6 дни строят, 7 дни събарят мавзолея на Георги Димитров

На тази дата, 21 август, преди 18 години започва историческото събаряне на мавзолея на Георги Димитров в София.

Обратно в новината

Коментари - 6 дни строят, 7 дни събарят мавзолея на Георги Димитров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес се навършват 100 години от основаването на Китайската комунистическа партия. Мавзолеят на Мао Це Дун е обкичен с цветя. Георги Димитров е учителя на другаря Мао.

..... на съсипване и ограбване на държавата талибаните от СДС предвождани от Костов и Бакърджиев с една ръка грабеха с друга рушаха и замазваха следите на ограбването за да превърнат с удоволствие държавицата в кочина и да изгонет 2,5 милиона да си търсят препитанието по света..... Е няма друга такава държава..... защо сме били бедни?. Защото айдуците станаха богати за една нощ..... четете Филчев....."Направил съм го от сърце. Ако отново бъде построен, ще направя всичко възможно да го няма. Това заяви неотдавна по ТВ "Bulgaria On Air" самият Евгений Бакърджиев, запитан дали съжалява, че преди години разпореди взривяването на мавзолея на Георги Димитров. " с пълни джобове е лесно да рушиш държавното и да строиш вили по морето...

От слабоумни политици самозванци друго освен РАЗРУХА не може да се очаква. Едните строяха 45 г. другите още рушат и приватизират. Едните направиха България от 4,5 милиона на близо 9 милиона, и от ралото и вола я качиха в космоса, а другите от 9 милионна България направиха 6,5 милионна пенсионерия. НАПРАВИ СИ ИЗВОДА НАРОДЕЕЕЕ!!!

едните , другите , все едни и същите !

На леговището на червените орки -Позитано също му трябват три кила пирокислин+ 2 -3 пършинга за атракция!

Бакърджиев подреди мафията под ръководството на неговото протеже Самоковеца. Всяка седмица хора на Самоковеца внасяха 200 000 долара в касата на СДС на Раковски. Костов и Бакърджиев са символ на мега-корупция. Алчността им прати в гроба хиляди и хиляди българи, които живяха в мизерия. Особено поколението, което построи заводите на социализма. Сравнете какво направи България за 25 г. през социализма - колко заводи , колко язовири, колко пътища... И какво направи сега за 25 г.

А Шиши, Боко и цацата? На какво са символ ти?

Този, бакъра е далечен братовчет на талибаните - там са го направили национален герой.

НЕКАДЪРНИЙ БАКЪРДЖИЕВ С МАНГО КОСТОВ ДАДЕ НАЧАЛОТО НА ПРИМИТИВИЗМА. АБЕ ТИЯ ПРИМИТИВИ КАКВО СА ПОСТРОИЛИ, ОСВЕН ЧЕ РАЗРУШАВАХА И ПРОДАВАХА???

Цялата акция по събарянето бе връх на тъпотията която продължава да управлява страната!Само най-вулгарните и долнопробни люде биха посегнали на място за покой на тленни останки!Срамна страница от нашата история!С този акт не можаха да заличат ,дори минимално последиците от престъпната приватизация, след която съдбата на мавзолея последваха над 3000 предприятия и..... българската икономика рухна и още не достигнала нивото на 1989 година!

N. S.

Тя (българската икономика) и да го достигне, ще е в резултат на чужди инвеститори, търсещи изгодни условия и евтина работна ръка. Няма да е родна икономика.

Една от поредните простотии извършени от днешните политици е разрушаването на този великолепен паметник ! А съм сигурен , че Евгени Бакърджиев ще бъде запомнен от хората единствено с това си малоумно деяние ! Мавзолея трябваше да се запази като спомен от миналото ! Най-добрия съдник за делата на хората е времето !

Толкова е таен тоя бункер, че нас като третокласници още тогава ни водеха да го разглеждаме. Влиза се през сградата на сегашното Президентство, отляво на караула и под паветата са само галерии и по една стая на всеки 20-30 метра..

Ако не го бяха съборили, щеше сега да си е готов за Бойко, ама на будали!

Все пак като дойде някое национално отговорно Правителство , да осъди цялото престъпно Правителство на Иван Костов , Евгени Бакърджиев линчуван , за унищожаване на сгради и паметници свързани с нашето културно историческо наследство !

