Матеуш Моравецки: Ако Киев падне, Русия ще се насочи срещу Полша

Премиерът също така определи като "нещастен случай" смъртта на двама души при взрив в село край полско-украинската граница

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха дано !!!

Може и кисело млекце да му се прииска - от извора

Този явно завидя на Зеленски за помощите, които му дават и иска и на него да му отпуснат! Още не е разбрал, че Русия не иска Киев и западна Украйна. Каквото искаше, тя си го взе - Крим, Донбас, АЕЦ. Останалото са руини от бивши, построени от Русия заводи, централи и съоръжения, които ще трябва някой да възстанови. И това няма да е Русия.

Матеуш Муравецки, вземи пример от Дуда, който даде подробно интервю на руските шегаджии от името на Макрон, и "бъди много внимателен", и не искай война с Великата Русия!

Представяш ли си да бъдат подчинени на дивашка Русия където заплатата е по малка от българската и действат кгб-та мафия и корумпирани политици

Показател е не колко взимаш... а колко ти остават в края на месеца-)

А вземи си смени ника - въобще не е вярно, че поляците взимат над 2000 евро! То ако беше така, въобще нямаше да има "полски водопроводчик", а полските фирми щяха да са пълни с чехи, словаци, унгарци, украинци и каквито се сетиш източноевропейци. Аман от тролове и еврогейска пропаганда!!!!

Заплатата им като сума е малка обаче я погледни примерно тока и 20 пъти по-ниска цена от нашия !!!

Това е последната Стара империя и трябва да бъде довършена в тази война. Тя няма място в съвременния свят .

Sm3hurk0

Кой знае колко са гузни поляците, та за това са се усрали ! Ако сте снабдявали фашистите в киев с оръжие - трябва да се притеснявате ! Ако сте насърчавали и водили пропаганда против Москва по време на войната 0 закъсали сте го.. Явно поляците, чак сега разбират, че са заложили на куц кон ! ..и с основание се притесняват..., като знаят какви лайна са и.з.срали.

Тия всяват паника. Страх ги е от страха.

Глупости, за какво са им Поляците. Тази война е между Сащ и Русия, останалите държави не са им необходими. Поредното насъскване на кучетата. Явно ЕС и Сащ искат войната да продйлжи и да се превърне в 3та СВ, въпреки че то това е вече световна война и тя скоро няма да свърши.

Sm3hurk0

да де.. между САЩ и Русия, ама на американците някой трябва да им плати масрафа ! То цяла европа плаща масрафа на проклетите американци !

Матеуш Муравецки, вземи пример от Дуда, който даде подробно интервю на руските шегаджии от името на Макрон, и "бъди много внимателен", и не искай война с Великата Русия!

Никой не иска война с Русия! Война без жертви няма! Но само с искане нищо не става, за съжаление! Затова ти казва, че трябва да се подпомага Украйна, защото не иска Полша да воюва с Русия!

точно от тая помощ тръгна

Тази война тръгна само от лудостта на Путин! Дотам стигна, че сега се прави на по-луд отколкото е, та тръгна да гони Сатаната из цялата Вселена и заговори като последния плоскоземец! Само де още не е казал, че Бил Гейтс го е чипирал с руската ваксина!

Оня ден Столтенберг си призна че НАТО се е готвило за прокси война с Русия, на територията на Украйна, още от 2014, е той е млад човек и не помни, но първите учения на НАТО в Украйна започват през 1991... и винаги "учебната" задача била неутрализиране на руският флот в Черно море и последваща "хуманитарна" мисия на територията на Русия. Колкото до приказките на Моравецки... ами полските вестници твърдят друго: "3 Юни, 2018 "Близо 2050 единици бойна техника, включително много танкове, бяха предвижени от Германия към Полша по пътищата на страната. Операцията на НАТО цели подсилване на фланга на алианса в близо до Русия." 22 Юни, 2018 "Полша връща на въоръжение танковете Т-72. В момента в полската армия на въоръжение са танкове РТ-91 Twardy, Leopard 2A5 и Leopard 2A4. Според полските експерти връщането на танковете е свързано с повишаването на числеността на армията." А повреме на учението "Зима 2020" Полският генерален щаб отрепетира атака на Полша срещу Русия, та не знам кой трябва да се притеснява повече Русия или Полша;)

Едно е да репетираш, друго е да го направиш!

