Майка на дете с увреждане: Няма да се махнем от главата на премиера

Палатковият лагер пред Народното събрание остава, само четирима депутати спрели при майките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Десетки хиляди майки преживяват всеки ден много по голям ужас от майките на деца с увреждания. Когато нямат сутрин пари за да ги изпратят на училище, когато нямат пари да лекуват болното си дете, защото е болно от грип, а не от ЦДП, когато нямат пари да им купят дрехи, когато нямат при за образование, когато просто нямат пари за вечеря. Но се борят всеки ден, отчаяно се борят, защото са майки, истински майки и знаят, че те и САМО ТЕ трябва да се грижат за децата си, дори тогава, когато нямат огромните вече, помощи, както майките на децата с увреждания. Не знам какви майки са тези на деца с увреждания, след като последните 10 години се занимаваме само с тяхното желание непременно да им плащаме и то по много, за да гледат децата си. Явно, че вече не могат и не искат да гледат увредените си деца, но не ги дават на държавата и да ги отглеждаме ние, а ще извадят душата на всички само и само да им се плаща. Да им се плаща десети пъти повече отколкото на милиони пенсионери и на майките на милиони бедни деца.

Какво точно искат бг мама? Нищо не разбрах

Всяка майка иска здраво дете, съгласна съм с написаното от някои във форума. Но колко майки от тези с деца с увреждания биха си признали колко са пили и пушили, пък и употребявали и други субстанции преди, по време на бременността и след това при кърменето? Колко инфекции и разни други болести са имали в резултат на безразборна смяна на партньори, при това и винаги в нетрезво състояние? Някой казвал ли им е какво значи да искаш да си майка и да понасяш съответните ограничения в името на това? Май не, и резултатът и налице. Но тук трябва да се направят кампании за ограмотяване в тая насока ако бъдещите майки искат да чуят, защото явно в много от семействата това не се случва. Знам, че много ще ме охулят за написаното от мен, но нека все пак се замислят над думите ми. В тях има много истина и тя не трябва да се премълчава.

Това ли са нещастните майки на нещастни деца? Вижда ли ли сте как изглежда една сломена заради нещастието на детето си и грижите по него майка? Тези са някакви наемничики, които под прикритието "страдащи майки" работят в полза на някой с нечисти намерения. То е повече от видно!!!

има всякъкви,НПО, неправителственни,хуманитарни организации когато става въпрос за кравата Пенка,цигани, геьове и разни други шибаняци,за българските деца и народ да умират !!геноцид,ние сме си виновни !!!

не е ли по- изгодно и добре ,да махнем неговата глава/не буквално/,а от управлението ,та да миряса цял народ!!какво мислите ?!

кой, кой предложи Пеевски, ама сега забравиха. Когато аз протестирах против дебелото момче казаха, че Бойко ми плащал, а сега кой плаща на нещастните майки, кой им поръча тениските, откъде са палатките, кой им гледа нещастните дечица? кой дойде да ги види и им предложи 600 ЛВ. МНОГО МАЛКО МВАДАМ кУРИ . тВОЙТ СИН РАБОТИ В нЮйОРК В БАНКА НА рОКФЕЛЕР ЗА МНОГО ПАРИ,

факт,че някой има шамандура вместо глава на раменете си е негов проблем, но спасители за шамандури няма,дори и пияни дядковци не помагат

И къде се изпокриха всички тези комитети, фондации и организации в Бг, дето се грижат за правата на човека? В какъв ЕС сме, след като уж там един от основните принципи е грижата за хората в неравностойно положение?! Тези от европарламента не знаят ли какво става в България? Не го вярвам, прекрасно знаят. Защо нямат инструменти за влияние върху корумпирани политици, а вместо това продължават да наливат пари в касичката на ББ и сие?!

ami toja primier da se mahne ot glavata na horata i dade na nov po mlad i obrazovan balgarin schans da se opita da opravi ne6to v toja ogromen haos!...uspeh mili hora!!!

Хибаво ти е предложението, но мафията така се е вкопчила в тази бедна държава, че няма да допусне да се оправят нещата. И как допуснахме да се стигне до тука, толкова е гадно!