Талибаните да бъдат вързани на същото място и удавени от заплюващите ги

СДС и Бакърджиев разрушиха видимата част на мавзолея.Герб и Фандъкова разрушиха паметника ,,1300 години България".Мавзолеят и паметника можеха да се адаптират и използват целесеобразно като исторически факт.Реално погледнато думократите разрушиха цялата ни промишленост,за разлика от бившите соцстрани Румъния ЧехияыСловакия,Унгария и Полша.Не напразно ни смятат в Европа за варварско племе.

Някой сеща ли се кой е внука на Г.Димитров?Ей така,без да рови в Гугъл!Само да подскажа-физиономията му са я виждали по телевизията много българи,в много известен навремето детски телевизионен сериал.

Айде подскажи, де

Подсказвам-син е на осиновеният син на Георги Димитров.А филма е-,,Войната на таралежите".Свестен мъж е,между другото...

Боклуците на "прехода" ,начело с Иван Костов се отърваха безнаказано за унищожаването на цялата ни държава. Бяха като "изпуснати от лудницата" ,въоръжени с власт и простотия. Историята е такава , каквато е и такива безумни напъни не могат да я променят. И да съграждаш нови неща ,не е необходимо да рушиш старите.Как ще постигнеш прогрес , ако си рушиш основите?

Тия дето скачаха като за последно, като Бакърджиев например, останаха в политическото небитие и по-добре. Едни хрантутници по-малко. Жалкото е, че на тяхно място изникват нови и нови лапачи.

Прасето Бакърджиев добре се е нагушил, не го мисли. Ама си има грехове да изкупва.

Що си мисля, че и на оня свят нещата не са много ок. Иначе много грешници се разхождат на тази земя ей така. Верно, че "неведоми са пътищата господни", ама всичко с мярка! Някакси бързо ми се множат на наша територия, че и векуват!

Всъщност, сградата не можеше да се ползва за почти нищо друго.... огромни късове бетон, клаустрофобично тесни тунели и камерата, където беше мумията... който е влизал - разбира за какво говоря...

Бе, то и ти май, който не си влизаш, знаеш за какво става въпрос.

a tuk krai madrid,vse oste stoi stenata na padnalitev grazdanskata voina,postroena pri franko,i nikoi ne misli da ia sabaria.protiv komunisma i komunistite sam,no mislia che triabvashe da ostane.

Хубав - лош - това бе исторически паметник! Всяка държава, която хули и отрича историята си - не благоденства. Това е признак на висша простотия! Хора са строили мавзолея, но изроди го събориха и живота ги изхвърли на бунището - от там от където са се родили!

нищо чудно през ония години тате разправя Костов и шуробаджанака му крали и рушили наред построено от Тато плаща ли му американците

Ха ха Евгений Бакърджиев имал сърце и всичко което е натворил е направил от сърце. Комсомолец да има сърце странна комбинация!!!

Бакърджиев, малкия, беше в Постоянното пресъствие ра БЗНС /земедласката партия/.

Защо ли пак през август и отново безродни соросоидни подлоги събориха паметника 1300 г. България ? Какъв е резултатът от събарянето на паметници след 1990 г. ? Такива събаряния и разрушения би правила чужда армия и държава, ако беше завладяла нашата страна! При такава ситуация щяха да избият много хора, а други да пропъдят надалеч. Щяха да поставят свои знаци, символи и паметници в най-централните места на България.... А не се ли случи точно това ? Българската младеж (милиони) е прогонена от България от човекомразещи правителства; милиони българи измряха от мизеря, циганска престъпност, държавни грабежи, непознати болести и липса на здравеопазване и държава... На мястото на разрушените паметници ? Да видим ... Най-високо и най-отдалече край разрушения паметник 1300 години България седи ... .... ОГРОМНА РЕКЛАМА НА МАКДОНАЛДС ! НАРОДЕН СЪД ЗА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ! ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАЦИЯТА СЕ НАКАЗВАТ ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН !

НАРОДЕН СЪД ЗА ЛИКВИДАТОРИТЕ НА ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ! ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАЦИЯТА СЕ НАКАЗВАТ ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН ! Да се започне от Позитано 20!

Да и там трябва да се стерилизира. Но защо се съмнявам в искреността ти? Според мен си един от подлежащите на стерилизация, понеже се опитваш да разделяш хората, като ги противопоставяш. Играеш някаква тъмна игра, може би? Та накратко.. И ти си в списъка.

Мавзолеят не е строен само 6 дни. 6 дни може да е продължило първоначалното изграждане след смъртта на Г.Димитров. По-възрастните вероятно си спомнят, че по-късно мавзолеят беше реконструиран, ремонтиран и разширен. Младите журналисти може да не са били свидетели, но са длъжни да научат за това. Има достатъчно информация.

