Дига на Марица се скъса. Евакуираха квартал на Свиленград

Продължава евакуацията на хора от свиленградски квартал, залят от Марица. Дигата на реката при свиленградското село Генералово се е скъсала и голяма приливна вълна застрашава него и ГКПП Капитан Андреево.

Обратно в новината

Коментари - Дига на Марица се скъса. Евакуираха квартал на Свиленград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, но защо са ни тогава всичките купища хрантутници - държавни служители? Колкото до помощта към пострадалите хора - да, кой с каквото може.

Молете се да не започне рязко покачване на температурите,защото тогава ще стане наистина страшно.

Американския народ и г-жа Клинтън са с вас. Ние ще ви помогнем в това бетствие ........да намерите шистов газ.

В интерес на истината Бойко Борисов е един човек, който се опитва малко да оправи ситуацията в БГ. А цитуацията я знаем, че е трагична във всички звена така, че ще е трудно ей така от раз да се оправи всичко. Все пак човека действа колкото може.

Леле, още имало "слепци", които да продължават да говорят глупости и величаят некадърния премиер, макар все по-зле да стават нещата в държавата ни. Нищо не е оправил и НЯМА да оправи. Къде беше ТОЙ преди да се скъса стената?! Имало е сигнал, че стената е пропукана? Защо държавата остави хората да се издавят? Замълчете поне

Ами от 20 години язовирите се дават на полуграмотни мутри, които хич не ги интересува, дали щял да загине, те спират достъпа на хората до язовирите, щото било мастна собственост, запушват преливници и правят всякакви щуротии абсолютно безнаказано и без да ги проверява някой, а даже и да ги провери, полиция и съд ги прикриват, щото си плащат. Докато правителството, съда и полицията не почнат да действат - така ще е .

Съгласен!

ами 20 години занемаряване на инфраструктурата...все някога трябваше това да се случи.

Не 20 ами 1800 години, все още разчитаме на инфраструктура и отводняване изградени по времето на римляните, ама колкото и да са добри след 1800 години и те издъхват.

всичко се руши при това правителство,вкл.дехуманното и корумпирано днск,рушат ,което не трябва, а платеното им -остава-мрусни хиени...

Той - премиерът, не е слънце да огрее на всякъде. Ами да вземет да се мръднат и кметовете комунисти и чиновниците им, че заради тях продължават да умират хора.

Ама вие фенките бойкови хем още ви имало, ха! Не се ли уморихте да дърдорите само глупости безкрай? А?

много ми е мъчно за селото на белоногата Гергана...

А тук немърливците от ГЕРБ колко милиона смятат да дарят. И не е ли първо да изчакат да се изчислят щетите, да ги осъдат потърпевшите и тогава да си плащат сметката, а не държавата, т.е. всички останали данъкоплатци?!

Някой да отговори вярно ли е че стената на язовир Стамболйски е пропукана от 5-6 години.И ако е така какво се прави по въпроса.

Чета коментарите и не вярвам колко нелепи неща са написани тук.Обвинявате Борисов за всичко:за снега,за скъсани диги,падащи козирки на стари сгради,бездомни кучета,разбити улици ,а в същото време не въйдате че проблема е във всеки от нас.Всеки,който стопанисва нещо -къща,язовир или каквото и да е друго е отговорен за поддръжката и изправността му.Борисов не може да провери всеки язовир,река и т.н.Защо всеки един от нас не поеме отговорност за това което стопанисва или за което му се плаща.Няма нужда някой да трябва да те проверява че тогава да си свършиш работата.А до тогава Бог да ни пази!!!!!!

Оу, "съвестта", именно де! Злополучният язовир е собственост на МО. А че Борисов няма качества да бъде дори селски кмет /и това се видя/ камо ли да ръководи държава, вече и слабоумните го разбраха.

В цялата далаверка де го Роско? От вчера никакъв го няма, да не го е страх от водата? Гоце Седефчов поне като имаше дандания някъде или долиташе или поне по талавизора са показваше. Роската в дън земя се продъни.

Изглежда в самутохата са забрабили да му дадат инструкции.

Или може би точно такива са инструкциите - да си трае до отминаване на данданията.

На такива като теб е достатъчно да им пуснеш едно патриотично изказване по "талавизора" и са отново приспани. Като ти липсват изявите на Първанов, пускай си периодично клипчета от нета. Президентът на една държава си има и по-важни дела от това да тича във всеки край на страната и да се вайка от занемареността на съоръженията. Истината е, че в близко бъдеще ще бъдем свидетели на още много подобни бедствия, защото през последните 20-30 години в нито едно стратегическо съоръжение не е имало ремонти или каквато и да било поддръжка.

Абе Люто, ако Президента не му пука за народа, за невинните жертви (което ти го пожелавам от сърце), тогава да си грабва гагата и да изчезва в гори телилейски.... Ай сикт-р, изверги такива.