ко рече? начи искате пари от бюджетнъ, ей така. ами ако дойдем и ви запуцам, че сте попречили да отидат за мойта кауза? СЕ НЕКОЙ ШЕ ВИ МАХНЕ!

Че е прост, неук и малограмотен, всички знаем. Но че е извън всичко човешко - това стана ясно вчера. "Да ми се махнат от главата!" - това се отнасяше за МАЙКИТЕ НА ТЕЖКО И НЕЛЕЧИМО БОЛНИ ДЕЦА. И може да бъде изречено само от създание, което е далеч от нормите за морал и нормалност.

Правилното "махане на глави" е точно в обратна посока, пък и е само една....

На мен, като на един нормален български гражданин започна да ми писва. Все някой нещо иска. То не бяха джендъри, то не бяха хомосексуалисти, то не бяха цигани, то не бяха пишман-еколози, то не бяха милиционери, БАН-яджии, пенсионери и всякаква пасмина, подкрепяна от БСП. И сега с нахалството си тази групичка отритна цялото ми съчуствие към нещастието на тези хора. Къде бяха всичките тези, когато на власт беше БСП-то? и защо тогава не излязоха на палатков лагер? Тогава беше необходимо всеки да протестира за да се махне Обущарски. Но тези, както и много други тогава ги нямаше. А условията не са били по-добри. Но явно от Позитано 20 инструкциите са били други. Аз съм принципен противник на просията. Но понякога, когато видя накой нещастен човечец с жалък вид да проси с умолителен поглед и за пускам по някоя пара. Но ако някой се опитва да проси нагло това само затвърждава убеждението ми че просията е вредна. В момента тези хора с действията си само засилват отрицателното отношение на нормалните хора към тях. Пък я да попитам аз тези майки ка е протекла бременността им. Спазвали ли са всички правила? Пушили ли са? пили ли са? вземали ли са дрога? Правили ли са нещо нередно да забремненеят? Или са правили по 4-5 аборта, пък после са се чудили как да забременеят

Човече, ти не си добре. Всяка майка иска здрави деца, а тези не са се отказали от ежедневните грижи са свойте, от постоянното лечение, операции, рехабилинации.... Не говори глупости, защото никой не знае какво го чака.

Всяка майка иска да носи здраво дете, обаче иска и да пие, и да пуши, и да шмърка и да си ляга, когато поиска и още куп неща, които бих увредели плода! И сега обществото трябва да е длъжно да и осигури комфортен живот, за сметка на старците, които преживяват с 200лв пенсия! Някак си ми звучи несправедливо ...

тоя е принципен тъпанар.

Сериозно ли се смяташ за "нормален български гражданин"?

Защо да не попитаме тези майки къде бяха през миналите години.Или сега са получили тези увреждания децата им.Да не би по рано да са получавали по вече пари.Или сега някой ги бута напред а този някой се крие зад тях.И няма ли да разберат накрая че са употребени както много хора до сега разбраха истината че са били прикритие на чужди интереси.

научи най-напред да пишеш правилно(за граматика и правопис става дума) и след това прави тъпите си излияния.

Много се сърди тоя премиер, но на кого ?...На обезверените женички... Да се сърди на некъдърницте, които е насъбрал около себе си...

А кой да назначи, като той самия е глупак. Кой кадърен специалист ще се реши да работи за Тиквата?

Айде стига, вижте че на премиера му се отвори фонтанелата от проблеми!

Бойко, бащице наш! Свидна рожбо! Единствен и неповторим! Лъчите на твоето величие са за нас и хляб, и вода, и въздух, и светлина, и благост, и щастие! Правилен път си поел. Към Божия гроб! Пътя на мъченика! Пътя на героя, пътя на патриота, пътя на Българина! Нацията е във възторг! Старците плачат от умиление, младите пъчат гордо гърди! Нашата благодарност никога няма да е достатъчна, особено ако си останеш там!

Няма да се махнат, защото това са на Кака Кури елитните червени отряди, с които тя ще събаря ББ от власт. Израза " Хем боли, хем сърби" отразява на 100% комунистическата простотия. До вчера му искаха оставката на министъра, щото се бавел със закона, а днес ореваха орталъка да го върне ББ, щото те не били му искали оставката. Истината е че синята седесарка кака Кури Техноимпексова приватизира БСП-то, за радост народа.

