Коментари - Майка показа снимка от болницата, в която e лежало детето й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, условия за 2 категория хора, а може би за повечето българи !! А може ли да се промени ? ДА ! Но не с бране на гъби по време на избори !!

системата е сбъркана. здравните осигуровки вместо в болниците отиват за заплати и издръжка на здравната каса. даже не стигат та касата се дофинансира от бюджета

За "Болните и умиращите..." и най-вече за умиращите не ни е много ясно, но ни се изясни най-важното, че "За по-малко от няколко часа тя събра стотици коментари в подкрепа на оплакванията й..."

я по- малко дрънкайте ,а направете каквото трябва ,идете поработете в болницата във Видин, "Отделението по неврология във видинската областна болница се очаква да спре работа днес. Причината е липсата на лекари, съобщи БНР. " - от статия ДИр ,днес

хората са си платили осигуровките. ако кажеш да спрем да си плащаме и да го правим с работа в болниците.

ГРОЗНО, СРАМНО, БЕЗ КОМЕНТАР....НАРОДА Е ОСТАВЕН НА САМОТЕК....

На тия наведени задници, народ ли му викаш. На овце се полага това, кошари и подхвърляне на малко сенце отвреме навреме. Дори вода не му трябва много, ей така някякоя капчица да смазва гърлото докато блее жално милно...

Когато бяхме 9 милиона жители, в болниците беше топло, чисто, бельото се подменяше редовно, пижами предоставяха, храна. Не се носеха превързочни материали , конци.....И да не вярвате това е ФАКТ.

Веднага ще се съглася с идеята ти, ако ми докажеш че и в останалите бивши соц. страни болниците са в същото състояние. Ако не успееш, излиза че просто българите сме мърлячи.

Нека БОЙКО БОРИСОВ да хваща пътя за Видин.Нали хвърчи като ТИМУРОВСКА КОМАНДА.Това не е захабено а е за изхвърляне.И ОСТАВКА НА ХОРАТА КОИТО РЪКОВОДЯТ БОЛНИЦАТА.

Миналата седмица гледах репортаж за едни болници в Афганистан, и да ви кажа беше по чисто от това нещо.

О само не ми хвалете социализъмът в БГ. През 1984г . брат ми си замина от този свят, защото не го приемаха в Софийска болница. Докато намерим връзки некой другар да помогне той си почина .

Закривай таа кочина

Или той отива само там,до където стига лайновоза му.

Да, ама партийната субсидия от 01,01 е отново 8лв.

Прилича на морга. За това ни удържат цял живот.

По времето на соца в болниците даваха даже и пижами. Тогава как са стигали парите? Имало е и за танкове, самолети, АЕЦ ове, образование, култура!

На връзкарите са ви давали.

При евтини матраци по 200-300лв и чаршафи под 50-60 някак си не върви мантрата, че пари няма. А и на едро цените са бая по-ниски. Не могат да отделят примерно 50000 за оправяне на леглата? Всеки пациент ли си прибира чаршафите, които е донесъл? Ако един на 10 ги оставя, на легло ще има по 10 чифта след година, само да има кой да ги пере и подържа. Че и, колкото и да са парите, чистенето е до персонала. Ако няма кой да забърше от време на време, то за какво иде реч? И не е до ниски заплати, защото камериерка в хотел всеки ден би чистила по поне 10 стаи плюс коридори за същата заплата като санитарката, при това до блясък, за да не я уволнят. Тук не става въпрос за пари, а за мърлявщина, мързел и безхаберно ръководство.

Това, да не са кадри от нов филм на ужасите, сниман в България?!

Браво на жената, че е публикувала тази снимка за да е види цяла България. Писах под статията за бебенцето във Видин, че болницата тъне в мърсотия. То не са само леглата, нека покажат състоянието на стайте, тоалетните, а за баня там забравете. Отношението на мед. сестрите е .... без коментар. В болницата работят лекари завършили медицина в Румъния с румънски, а дума от този език не знаят. Как тогава са взели дипломи и практикуват лекарската професия. Когато попитах една от лекарките в спешния център във Видин, как е завършила медицина с румънски, тя каза, че дипломата и не била важна, тя се учела от практиката. Да пази Господ от лекари учещи се върху пациенти! Във Видин е страшно, тук там някой добър лекар, но средата в която са пациентите и страшна.