Нормално е при бедствено положение държавния глава да окуражи нацията. Ама Роско май ще е поредната мижитурка, която играе по свирката на бате си Бойко. Само не знам наистина що не се показва, мой жена му да му е фърлила един пердах и да си стои да си гледа децата.

а може първата дама да не го е пуснала:)и правилно- да ходи вицето - по-мъжествено е!:)))

прав си! аз сbс миjaвата си пенсuя изпратих 10 sмs-а на DMS BEDSTVIE 17777. приказките сега са излишни. необходимо е да помогнем на хората. Yбедена сbм, че правителството ще вземе правилните решенuя.

Така като ви чета на всички коментарите нека ви попитам. Ако в понеделник Бойко Борисов подаде оставка, в петък премиер стане примерно Първанов и в неделя се скъса стената на още някой язовир и погуби една дозина хорица кой ще е виновен??? - Първанов, Борисов, Станишев Доган, Царя, Костов, Желев, Тодор Живков, Хан Крум, Хан Аспарух ... Господ ?!?

Веднага отговарям. От три години Борисов е начело на Държавата, отговаря разбира се Борисов, за несвършената работа през тези години. Анадъмо?

Люто, моме Люто, празна кратуно!!!

Баба ви Ванга беше предсказала, че водата ще се скрие и ще настане небивала суша!..... Аман от суеверни и прости хора, вярващи на врачки, гадатели и др. подобни шарлатани!

Я уточни - "Вода ще газите , жадни ще ходите" . Голяма разлика ,а в случая какво е общото с трагедията ?!?!?

Няма ли митничарски сараи залети от язовири и приливни води поне от тия нелегалните...

Американския народ и г-жа Клинтън е с нас.Сигурно събират вече помощи.......

Подпомогнала е българската икономика. Купила си от най-близкия магазин лодка и щяла да ходи до Марица на рафтинг.

то баба ванга беше казала че в последните дни на балгаря ,под българя сте се разбира един град -софия

Дано в тези последни дни остане поне един учител по български език и литература!

Скъса се и мита за всемогъществото на една Супертиква, която един снеговалеж не можеше да оправи, та какво остава за наводнения и бедствия. Бившата ГЗ е под управлението на цвъко, и май ще се пече тиквеник.

Оказа се, че Боко е лош пророк и не е познал, че магистралите и кучетата са най-важни! Всъщност познал е май, тъй като за него и герберите, останалите хората не са от първостепенно значение

ГЕРБ в хор: Не бяхме ние Триглавата беше! Може, може! Ама Боко премиерът-пожарникар с гробарската дружина седя и гледа, седя и гледа цели 3 години и взе, че ги отнесе водата! Не можем да и да кажем, че докато ни отнасяше "голямата вода" на Ептен Крадем, бат ни Бойко е бил изгнаник в чужбина... Пристигна с голям опит в управлението доктор пожарникаро-генерал, гладен секретар, кмет... Май пожарникарските действия са му най-неясни, разни бедствия, наводнения, а не дай Боже да се запалим... Дай му на него да ни дисциплинира, да вдига пенсионната възраст, данъците, замразява заплатите и пенсиите, да ни обяснява, че само магистралите към небето ни липсват!

разяснения колко лош матерял сме! Тъпи, мързеливи, грозни, вечно оплакващи се скимтящи кучета, на които трябва да им се покаже дървото за да знаят коя е богоизбраната ръка, която ги храни!!!

То пък едно хранене... Лечебна диета 23 години! ;))

Абе, честно да ти кажа, заедно с ГЕРБ, май е време да говорим вече за Четириглавата. Натам отиват нещата. Доста вече го осъзнаха.

1chovek

Берем продовете на 20 години безхаберие....

+1

+1

Основният изпускател на язовир Елена е бетониран. ДЕЦАТА ДА БЕТОНИРАТ НА ТОЯ МАЛОУМНИК

Доста силна клетва, прекаляваш!

Код жълто, код оранжево.. Сега чакаме код кафяво. Да се знае, че пак се е оакала работата.

Точно така. Те може би това са имали предвид майте за 2012- не да свърши изведнъж света и да дойде края.А така поетапно.Много катаклизми и болести.Това са имали предвид.Края му се вижда

Няма такова нещо! Борисов не е виновен! Зимата е виновна! И река Марица също!

когато недай си боже си счупиш крак, пак ли Борисов ще ти е виновен.

Тук не говорим за счупен крак,а за жертви и големи материални щети.Ако не го разбираш,жалко за теб.А ако аз си счупя крака си имам засраховка и ще се оправя.

Песента на Тончо Русев - "Панаири", би звучала по-добре днес - "Магистрали".