това ли можа да измисли безмозъчния тъпак?

Знаем, че социалната политика в България е на много ниско ниво. Знаем, че няма справедливост към подобни групи от хора - дали с увреждания, психично болни, възрастни. Като цяло системата ни е доста остаряла. В другите ЕС държави има данък или такса, която се удържа от заплатата - в Германия подобни данъци и такси са доста високи, защото отиват за социални дейности. Но, тук нищо не се прави. Доходите ни са ниски, защото няма производителност, корупцията е безгранична и няма как обществото да страда. Изводът е - смяна на управниците и на цялата система!

Него никой не може да го накаже,даже и Бог.Днес е рожденник, отишъл е на Божи гроб с парите на бедния народ,така си е изкупил всички грехове.Той знае защо е там.Има за кого да краде и за кого да милее ,ние не сме в полизренито му.

Жал ми е за болните деца,но някой се възползва от майките им и със сигурност няма да се махнат от главата на премиера,защото им се плаща да протестират.Да вземат да си закичат и портрети на Нинова на палатките за да се знае кой най-много го е "грижа" за тях.

Честит рожден ден на "многоуважаемия" Борисов! Пълна разруха витае в нашата татковина. Майки плачат, доктори протестират, миньори недоволни, циганите бият, хората мрат като мухи, престъпност до небесата и всичко това след мъдрото ти управление. Той направи толкова много за съсипването на България, че му пожелавам с неговите камъни по неговата тиква: жив и здрав да ни се маха от главите!

Този , който казва на майките да му се “махнат от главата” , да помисли, че Провидението може да накаже внука му .

когато избирате тикви, за това тикви ще ви управляват и тикви ще ви кормят!

Като обвинявате майките, че си търсят правата и ги критикувате, приемате ли за редно разхищението, което се прави за една политическа особа? Един дебел депутат-олигарх обича да похапва. Преди няколко дни Шиши се отбива да обядва в известния столичен ресторант „Мезе“. Докато се храни, той е заобиколен от 14 (четиринайсет) души охрана. Плюс шофьора на автомобила му. Три джипа въоръжен народ пази най-ценния и най-скъпия човек в държавата. Общо около 50 служители на НСО и ДАНС, плюс частни охранители вардят Едрокалибрения депутат.

някои политически особи всеки ден са с нови костюмчета

в наше село заваля проливен дъжд! дано и народното събрание се изсипе , та да им намокри на тия мамки цигарите, и да се разбягат журналистите!

И да се продъни небето, дъждът няма да измие твоя цинизъм и проклетията ти.

че аз да не стоя сред двора да ме мокри бре?! и не е цинизъм да наричаш нещата с истинските им имена! нелицеприянто, може би жестоко, може и да е неразумно, но тъй стоят нещата!

Прав е "Властелиннът" на Балканите Боко Българозатриец! Може да унижава и обижда колкото си иска. Ако бяха се вдигнали няколко хиляди да защитят майките, той щеше да се скрие в миша дупка. Но цари тишина. Гробна тишина. Позор! Единствено в България подобна простащина минава безнаказано. Свинщината ни довърши като нация – това е. Страх и мизерия на духа. Онези в палатките не сте вие. Вашите деца са здрави, проблемът на другите е досада. Утре вашите здрави дечица ще ги „подхлъзнат“ с марихуана, после с някое хапче и накрая с долнопробен хероин. Или ще срещнат по-силни от тях, които ще им искат нещо. Палитрата на Злото е необятна. Това, че си завирате главите в пясъка, не значи, че Злото ще ви подмине. Ще пищите на умряло, но Той няма да изпрати самолета. Прави го, когато е подходящо за неговия ПР. Дори не сте прах по обувките му. Просто тор в обора на кравата Пенка… Тор не воюва.