Е няма как да каже че окраинските некадърници са виновни за убитите от ракета поляци. Веднага извъртя че ако Русия не ги била нападала те нямало да изстрелят ракета. Така и тоя дето е стрелял в уолмарт днес може данкаже че ако в магазина не му бяха продали автомат и патрони е нямало да застреля десетки хора :)) Но така е в ЕС с лъжи и манипулации водят овцете на заколение

Първопричината е руската агресия!

Крим връща статутът си на автономен окръг в състава на РСФСР през... 1971, защото украинеца Брежнев доказва че украинеца Хрушчов е нарушил действащите през 1954 закони и самоволно е включил Крим в УССР. През 1991 година в Крим, според действащото по онова време законодателство на СССР, е проведен референдум на който Кримчани решават да си остнат в Руската федерация. През 1992 година Украйна вкарва своите войски в Крим, след двумесечни сражения с местните жители, и с посредничеството на депутати от руската Дума, конфликта е замразен, като воюващите страни се споразумяват решаването на кримският въпрос да бъде отложен за неопределено време, а Крим получава статут на република със собствени Президент, конституция и народно събрание. През 1997 местите власти, в съответствие с Кримската конституция, провеждат още един референдум и кримчани още един път заявават желанието си да бъдат част от Руската федерация, Украйна отново вкарва свои войски които арестуват кримският президент, разгонват кримският парламент... и анексират и полуострова и град Севастопол, който винаги е бил автономен град в състава на Руската федерация. След това Украйна финансира чеченските сепаратисти и изпраща доброволци в Чечня. След това Украйна се опитва да окупира цялото Азовско море при което Украйна убива 8 руски граничаря а междувременно изпраща дивизиони от своето ПВО в помощ на подготвената от Саакашвили военна операция в Южна Осетия, операция която започва с избиването на руски военнослужещи играещи ролята на миротворци в замразения геноцид осъществяван от Грузия спрямо осетинците, като по време на войната украинците свалят три руски военни самолета. Референдума през 2014-а е третия подред но все с един и същ резултат- кримчани искат да са част от Русия, само за сведение повече от 90% от служилите в украинската армия и 80% от служещите в украинските сили за сигурност разположени в Крим... днес служат в съответните руски служби.

Според устава на ООН, не е възможна насилствена промяна на границите! Украинецът Брежнев и украинецът Хрушчов случайно или не са били държавните глави на СССР през съответните периоди! Разбирам те, след като те са били украинци, може би те не са били безпристрастни и справедливи! Възможно е, но това не прави възможна насилствената промяна на руско - украинската граница сега!

Ти бъркаш... Разбирам че някои получават скомина когато някои ги надиграе в тяхната игра... Правото на самоопределяне на народите е основен принцип в съвременното международно право. Според него, народите, позовавайки се на принципа за равни права и равни възможности, имат право свободно да избират своя суверенитет и международен политически статут. През Първата световна война и след нея, принципът е насърчаван както от Владимир Ленин, така и от ...Удроу Уилсън. През Втората световна война, принципът е включен в Атлантическата харта, подписана на 14 август 1941 г. от Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил. Той е признат за международно право, след като изрично е посочен в Хартата на ООН... и макар че тогава идеята на Рузвелт, използвайки затрудненото положение на Чърчил, е била да разтури Британската Империя днес използвайки същите правни основания, залегнали и в Договора за създаване на НАТО, Путин разтури Украйна. Процесът по установяване на тази норма започва още през 1792 г., когато присъединяването на папските анклави Авиньон и Венсен към Франция се осъществява въз основа на референдум. Правото започва да получава международно признание в процеса на разпад на колониалната система след 1945 г., а след това и чрез Декларацията за предоставяне на независимост на колониалните страни и народи на ООН от 1960 г. В Международния пакт за граждански и политически права, както и в Международния пакт за икономически, социални и културни права, е заложено: „Всички народи имат право на самоопределяне. По силата на това право те свободно установяват своя политически статут и осигуряват свободно своето икономическо, социално и културно развитие… Всички участващи страни в настоящия пакт… трябва, в съответствие с разпоредбите на Устава на ООН, да насърчават упражняването на правото на самоопределяне и да зачитат това право“. Подобни принципи са утвърдени в документите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 1975 г.: Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Заключителния документ на Виенската среща от 1986 г., документът от Копенхагенската среща на Конференцията за човешкото измерение на ОССЕ от 1990 г. и други международни правни актове.