Никой не поемал никаква отговорност!!! Истината е, че просто НЯМА държава!!! Само мафия!!! Управлението и се състои до издевателства и мародерство над обикновеното население - бачкайте ни, плащайте ни данъци и си затваряйте устата!

Пука ми!!!

Високо поставен управленчески селски дебил!

Ако още някой смята че маите грешат в прогнозата си нека да знаят че това е само началото-истината за 2012 година тепърва предстои!

Ама си тъп като галош. Като не свърши пак света, просто ще си изместиш датата, нали?

Вярва в нещо момчето, а ти в какво вярваш, че ни чака светло бъдеще начело с братска америка?

Датата му виновна! Научно е доказано, че светът ще свърши един ден!!! За някой наводнените селяни вече свърши...

Не мога да се сетя за нищо по подходящо за теб от Българче...

Маите са нищо пред Бойко Борисов. Това и Чък Норис го призна.

Не съм член на никаква партия,няма и да бъда.Защото смятам ,че партиите са вредни за народа.Само се опитвам да кажа,че контрола и превенцията са по-важни от перченето и позирането.По-малко шпрехин,повече арбайтен.Ако смяташ,че рязането на лентички е работа си много зле.

Узунова, дай им и съвет да си копаят землянки в планината. Тия дни да си си показвала носа навън? Що не отидеш с тях, да постоиш 10 минути по високите части. Смотана държава!

че си цървул си личи,ирена узунова от вчера е при бедстващите,така че не говори глупости!

Още по-лошо! Като е при тях, да спре да се чопли под полата, ами да осигури на хората подслон, където да останат. Какво е това "бягайте по високите места"? Те да не са шумкари? Това да не е епопеята на Шипка? Къде да търчат по баирите в това време и тези температури?

В тези райони, години хората на Хидроинженерът държи хората в мизерия. А ББ да беше на времото против тях ,а той си беше в СИК.

"хидроинженерът" си взе 2 милиона за консултациите, а съдът го оправда, каза че са напълно законни и човекът е от учен по-учен. От останалите крадци дето свиха милиарди от бюджета по фалшиви обществени поръчки няма никои в затвора. Преки и косвени данъци да внасяме, да работим 7 месеца в годината за обирджийската "държава", ще внасяме ама друг път.

Няма по- голям наглец от Хидроинжинерът -Философ. Съдът го оправда и какво от това ?Това в Булгаристан нищо не означава. Тези райони са тотално западнали ,и първо всичко тръгва от ДПС.

Бон апети ти да ни адвокат на ББ

Не е. Преди ГЕРБ работеше за 500 лв, сега му дават 2 500 лв. Няма ГЕРБ, няма пари. Страх!!!

Обичайния селяндурник центриращ се навсякъде за да го забележат е. Оставете го съществото .

Антоне,Национална сигурност означава на първо място система на държавата за защита и опазване на ЖИВОТА и ЗДРАВЕТО на хората. Десет човешки жертви от скъсана дига на язовир! Основният дефект е липсата на единно, общо, централизирано управление на водите в държавата. Защото водата е природно благо, но и основна природна стихия. Липсата на държавен управленски механизъм за предпазване от основна опасност за живота на хората е ПРЯКА отговорност на премиера! Всичко друго в тази ситуация е шменти-капели!

Не може те разбра павелчо/антон. Неговата компетенция се разпростира само до уставът на школата в Симеоново. Знае и някои песни от рекламите по телевизията. Мисли, че Шеркол Холмс действително е съществувал. :)))

"Предупреждаваме хората в Капитан Андреево и Генералово да се изтеглят на по-високите части от селата", каза Узунова, цитирана от Дарик радио. Тя допълни, че няма такава висока вълна, като вчера в харманлийското село Бисер, но това се прави с цел предотвратяването на каквато и да било опасност за хората. " Към какви по-високи частри дасе изтеглят в този кучи студ. Евакуирайте ги . Изроди нещастни ,които не виждат по-далече от носа си. Е, то нали от резиденцията в Банкя всичко е ок .

Така ли те наричаше майка ти - изрод?

Пак ще повторя - настоящите политици са истински изроди . А ти гербер нещастен не споменавай майка ми. Жената ме е научила на състрадание затова ме боли като гледам властимащите как се подиграват с нещастните хора. Скапани гербери. Много ти е правилен ник-а. Дебил си и още как.

Тепърва шоото престои.Риба ще се лови.Като народа не излови концесионерите на язовири ,сега ще плуват в мътни води ,докато всичко отшуми.

При по-висока цена на водата и ДДС-то е по-високо!А то е нужно за да може Бюджета да е в обещаното от Правителството ниво! Същото е с цената на ел.енергията, природния газ, това са скритите данъци, комисионите не ги коментирам, въпреки, че хич не са за подценяване!