Гардовете на Д.П. (така фигурира депутатът -олигарх Шиши в тефтерче за отпускане на многомилионни кредити от КТБ) стрували около 200 000 евро на месец. В сметката влиза и охраната на къщи, имоти и офиси на милионера, теглил стотици милиони чрез фирми от КТБ. Както и охраната на майка му. Данъкоплатците плащат от джоба си близо половин милион на година за безопасността на олигарха. Личната охрана на Д.П. включва три екипа от по четирима души, които осигуряват денонощна закрила на бизнесмена, както и на актуалната фаворитка до него в момента. Тяхната годишна издръжка - заплатите им, облекло и екипировка, - възлиза на близо 300 000 лева.

а негрите още ли ги бият??

тъпи, борисов е премиер общо 1811 дни, с днес включително! проблема е с 2000 годишна давност! преди борисов не е било иначе, и след него проблема ще остане! някой деца се раждат некачествени, да се изразя тъй. по различни причини! обществото не е виновно за този факт, и не може да му се вменяват отговорности заради това!

Няма нищо за харесване, но сте прав/а до болка за съжаление. Ненорлани сме като обшество... като нация.

...някак не мога да изпитам съчувствие към ухилените дами от снимката, докато гърбя по цял ден за минималната работна заплата...

И да уточня - нито пия, нито пуша...

бях приключил с темата, ама един увреден ме дразни, та питам нали тия мамки искаха оставка на министъра, или на целия кабинет?! искаха! получиха ли оставката?! получиха я! сега не искали?? добрее, няма оставка! какво искат в същност? някой да им ремонтира недоправените деца?? не е възможно, те са произведени тотален брак! там, на снимката , между две от мамите, се вижда една от причините на това некачествено производство --цигарите! та пушили са мамите докато са били бременни, стягали са се , та никой да не познае бременността, пили са какви ли не гадости, дано се брактисат, и сега, си стоят там ухилени и продължават да си пушат, доволни че са в центъра на политическият ни живот! а кой ви гледа увредените дечица, мили мамки, докато вие си пушите пред обективите?? а къде са бащите на тези дечица, мили мамки, или и вие не знаете точно кои са бащите? няма да е зле, двете крайни мамки поне да попостят малко, докато протестират, и да правят коремни преси докато си почиват!

Абе ти си олицитворение на злото, дано то да те достигне! егати социопата, Анатема трижди!

анатема, смо..тльо, може да налага само патриарха ни! и не съм социопат , или поне не заради това, че казвам, че недоправените са бреме за обществото, и исканията на тия мамки нагли! някой да и гледал целодневно увреденото дете, докато тя.... това е върхът на наглостта! ааа, и щом и религията набутваш в спора, да те питам там в Книгата не пишеше ли децата ще страдат за греховете на родителите си?!!

Дядя----ти си бил тежко луд, бе дядя!:))))) ...само не си написал, че са родили майките увредени деца----по заповед на Путин, Решетников и Нинова!:))))) ...лекувай се, бе дядя!:))))))

ти пък къде навираш путин тука, недоразумение ?

Трябва да излезете с плакати и призиви нещо за спорт, тичане , помпане на мускули - тогава Борисов лично ще ви приеме в МС , ще ви почерпи кафе и ще отпусне каквото и колкото искате. Знаем на Борисов това му единият приоритет , другият е асфалтиране до безкрай . ВСИЧКО друго за него е досада.

Пациентите и пациентските организации като не са единни така ще ни уморят всичките.. Трябва всички които имат близки убити или увредени от здравната система да се вдигнат и да подкрепят тези майки на деца за които здравната система не полага достатъчно грижи...... тя за кой ли полага.. Иначе ще ни уморят един по един, ние няма да подкрепяме днес майките, утре няма да подкрепяме хората които се грижат за старите си родители, после няма да покрепяме тези на които близките им са били убити от лекари поради лекарски грешки, а те ще ни цакат един по един.. Трябва да се създаде здрава пациентска организация, която да помага на хора в беда..

НО ТО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА

виж какво, че си пострадал е ясно! че се е отразило на психиката ти, е видно! че не е лечимо също се знае! ама спри да пишеш глупости под различни никове, въпреки че си тъ.п и с увредена психика имаш стериотип на писане който те издава!

хей "той" като бастисат некадърниците някой твой близък друга песен ще запееш. Тебе мисълта ти те издава, изрод такъв.

