5 златни медала за български ученици от олимпиада

5 златни медала донесоха български ученици от олимпиада в Казахстан. Те участваха в престижно състезание по три дисциплини - математика, физика и информатика.

Обратно в новината

Коментари - 5 златни медала за български ученици от олимпиада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма европейска простотия има само БГ такава силно примесена с руска

Въпреки ширищата се простотия, въпреки идиотизмите на "европейски" и "наши" безумци... Дано останете в страната си и изградите Държава!

държавата и мутро комунделския псендобизнис финансират нашмъркани спортистчета артистчета чалгари култур и спортпедерастметанеграмотни ритнитопковци курветагимнастимки и подобни

Браво на децата! Искам да ви кажа, че финансовите заслуги да пътуват са на родителите. Държавата НЕ финансира участието в подобни конкурси! И въпреки това те успяват!

Да, държавата не финасира нито лев, но и родителите не плащат нищо. Казвам го като родител на дете, участвало в международни състезания по природни науки. Нито лев. Благодарение на фондации, които спонсорират децата. А че държавата не дава нищо е абсолютно вярно.

Браво на децата и на преподавателите, които са направили всичко възможно за най-достойното им представяне. Но от статията оставам с впечатление, че е едва ли не платена реклама на СМГ. Би било коректно както са изредени участниците от СМГ и техните резултати, да бъдат написани и имената и заслугите и на участниците от другите български отбори от другите градове - те не са се трудили по-малко, нито са се представили по-зле (от 5 златни медала само 1 е спечелен от възпитаник на СМГ, така че не само в София има добро образование и умни ученици).

Да живее България.

Няма спасение за България ! И ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА НИ !

Да се готвят за чистачи на запад след завършването си или аргати на мутрите!

е тези на запад няма да са чистачи не съди по себе си или по детето ти Всички завършили Математика, природните науки, инжинерство на запад се реализират по специалността - е в газетите на дупеевски пишат други глупости

Тези завършили "инжинерство", гарантирано не се реализират. Никъде. Освен, ако HR-ката, която ги наема не е уфсъ.

Дайте имената на всички деца, не само от СМГ!

Браво на децата, Бог да ги благослови, но нека не забравяме похвалите и за техните преподаватели, които в тази сбъркана образователна система са извели учениците си до такива нива, благодарение на собствените си качества като педагози и специалисти

Браво на победителите, а и на всички участници. Драги журналисти, ОК ли е според вас да споменавате само част от победителите? Трудно ли бе да отворите сайта izho[точка]kz и да разгледате класиранията примерно? Тази олимпиада е сериозно събитие, но за съжаление вероятно бойкотирано от запада, а не видях и други силни представители от южна и югоизточна азия. Все пак това не омаловажава успехът. Тия деца едва ли ги чакат кандидат студентски изпити след някой друг месец...поканите от западни университети са получени вече, бъдете сигурни.

Браво! При предишното си управление Бойко Борисов оряза всички пари, които се даваха на такива деца за подготовки за олимпиади. Но остави парите на спортистчетата. Добре че се намериха фондации, които да ги подкретят. И сега тези деца могат да представят България пред света. Знаете ли, че на летището не ги посреща никой от МОН? Но ги посрещат с цветя от Американската фондация. Знаете ли че трябват хиляди за подготовка по биология, химия, физика? Хиляди, осигурявани пак от фондации, не от МОН. И защо тогава се чудите, че после тези деца не остават в България? За тях от сега България е мащеха. В същото време за всеки спорт се отделят милиони. Ами това искаме - тъпи и необразовани спортисти, а не умни деца да остават в България, това и получаваме.

Моля оправете името на момчето Илия -Божилов или Божинов... за Вас може нищо да не значи една буква, но смея да Ви кажа , че най-доброто впечатление, което можеТЕ да направите на човек е да знаете и използвате името му при разговор с него...чисто и просто Уважение, а не новина заметена с метлата... Извинете ме ако обиждам някого... Браво на момчетата! Учете деца и се спасявайте от мутренската ни държава , а ние родителите...ще сме щастливи, че сте добре там...някъде...

ЗНАНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, А НЕ СЪЕДИНЕНИЕТО С ГЛУПАВИ И ПОСРЕДСТВЕНИ ХОРА

Браво! Ето такива новини трябва да четем! На фона на всеобщото опростачаване и оглупяване, тези млади хора показват, че не всичко е загубено, има надежда!

