Мария Габриел: В демократично общество е недопустима разлика в заплащането между мъжете и жените за труд с равна стойност

Овластяването на жените е императив за всички нас, които се борим за едно по-добро, по-справедливо общество, за увеличаване на производителността и икономическия растеж, каза вицепремиерът в оставка на събитието "EmpowerHer: Elevate to Excellence"

Обратно в новината

Коментари - Мария Габриел: В демократично общество е недопустима разлика в заплащането между мъжете и жените за труд с равна стойност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го напиа за девети път, че дирци трият. > Мария Габриел да слезе на Земята! Самата тя е пример, защо в повечето случаи жените получават по-малко. Тя самата, не трябва да взима нищо. Някой, ако може, да каже, каква работа е свършила Марийчето. Тя дори трябва да ни плаща обещетение. Вредни, че направиха страната трудна за обитаване. Приветствам равното заплащане, при равен резултат от положения труд. Няма труд с равна стойност. Има резултати от положения труд. Може цял ден да се бъхтиш, ако нищо не си свършил, нищо не бива и да вземеш. Ето ви го нагледно: https://www.youtube.com/watch?v=yzmQVejR6a8 ▼▼▼ Написах елементарна добавка за Firefox и Chrome, както и програми за Windows и Linux за справяне с проблема с писането на латиница и цензурата, която dir.bg налагат по този начин - невъзможността да публикувате линкове. Можете да ги свалите и инсталирате от следните адреси. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gfy-dir-bg/ https://github.com/wavic/gfy-dir.bg/

тази селска тояжка като ви стане премиер дано се явява с преводач, за да превежда на българите за какво се касае когато тя заговори.

Много ми харесва да чувам за нуждата от равноправно заплащане между половете и веднага след това да се премине като пример, репликите за великото отличие на жените като главени изпълнителни директори във водещи компании и как трябва да се засили тази тенденция!? И как едва ли не проблема ще се оправи само ако има повече жени на големи управителни постове. Проблема е че вместо да се отворят вратите, така че по естествен път всеки да може да постигне това (независимо от пола) се поставят специални квоти и изискавания които се базирани изцяло на идеята, че с всевъзможно разнобразие ще се постигне равенството. Какво значи това на по-прост език? Значи че вече корпорациите са задължени да имат "Х"% от работната ръка като жени, инвалиди, хора с умствени проблеми и хора които не знаят какъв пол са. Като с времето се увеличава процента за тези кадри. Така от задължително 20% от работната ръка да са жени вече ще е 40%. Дали и как това помага на фирмите? Не това не е от значение, важно е да има повече разнообразие защото Идеята е че така ще има напредък. Отделно забелязвам много ама Много говорене за насърчаването на допълнителни помощи към тези стартови проекти и фирми основани от жени, въпреки че ЕС има специални програми за финансирането на такива фирми и отделно има различни други организации които да помагат по тази част и отделно как трябва да се привлече Още внимание към тези фирми защото са ръководени от жени и 40% от иноваторите били жени. Хем се предоставя толкова много помощ и толкова много успешни били фирмите, хем дай още да се предприема защото всичко това било крайно недостатъчно?! Как става тази работа? Освено ако тези проекти не могат да се реализират в дългосрочен вариант и сега само чрез лъжливи реклами може да се продължат!?

Това за леярната ми хареса от колегата!!! Госпожо Габриел, Това мъж ли е,жена ли е или джендър! Пардон жена е! Природата и обществото така са устроили светът ,че мъжете имат водещо начало. Политици,президенти,министри,откриватели,учени,философи,художници,композитори,откриватели и какво ли не дори църковни служители. Почти всички са от мъжки пол.И това не е защото на някой му е скимнало така да бъде. Природата го е направила.А тя е божествена и съвършена. Факт госпожо Габриел!!!! Само до преди 100/150 години жените дори са нямали право да работят и гласуват в повечето държави. А сега в западна Европа и на някои места имат повече права от мъжете. Но сама разбирате,че хилядолетното развитие на света няма как да се промени толкова бързо.. И пак подчертавам това идва от природата.. Ако жените могат да вършат същата работа като мъжете моля ще се съглася с вас. Но фактите говорят друго.

В демократичното общество е недопустимо неква изкукала комунистическа лелка да казва кой на кого и колко да плаща.

Мара живее още в комунизъма! Труда е стока и се продава.Колко ще ти платят,зависи от това как си се спазарил/а!

Олеле какво празнословие!

То между мъжете няма равенство, тя за жените драпа...

Гарантирам на Габито, че ако отиде да бачка в леярна или на строеж, примерно, ще получава колкото и мъжете.

Добро утро тетка Маро! И това същество ще бъде Министър Председател на България!

Чат Джи Пи Ти ще изгенерира по адекватни идеи от това подобие на Првец 8.

"През 2022 г. за 8 март на работещите в предприятието жени са били изплащани бонуси - 150 лева, а за днешния празник те ще получат по 200 лева." Това е от днес в статията за заплатите в "ЕлБи Булгарикум". Габриел може ли да посочи фирма, в която мъже са взимали бонуси за това, че са се родили мъже?

През зимата съм доброволец в училищата, където учат внуците, там помагам да децата започнат да обичат математическата наука. Та в този дух искам да попитам госпожата, какво е нейното мнение за тези които използват тоалетните, които не за обозначени като такива за мъжки и женски пол. Забелязвам масова поява на тоалетни за третият пол на тях как трябва да им се заплаща?

Някой видял ли е жена на строежа да мъкне тухли ? Равни права? Тогава нека полицая другия път като спре някое кифле вместо да я пуска нека й го набие същия като на нас ?

Така си е. Ние още от времето на социализъма и комунизъма го знаем този лозунг: За равен труд - равна заплата. Тогава имаше равенство в заплащането на труда на жените и мъжете. После дойде демокрацията и равенството в заплащането беше отхвърлено като гадна останка от мрачното минало. Сега въпросът е по-сложен - с тези над 2500 пола е малко трудничко. Но съм уверен, Маро - вие управляващите ЛГБТ+ активисти ще се справите.

Ок, ма, парцал. Ние ставаме продавачки в мола и инфлуенсъри, жените поемате строителството и машиностроенето.

сляпо да прогледне. Тази докато нижеше тютюна на село мълчеше, а сега какви ги говори!

Така може, примерно жената миньор ако изкопае толкова руда, колкото и мъжа, заплатите им трябва да са равни.

Съгласен, така е справедливо. Разковничето е в "труд с равна стойност".