Олеле, какъв страшен УЖАС!!!! Пиша от Канада. Тук, ако го видят местните, ще си кажат, че е кадър от някаква военна зона, полева болница над която падат бомби. Какво пада в България, обаче?!?!?!?!?!?!?!

Вие в Канада много знаете. Ама елате вие да се борите родината да е добре. То от балкона най-лесно се коментира.

Ти си добре, нали избяга от тука, кво ти пука?

Важното е да има пари за НАТО и Евро Съюза, ние не сме важни. Ама, като ги преизбираме тези крадици, все едни и същи фамилии. 30 години, как не ви е срам, беее, не наядохте ли се, а оставете нещо и за гражданите на РБ?! Народът бяга и се спасява, заради самозабравилите се алчни-администратори, на заплата + процент. Накрая ще останат само управниците и резервата от тъмно-зелени.

Ужас каква мизерия... Нямам думи - прилича на кадър от концлагер..

Така си беше в моето детство между 1993-2003 !!!

Ужас..... Превърнали сме се в скотове,цигани,зверове. Това е едно голяма кочина ...

Помогнете да свалим Бойко и ще има пари за всичко!

Ти ли ще ги печаташ парите, та си толкова сигурен в намирането им? Бойко не е вечен и рано или късно ще напусне политиката. Търсете от сега кой да бъде, че са само 2-3 години дотогава. Ама е сигурно, че и Господ да ни стане премиер, пак ще е пълно с проблеми и хейтъри.

Бойко да напусне политиката? Той ще си кюта докато остарее, а ние докато чакаме да напусне политиката, повечето ще изпонапуснат България.

Ония шопар Нинова ще те лекува много по-добре.

А един боклук даде 2 милярда на зелено за 8 хвърчила

Плащайте здравни осигуровки и вярвайте на мутроида че живеете в рая а оня с постната пица окраде парите на здравната и вас ви скубят като овце пред заколение и обричат децата ви на модерно робство

не бе, чакаме курнела с червената визия и светлото бъдеще. тогава всички чаршафи и дюшеци ще са снежно бели, а човешките пръцки ще са с миризма на цветя

Всичко това е пределно ясно, но по циничното е, че дори за такива очеизбодни факти се намират герберасти долни с умни тези.. Време е да им бъде разтресен самозабравилият се хабитат, защото очевидно са приели позицията на ликвидатори на всичко което не е с тях..

Няма такава държава

Медиите в Б-я се владеят от един файтон хора и се използват за промиване на мозъци. Пример за това е админа тук, който трие избирателно постове.

Първо бяха породистите говеда - избиха ги до крак още с "избухването на демокрацията", въпреки че бяха селектирани в продължение на десетки години, купувани за разплод от чужбина и вече имаше национална селекция, ферми за по няколко хиляди животни в тях в Софийско. Филип Димитров знае. После избиха дребния преживен добитък - баба Дора още не е забравена. Сега доизбиват прасетата - 130 000 умъртвили през 2019 г. според публикации. Хората в страната също намаляха - от 9 млн. при избухването на демокрацията до колкото са сега. Дигат възрастта за пенсионилане с 10 год. повече отколкото при соца, дигат стажа - с 20 повече отколкото при соца. Няма да има пенсионери в бъдеще. Няма и болници...

Е нали бяха 7 милиона бе??! Днес станаха 9 милиона??! Утре колко ще са? 15 милиона? Това, милионите, за нищо ги нямате, стига да отговарят на изискванията за пропагандата...

