10 млн. евро имат учените в Европа за ваксина срещу коронавируса

Борбата с климата, цифровизацията и демографската криза са трите най-големи предизвикателства пред ЕС, казва тя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко от тия ще стигнат до България или пак само Германия-Франция

От една страна парите за медицински изследвания, насочени към овладяването на летални заболявания са крайно недостатъчни. За куп други глупости се дават трилиони. Вкл. за лекарства, третиращи само симптомите, а не лекуващи хората. От друга страна, какво общо има МГ с тези 10 млн? Изкарала ли ги е, без нея няма да ги дадатл и, какво ли?

Тази има ли представа какво точно прави о говори - китайците заделиха 10 МИЛИАРДА долара за борба с вируса, тази се хвали с джобните си месечни пари. Боже, защо не прибереш вересиите си?

За зелената сделка има 1 трилион евро.

Дреме им на Германия-Франция за 10 милки. Ядна готина яхта струва повече. Те на дребно не си играят. 10 милки са им все дно ти да вземе6 1 стотинка, да я цепиш на 100 и да похарчиш едно парченце.

"Ролята на науката ще бъде ключова за коронавируса" - ей, тая откри Америка, топлата вода и колелото наведнъж. А , и изби рибата. Че кое друго ще има ключова роля, ма жено. Да не би ти да направиш нвщо с милиардите, с които разполагаш

Тука в България работиме без пари в бан

Трилиони се дават за глупости, вкл. за лекарства които третират само симптномите, но не лекувват хората. Тези 10 милки за борба с летална болест са капка в морето. От друга страна М.Г. какво ощо има с тези пари? Изкарала ли ги е, без нея няма да ги дата ли, самоназначила се е за репортер в Брюксел, шото няма друга работа ли?

Не знам дали го осъзнават,. но ако се заслушат в пленумите на БКП, ще чуят по-малкоп празнословия и кухи фрази. Тази и подобните й са еманация на деградацията.

Обезкуражен съм от толкова общи приказки. Тази жена много напомня комсомолците от недалечното минало - същото натрупване на клишета, разликата е в многото пари, с които разполага. Питам по колко деца има всеки от нашите политкариеристи и има ли право жена с едно дете да обсъжда демографските проблеми? Къде е личният пример?

фолксваген има няколко млдр бюджет за наука, да им дадем по- добре на тях да финансират! с тия 10 млн само за чантаджиите няма да стигне...

Ако сте чели "Бунтът на роботите" от Дейвид Айк, там той дава отговор на много въпроси.

Тоя с жълтата торбичка очаква облажване - 10 млн са това....

И той каза, че България от Брюксел няма какво да очаква, те са икономически мъртви, но ако се обърне българската политика към Русия, няма да се налага да се пишат проекти, просто трябва да се заяви от какво се интересува и в научен и в производствен план България и ще получи от Русия не само готово финансиране без да са им нужни проекти като на тия брюкселски зелки, и също веднага ще изпратят и учени с 20-30 години стаж в областта за обучение на българи....Всеки учен който си подаде проекта с някаква своя идея към тия брюкселските зелки , които рецензират и проектите на българските учени в МОН,щот министерство ни нищо не разбирало, отхвърлят проектите, а след месец учените от България могат да прочетат идеите си , излезне от същите рецензирали го и отхвърлили проекта му в техните западни списания.. . .Националната ни сигурност е пробита на всички нива и науката и учените в България са обречени на изчезване, както впрочем и и целия ни народ....с изключение ие е на такива предатели като тая нагаждачка.

По Хоризонт 2020 пари на български фирми не се отпускат. Има само една афирма печелила по втора фаза на SME и то с маааалка измама. Университетите ни участват като статисти и взимат по 100тина хиляди евро на проект главно за командировки. Старите страни членки си прибират парите от Хоризонт и Мария Габриел ни мое очите само.

НАДЯВАМ СЕ НА САЩ, КЪДЕТО Е НАУЧНИЯ ПОТЕНЦИАЛ ВЪВ ФАРМАЦИЯТА, ТИЯСА ТРАЛАЛА, КИТАЙЦИТЕ СА НЕЩАСТНИ НЕКОМПЕТЕНТНИ КОМУНИСТИ!

тези се оказаха по-големи скръндзи от габровците, а ангелчето струва на нас всичките европейци сравнима сума. Да ни е жива и здрава.

БРАВО ЗА ИРОНИЯТА! НАИСТИНА, РУСИЯ 45 Г. ДАДЕ НЕЩО Я... ХАХАХА ТЕ ЗА ТВА СА МНОГО НАПРЕД В НАУКАТА РУСНАЦИТЕ ХААХАХА

ЧЕ САЩ ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА, ТИЯ И КИТАЙ САМО ЩЕ СЕ МОЛЯТ!

жалък

Като ядрената физика например, нямат конкуренти...Иронията е за предателския попкръстьовски идиотизъм, ти остана без народ избиха го "партньорите" ти от нато и ранът....вече официално си без държава и народ

Един човек от Русия от Русия, да си плати урана и другите неща, които вземаха от вас за жълти стотинки, чак след това ще говорим....

ги отдели от закуската си .

За някой в Европа 10 млн. евро може да са много пари, но за нашите хора в България това са семки и бонбонки. Толкова малко пари няма да стигнат за 2-3 семинара и даже НАП би ги отписало, ако бяха данъците на крупен олигарх.

е оценката за труда на учените, бяха жертвали поне един месечен разход, който правим за тях.

Мария Габриел трябва да я сложат в някой музей на социализма, за да могат хората да се запознаят какво са били комсомолски и партийни активисти от тогава. Не е мръднала на мм

ало Здравната каса, като сте подготвени имате ли клинична пътека за лекуване при тежки случаи причинени от корона вирус. Щото ако нямате, това е поредната гавра с народа.

За никой в Европа 10 млн не са много пари. За научни изследания в армията и индустрията се дават трилиони ежегодно. 10 мклн може да са добра сума за Черна Гора или Лихтеншщайн , ама пак не е сигурно. Отоло 20 трл е БВП на Европа приблизително. Поне 2 трл се хвърлят за наука - годишно или 20 000 пъти по 10 милки.

стигне до Брюксел може би ще отвържат кесията. За такива неща трябват доста повече пари.

Че то това няма да стигне и заплати за един месец и организацията на един симпозиум.

A Бойко иска нов самолет за 50 милиома

Г-жо Габриел, мълчете си най- добре, излагате се. В другата статия пише, че Китай дава 11 млрд. USD за борба с коронавируса. ЕС дава 10 млн. евро. Вярно е, че тях ги е засегнало, вярно е, че 10те млн. са само за ваксина, а не за борба, но някак си едната сума е 1000 пъти по- малка от другата, т.е споменавайки я изобщо олеквате неимоверно. Както между впрочем почти всеки път когато се изказвате. Кротувайте си там, живуркайте си- имате хубава позиция, отлична заплата- не дразнете излишно и без това пределно фрустрирания български гражданин с отчитане на псевдо дейност.

10 млн Евро за наука и 100 млн Евро за един ритнитоковец. ГоУем прогрес е този ЕС! левричарските разчети за счетоводен пргрес здраво объркаха реперите на хората. Съответно системата, която е плод на хора с подобни критерии създава именно такива дисбаланси.

Аз все някога ще ви изоставя, но природно тъпите никога. Колкото по-високо се издигат, толкова повече се излагат.