Фермери протестират с хиляди трактори и комбайни

Фермери от цялата страна излязоха на мирно шествие заради орязания бюджет в сектор "Земеделие". По възлови пътища в страната бяха разположени около 3000 тежкотоварни селскостопански машини.

Обратно в новината

Коментари - Фермери протестират с хиляди трактори и комбайни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига !!! железница която в четири вагона да вози двама души и обслужващите да са повече от пътниците; или да плащаме на зърнопроизводителите нещо, което после ще го изнасяме на цена, по-ниска от себестойността му, и ще покриваме загубата от субсидията; или ще поддържаме Кремиковци;

По морето Земеделците искат да строят огромни пристанища да има къде да си паркират скутерите и яхтите, правят си малки писти за самолети вие сте тръгнали да ги оплаквате.

Държавни субсидии,държавни помощи,социални плащанияи,бдж 50 години на държавна издръжка-само искате само,искаме от държавата нито срам имаме нито достоинство-няма да работим а до последно само ще се молим и просим--това ни е манталитета.

в цял свят се дотира земеделието!В най-мощната от сто години икономика,която и в следващите сто години ще е такава-С А Щ,не се дотира земеделие което храни цялото западно полукълбо!

ти луд ли си, виж колко им е субсидията на царевицата само, колкото бюджетите на няколко българии.

Не знам дали са прави фермерите и дали има за какво да протестират, но ако започнат да спират движението по пътищата ще съм твърдо против тях! Аз като съм недоволен не ходя да им мачкам нивите, така че те да не ми затварят шосето!

Преди изборите им обещаваха,взеха от едрите арендатори по 2000000 лева а сега тези ще си го изкарат от арендодателите-пак от нас.

Вместо дотации, държавата трябва да пресече незаконният внос на зеленчуци от Македония, Гърция, Турция. Поголовно вносителите декларират силно занижени цени на тези продукти и така УКРИВАТ ДДС при самия внос, а в последствие ги продават на тържищата и пазарите БЕЗ ФАКТУРА. Така не само, че не плащат всички дължими данъци на държавата, но и конкурират родните производители, като постепенно ги изместват от пазара. Ето В ТАЗИ НАСОКА трябва да се намеси държавата, а не да пълни гушите на стотина ЕДРИ арендатори с милиони субсидии.

Разделяй и владей, зърнопроизводители срещу животновъди, последните , 1% като средства, ама сега ги четкат, и се разляли,................тъпа нация,........

Забелязвате ли в България как се оказва, че даже и да искаш не можеш да протестираш, защото не ти дават разрешително за това.

НЕ забравяй,че поне два пъти СМЕ ОЦЕЛЕЛИ ,ВЪПРЕКИ ТЯХНОТО НЕСПРАВЯНЕ И НЕ-ОИСИГУРЯВАНЕ НА ПШЕНИЦА ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ! Не са достатъчно отговорни ! Не планират добре,не представят счетоводството -приходи-разходи за годината,и за какво са излазходвали субсидиите.Докато има субсидиране,няма свободна търговия за тях,като езва след спиране на субсидиите ,ще спре регулирането .Но цените на храните са доста по-високи тук,и в абсолютни стойности ,и относително спрямо 10-20 пъти по-ниските заплати на населението ни спряма ЕС ,където има чисто месо за 4 лв/кг на промоция,има различни видове брашна ,вкусни хлябове /тук повече си мислят,че каквото и да произведат ,трябва да ги възхваляват и свръх-възнограждават,дори и когато не произвеждат достатъчно/

-ПО ОБЩАТА АГРАРНА ПОЛИТИКА НА ЕС ,СУБСИДИИТЕ ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЯТ С 50% ДО 2013 Г И ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ,КОЕТО ВКЛЮЧВА И КВАЛИФИКАЦИИ ,ОБРАЗОВАНИЕ,ИНФРАСТРУКТУРА,ТРАНСПОРТ ,КУЛТУРА ,ЗА КОЕТО СУБСИДИИТЕ СЕ УДВОЯВАТ. Практически евросубсидиите са възникнали предимно от Германия,най-големият приносител на евросредства, за Франция за размяна на техника и добър стандарт срещу аграрна продукция ,и достатъчно храни..Приличат ли достатъчно бг картофите на френските,или бг брашното на световното такова