Тъй като по-надолу разни овчари ,козари и т.н. писачи пишат за обема за държавното обирджийдство ,че бил в размер на 41 % това не отговаря на истината.Реално удръжките от доходите на робите в територията са 10 % данък общ доход 22 % за обществено осигуряване и болнични, 8% за псевдоздравеопазването и за не забравяме , че от останалите ти хартийки ти се взимат директно 20 % ДДС и то върху всичко.За акцизите не говорим.Тъй , че реално държавицата ни взима 60 % он дохода с пълна сила.След като извергите с привилегии и нови активни борци ,които не плащат за транспорт,поддържка на коли,горива,поркане ,квартира и храна,освинили се от кратки производствени банкети, отпуски ,каквито няма в държава- за избори,Великденска ваканция ,лятна ваканция,коледна ваканция и редовно не ходене на работа по домашни причини на естествено това се заплаща от всички данъкоплатци.Специално лечения у нас /в болница Лозенец и други по-елитни здравни заведения със специален режим на отглеждане,плюскане и т.н./също така и в чужбина.Не съм чул и видял депутат или политик да молим за дарения или СМС да събира пари за лечение.Просто ние им го плащаме.За отношението на видните ни управляващи към основния електорат от ромски произход , ако се яви здравно неосигурен в Пиригов просто няма да бъде прокуден , тъй като след това ще дойде я Факултето , я Филиповци да съветва лекарите с кирки и лопати.Ако си бледолик то прав ти път.Да не говорим , че и като си плащаш здравно изедниците от НЗОК те карат да си плащаш повече изследвания,прегледи и всякакви пътеки.Така е като лекарите станаха търговци.Снимката от видинската болница е потресаваща.Интересно дали някои евродепутат би легнал на такова легло.Така доката си траем и ни стрижат редовно.В тази територия нищо не се променя.Спомнете си само пиесата "Сако от велур" на Станислав Стратиев.Лошото е че няма на кои да се оплачеш.Бог високо, цар далеко.Управлаващите ни мутри си мислят ,че са безсмъртни и поговорката , че сития на гладния не вярва е много точна за останалите в тази нещастна държава.

Изпратете снимката в Брюксел да видят европейските депутати това българско чудо. Престъпници са тези във Видин-начело с кмета и гл. лекар на болницата.

А държавата копае метро,купува тролеии,автобуси,трамваи,самолети за долните депутати (возят си лойните гъзове в автомобили за 150 000 лв.),изтребители,(през настоящата година 2020 премиера ще закупи и совалка),а средства и финансии за най - необходимото няма.Преди да отнесат Азия, нека САЩ започне от БГ за да не се мъчим.И тия където само лапат ще ми лапат салама.ИЗРОДСКА ДЪРЖАВА ОБИТАВАНА ОТ НАГЛИ И БЕЗСМЪРТНИ ИЗРОДИ - САМОЗАБРАВИЛИ СЕ....

Хората в тази кочина не разбраха ли вече, че пари в нея има само за... самолети, автомобили, магистрали(избирателно), както и за... избори, та дори, ако трябва, и денонощно да се провеждат:)))???

Ако го нямаше комунизма и туй нямаше да има. Демократизмо фашизма ни можа да изпере туй дето ТАТО остай.

Скоро ке измрете сичките с таа вера.....не останахте ноо. Саму още 3 мелиона пенсионери и тук и там некое чиновниче....

Добре, че беше комунизма, казваш... щото държавите, в които не е минал комунизма, тънат в глад и мизерия... а.... чакай бе... то май е обратното....

И ние, божите хора, имаме нужда от медицина. Та за това недоумявам. Пак манипулации на списващите т.н. журналисти. В чия ли полза? Сигурно и ръководството на болницата има кусури. Едва ли НЗОК не е виновна, че я източват. Медицинският персонал и ръководството, не са главните престъпници. Не се ли дължи всичко на цялостното безхаберие на едни, които ужким работят в ползу роду? Защо се крие Оня? Чака да се изтъпани, ако има лентичка за рязане или ако усети страх, че Му клатят държавата и даде /Той да даде/ някакви пари. Прости Му поне ти, Господи. Защото обикновените хора няма да Му простят. Той не е виновен - толкова си може. Хора, които могат да бъдат блажени: 1. Блажени нищите духом, защото тяхно е царството небесно. 2. Блажени плачещите, защото те ще се утешат. 3. Блажени кротките, защото те ще наследят земята. 4. Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят. 5. Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани. 6. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. 7. Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии. 8. Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно. 9. Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене. Не мога да му намеря подходящо блаженство освен, може би, 1-то. Освен ако самият Той не е Божество. Амин! (Евангелия на Матея 5:3)

Безхаберитето на управляващите болницата.

.. ако това бе в дома на хората: социалните ще им вземат децата заради лоши битови условия. В държавна болница: няма проблем. Леко е захабено само... Ако това не е репресия срещу нормалният човек.. здраве му кажи...