голяма бяла птицо, щом лекарите ни са такива некадърти гадове, що им ходиш ма??? не им ходи, или те идват и те отвличат да те лекуват! не им ходи, та да не те убиват и да те цакат! аз съм доволен от трудът на тези хора, и смятам че огромният процент от тях си вършат работата както трябва!

хора, не ви ли е ясно, че в България вече няма нормално здравеопазване, докторите нямат морал, болниците нямат за цел да ви излекуват, те са търговски дружества ( както магазин БИЛА, или както всяка частна погребална агенция ), по тази причина единствено гледат да вземат здравната пътека за вашето заболяване, даже в повечето случаи пътеката не е за вашата болест, просто искат да вземат едни пари.... Никой не му пука дали ще оживеете или ще умрете в болница или веднага след това от неправилно лекуване, от лекарски грешки.. Масово лекарите които ставаха за нещо заминаха за чужбина, тук остават такива които не знаят чужди езици, мързи ги да четат медицина.. Единици са докторите които стават за нещо и ще ви обърнат внимание, цяло чудо е някой да постави вярна диагноза, говоря за Токуда, Пирогов, не дай си боже да опреш до "БЪРЗА ПОМОЩ"... Те здрав човек ще уморят кво остава за болен, стар или малко дете... От личните доктори нищо не може да се очаква, те са едни бюрократи, които взимат пари на глава от записаните при тях, те отдавна са забравили медицината, пият алкохол по време на дежурства...масово са некадърни.. Бог да ви е на помощ!

А на теб не ти ли е ясно, че става въпрос за хора , които НЕ могат да бъдат излекувани?

Тези каки на снимката имат доста доволни физиономии - на пикник ли са отишли ???

И те са живи хора - имат право да се усмихнати за 5 минути. Със сигурност не искаш да си на тяхно място, а го заслужаваш!

имам въпрос към човек, който отглежда дете с множество увреждания... виждал ли е какво става с тези деца, защото те хора не стават полезни на обществото, след като той се спомине ? какво става с неговия живот за да отглежда дете с увреждания ? и какво би могло да стане , ако го даде в дом за отглеждане на деца с увреждания, а пък той да продължи живота си начисто ?!? ...

Какво искат тези майки - явно не пари, но какво, щото Нинова им навираше в ръцете 600 лв. не ги взеха - взе ги една бедна баба, дали не беше мангалка. Та какво искат жените - ИСКАТ ДА СВЛЯТ БОЙКО и после пак катастрофа както при всички управления на БСП.

Прочетох само две неща и изтръпнах.Някаква неизвестна личност нарекла себе си "Абе". Наистина ли има такива жестоки хора.Какво направи демокрацията с моят народ.Християни,българи могат да изрекат такива думи.На тях ще кажа любимата си фраза"Подобна радост и във твоята къща"Господ забавя но не забравя.Ще дойде и във вашият род . Амин Подкрепям тия майки и не само тях.Искам да се присъединя към техният протест.Промяна в цялостната социална политика.

Нищо му няма на Народа! ..а тук се вихрят два супер-тъпи ГЕРБерски трола----безсъвестни идиотчета, пишат за стотинки!:)))))

Различно мнение не понасяте и не е за жълти стотинки, но може би съдиш по себе си.

не било за жълти стотинки вика тролът

Кой ви уши тениските?! Кой ви написа, напечати и раздаде плакатите?! А палатките?!

Концерта на Славчо Трифонов в Лондон беше под същият надслов..Твърде интересно..

ако Боко беше спестил от екскурзии - да спести, да спести колко да спести. А ако Първата дама, т.е. Радева втора беше спестила от действителните нейни екскурзии и от това да има кабинет, секретарка, шофьор щеше да се спести много повече. Много ли загубихме като съпругите на Желев, Първанов, а пък тази на Плевнелиев хич я нямаше - значи можело и така, а не модно ревю да прави, то поне да беше стройна, млада и хубава като Радева първа - а то един тапир - има такова животно.

ЗА СЕБЕ СИ ГОВОРИ

Герберските тролове завидяха на тези жени за скапаните пари, които им се полагат от държавата. Какво човешко падение! Всички ли в ГЕРБ са пълни нещастници??????? Как не ви е срам??????????

