Заради матурите засекретяват дори тоалетните

Квесторите без телефони, единен видеоконтрол, засекретени тоалетни във всички 624 училища са част от мерките срещу преписвачите на матурите, обявени от МОН.

Обратно в новината

Коментари - Заради матурите засекретяват дори тоалетните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко доходи от частни уроци има декларирани в данъчна служба през последните години? Колко данъци са скрити и неплатени на държавата? Ето такива неща госпожа Кунева трябва да преразгледа в своето министерство!

Къде са мерките взети да се опази тайната на изтеглените теми, а не всяка година предварително да се знаят от някои хора? Къде са мерките за контрол на оценяването? Къде е обективността? Следи ли някой дали обявената оценка отговаря на работата? Защо матурите не се проверяват от учители от други области избрани на случаен принцип? И какъв е смисълът да бъдат обвинявани квесторите, след като тайната на темите е запазена до изпита и не се знае предварително какво ще се преписва?

Това са само козметични мерки. Проблема е в самите учители, които продават уроци и оценки. Проверяващите са неизменно едни и същи. На протежетата се пишат шестиците независимо от работата им. Другите работи биват орязвани неоснователно, за да се гарантира влизането на нашите хора. По закон оценките са окончателни и не подлежат на преразглеждане, няма никакъв контрол как и защо са поставени тези оценки - произвола е пълен, търгашеството също.

нас българите това ще ни убие - чуждопоклонството как може такова нещо и то от журналята дето трябва да са едни от най-ревностните пазители на словото??? личи си че журналееца дето е свикнал основно да налива преведени текстове е ползвал "to secure" вместо да използва родното българско "обезопаси" Българи! Бдете! Следете децата ви да четат и да говорят качествен български език, защото иначе ще сме позор за светлата памет на Кирил и Методий, Паисий, Вазов, Ботев и хиляди сърцати български родолюбиви творци на словото!

Засекретяват тоалетните? Или ги заключват. Дебили...

Това да го направят в университетите защото знаем как се взимат изпити пари имаш ли няма проблеми а като завърши незнае за какво е учил да ама е вишист пълна порнография

Сиктир бе! Нали предната година като изтече информация, че темата за изпита била изтекла, българската независима, справедлива и компетентна проКУРатура се произнесе, че нямало престъпление! Защо сега се счупват да засекретяват кенефите, а? Нали няма проблем и е законно да си купиш темичката?

Пълна кретенщина. Изпит по литература не може да има по липса на обективни критерии за оценка. Но това с тоалетните е добра идея. М.Кунева е копрофил.

а освен напикаване и скат може да покажете

Едва сега разбрах какво е "засекретена тоалетна" и разпрделение "на компютърн принцип"!

Аз не мога да схвана, защо се вдига толкова шум около тези матури, като дванадесетокласниците вече се явяваваха на кандидат - студентски изпити през април, има и през май , а пък и не знам някой да не е приет във ВУЗ, ако си плаща???

ХАРЧ! Нищо друго не правите! 400 долара струва телефонния заглушител. Спира ти и сигнал и интернет... няма нужда от такива глупости дето ги мъдрят

Sm3hurk0

А защо реши, че трябва да се ползва точно тази част от ефира.... 5,8Ghz също е актуален.... Използването на джамари не е разрешено - трябва узаконяване на устройството от комисия за радио честоти. Ако на училището има клетка на мобилен оператор и заглушиш нейния приемник, то тогава всички GSM, който са на тази клетка ще бъдат в дупка...., а мобилните оператори ще са против да им се нарушават комуникациите.

Абе взимате някакви си не знам какви мерки, но реално матурите изтичат самото министрство....

Ше съ напикаваме дискретно ли? Нещо мноо ви е страх. Не бойте се, еи без друго няма да се задържаме след матурите дълго тука...А вие си пазете кенефите, там ви е естествения хабитат.

Моята тоалетна отдавна я засекретиха след като видяха какво има в нея.

тоалетни"?! Тия ще ме уморят от смях! След колко ли напъни във въпросните тоалетни се е родила таз гениална идея?

Боже, с какво се занимават мутрите около Куневица!!! Вместо да се изгражда сериозна образователна система, достъпна да всички, ще ограждат съществуващото недомислено училище с охранители, въвеждат сложни неработещи системи за контрол и наливане (най-вече) на пари от МОН в наши фирми.

шибано образование, шибани матури и шибани измекяри. Свъременното образование - срам и позор! Вместо да се състезават за знания, децата се състезават в преписване!

GSM заглушител, де.

Sm3hurk0

Искаш да саботираш работата на мобилните оператори, на които комуникациите се крепят на магия. Незаконно е !

По просто е да сложат по един GSM за времето на изпита.