Русия не може да нападне Полша поради несъстоятелност, поради липса на капацитет. Това обаче не освобождава полския народ от задължението му да поддържа своята сигурност на най-високо ниво, така че руснаците да не си и помислят пак да го заробят!

Може да нападне полша и да я изравни със земята но ти нямаш капацитет да го разбереш като днендър който разбира от военно дело от електронните игри!

Още малко ще кажеш, че руснаците имат капацитет и Авдеевка да я сринат!

Полша - хиената на Източна Европа

Едни и същи лъжи продължават да бълват, че с друго няма как да стресират народа си за да не скочи заслужено срещу измекярите във властта и там. Притрябвали са и на Русия поляците който се съревновават с украинците по наглост и лицемерие..

Едни наивници като теб си вярваха, че и украинците не са им притрябвали на Путин! Даже се присмиваха на Бай ти Дън, като предупреждаваше украинците, че Русия ще ги нападне! Спомняш ли си ги тези времена?

Спомняме си как зеления наркоман събра 400х армия въоръжена и обучена от нато да превзема донбас и крим..

ЕЕЕ 8 години изтребват собствения си народ Още 8 ли да ги чакат Бой по нацистите

Ще им ги подарят Донбас и Крим, за да бъдат нашите русофили щастливи!

Путин каза че ако Украйна нападне Донбас... то Украйна ще се прости с държавността си. А на 24 сутринта Украйна направи точно това... и цял час се радва на победата си, докато настъплението и не беше спряно от руски военни части...

Донбас е в Украйна, все едно да кажеш, Русия да нападне Москва! Това как ти се вижда?

Путин ще "освобождава" света, докъдето Запада му позволи! Ако има сили, ще "освободи" цялото Земно кълбо и за още ще пита!

Ко речи??? Я пак....

Апетита идва с яденето, а човешкото око е ненаситно!

Типичен новоговор, който казва на черното бяло. Щатите имат 700 бази по целия свят и военният им бюджет е 10 пъти по-голям от руския, но Русия ще завладява света.

Само че Путин си е повярвал, и не го крие, че вече е дошло време светът да не е еднополюсен и Русия че ще може да наложи Нов Световен Ред по подобие на Хитлер! А че тези амбиции са без покритие и че Русия няма ресурс за това, така е, но това е друга бира! Впрочем, Путин е е жертва на налудничавите теории на хора като Александър Дугин!

Този май смърка от същото като Зеленски. Сигурно им доставят централизирано.

Сменяй дилъра.... веднага....не ти понася стоката му...

И този почна да реве като зеления. Помощ, нападат ни, виждате ме за последен път ... Ей, големи идиоти голяма отврат и сган. Ще си го получат обаче каквото им се полага. Римляните имат една мъдрост свойствено е на човека да греши, а на глупавия - да повтаря грешките си.

Полша има активно участие в тази война, но то и за това сигурно Русия е виновна? Интересно, Унгария не взема дейно участие в тази война! И за това Русия ще да е виновна! Украинска ракета падна в Полша, но за това Русия е виновна! В Западна Турция имало земетресение от 6.2 по скалата на Рихтер. Как още не са обвинили Русия се чудя? Всички знаем, че Полша иска да глобне част от Украйна, защото си я смята за своя исторически, но да са такива олигофрени, че да искат да запалят Трета Световна война, не разбират ли, че радиоактивна тази територия няма да им върши никаква работа?

За да избегне гореща война с Русия, НАТО трябва да подкрепя масирано Украйна!

глупости на търкалета. Хич не му трябва на Путин да ви напада , просто вие си го търсите, ще се задавите от русофобията си .