При социализма държавата изкупуваше по 8 ст. кг пшеница и по толкова литър мляко.Тя не субсидираше селското стопанство,а го ограбваше.Преди 1989 в болшинството кооперативни стопанства,хората получаваха от 70% до 90% от това,което бяха заработили.Останалото си го докарваха с поголовни кражби на селскостопанска продукция.Днес се оказва,че има селскостопански арендатор и собственик на земя,който получава 32 млн лева субсидии!?

Абе,"vot tebia"на теб кой ти разказва тия неща?

До сега не видяхме една проста калкулация,представена от протестиращите, която да ни обясни колко плащат зърнопроизводителите за рента на земята, за семена, торове, препарати, амортизации на тракторите,гориво, труд осигуровки, данъци и след това колко получават, всичко по пазарни цени, за да се убедим всички ,че зърнопроизводството е губеща дейност,но обществено необходима и колко са им загубите от декар площ и колко трябва да са субсиидиите.

Как ще ти покажат калкулации - те отдавна са МИЛИОНЕРИ, човече! Простия народец си мисли, че "протестират земеделци" - нищо подобно - протестират хора, които завладяха ИКОНОМИЧЕСКИ земята на половин България.

При социализма държавата плащаше дотации на производителите на някои стоки ,например детските храни и дрехи ,за да се предлагат на пазара по- евтино ,но упражняваше строг контрол върху цените. Ако земеделието се субсидира държавата трябва да ги контролира за какво използват тези субсидии,а не да им дава пари безотговорно.

ДНЕС ИЗЛИЗАМЕ САМО С ТРАКТОРИТЕ УТРЕ С ТРАКТОРИТЕ И ДЖИПОВЕТЕ

Що не блокират пътя за Гърция и Турция?

пазара е този,който регулира цените,какви са тези субсидии,това е безобразие ,ние ще станем по зле от гърците,ако тези ,които отпускат тези пари видят в какво са загробени/коли,апарт,и т.н/,а цените по магазините на тези уж субсидирани храни по високи отколкото при тях

Тия фермери, не знам дали забелязвате, но всичките са доста добре облечени, а машините до една са чисто нови. Един стар трактор не видях... Като съберем това и факта, че Станишев призовава към протести - направете си сметката....

До тра- ла ла. Ходи ори и сей пък тогава драскай глупости по форумите.

Е, ти наистина си селянин, и цял живот селянин ще си останеш! Сигурно точно ти сееш и ореш, хахаха, я кажи СЗУ- 3,6 какво е? Може би нов модел джип Мерцедес , а? Не си селянин ти- ти си СЕЛЯНДУР!

Аз съм Симо-СерГЕЙ. Народен закрилник. 10-те милиона, дето ги краднахме с Моника свършиха. Искаме пак да ви закриляме, трябат ми още милиони...

Не им е лесно! Подкрепям ги за това, че защитават гражданските си права! Държавата е длъжна да дотира земеделието!

Защо трябва да ги дотира.Една причина напиши.

Ами защото на 123 му се иска българска краставица ;))

Нима е толкова сложно да го проумееш - ами защото произвеждат хляба ти! В цял свят правителствата ПОДПОМАГАТ производството на селскостопанска продукция. Тя храни народите им.

Благодаря Ви! Да, в целият свят правителствата дотират земеделието! Защо не вземем пример от тях!!! Наистина, нима има по-вкусни краставици от Българските?

Подкрепяйки протестиращите още дълго време няма да ядеш български краставици и българско месо 123.Не разбираш ли,че стачкуват зърнопроизводителите - те не отглеждат краставици,а зърно!Неграмотник!!!Световна криза е - необходимо е да се оптимизират разходите и да се разпределят между секторите.Човек има нужда не само от хляб,но и от плодове,зеленчуци,месо и мляко!!! Ела във Варна да видиш кордоните от ТИР-ове като почнат да изнасят продукция,а на пазара - само вносни плодове и зеленчуци!!!За едно си прав 123 - от българските плодове и зеленчуци по вкусни няма!!!НО за тях субсидии от КЪДЕ???Зърнопроизводителите мислят само за себе си!!!Да ама не!!!Ние гражданите на България искаме български плодове и зеленчуци,месо и мляко!!!