Млади "журналисти". Такава порода няма! Да учат, да четат, да проверят, да се допитат - АБСУРД!

AbuTalib

Лидерът на БКП Георги Михайлов Димитров Тренчов е ликвиридан още на 08 Ноември 1936 г., а двойникът / май че беше генарал Ковачевски/ "умира" на 2 юли 1949 г. и на следващия ден е взето решение да се издигне

А, вий, вий сте идиоти!

с какво се занимава героят на България Бакъджиев? Също като в Алепо се разгромиха паментиците. Димитраов е история а Бакърджиев е нищо известно или нужно.

Също,са история...

Твърде много сгради в София загрозяват пространството, дай боже да се намери някой мъж да събори още такива боклуци. Аз помня, че докато това на снимката го имаше, никой не ходеше в този парк.

Типично ганьовско разсъждение, съчетано с амнезия. Дори си представям как изглеждаш.

Стрина ви Кури няма ли да го възстанови барабар с чинията на Бузлуджа?

Щяла,да го тури вътре в чинията и заедно,да излетят... към светлото бъдеще!

ВБА

Мавзолея е построен да издържа 10 степен по Рихтер. Ако бяха разгледали добре плановете /не ги намериха/ то едва ли щяха да го разрушават чрез взривяване. Може да се разруши чрез взривяване, но околните сгради щяха да се сринат и те, а за тунелите със сигурност щяха да се срутят. Лошото в случая е, че който не си пази и уважава историята при всички случаи, ще бъди заличен във времето. Така са изчезвали народи и държави даже и цивилизации, а ние продължаваме да се чудим все още защо. Уважавайте миналото и историята независимо дали е лоша или добра. Няма, нищо случайно в нея, както и в живота на всеки един индивид въпреки, че не ни се вярва, но фактите само го потвърждават, но уви... Но в повечето случай на "слепия" да казваш, че е ден, поне засега е само да си губиш времето. Човек не трябва да се отказва от правотата, защото това го изисква бъдещето, даже в момента да е в негов ущърб, но след това....

Комунистическата история не заслужава уважение. Значи паметници на Хитлер, Ленин и Сталин могат да се разрушават, а на национални предатели не могат, защото били история.

Авторитетът на този, който ти си позволяваш да титулуваш с плоския си мозък като национален предател, спаси Родината ни от разпокъсване след Втората световна.

явно не осъзнаваш,че с безумните си манипулации-лъжи и ти самият нямаш абсолютно никаква историческа стойност за Бг...и съвсем резонно е,да бъдеш заличен от лицето на земята",нали така? Каквото повикало,такова се обадило...

Да събориш нещо построено от гениални хора за такова кратко време, подстрекателя Костов и изпълнителя Бакърджиев, само за това трябваше отдавна да са в затвора до края на дните си. Това е престъпление към народа. Стройли ли са че ще събарят готовото? Къде се намират? Да не им е бащиния? Кой са те? Недосегаеми. Да събориш готовото и то за да задоволиш егото си че си най- велик е живо престъпление. Процес веднага и сега.

Стига с тая глупава демагогия. Не разбрахте ли, че отдавна не сме в средата на 20. век?

Абе, че го разрушиха, разрушиха го, което, според мен беше пълно безумие и проява на тъпанарско мислене от страна на новоизлюпилите се "демократи". Ама така и не стана ясно, кой и как гепи гранита от него. Ако искате да го видите, може да се поразходите по пътеката от Княжево към Бялата вода и да погледне на около 300- 400 метра в дясно преди шосето за Копитото. Там един "неизвестен" субект си е построил една "къщурка" от същия тоя гранит, че и къща за гости/прислуга има от същия материал, сякаш ще живее в нея хиляда години. Нямаше да знам, ако не го бях видял с очите си. Върлите антикомунистически графити все още стояха на гранитните блокове.

Няма значение колко дни са го бутали - важното е че го изринаха

Е тя цялата ви работа е такава. Талибани...

Венци Върбанов,извинявай,бяхме те забравили какви поразии направи и ти

И И. Й. Костов бе против събарянето на мавзолея.

къде са сега умниците демократи сътворили тази чутовна и безотговорна глупост, само и само да задоволят комплексите си ? Пяна и мръсотия доведена от Историята и отмита от Историята !!

България винаги е страдала , от такива ''министри''... По ''резултатите'' ще ги познаете! Бакърджиев отдавна трябва да е в затвора , както и всички министри управлявали България ДО СЕГА ! РЕЗУЛТАТЪТ : ---''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''...