След 2 1/2 години управление на ПП "ГЕРБ", ПОТОП!!! А какво ли ще остане от Златна Добруджа, златото на Крумовград, когато ГРОБ напусне властта? ВСЕКИ ГЛУПАВ /разединен/ НАРОД, ЗАСЛУЖАВА БИТИЕТО СИ.

Вместо да ходи да инспектира строежите на магистралите,премиера слънце можеше да обърне малко внимание на тези съоръжения,които предпазват от наводнение.Още повече,че от доста време се прогнозираха тези валежи.

Ако правеше тези проверки , такива като теб щяха да намерят за целесъобразно да го "изпратят" да върши друго! Угодия няма!

Не миличка ,не си ме разбрала правилно.Не слънцето да ги прави,защото той е некомпетентен.Затова си има хора,които разбират от тези неща,така наречените специалисти.На такива хора се разпорежда да направят проверките,все пак слънцето неможе да огрее на всякъде.Но за това трябва да упражняваш контрол и превенция ,а не да обикаляш по медиите и да режеш лентички и да изказваш некомпетентни становища.Признай си,че е така

Ха да те питам аз сега що пък реши че точно премиера трябва да инспектира тези съоръжения. Що не вземеш да нахулиш ония дето 20 години спаха, 20 години никой не погледна коритата на реките, 20 години никой не се погрижи за язовирите, 20 години никой не се погрижи за раз скапана държавица .... е Борисов ли е виновен според теб ?!? А извинявай, може би Цветанов .... Не мога да разбера ка може коментара ти да е от избраните ....

До колкото знам Бойко Борисов управлява от две години и половина.Или може би друг държи цялата власт в държавата?Какво е били преди 10-20-30г.не е важно.Важно е какво е сега.Тези хора на коита са наводнени къщите и имотите ще ти кажат същото.

Уважавай Бойко. При тази криза едва ли някой ще успее да направи всичко желано, но добре че поне има хъс и желание.

Вярно е,че има хъс и желание.Но това съчетано с некомпетентност и излишно парадиране е много вредно.Изразявам се по-меко,защото все пак е премиер

те теа са оръжения беха правени да заливат кога стане война. дано белята е от старост а не от пакост. Някой да направи списък на пострадалите семейства за да може да се праща смс и дарения на конкретен адресат.

Е, не е ли то да друсне едно хорце в Копривщица или да отиде на лов ами тръгнал да оглежда на място и да помага.Я веднага да се върне Ептем Крадем ако вече си е направила фризурата!

Ама ти не вярваш ли че е виновен? Той е виновен и за гладните деца в Сомалия, за положението в Уганда и за астероидния поток, който ще мине тия дни край Юпитер... Отгоре на всичко половината от GSM клетките, нощем се включват в "боен" режим и вълни на мозъчна честота, която нашепва цяла нощ Бойко... Бойко... Затова на другарите се препоръчва да спят с екраниращи шапчици от домакинско алуминиево фолио, което с жица да заземят към парното...

Това ми хареса :)

Много остроумно, бе направо ще изпопадаме от смях... или от глад и мизерия. Слава на ГЕРБ!

то ни отнесе........, вода колкото искаш, зима като зима, а непрекъснато говорят за вдигането на цената на водата. Е, защо?

Напъни се малко да помислиш върху въпроса дали водата въобще има цена. Дали когато е суша се увеличава цената на водата или има режим. Като си отговориш на горните въпроси и си прочетеш в сметката за вода какво пише ще разбереш.

И още. Помисли дали ако идеш до язовира и си гребнеш един кубик вода дали ще го платиш на някой ! Крайно време е да почнете да мислите.

Твърде елементарни разсъждения tonygl. Водата за да стигне до твоята чешма, знаеш ли през колко инфраструктура минава? Тая инфраструктура сама ли се поддържа? Там заплати не се ли взимат. Не се ли осъвременяват с времето, като на всички други? Не бъдете толкова елементарни, а наистина се опитвайте да мислите.

Колкото и да не искате, но е така...Изпълнителната власт е ББ и тя не си е свършила работата когато е трябвало, защото не са от вчера в тази власт...

Виновен е онзи безхаберник Станишев с партията си ... След него само потоп ...

Ама Боко премиерът-пожарникар седя и гледа, седя и гледа 3 години и взе, че го отнесе водата! Не можем да и да кажем, че докато ни отнасяше "голямата вода" на Ептен Крадем е бил изгнаник в чужбина...

Неговата вода мина и замина преди три години. Сега шляпаме в друга вода - Бойковата. Със същото качество е!!!

Станишев си получи заслуженото. А ние - населението получихме чудото на чудесата - Бойко милиционера. И сега тънем в благоденствие и спокойствие.

Аз мисля,че през последните 20год. всичко се остави на самотек и затова сега се стига до такива инциденти.Просто съораженията в годините не са подържани.Дано да греша.

за съжаление си права:(години безхаберие води до този резултат