Насам народеее, айде на гръцките сценарии..

Господа протестиращи, моля блокирайте всички ключови кръстовища и шосета с 24 часови блокади. Нека никой не преминава освен Линейки и Противопожарни автомобили. Нека и железничарите да преминат в 24 часова стачка и за има няма седмица "бизнеса" дефакто мутрите зад ГЕРБ ще почнат да пискат на марионетките си или да ви обърнат внимание, защото загубите им ще станат сериозни. Или да се разправят със сила с вас. Което пък ще доведе до въоражена революция и отстраняването на ГЕРБ и подръжниците им от властта (ДАЙ БОЖЕ).

Ти Симо ли си или Сергей?

А от къде тази техника, нали държавата им е помогнала да закупят техниката? Или давай да сваляме, пък белким ни дадат каквото искаме! През зимата няма какво да се работи - ами вземете си направете кебапчийница - както гърците и пляскайте белот, пък останалите да гледат и да се гърбят заради тях.

Симо, вече достатъчно съсипахте България - 63 години подред управлявахте страната и се видя отлично какво можете. Замлъкни и изчезни!

Ако не издигнат лозунги за оставка на праветелството и не блокират шосета и граници, готови да защитават с телата и машините си блокадите, вятър ги вее на дърта кобила. Само твърдостта може да се надява на солидарност от други членове на обществото.

верно е ,най евтино им излиза да са на субсидии и да не произвеждат нищо ,така нямат загуби от лоши години а само трупат печалби

Ако не издигнат лозунги за оставка на праветелството и не блокират шосета и граници, готови да защитават с телата и машините си блокадите, вятър ги вее на дърта кобила. Само твърдостта може да се надява на солидарност от други членове на обществото.

Това да не зависи от желанието бе цървул!Финансите се дават,толкова колкото е възможно!Като няма повече,не се дават!На тебе ,ако детето ти поиска Мерцедес,ти купуваш ли му го ?Същото е и с държавата!Тези искат мерцедеси,ама няма пари!Ти наясно ли си ,че ако имаш земя тези кръвопиици ти я арендуват срещу 6 лв.,а от декар изкарват по 190лв.-равностойността на 400-кг.пшеница по производствени цени!Продават я по 370 евро тона и минимум и печелят по 100лв.от декар!А само държавата му е дала 10лв.на декар!На тебе глупака-6лв.,а за себе си 94лв.чиста печалба!Ще кажеш ,ами работи ти!Няма да работя,имам си професия с която живея нормално,без да експлаотирам глупаци като тебе!

така е прав си,това тяхното е наглост,така е ,нима мутрите преди не бяха нагли

Не си в час градски. Основните играчи дето сега скачат са толкова селяни, колкото ти комбайнер, само че тяхната печалба идва от твоя гръб за скъпия ти хляб.

Тръгнали сме по пътя на Гърция. С тази разлика, че там има много добре работещ бизнес, милиарди евра в гражданите и страните от еврозоната помагат, а тук всичко е в мафията и тя просто ще се изнесе, когато фалита настъпи.

ама ние що робски се гъзехме 22 години на същата тази мафия. Докато си пълнеха гушите съветскоподобните бизнесмени 8 със сталинсите лозунги в ръчици, като "няма незаменими хора", смърт за роба, "има човек има проблем, няма човек няма проблем" и още сталински лайна/ гледахме страхливо като насрани. Ми да фалира всичко, поне няма да са тук, а като останат ще сме все същите роби.

Май ще си купуваме само плодове и зеленчуци от съседите зад граница...По-евтини и по-хубави...

По хубави? Ти ял ли си свестен плод или зеленчук в живота си?