ХОРА, НЕ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО С ТАКИВА УМНИ И СПОСОБНИ ДЕЛА.ВЯРВАМ В ТЯХНАТА СИЛА И ЕНЕРГИЯ, В ТЯХНОТО МОЖЕНЕ И В ТЕХНИЯТ УСПЕХ.ДАВАЙТЕ СМЕЛО НАПРЕД,ДЕЦА. ТОВА Е ПЪТЯТ

БРАВО! МНОГО СЕ ПОСТИГА С МНОГО! ПРЕКРАСНА НОВИНА. УМНИ ДЕЦА, ЗАСЛУЖАВАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДРУГ НАЧИН. ТОВА ИДЕ ДА ПОКАЖЕ,ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ ТРЪГВАШ, ВАЖНО Е КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕШ.ДУХЪТ НЕ УМИРА ОТ БЕДНОСТ , А ОТ ПРЕСИЩАНЕ

Повечето от вас си нямате и представа, че тези хора стоят с години в тях и решават по цял ден само задачи, без да правят нищо друго. Разбира се, това става най-вече при доста амбициозни родители. Всички тези са бъдещи емигранти. Познавам няколко от предишните поколения, отдавна са в САЩ.

Много добре са направили като са се изнесли от тук. Представяш ли си какво щеше да стане ако същите се намърдат в парламента и по администрациите? Не че сегашните са разбиваеми, но все пак!

Не омаловажавам постигнатото от децата, НИКАК. Все пак от малки знаем, как българското образование е най-доброто в света. Ако някой се съмнява - ето, редица златни медали от престижни състезания с международно (да не си помислите нещо) участие - КАЗАХСТАН, ЕТИОПЯ, Сиера леоне, Судан, и дори Албания ?! Нима може някой да се усъмни в нашата класа? а????

Забравил си да споменеш, че медалите са от самоковска тенекия, раздават се на килограм за участие и че разходите са по-големи от приходите.

Младеж, вземи отвори сайтовете на международните олимпиади, където е описано коя година всяка държава с какви отбори е участвала и какви медаки е спечелила. Така ще видиш например любопитния факт, че в олимпиадите по информатика откакто съществуват, по брой медали на първо място са: Китай, Русия, Полша, България, САЩ, Иран. По математика и природни науки нещата са също добре. Така, че не омаловажавай постиженията на българчетата, защото те са умни деца. Лошото че, че имаме спад откакто дойде демокрацията и ние ще вървим назад, а САЩ ще вървят напред. Не защото децата стават по-глупави, а защото обществената среда ги моделира по определен начин, и имаме умни деца, които не развиваме достатъчно. Останаха малко образователни дейнци, които се занимават с това . Затова аз ценя иключително много тези постижения. Българите не са тъпи хора, но не се развиваме в правилната посока.

Браво! Дано малко техни гени останат в България. Или поне се завърнат някога... БРАВО!

Браво, мили деца! Пожелаваме ви и много успехи и занапред!

Разбира се и аз като българин се радвам на успехите на нашите младежи но е и малко тъжно.Колко от тия талантливи деца ще останат в България колко ?Всяка година четем за български медалисти но какво прави държавата да остонат тези деца тук и да помогнат на България ?Навремето малко преди да изчезне завинаги Никола Гешев е казал една крилата фраза към комунистите-Аз ще ви обера най кадърните кадри и ще ви оставя да ръководите страната с кундурджии та да видите как се ръкови държава с кундурджии...коментар го оставям на вас !!!!!

В България има достатъчно интелигентни хора , които биха могли да измъкнат страната от блатото ! Но мафията не допуска никой , който се опитва да управлява в полза на суверена , обикновения български гражданин ! Всички днешни политици , до един крадци са навързани като свински черва , без оглед на партиите !Обединява ги единствено ненаситното им желание да смучат кръвта на българина ! И да , децата ни са самородно злато , дано успеят да поправят грешките на родителите си !

Браво, деца!

Браво.Гордеем се с вас.помогнете на България с интелект.Браво.

Алмати е правилното

Алма-Ата бе журналя смешни!

Във всяка статия на дира има грешки от различно естество! Няма ли поне един грамотен и начетен за да ги проверява и поправя предварително? СРАМОТА!!!! Иначе авторите, сигурно, имат големи претенции за себе си!