Пет миниматури ще държат седмокласниците

Пет задължителни изпита ще имат седмокласниците през пролетта на следващата учебна година, реши просветното ведомство, пише вестник "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Пет миниматури ще държат седмокласниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера какво точно иска да постигне Министерството на образованието с тези глупави нововъведения. Моля , обърнете внимание на нивото на учителите и почнете промените от там. Вече няма сфера в общественият живот , в която да не поставено конкурсното начало. Има много грамотни и кадърни учители , които няма защо да страдат от негативното мнение на общистветото породено от ниското ниво на тяхните колеги. Недопустимо е учители да използват нецензурни думи в час и да коментират по най- махленският начин децата и техните родители учителската стая. Знанията на едно дете трябва да се праследяват през цялата година , защото не е справедливо някакво еднократно изпитване на миниматурите да решава съдбата им . Предполага се , че тогава те са достатъчно притеснени , за да бъркат и по въпроси , чиито отговори отлично знаят. Все пак на тази крехка възраст децата не са толкова рутинирани и това си оказва влияние. Щом ще проверявате децата ни , проверете и нивото на учителите. Нека най- накрая се отсее зърното от плявата. За достойните учители съм съгласна , че трябва да бъде вдигнат размера на трудовото възнаграждение. Срамота е тези хора да взимат заплати , равняващи се на дневните на някои от децата.

Сергей Игнатов - fuck off!!!

Разбира се, защо ли да не правят по матури децата - нямаме образование, плюем клетите учители и досъсипваме образованието. Бойко, къде са ти реформите? Истинските, не тези глупости!!!

Искам да те попитам, когато влезеш в магазина за да пазаруваш дали те питат " учителю ти по призвание ли работиш и затова вземи продукти и нахрани семейството си". А като чета това което си написал явно си неграмотен и не можеш да пишеш с български букви, защото не ги познаваш, а пишеш на латиница.

Защо никой не иска да каже за отчайващото ниво на българския ученик ! Лошо чете/, трудно пише, няма и елементарна езикова култура !/ Влизането във В У З вече става и без диплома за средно образование !! Нима тези така наречени елитни гимназии ще затворят при недостиг на ученици ??Илюзии на чиновниците от М О Н П !!

дори с относително добра заплата , ниякои даскали си остават "теметути" които са непоправимо увредени спрямо отношението си кум "будещите грагдани" и това повлича крак и сред колегите им .... няма извинение за отношението на учителите кум учениците , и не трябва да се крят зат тезата ,"ниска ми е заплатата , така че не виждам смисул да преподавам както е по план" и после да обвиняваме "будещите граждани" че са необразовани. учителя е приел призванието си и нека спава установеня ред за преподаване! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Побъркаха и деца и родители и учители. Не съм учител, но имам представа с какви заплати са - с тъй наречените делигирани бюджети едвам им определят по 400 лева заплата, защото трябва преди това да платят парното, тока и ако останат пари ги разпределят за заплати. Пълна порнография. Освен това никой не се замисля за тъпите програми по които учат децата, за учебниците, които така са направени, че не могат да разберат какво искат да кажат в тях.Понякога се налага една дума учителя да им обяснява цяб час. Но никой не се зачисля да промени програмите и учебниците , за да бъдат разбираеми за децата. Но нали трябва разни " големи специалисти" да печелят пари на гърба на децата и учителите. Учебници пълни с грешки. Защо не вижда министъра и базата.Учителите по химия и физика един опит не могат да направят, защото всичко е от времето на комунизма. А министъра е египтолог, но се прави, че разбира от всичко.Не занм защо не отиде в Египет да си изучава пирамидите.Жалко за децата ни. Въведоха задължително обучение за петгодишните, без да има създадена база в училищата.Поставиха каруцата пред коня.

Те и сега ги държаха, водеше се обаче, като външно оценяване! Това което ще е различно може би (?), оценката в дипломата няма да е от целогодишното представяне, а от това моментно представяне! За съжаление, въпреки предприетите мерки, много чести са следните ситуации добри и знаещи ученици от стреса и притеснението да не се представят отлично. В същото време ученици със слаба работа и знания през годината (такава ситуация имаше в училището, което работя ученик за 2), нахално и нагло създание да изкара на теста 5. Още по- страшното е, че майката (е няма да прилича на гората я ) идва да се разправя защо(?!?!) ще има 3 за годината.

Само се чудят какво да измислят.........пулни глупости са матурите

Нали трябва да отчитат някаква дейност...Като не плащат добре,дай им глупости да творят.

Матура означава зрелостен изпит и е смешно да се говори са матури в 7 клас. И освен това изпит по чужд език в края на 8 клас има от повече от 15 години!

1000 изпита,ще е по-забавно за родителите и децата,нали всички са вундъркинди.

големи малоумници " миниматури" , тия знаят ли български език има такива хубави думи във нашия език те тръгнали чуждици да ползват

Аз предлагам също да се въведът държавни изпити и дипломна работа още в първи класл

КРАЙ НА ЧАСТНИТЕ УРОЦИ ЗА СЛЕД 7 КЛАС !!!!!

Юруш на частните уроци за миниматурите.

Учителят днес е товарен като магаре-входни нива,текущи оценки,срочни оценки,матури,външно оценяване,ремонтни работи в училище,летни дежурства,прекъсване на отпуска,проверка на контролни,родителски срещи,родителско лицемерие,неуважение от страна на учениците,подигравка от самата държава(стачката)...и още и още..А,вие,които не сте в системата и грам понятие си нямате от това,а само лаете за "големите"отпуски...

Заплатите са мизерно унизителни.От там идват всички негативи в образованието.Ниските заплати падбиват авторитета на учителя и това в съчетание с големите права на учениците водят до срив в системата.Учителят е този ,който трябва да вдъхва увереност,самочувствие в бъдещите граждани,а без собствено самочувствиетой се превръща в лъжец.

А бе кой ще ти ги организира тези изпити То си е просто една заблуда - преди да ушиеш дрешката - поне се опитай да я скроиш Ама нямаш хора, а тези от новите са пълни бози

Уважаеми господине, всички тези изпити вече се провеждаха тази година, напротив - сега са премахнали външното оценяване за V и V клас. А изпит по чужд език в края на V клас се провежда сигурно от 10 години, а не за първи път, каккто тук е записано.