Явно е, че управляващите от ГЕРБ, които дойдоха с големи обещания са тотално скъсали с реалността и живота на хората. Коктейлите и приеми в лъскави зали, пътуванията в чужбина и елитарен живот не са това, с което над 80% от българите се сбъскват ежедневно. Пробудете се не само 45 дни преди избори и излезте да вървите по улиците, разходете се с майките с бебешки колички, оставете служебните автомобили поне веднъж месечно и се качете на градския транспорт, изпратете децата си не в частните училища и колежи, а тези в квартала на родителите си, посетете не Правителствена болница, а останалите анонимно и без медии. Припомнете си приказките са справедливия цар, който се преобличал и ходел сред народа си ... позорно е това, което става и трябва да ви е срам, когато пътувате по света.

"Това е дюшека, върху който трябваше да простра чаршафи донесени от нас." Това не е никаква новост! В столицата също има болници, където те карат да си носиш и переш сам чаршафи... В Германия здравната вноска е 15%. Но това не е от особено значение. Проблема в България е липсата на морал и ценности в обществото и управляващите. Кражбата, измамите и далаверите са винаги на първо място. Останалите са балъци... И когато утре попаднете в една такава болница - няма да има кой да ви чуе.

Като не отричам проблемите, мога да спомена, че вчера или днес сутринта по нова в Събуди се показваха англичани, които са се преселили във великотърновско село и жената каза, че и се открил някакъв проблем, и личната и лекарка казала да се прегледа при специалист, като след три дена вече и било направено каквото трябва. Същата англичанка каза, че ако това е било в Англия, може би е щяла да се види с лекаря специалист след поне шест месеца и още толкова щели дза умуват какво да правят. Със всичките ни проблеми в държавата, чужденката каза, че тук в България здравеопазването е по-добро. Който не вярва да намери предаването да гледа, а не да оплюва българското здравеопазване.

но англичанката спомена ли колко щеше да си плати в Англия и колко е платила тука за преглед от специалист от днес за утре, защото едва ли е здравно осигурена в България? Както и да е , това не е проблемът, проблемът е , че тази англичанка, ако беше приета във въпросната Видинска болница, и й беше предложено въпросното легло в състоянието, което на снимката, във въпросното помещение, щеше да бяга с 200 мили в час обратно към Англия и да си дочака 6-те месеца за апойнтмент с консултант.

Преди няколко месеца имаше подобен случай с българка която живее от 20 и повече години в Лондон която е здравноосигурена и в Англия за предглед при специалист е трябвало да чака няколко месеца.А тук за седмица дори успяват да и направят сложна операция и жената след това се прибира в Лондон ! Иначе е ако чакала в Англия може и да не е дочакала прегледа от специалист , а за операция да не говорим !

Чужденец от ЕС пенсионер се осигурява на доста по-малка сума от тази в чужбина. Аз като безработен плащам през миналата година малко над 22 лева, а сега ще е 24 лв. Ходи в чужбина да ти кажат цените. Съсед от години работи в Австрия и месечно плащал 400 € за здравно осигуряване.

....БУЛГАРИСТАН ....

Лекарите не са виновни за този бардак! Виновни са онези,които " управляват" финансовите потоци!

управлението на дадена болница откъм финанси, организация на работата, санитарен минимум за неразпространение на инфекции и тн..от лекари ли се извършва, или от професионални мениджърски екипи , които "управляват" финансовите потоци"?

За да има финансови потоци ,трябва да има ...икономика ! За да е ефективна икономиката , трябва да има ...Държава ! А какво е Държаната без своите граждани и ...СОБСТВЕНОСТ? Н И Щ О ! Държава на ...бананите , в която народът и скачеше ,като изоглавени шебеци по площадите преди 30 години за ...БАНАНИ ! Е ,днес банани има ...едва ли не на всяко кьоше... НО държавата остана ...без СОБСТВЕНОСТ ...подарена в чужди или наши крадливи ръце !

Клатят стабилността. Бойко в такава болница не е бил.

Всичко си върви по план график!