Тия малко прекаляват с техните искания. Все пак става дума за нашите пари, а и ние искаме да си гледаме децата, и те боледуват, и те имат нужди. Съжалявам за техните проблеми, ама...

Жал ми е за теб! Не ти пука, че Тиквата и ГЕРБ крадат милиарди (и за другите крадци в Парламента), а си се вгледал в няколко милиона за тези наистина нещастни жени. Не мога да разбера как може да има хора като теб?

да платят с откраднатите пари а не пак да вземат от народа

И на мен не ми стана много ясно, какво конкретно искат майките и в какво точно се изразява тоя "Закон за личната помощ"? Май цялата работа опира до това, някой друг да им гледа и финансира (държавата, обществото) недоразвитите деца. Грозно звучи. Аз също имам нещо подобно на главата си, но виновни ли са другите за моят проблем? И трябва ли да настоявам (протестирам) друг да ми го решава...?

като не ти ясно, пък вземи попрочети. Да се хвалиш с това, че си тъп - не го разбирам

а не така, ние не те обиждаме

Прав си аз също имам разни неща, но не ходя по протести и нито изнудването нито пиара мога да приема като стил и метод те са абсолютно недопустими.Какво да правим другите хора които не можем да се групираме по проблеми, да плащаме и дори не дават мнението си да казваме, особено търсенето на политически девидент направо е отчайващо.

Правителството ще падне когато реши Борисов. Така е и по конституция. А не когато искат тези клети протестиращи женици и техните чорбаджии от Позитано 20

Тролче, нали знаеш, че като се подиграваш на тези страдащи жени, дърпаш Дявола за опашката? Не го дразни, че никой не е застрахован от болести.

борисов не е глупав той печели време с тия оставки и рокади, но може да му писне

Защо искат оставки ? Какви са конкретните им предложения ? Защо дружат с К.Нинова

Протестът трябва да продължи до падане на правителството на Боко Тъпото. Уверихте ли се, че на власт е безкрайно прост човек - той никога няма смислен изказ, брулва първото което му дойде на устата и журналистите-подмазвачи дапочват да му се хилят угоднически, все едно, че е казал нещо велико. От прост човек няма как да се очаква нещо умно. И кой допусна това недоразумение да се гаври вече 10 години с българския народ? Време е Тъпото да си ходи от политиката безвъзвратно, както и да му бъде потърсена съдебна и наказателна отговорност за геноцида, упражнен върху българите. Същото трябва да се случи и с целия герберастки слугинаж. Ако трябва ще се построят и нови затвори за наглите крадци-герберасти.

това била целта значи, ми после бесепето да им бере грижата

Премиера ще се завърне на 16.07.2018 г. , от световното по футбол в Русия !

"Искам да видя сега отде идва тази задача към тях" (да протестират). "Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на всички вас". "Сега довършете цялата работа и мирно, спокойно по домовете си!". Има ли неразбрали? Борисов не е концентриран върху същинските беди на инвалидите. Целият казус за него е "Някакви "госпожи" ми правят палаткови лагери". Даже ги подозира, че изпълняват "задача". "А да ги видя сега, като им оставя министъра!...". Всичко това е логиката на преял котарак, който си има работа с досадни мишки. Това коментира Диян Божидаров в "Сега".

kraino vreme e balgarskite politici da si smeniat chipa na mislene.kogato doidoh c ispania,mi napravi silno vpechatlenie,kolko mnogo deca s uvrejdania ima po ulizite.i ne zashtoto v balgaria sa po-malko,a prosto tuk,vispania vsichko e prisposobeno za udobnoto pridvijvane na tezi hora.a i ima specialen zakon zsa tova.pojelavam uspeh na protestirastite.

Аз така и не разбрах какво точно искат тези майки ?

пари на калпак ...

И аз искам оставката на Нинова, но никой не ме чува

Оставка от какво...?! И кой трябва "да ти чува" глупостите?

Във всяка една нормална държава подобна реплика би коствала оставката на правителството, но не и в територията на наглата тиква, на когото робуваме!

Репликата е, че премиерът се надява ТАЗИ ТЕМА да му се махне от главата. Но какво значение и кой ти гледа, щом целта е да се плюе по него...