Това рядко лай но се утече на бунището на историята

глупости на квадратни търкалета! на снимката от строежа се вижда скеле и тухлен зид! на разрушаването с багера е само бетон и арматура! тая катафалка без колела е преправяна поне пет пъти!

Костов и сие само това могат - да разрушават. Те през живота нищо не са построили , но успяха да разрушат икономиката на БГ д тъпите си решения !

За този. пухкав урод Бакърджиев съд няма ли? Кой му пуска метър да взривява?Построил ли е една барака с НЕГОВИТЕ си ръце? Сграда паметник и за ползване каквото му дойде на човек на ум

Това, че разрушиха мавзолея е само част от картината. Това, че вече нямаме металургия, корабостроителница, електронна индустрия, също. Но.. Прави ми впечатление, че сякаш някой минава с метла и замита информацията за всичко, построено по онова време. Наскоро търсих инфо за интегрални схеми, които сме произвеждали и вграждали в калкулатори. Ами почти нищо не е останало. Та кой и защо го прави?

за да си продава боклуците ... за да и бачкаме по нивите ... помниш ли с какви дивотии те залъгваха .... в комунизма сме имали лоша продукция .....

ЕВРОПА

Едно място по-малко за поклонения на червените фанатици.

Евгени Бакърджиев - живия Херострат !!!!

"...Народ, който 500 години живее под чуждо иго, без да изгуби своя език и националност, нашата работническа класа и селяните, които се бореха и се борят против българския фашизъм и за комунизма - такъв народ не е див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и диваци? Още много по-рано от времето, когато германският император Карл Пети казвал, че на немски той говори само с конете се, а германските дворяни и образовани хора пишели само на латински и се срамували от немския език, във "варварска" България апостолите Кирил и Методи бяха създали и разпространяваха древнобългарската писменост. Българският народ с всички сили и извънредно упорито се е борил против чуждото иго. Ето защо протестирам против нападките срещу българския народ. Аз нямам причина да се срамувам, че съм българин, и се гордея, че съм син на българската работническа класа..." "...фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните и най-империалистически елементи на финансовия капитал..." Даа, на изреклия тези думи Българин значи, са видели зор докато му съборят мавзолея, демокраДите!

В действителност най-варварските и терористични режими са комунистическите. Въпросното лице е било пионка на най-подлия и лицемерен кръволок и масов убиец на милиони невинни хора, който някога се е раждал.

Дали? Или така Ви го казаха по телевизията? А този човек е прославил Българи по цял свят по време на Лайпцигския процес! Първата реакция на французи на преклонна възраст неведнъж е била да започнат да ми говорят за него като разберат, че съм българин. А една от книгите за него, Voici l'homme Dimitrov (Ето човекът Димитров), под редакцията на Пол Елюар и сега се продава във Франция. Даже и в Амазон съм я виждал.

Чак до късното средновековие немските писатели и поети са се срамували да пишат на немски /разбира се, една от причините е, че не е съществувал единен немски език а поне 300 /триста/ разновидности.

беше с тоя мавзолей!Още тогава пролича кадърността на строителите на "Нова България"!С чукове и кирки да бяха го разрушавали, по-бързо щеше да стане!Ама не, трябва да има фишек!А то излезе "кьор-фишек"!

"Визуален артист" от Австрия, българинът ДеяноФФ търси творческа изява в България! Там май има една "историческа" къща, която са оставили небутната. За нея има ли визуален артистичен проект? Или австрийците са стиснати и дори не искат да я съборят

много крепости и разни паметници не са оцелели през ранното и късното Средновековие! Защото варварите като Бъки-Бомбата са били в изобилие! Победят-разрушат, просто и ясно верую!

Бакърджиев защо събаря обществено имущество ,това е посегателство ? Защо не си построи мавзолей , а после да си го събаря както поиска?

бая са узорих чак са усрах

И саркофагът значи, бил даден за скрап? Е, както и цяла България!

НЕКАДЪРНИЙ БАКЪРДЖИЕВ С МАНГО КОСТОВ ДАДЕ НАЧАЛОТО НА ПРИМИТИВИЗМА. АБЕ ТИЯ ПРИМИТИВИ КАКВО СА ПОСТРОИЛИ, ОСВЕН ЧЕ РАЗРУШАВАХА И ПРОДАВАХА???

Ами продаваха, защото "кадърните" комунисти фалираха държавата и трябваше да се връщат дълговете, цървул малоумен.

нали знаете че пак ще дойдем ...и тогава ... соросчета, тикви , пеевчета .... нали знаете

станишевци, костовци, доганчовци ... цялото кеч на балтаматума