Путин разправяше, че хич не му трябва да напада Украйна! Това не беше толкова отдавна!

Окрайна не му трябва на Путин. Ако спазваха подписаните Мински споразумения щяха да спестят тая сеч! Но понеже решиха че нато ще воюва с тях решиха да скочат срешу Русия и сега ядат дървото! Путин иска предвидима и невраждебна власт и армия в окрайна, той не иска да я анексира!

Путин каза че ако Украйна нападне Донбас... то Украйна ще се прости с държавността си. А на 24 сутринта Украйна направи точно това... и цял час се радва на победата си, докато настъплението и не беше спряно от руски военни части...

Срамно място за живеене стана Полша, почти там сме и ние де ,още една промяна и сме готови.

Осрайна я отпишете!Няма да я има Осрайна така както вие затрихте Югославия!А Полша че са по големи боклуци и от украинците по големиса,така че рано или късно и нейния ред ще дойде,а НАТО,НАТО го забравете както кипърците го забравиха!

Пан Моравецки, е прекалил със житната ! Бих посъветвал полските шлюхи, макар че няма как да ме чуят - спрете да се ебавате с руснака, и ще си живеете прекрасен живот. Да де, ама като си пудел на краварите, как да спреш да изпълняваш заповедите на господаря! Бих се обзаложил, с тоя НПО-идиот , Моравецки, че след Украйна, щатите ще насъскат и Полша , да се бие с Русия. Разбира се , резултатът е ясен и за едните , и за другите!

Не разбирате ли,че Русия се е превърнала в идиоти на света и затова трябва да бъде унищожена заедно с Путя.Казах!

Кой си ти да казваш бе джендър

Разбрахме че си женски пиклив орган

Ох как ги сърбеше да обявят ракетата за руска, веднага свикаха съвет на НАТО за да започнат трета световна. Сега мънкат, че било нещастен случай, но пак Русия била виновна. А дръжте си сега ПВО-то в готовност срещу бъдещи такива нещастни случаи. На кого по-напред да дава Европа ПВО, на украинците или на вас ?

Потресаващо е какви калинки управляват света. Елементарни и слаботокови индивиди, докопали се до власт с подкрепата на незнайни НПО-та. Украинците са същата стока, затова се докараха дотам. Нашите кирета, христоивановци и пр. знайни и незнайни евроатлантически юнаци са същите. Безотговорни, инфантилни, необразовани, случайни, безлични. Като чета коментарите виждам и сред публиката същите еврооблъчени талибани, особено младежта, на която морето е до колене. Полша да се държи нармално с Русия и ще е ок. Но да дразниш непрекъснато един много як, да го псуваш и плюеш, да се пробваш да го шамариш, е какво може да стане? Ще ти извърти шамара рано или късно.

Бащата на тази калинка беше един от най-върлите антисъветисти но накрая и той се отказа от сина си!! Лошото е че такива като него на "хранилката" има вече много и те са тези които тикат света надолу.

Не само поляците смятат така. Затова и Киев няма да падне. Цяла европа тотално намрази руснаците. Ще направят всичко да я фалират.

Тия поляците са редко тъпи копелета. Вчера четох как някакви руснаци за втори път се изгъбаркали с правителството им, уж Макрон звъни. Сметай баце, колко им е акъла

С президенда им Дуда са се гъбаркали! :-)

Моравеецки го сърби търтицата

Каква интересна логика! Смъртта на двамата полски граждани била просто "нещастен случай", въпреки че не се признава официално причината за смъртта им. Но това не е важно колкото това че Русия е виновна! Защо? Защото ако не водеха военни действия нямаше да се стигне до глупостта на украинците да стрелят на запад вместо на изток. хахаха И този с изкривената логика, че Русия води война не само с Украйна, но с цяла Европа. Като удобно за Европа водят военни действия единствено в една нация преди да тръгнат към друга. хахаха

Този или е изпил повече водка от колкото може да понесе, или русофобията типична за поляците му е размътила плоския мозък.

С какво ще тръгне към Полша, като те още в Украйна си счупиха зъбите руснаците?