така ще е докато има болници друг стандарт, болници за правоимащи и властимащи, а за народа - няма, него вълци го яли, наричат го "електорат" през 4 години и толкова, предлагам в тези условия да останат в болницата за по 1 денонощие: здравния министър, премиера, и въобще целият наличен парламент и правителство да бъдат там, в същите условия за същото време и после да коментират ако смеят,че здравеопазването и нас е добро

Бате, забрави да сложиш в списъка и дебелото Лиле с 2-та декара гъзяг@, както и Цачка-стругарката!

Всяка арт утрепка и алкохолик се лекува задължително във ВМА, нищо, че няма общо със военните! В същото време малки деца и хора, които са допринесли много повече за страната умират пред болници, чакайки лекар или в най-добрия случай в условията, показани на снимките. Срам и позор!

ми за животни като българите какво друго да е? Хубави ли условия истае бе? Ми израбитете си ги ве, с мързел и тарикатлък държава не се строи, гледате си само себе си, никой не му дреме за обществото и така става накрая - кочина за българи...

Циганското общество ли имаш предвид, изработващия . ???

Видими резултати ?!

Аз Не виждам проблем перфектно е

Искам да имам право на избор между 20-30 частни здравнпосигурителни фонда, в които да внасям здрена осигуровка за реален пакет от доболнично и болнично обслужване. На болниците да се заплаща от фондовете за реални услуги. Долу крадците от НЗОК.

НЗОК не краде. Нея я крадат лекарите, организирано при това. Фондовете ще бъдат най-големите крадци. Принципът на системата е такъв - кради. Основна ценност печалба, т.е. кражба.

Имаш право да искаш! :) Държавата да създаде 20 частни каси ли? :) С тенденция за намаляване на населението, остарява е и все по неграмотно... Искаш 20-30 частни каси и фондове? :))) Ако имаш пари отиваш в първа класа, ако нямаш... В икономична класа.

В Германия, скъпа, колко здравноосигурителни каси има? В Испания, Франция? Там имаш избор. Като не ти харесват условията на една каса, се прехвърляш към друга. А не като нашата НЗОК създадена по американски тертип и силно побългарена.

Няма нужда да създава нищо държавата, свободната конкуренция ще определи. На бас, че ако такава възможност съществува законодателно, ще дойдат поне 15 немски каси и ще стопанисват по-прилично. Крадене винаги има, дори и в Германия, въпросът е кражбите да не са унищожителни и да има услуги с прилично качество.

Скоро изобщо няма да имате болница; ще си мрете у вас, на хубави чаршафи.

Ужас! Политиците са забравили, че са слуги на народа, а те грабят ли, грабят. Революция трябва!

Когато лежах в Травматологията в Горна баня за операция и ден в болница ми взеха 9 лева... В инфекциозна болница около 70 лева за преглед... За кожен кабинет 20 лева... Бил съм в Торекс, там са други цени, но и друго отношение... Имаш право да избираш.

Кво да избирам бре . Ти знаеш ли колко пари плащаш за осигуровки ? 41% ! от заплатат ти. Това че само 8% заминават за здравни мен не ме интересува. Щом се осигурявам трябва да очаквам поне нормални условия, да не са чак лукс. ШИБАНА ДЪРЖАВА С ШИБАНИ УПРАВЯВАЩИ БОКЛУЦИ !!!!

Пълни глупости пишеш, в тия % сигурно включваш и удръжките по няколкото кредита, които си взел?

Личи си, че си овчар и то от най-тъпите. Това, че само 8% са здравните осигуровки ТРЯБВА да те интересува, защото се равняват на 50-60 лева месечно (за много хора са под 50 лв., а мнозина са и неосигурени). Щом се осигуряваш с това смешно количество пари, няма как да очакваш нормални условия. В цивилизацията се осигуряват с над 300 лв. месечно и затова имат нормални условия. Когато и у нас започнат да се дават средно по 300-400 лв. месечно, може би ще има нормални условия. Е разбира се, ако тогава 1 хляб не струва 10 лв. ;-)

Грешиш, козарю, Държаната ти взима повече от 41%! Частта, която уж праща работодателят ти, пак е от твоята заплата. Нарича се облагане при първоизточника на доходите ти. Те са от фонд работна заплата. Работодателят няма от къде да ги вземе - факт. Овчарят е забравил да добави и 20% ДДС, които държавата ти взема от заплатата.

Ало министъра. Какво стана със стандартите и акредитации. Да се закрие като е опасна за хората