баневи нито осъдени комунист на комуниста око не вади

Как си родила и възпитала такъв ур.д,който е съсипал хиляди съдби?защо ти е този живот и тази свобода?

за СЪВЕСТ ли намекваш? НЯМА такава! Изобщо не си прави илюзии. Това са хора с толкова деформиран светоглед и мислене, че и черното биха възприели като бяло, ако това им изнася.

"престъпната група е действала от септември 2005 до задържането на членовете й през тази година" много яко 13 години са събирали доказателства

Хич не ми се вярва... По-вероятно е от 1995-а, а корените на цялата работа са далеч преди това...

В такива случаи се сещам за Иванчева, за начина на арестуването й, за все още недоказани на 100% обвинения, изобщо за цялата сага с нея. Как я държат в ареста с месеци, а други като тази маминка си купуват свободата или пък са имали възможност да се укрият вдън земята.

Абсолютно никакви доказателства няма срещу Иванчева! Само едни 75 бона в колата й и някакви СРС-та, в които казва "С Ваклин - на три пъти по 75"

Да ги съдят щом са крали. За това няма възраст. Странно е, че Полимери започват да го източват през 2009. Това е годината, когато "любимата" ГЕРБ и "великия" Борисов дойдоха на власт и така до ден днешен.

Интересно ми дали са имали левова сметка в Швейцария , или просто за да звучи грандиозно се парадира с този милиард ?

това са парите от нарязаните и разпродадените на безценица предприятия, които десетилетия наред са градили бащите и дедите ни... И не мисля, че това е единствената му сметка...

Всъщност говориш глупости и хората ти вярват! Разпродадените на безценица предприятия въобще не са стрували и пукната пара на реалният пазар - пример Кремиковци! Струваше толкова за колкото се продаде = $1. В България хората които са направили пари от първоначалната приватизация се броят на пръсти, те умряха или от куршуми или при навлизането на конкуренти от чужбина през 90-те. Баневи са обвинени в пране на пари и неплащане на ДДС. Прането на пари е сравнително новост за която ще четем след време. Аз също не претендирам да знам, но най-вероятно са бивши съветски недекларирани капитали или защо не български такива. За неплащането на ДДС сам може да се досетиш, няма нищо сложно в това, 25% си вдигаш заплатата като умишлено ощетяваш държавата.

от коя маала изпълзе?

преди да писателства: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/bivshata-yuristka-na-banevi-rabotnik-v-zavoda-v-troyan-se-obesi-ot-mizeriya

Горката жива да я оплачеш?

кой ще купува бананчета на ДЕЧИЦАТА?

Изключително съм погнусена от тези герберска прокуратура! Една възрастна женичка, пенсионерка, която сигурно едва връзва двата края откъде ще намери 10 хиляди лева за такава гаранция?! Особено след като са блокирали скромните й пенсионерски спестявания в Швейцария?!

Започна рекетът на годината. Тартора на престъпна група ГРЕБ - Боци Маймуната се опитва да рекетира бананения бос Бананев - според икономически експерт от ТВ Буумбърг, исканата сума е 250 милиона лева, които ще отпътуват към топли офшорни зони....Долният праг на рекета таргетиран от Боци все пак е поне 150 милиона лева и предполагаемата сделка ще е за около 200 милиона.

Те че милиарда са го открили и кой знае още колко милиарди има в други банки, но как ще бъдат овъзмездени всички хора страдали от тая нагла паплач??????

Направете сметка! 1 милиард лева от само в тази сметка само на тоя! Сега си представете Пеевски Доган Бойко Борисов Цв.Цв. Това са МИЛИАРДИ ПРИ ТОВА В ЕВРО! ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА!

Само дето забрави и Стани Шеф, Р. Овч. и мноооого други.

Не съм не съм! Просто не съм се сетил и за тия по..ияри! Но инак такива от 30 г насам има много!

Не пишете, че са банда. Това да не ви е Робин Худ. Тези са професионалисти.

"Банева е обвинена за участие в престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. За лидер на групата прокуратурата сочи сина й - Николай, в бандата като член е обвинена и жена му Евгения." Баневи СА участници в организирана престъпна група, но Николай Банев НЕ е ръководителят й, и това се знае от цяла България, освен от прокуратурата! Банев е НАЗНАЧЕН, НАБЕДЕН ПИШМАН-БИЗНЕСМЕН И ПРИВАТИЗАТОР, а онези, които го избраха подбраха и други като него ПО СПИСЪК, и им осигуриха десетилетия НЕДОСЕГАЕМОСТ ОТ ДЪРЖАВАТА И ЗАКОНА, срещу съответните "услуги"! Искам да попитам защо прокуратурата не адресира досега САМОРПИЗНАНИЕТО НА Баневи, че СА ДАВАЛИ МИЛИОНИ ПОДКУПИ (на властта и оторизирани лица), очевадно за да им опъват чадър! Тоест, въпросът е ЗАЩО ТОЧНО СЕГА, и ЗАЩО ТОЧНО И САМО Баневи (като има и още няколко, като Ветко и пр., някои от които ги хвана липсата...) И така, НА КОГО ТОЧНО И НА КОИ БАНЕВИ СА ДАВАЛИ МИЛИОНИ ПОДКУПИ??? И на кого "са се отчитали" още, вкл. и по други начини - например да им преотстъпват БЕЗВЪЗМЕЗДНО луксозни апартаменти, жилища, коли, яхти, самолети, ваканции...

какво е работила по комунистическо тази прекрасна женица

Наи-вероятно е била член на правоприемника на БСП!

Каква корупция в системата само. Обвинена че присвоила милиони, и може да откупи свободата си? Все едно на крадец да му кажат, ако дадеш част от последното откраднато ще те пуснем.

И банев му е майката.