Глупак!!! НИКОЙ не се интересува от пияната ви сган!!!! Поляците са най-продажната пасмина на Планетата!!!

Подкрепям. Преди време живях в Лондон- там за първи път се срещнах с полските шлюхи. На първи май 2004 ги приеха в ЕС, и до обяд, Лондон пропищя от тези нагли пияници. Както всички знаем, тука битуваше мисленето, че руснаците са пияниците на Европа - нищо подобно- поляците ги бият по всички правила. Един пример :-наемам един млад поляк, да шпаклова мой обект. Мирек,на 26 години, с висше образование, и владеене на осем - ОСЕМ езика, но без нито един зъб в устата. Питам: - Защо бе Мирко, нямаш зъбки ? - Ами паднаха от водката! Тези хора живеят , за да пият. Да не забравяме, че водката е полска разработка, а не руска!

ЕЙ, и в полша ли живеят руснаци , че следващите ще са те, и тия вярват на зеления клоун. Или така им се иска на поляците, за да храним и тях като укрите.

Как ще падне, бе? Нали ми казаха по Бтв Фейк и Нова ЦРУ, че Киев печели? Или нещо не съм разбрал точно?

Безконтролната вековна омраза на поляците към всичко руско е по-голяма заплаха.

Още един, който не си пие редовно хапчетата! Никой няма намерение да завладява Украйна. Много отдавна е заявено какви са руските претенции и защо са такива. Злобата при поляците е винаги водеща в отношенията им с Русия!

Дано има много други нещастни украински огньове в Полша! Те са ви едноверци, съмишленици и близки родственици! Нека - от роднини не боли !!!!

Кой ще се занимава с вас. Вие сте по-големи боклуци от укрите.

Тоз е в голяма грешка. Падне ли Киев, ние сме преди Полша.

Абе нас все ни нападат, все ни завладяват. То наще роднини ( политиците) ни убиха без кръв. До 2050 я ни има я не Ебати идиотския коментар.

Лоша работа. На зеления наркоман му изгорели виртуалките в гифт картата във FTX.

Като нямаш аргументи лепиш етикети - наркоман, педал и т.н.

И тоз ... ги дрънка ... Изживява се като Сикорски през ВСВ, само дето никой не ги е нападнал Полша.

Пътин се изживява като кръвожаден диктатор.

Последния път Полша като разчиташе на "западните съюзници", британците и французите гледаха отстрани как Германия ги прегазва, въпреки сключения договор за взаимопомощ.

А, сега изведнъж стана нещастен случай. Ами Полша няма ли да си иска от Украйна поне някаква компенсация за двамата "нещастно" убити полски натовски граждани?

Какво и липства на рашистисаните, че капка мозък нямат!

Генетично увредени!

а защо си решил, че ти имаш мозък. Обикновено ако нямаш такъв, как да оцениш чуждия мозък.

Всяко правило си има изключение.

до Абе. Ами то ти също формулира едно правило. Което очевидно също има изключения :)

Ломоносов, Менделеев, Кардашев, Мичурин, Сеченов, Лобачевски, Бородин, Бехтерев, Мечников, Павлов, Прохоров, Тургенев, Толстой, Доестоевски, Чайковски, Пушкин

Само с твърд евроатлантизъм може да се възпре Русия и да се противодейства на нейната агресия!

По-твърд евроатланзитъм - повече "нещастни случаи" като този бивш член пет.

Така твърдо отговорят нато, че скоро няма да има жив техен гражданин. Без да са ги нападнали умират цивилни ...

изкефих се как някой (САШЩ) им подшушна да искат 1 трилион и 300 млрд. долара репарации от Германия... абе големи са поляшките курви

Нещо интресно са открили някои от Youtibe влогърите, GPS координатите на ракетта по хоризонтала съвпадат с гард Киев по вертикала съвшадат с Лвов, когато те се съберат заедно тези координати се падат на полска територия. Тук се предполага че става въпрос за погрешно въведени координати на ракетата от нейният оператор.

А като добавим номера на обувките на заленоглавия и размера на кюлотите на лайнен какво се получава?

Както обичата да казват на полски - kurwa!