обичате българското, знаем, но вече не зависи от вас! може и да се изселите от държавата, ако искате! Никой няма да страда! тъкмо ще си я подредим:)

Аз пък искам герберите да се изселите от държавата, и ако е възможно никога да не се връщате.

Дано и за последен път България под ръководството на комунистическите пропагандатори е тръгнала на ПРОВАЛ. Нито изборите, нито референдум, нито уроците от други държави и социалисти в оставка научиха тия гладни за власт червени псевдо-капиталисти на разум. А народът-работници и селяни са просто водено за носа простолюдие.

съвестта на нацията и си от гЕРБ и всички други са....как беше......ковунизи...:)

И аз искам субсидии, за да си купя черен джип.

на село и ще имаш! Лошата новина обаче за теб е, че трябва да бачкаш, а това е противопоказно за гербер:))

Ще те скъсам от рабата, стига да е има.

На вниманието на КАТ: 3000 машини по 500лв=1500000лв . 1.5 милиона се търкалят по пътищата на държавата.Необходимо е само снимка с регистрационен номер, час и дата.И любезно обяснение.В демократична държава всеки има право да стачкува, но на работното си място -в случая нивата или стопанския двор. Парите от глобите да отидат за ползване от републиканския бюджет.

че държава, където има хунта е демократична! А, да! Герберите! Вряно! Герберите бяха почитатели и на Пиночет:))))

искат нещо от правителството:)

Да им ги върнат като субсидия:)

Добра идея...

Я покажи члена, по който ще ги накажеш! неграмотни гербери! Поне научете законите:)))

А ти си мекотело, което е съгласно да го мачкат, унижават и използват за избори. Време е да се вдигнем до един и да пометем измислените гербаджии. Бяха им удобни протестите на полицаите, фермерите, млекопроизводителите и други слоеве на обществото през 2007 година, за да дойдат с манипулации на власт пък сега виждате ли не сте ни необходими. Тези избори минаха, но ще дойдат други и ГЕРБ ще отидат на бунището.

Е, те всичките ни управници от бунище идват и пак там отиват!Въпросът е колко са вмирисани!

Напълно съм съгласен само дали ще си вземат глобите от тях се чудя.

Кой ще им плати като ги глобят.

Колега не си прав ......ама въобще не си прав......замисли се малко ,преди да пишеш глупости...

По- голяма простотия не можа ли да измислиш?

ето ви един гербераст за обгрижване!

Това не са зърнопроизводители това са мафиоти.Не са наядоха.Преди дни даваха интервю с животновъди те са ощетени хората.И двамата с половин уста казаха че достатъчно дотират зърнопроизводителите и се надяват хорицата да им се помогне.Не разбирам от зенеделие но единият от тях каза че средно печелят по 200лв на декар и искат дотации.е кажете ми не е ли алчност

Добре си казал, че не разбираш от земеделие, но като не разбираш не пиши глупости.

Добре си го казал, а горният репликьор да не пречи на държавата

Това не са зърнопроизводители това са мафиоти.Не са наядоха.Преди дни даваха интервю с животновъди те са ощетени хората.И двамата с половин уста казаха че достатъчно дотират зърнопроизводителите и се надяват хорицата да им се помогне.Не разбирам от зенеделие но единият от тях каза че средно печелят по 200лв на декар и искат дотации.е кажете ми не е ли алчност

Това не са зърнопроизводители това са мафиоти.Не са наядоха.Преди дни даваха интервю с животновъди те са ощетени хората.И двамата с половин уста казаха че достатъчно дотират зърнопроизводителите и се надяват хорицата да им се помогне.Не разбирам от зенеделие но единият от тях каза че средно печелят по 200лв на декар и искат дотации.е кажете ми не е ли алчност

Ако прогнозите за развитието на световната икономика част от която е и България преди месеци са били едни и въз основа на това е обещано нещо повече на зърнопроизводителите то сега нещата са по-различни.Лошите новини следват една след друга.И какво му остава на правителството освен да направи съответните корекции в своите първоначални планове.Алчноста и наглоста на тия нови селски феодали е безкрайна.Ако мине човек през някое обезлюдено и запустено село с паркирани тук таме Лади и изведнаж се появи последен модел джип Мерцедес въпроса на кого е джипа е излишен.

Те си вреден дпс- бсп комунист.

фермери и бизнесмени,а най-обикновени мошеници!Никакви субсидии-и тези да им се спрат,а за миналите години да им се изземат!

Ами субсидията е за миналата стопанска година.

Искате нови джипове, а? Да, ама не! С моите данъци нема да си сменяте колите през неколко години!

иди си вземи данъците:))) И аз не искам мойте да ходят за заптиета и магистрали:))

И аз искам субсидия за моя труд!!! Тия какво? Значи не стига, че им дават субсидии, не стига, че продават скъпо, ами и изкуствено повишават цените изнасяйки зърното на кораби и внасяйки го отново! Тариката. Ще им плащам скъпия хляб и ще им работя да им дават субсидии? Искам и аз субсидии от държавата!!!!

фермер и ще получиш субсидия за труда си, но се съмнявам, че ще го направиш, защото там най-малкото се работи:)) А гербер не работи:))) той само краде!

Добре де, капацитет! Техния труд с какво е по-специален от този на останалите хора??? Нима другите не се трудят??? Нима те не заслужават по твоята скапана логика собсидия? Писна ми да работя, за да може разни други да цоцат! Било зърнорпоизводители, било цигани, било нехранимайковци като теб!

А фермера работи или само реве!!! Тъп комуняга!!!

Димитре, не си прав утре и ти ще си търсиш правата , ще бъде хубаво някой да те подкрепи нали? Сега да подкрепим земеделците, животновъдите и железничарите. Утре те нас....Успех стачници!!!!!

Алчни малоумници,не виждате ли каква криза е ,скоро ще ревете за това,което сега ви дават.

Ти вече ревеш за нещо:))

Ако наистина си българка трябва да знаеш поговорката "докато бебето не заплаче майка му не се сеща за него". Е ,гърците все реват ,все им дават и все са си добре. Ревете българи и искайте -нека живеем като избраниците си.

Съгласна.Аплодисменти!

Пеньо, защо скачаш като ужилен, а гласува за ГЕРБ?! Сега протестираш и те итервюират, а заедно с Каньо, правехте кампанията на ГЕРБ и кмета на Раднево Илчев, не ви ли е срам ?! И тия коли за средната възраст Пеньо, трябва да будат джипове за по 100 000 л.в ли?! АМАН от тъпи селяни ! Когато му бръкнат в паничкат вие, а когато делят баницата в Раднево с герберският кмет викат БРАВО !!! Против съм да се плаща на подобни НАГЛЕЦИ!!!

Тия зърно производители са всъщност зърно мафиоти, всичките дерибействат по местата си, работят земята на хората за без пари, карат ги да подписват неизгодни договори за рента, и ги принуждават да си продават земята за жълти стотинки. Не протест, съд трябва да има за тях, колко милиона зърно изнесоха това лято от държавата Тимаджиите ?

питай Борисов, а за останалото можеш да си помогнеш ти и останалите онеправдани, като си обработвате земята и забогатеете вместо фермерите!

подпука олигофрените!Има друсат дебели задници,та няма да можем да им се извиним!

жандармерията иска да подпука Цецо:)))))

за сетен път се доказва,че има хора,които не виждат по далече от носа си и се оставят да бъдат манипулирани от шепа мастити "бизнесмени"...които трупат милиони,а на пионките си/които сега протестират/ дават жълти стотинки!

Никой не е манипулиран,просто шепа комуДС медии бълват глупости от сутрин до вечер!Сутрин платените блокове започват да спекулират,преписват ги комунистическите сайтове,няколко тъпи,след това ги копипействат и ДС и мафиотските вестници;на сутринта дебелита платенижурпроститутки ги четат и твърдят ,че са абсолютната истина,щом го пише...Та някой кагваше,че комунизма си е отишъл,а главния комунистически хомосексуалист(социалист,де)е пръв борец за дИмокрамията...

Не може да плащаме с данъците си субсидията на зърнопроизводителите и втори път и хляба в магазина.Тогава и аз искам месечна субсидия.Има нещо гнило в Европа.